eğer majör depresyondaysa tedavisiz atlatamaz.
ama ben cidden eşinizin majör depresyon geçiriyor olmasına ihtimal vermiyorum,
ben de sevdiğim birinin kaybıyla majör depresyona girmiştim, bu süreçte başka hastalarla da birarada olmak durumunda kaldım, atak döneminde, bir de tedavi uygulanmadan, değil avukatla konuşmak, yatağından çıkacak enerjiyi bulamaz, zaten yarınla ilgili düşünceler, planlar yapmaz, aşırı kilo artışı ya da kaybı, aşırı uyku ya da uykusuzluk, bir madde, birey ya da duruma bağımlılık gibi dışardan da rahatlıkla gözlemlenecek semptomlar geliştirir. yani öyle bir psikologun 1 seanslık görüşmesiyle teşhisi koyulup ilaçsız terapisiz ayakta atlatılacak bir hastalık değil bu...
psikiyatri sitelerinde detaylı bilgi bulabilirsiniz, ben kısa bir tanım alıntıladım sizin için:
MAJÖR DEPRESYON NEDİR?
Depresyon, bir kişilik özelliği ya da “şımarıklık” değildir.
Depresyon, kişinin “kendisinin halletmesi gereken” basit bir durum değildir.
Sağlıklı insanlar, istenmeyen ya da hayal kırıklığına neden olan olaylar karşısında; karamsarlık, sıkıntı, üzüntü, keder gibi duygusal tepkiler verdiğinde, bu duygulara depresif duygular denir. Depresif duygular hayatın normal bir parçasıdır, çoğu durumda kendiliğinden kaybolur.
Majör Depresyon ise beyni etkileyen ciddi bir hastalıktır. Beynin belirli alanlarında ortaya çıkan kimyasal dengesizliğin hastalığın ortaya çıkışından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Hastalık olarak tanı konması için, kişinin şikayetlerinin en az iki haftadır sürüyor olması ve mesleki ve sosyal hayatını belirgin şekilde etkiliyor olması gerekir.
Majör Depresyon düşünceleri, duygu durum ve bazı bedensel fonksiyonlarımızı etkiler. Kişinin yemek yemesini, uyumasını, fiziksel dayanıklılığını, sağlıklı düşünce üretebilme yetisini bozar.
Majör depresyon, kesinlikle “geçici üzüntü hali” ile aynı şey değildir.