• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim mason olmak istiyor:(

Kimse kalkıpda masonlar iyi falan demesin. Çıkarlarınızın çatıştığı yerde görürsünüz onu. Para, ün, şöhret için bir araya gelen; her ne olursa olsun birbirlerine arka çıkmaya and içmiş gizli topluluklar bunlar. Bir mason sıradan bir insanı öldürse, soysa, diğer mason buna şahit olsa bile, kardeşi aleyhine asla konuşmaz...Siyaset ve ekonomiyi de kendi menfaatlerine uygun şekilde manipule eden gruplardır. Azınlık olarak onların menfaati önemli, milyonlarcası zarar görsün tıınnn..

Paraya, üne tapan insanlar diye özetlemek mümkün. İslam inancına çok ters. Şu Norveç te katliam yapan ırkçı da masonmuş...

.

Son düzenleme:
bu yoruma çok güldüm ya :D canım hiç araştırdın mı masonluğu?
Çok araştırmamıştım ilk bahsettiğinde ama eşimin yurt dışına gitme konusunda rahatlığı ben 36,5 haftalık hamile iken vs onunla ilgili sorular sordurdı bana dünden beri bu konu üzerine düşünüyorum detaylı araştırmadım henüz

eğer bayansanız kesinlikle kadınların girmesi yasak olan bir topluluk
. ama bazı kadın mason dernekleri çıkmış. bazı yerlerde kurallar esnetilmiş, bu dernekler açılmış ama esasında kadın asla olamıyor. ilk masonlarda bu yasa varmış.erkek olması gerekiyor diye.

Son düzenleme:
eğer bayansanız kesinlikle kadınların girmesi yasak olan bir topluluk

Evet bayanim elbette nasil acayip bir soru bu?
Ayrica turkiye de kadin localari oldugunu hic duymadiniz sanirim?
Cok iyi tanidigim iki bayan loca uyesiydi,hatta locadan yardimlari icin odul almisti bir tanesi.
Bence bir zahmet arastirinda kimseyi itham etmeyin.
Iyi gunler hanimefendi.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Evet öyleymiş ama aileler kendi aralarında görüşüyolarmış eşli olarak.. Oyunculuk yapılıyor bence role playng ..

kadınlar kulube alınmıyor yani mason olamıyorlar... bence gitsin kötü biryer değil...hatta yararına olur...eşinin iyi bir eğitimi olmalı kibar biri olmalı buraya kabul edildiğine göre çünkü ben nekadar mason tanıdıysam hepsi öyleydi...yani masonlar locasına yakışır biri olduğu için tavsiye etmişlerdir..

Lions, Rotary, Mason kulüpleri arasındaki ince çizgiyi bilen biri açıklayıversin. Aralarında iddia ettikleri farklar neler?
Ortak noktalarının üyelerin zengin ve seçkin olması gerektiği kesin de..

Masonlar orta tabaka insanlarla uğraşmazlar maşa yapmayacaklarsa eğer.
öncelikle zengin ve üst düzey çalışan olman lazım.
bir de bu iyi referans gerektiriyor.
eşin nasıl ve kimden alabilir ki bu teklifi?
Yükselmesi kolay olur ama yani durduk yere orta direkten birini alalım da bunu yükseltelim demezler.. Her şey al gülüm ver gülüm meselesi.
Biz maaşlı insanlarız evimiz vs yok
Zengin değiliz.. Referans olan eşimin aynı kurumda çalıştığı çok yakın arkadaşı
Menfaat ne bilmiyorum yükselecekler ama bunlardan olan beklenti ne

Arkadasımn dedesı amerıkalı ,mason..ve toplumda çok saygın bır yerı ldugundan bahseder,amerıkada kıtapcı dükkanı varmıs adamın,kenedy suıkastının oldugu yerde tam kösede ve oyle zengın de degıller ama dınsız ımansız bır topluluk degıller benım bıldıgım ve ıslerı yogun ama torununa çok yardımcı oldu mevkıı vs,bır tur kardeslık ve üye olan çok prestıj sahıbı ınsanlar var,bunca yıldır da bır kötülüğünü görmemısler,hatta unıversıte ıcın çocuğa amerıkada bır okuldan referans mektubu ayarlamıslar ,çoook prestijli bır okul,babası turk oldugu ıcın tek oğlan,tr de okumasını ıstemıs kı notları da oyle çok parlak degıldı

Gizlilikleri ezoterik oldukları için. Ezoterizm taş ustaları zamanına dayanır, kendi ustalıklarına has sırların açığa çıkmaması için kabul görmüş bir yaklaşımdır. Bunu devam ettiriyorlar. Ama olduğun locayı, gittiğin toplantıyı vb. eşine söyleyemezsin gibi bir durum ben görmedim açıkcası.

Eşim maaşlı çalışan ama iyi bi kutunda zengin değiliz yani
Bana söylediği allah inancı şartmış güya.. İntten baktım bi varlığa inanmak şart yazıyor
Döndüğünde izin yok dicem bi kere verdin derse ya da beni zor durumda bıraktın diyecek
Yurt dışı merakına ne diosn canm kinlenