• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mason olmak istiyor:(

benim bildğim masonluk :
kendi görüşlerini benimsetmek ve yaymak için
heryolu mubah sayan bunun uğrunda kirli oyunlar paralar ve hertürlü entrikalar çeviren bir anlayış
:50::50::50::50::50:
ben yanılıyormuyum
ve sırf meraktan soruyorum
esinin inancı nedir ?

Neyi yayıyorlar onubileanlamadım kardeşlik kurumuymuş
Eşim bana tek amacının iş hayatında yükselmekolduğunu söylüyor
Beni zaten eleştirir hatta son zamanlarda beğenmediğini de düşünüyorum
Geçenlerde hastaneye gidiyoruz tekerlekli sandalye levhasını göstererek ' kafadan sakatlar o taraftanmış' dedi yön gösterdi bana:(( nasul yani dedim tamamözür ucuz bişakaydıdedi, buaralar onun hiçbişeyinden emin olamıyorum:(

Oraya üye olacak ordakiler tahminim entel tipler.. Benden evden uzaklaşacak diye korkuyorum bazen
Hamileyken bana kafadan sakat şakası yspabiliyor sonuçta :( baya karışığım

Neyi yayıyorlar onubileanlamadım kardeşlik kurumuymuş
Eşim bana tek amacının iş hayatında yükselmekolduğunu söylüyor
Beni zaten eleştirir hatta son zamanlarda beğenmediğini de düşünüyorum
Geçenlerde hastaneye gidiyoruz tekerlekli sandalye levhasını göstererek ' kafadan sakatlar o taraftanmış' dedi yön gösterdi bana:(( nasul yani dedim tamamözür ucuz bişakaydıdedi, buaralar onun hiçbişeyinden emin olamıyorum:(

:50::50::50::50::50::50::50:
gerçekten üzüldüm
senin ve doğacak bebeğin için

bir dernek bir kuruluş bir birliktelik olarak düşün masonluğu
bunlar kendi mürit eleman yada adları herneyse kendi grubundaki insanların menfaatleri için
ciddi olanaklar sağlıyor

ama bir de şu yönüyle düşün
kim kimin için ne sebeple yapar bunu ?

araç edecekleri emellerinde çalıştıkları sürece
bir çok menfaat sağlayacaklardır

ancak başkasının elinden verilen fırsatlar
fikirler çatışır ise
yada bir şekilde bu grup dağılır ise
beter şekilde geri alıncaktır

ben eşinin araç olacağı emellerin
iyilik yada kötülüklerini geçtim
ne varki bu oyunda uzun süre kazanan olmaz

dinimizde bu tarz faaliyetler hoş karşılanmaz
:20::20::20::20::20::20::20:
senin samimiyet ve saflığın konusunda içimde bir şüphe yok
elinden birşey gelirmi onu da bilemem
ama allah eşine akıl sanada sabır versin

:50::50::50::50::50::50::50:
gerçekten üzüldüm
senin ve doğacak bebeğin için

bir dernek bir kuruluş bir birliktelik olarak düşün masonluğu
bunlar kendi mürit eleman yada adları herneyse kendi grubundaki insanların menfaatleri için
ciddi olanaklar sağlıyor

ama bir de şu yönüyle düşün
kim kimin için ne sebeple yapar bunu ?

araç edecekleri emellerinde çalıştıkları sürece
bir çok menfaat sağlayacaklardır

ancak başkasının elinden verilen fırsatlar
fikirler çatışır ise
yada bir şekilde bu grup dağılır ise
beter şekilde geri alıncaktır

ben eşinin araç olacağı emellerin
iyilik yada kötülüklerini geçtim
ne varki bu oyunda uzun süre kazanan olmaz

dinimizde bu tarz faaliyetler hoş karşılanmaz
:20::20::20::20::20::20::20:
senin samimiyet ve saflığın konusunda içimde bir şüphe yok
elinden birşey gelirmi onu da bilemem
ama allah eşine akıl sanada sabır versin
Döndüğünde detaylı konuşucam bugün araştırıp.. Brnce de haklısınız uzun uzun yazmışsınz teşekkür ederm

Bebeğim ve bana neden üzüldünüz bebeğinin annesine yaptığı şakadan ötürü mü:( yoksa böyle arayışlara girdi diye. Mi

siz hamileyken sürekli gezmesi tozması yanlış bana göre..
ama mason olmak istiyorsada olsun kendi tercihi..

merhaba, eski patronlarım masonlardı... bunların seviyeleri oluyor en son giren alt seviyeden başlıyor sürekli bilgi ediniyorlar falan dersleri oluyor zamanla yükseliyorlar erkekler ve zenginler kulubü diyebilirz eşlerine hemşire deniliyor kendi aralarında toplanıyorlar bazen eşli katılım oluyor yani parti gibi şeylerde yapılıyorlar ilk katılımda üstad dedikleri adamlar sorular soruyorlar dine inanıyormusun ne biliyim atatürkle ilgili falan...birbirlerine kardeşim diyorlar birbirlerini tutuyorlar yani yamuk olayı olmuyor kardeş oldukları için...sonra dul kesesimi ne var mesela 50-60 lira para toplanıyor bazen yardım için...bir masonu başka üstad mason mutlaka tavsiye etmesi lazım bazı özellikleri taşıması gerekiyor tavsiye edilenin... anlaşılan eşin havai biri buraya tavsiye edildiğine göre çünkü bu adamlar farklı bir dünyada yaşıyor ekonomik olarak olsun ne biliyim değişikler...eski patronlarım çooook iyi insanlardı..yani girmesinde sakınca yok zenginler kulubü...ne biliyim işe yarar iş ve kariye için ayrıca bir çok ünlü isim masonlar locasında

Döndüğünde detaylı konuşucam bugün araştırıp.. Brnce de haklısınız uzun uzun yazmışsınz teşekkür ederm

Bebeğim ve bana neden üzüldünüz bebeğinin annesine yaptığı şakadan ötürü mü:( yoksa böyle arayışlara girdi diye. Mi

bahsettiğin şaka bence gebeliğinin etkisi ile sana bu denli ağır gelmiş
açıkcası arasındaki samimiyet derecelerine göre
bu tarz espiriler yapılabileceğini düşünüyorum
o sana bak bu yoldan git gerizekalılar burdan gider dediğinde
şuh bir kahkaha atıp
amann aşkım sen biryere kıpırdama
çünki zekasızlar için tabela göstermemişler
:52::52::52::52::52::52::52::52:
diyebilrdin
yani ben böyle birşey yapar ve hem iğneler hem eğlenirdim

sana ve bebeğine üzülme nedenim
malesef eşinin daha da kopuk bir hayat yaşayacağını düşünmemden ileri geliyor
bu ayrılıklar ve yurtdışı gezileri
artık sadece mesleki ile alakalı olmayacak
dernek toplantısı
seminer... vs gibi
birde bu kurumun ziyaretleri çıkıcak ortaya
ve malesef canım eşin buna kapılırsa
ben güzel temennilerde bulunmanın
hayalperestlik olacağını düşünüyorum

masonlıuk bir loca. ayin falan yapıyor. ad vermeyim bazı Türk eski başbakanlar,ünlü doktorlar,işadamları arasında mason var.
mason oldunmu gitgidebildiğpin yere kadar. birrbirlerini tutarlar ve her şekilde çok iyi bir duruma getirirler. ancak herkes mason olamaz. masonluk teklifi almak o kadar kolay değil. eşiniz tanınmış,zengin falanmı.
ha ayrıca masonluk iş değil. bir arkadaş artık oradamı çalışacak demiş. hayır.
ayrıca yahudilikle alakası yoktur. 16 yy ingilteresinde doğmuştur.
2 mason tanıdım. biri yakınımdı. orucunu falan tutardı.

Son düzenleme:
Masonlar orta tabaka insanlarla uğraşmazlar maşa yapmayacaklarsa eğer.
öncelikle zengin ve üst düzey çalışan olman lazım.
bir de bu iyi referans gerektiriyor.
eşin nasıl ve kimden alabilir ki bu teklifi?
Yükselmesi kolay olur ama yani durduk yere orta direkten birini alalım da bunu yükseltelim demezler.. Her şey al gülüm ver gülüm meselesi.

bahsettiğin şaka bence gebeliğinin etkisi ile sana bu denli ağır gelmiş
açıkcası arasındaki samimiyet derecelerine göre
bu tarz espiriler yapılabileceğini düşünüyorum
o sana bak bu yoldan git gerizekalılar burdan gider dediğinde
şuh bir kahkaha atıp
amann aşkım sen biryere kıpırdama
çünki zekasızlar için tabela göstermemişler
:52::52::52::52::52::52::52::52:
diyebilrdin
yani ben böyle birşey yapar ve hem iğneler hem eğlenirdim

sana ve bebeğine üzülme nedenim
malesef eşinin daha da kopuk bir hayat yaşayacağını düşünmemden ileri geliyor
bu ayrılıklar ve yurtdışı gezileri
artık sadece mesleki ile alakalı olmayacak
dernek toplantısı
seminer... vs gibi
birde bu kurumun ziyaretleri çıkıcak ortaya
ve malesef canım eşin buna kapılırsa
ben güzel temennilerde bulunmanın
hayalperestlik olacağını düşünüyorum
:((((((( evet çok haklısınız:((
Ben iZin vermezsem giremeyecek topluluğa ama

Mason kulupleei genelde is adamlarinin alindigi topluluklardir.
Ve boyle kuluplere girmek icin cok saygin,prestijli,zengin ve meslek sahibi olunmasi gerekir.
Zamaninda bende katilmak istemistim ama referans bulamamistim.
Kotu amaclari yok kesinlikle dini bir kulupte degil,genelde yardimlasma amaciyla toplanilir.
Uyeleein yeterlilikleri olmasi istenir ki herhangi bir projede yardimci olabilsinler.
Okul,kutuphane,cami gibi yapilar yaptirip,egitim,ogretim,kultur,spor faaliyetlerini desteklerler,birbirlerine yardimda bulunurlar.
Ha bir de toplantilari genelde pahali yerlerde olup,yuksek miktarda bagis toplarlar. Bu bagislari da hayir islerinde kullanirlar.
Bence hic onyargili davranmayin,katilabiliyorsa,maddi durumunuz iyiyse destekleyin hatta,gercekten saygin ve iyi seyler yapan insanlardir.
Uyelerinin dini inanclarinin olmasi,duzgun bir islerinin olmasi,mutlu ve seviyeli bir aile hayati ve saygin cevreye mensup olmasi,durustluk ve iyi niyet ilk sartlarindandir.
Bazilari yahudi olduklarini soyler ama asilsizdir,onlar icin herhangi birdin onemli degil ama 4 buyuk dinden birine inanip bagli olmasi gerekir.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Masonluk düşünüldüğü gibi dinsiz, ahlaksız, inancı yok etmeye çalışan vb. bir oluşum değildir. Mason, duvar ustası anlamına gelir ve masonluğun Hz. Süleyman tapınağının yapımı sırasında ortaya çıktığı söylenir. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik anlayışıyla yola çıkmışlardır. Taş ustalarıyla başlayan oluşum, günümüzde her meslekten insanı barındırır.

Her önüne gelen mason olamaz. Masonluk teklifi almak da mason olabilmek için yeterli değildir, şartları vardır;
* Tanrıya (yüce bir yaratıcıya) inanmak,
* 21 yaşından büyük ve erkek olmak (kadınlar mason olamaz ancak Türkiye'de kadın locası mevcut)
* Çevresinde iyi ahlaklı, eğitimli ve erdemli bir kişi olarak tanınmak, sicilinin temiz olması

Amaçları iyi, ahlaklı insan olmaktır, kendini geliştirmektir. İşin özü, nasıl iyi insan oluruz üzerinde felsefe yapıyorlar.

Eşinizin bahsettiği çevre geliştirme olayına gelince, gerçekten ciddi bir çevre ediniyorlar ve iş anlamında birbirlerine yardımcı oluyorlar. Bir iş yaptıracaklarsa, önce kendi aralarında o işi yapana başvuruyorlar. Gerçi sadece iş anlamında da düşünmemek lazım bunu, doktora gidecekse mesela, önce kendi "kardeş"lerini tercih ediyor (birbirlerine kardeş derler). Yardım yaparlar, çocuk okuturlar vs.

Velhasıl, özlerinde iyi insanlardır. Ha yok mu aralarında pislik, çıkarcı olanları, mutlaka var. Ama onlar da eleniyor bir şekilde emin olun.

musonlar zenginleri alıyor sanırsam bide bildiğim kadarıyla ayinlerinde biri muson olcksa koyun kesp kanını içiyolarrr:53:onlar allahı inkar eder eşini engellemelisin

bu yoruma çok güldüm ya :D canım hiç araştırdın mı masonluğu?

Ve boyle kuluplere girmek icin cok saygin,prestijli,zengin ve meslek sahibi olunmasi gerekir.
Kotu amaclari yok kesinlikle dini bir kulupte degil,genelde yardimlasma amaciyla toplanilir.
Uyeleein yeterlilikleri olmasi istenir ki herhangi bir projede yardimci olabilsinler.
Okul,kutuphane,cami gibi yapilar yaptirip,egitim,ogretim,kultur,spor faaliyetlerini desteklerler,birbirlerine yardimda bulunurlar.
Ha bir de toplantilari genelde pahali yerlerde olup,yuksek miktarda bagis toplarlar. Bu bagislari da hayir islerinde kullanirlar.
Bence hic onyargili davranmayin,katilabiliyorsa,maddi durumunuz iyiyse destekleyin hatta,gercekten saygin ve iyi seyler yapan insanlardir.
Uyelerinin dini inanclarinin olmasi,duzgun bir islerinin olmasi,mutlu ve seviyeli bir aile hayati ve saygin cevreye mensup olmasi,durustluk ve iyi niyet ilk sartlarindandir.
Bazilari yahudi olduklarini soyler ama asilsizdir,onlar icin herhangi birdin onemli degil ama 4 buyuk dinden birine inanip bagli olmasi gerekir.

eğer bayansanız kesinlikle kadınların girmesi yasak olan bir topluluk

Her şey bu kadar netse eğer neden gizli toplantıları ve ağız sıkılığı gerekiyor? Bir insan eşine dahi hangi locada olduğunu söyleyemez masonlarda? Buradaki amaç ne peki?

Her şey bu kadar netse eğer neden gizli toplantıları ve ağız sıkılığı gerekiyor? Bir insan eşine dahi hangi locada olduğunu söyleyemez masonlarda? Buradaki amaç ne peki?

Evet kesinlikle benimde aynı sorular var kafamda okadar tembihledi ki beni neymiş bu yaa dedim belki bana bile anlatmayacak çoğu şeyi

Evet kesinlikle benimde aynı sorular var kafamda okadar tembihledi ki beni neymiş bu yaa dedim belki bana bile anlatmayacak çoğu şeyi

Bilemiyorum yani amaç yardımlaşma ise neden gizli toplantılar vs oluyor?
Bazı kuralları var, ve bu kurallara kabul ettiğin taktirde harfiyen uymak zorundasın..
Bir de bunlarla bağlantılı olmadıklarını iddia eden Lions lar var.
Mesela onların toplantılarında ne kadar doğru bilemiyorum eşler yan yana oturamıyormuş. Birinin eşi başka birinin eşinin yanına oturması gerekiyormuş. Üye olan biri söylemişti yıllar önce. Neden böyle saçma kuralları var?

Back
X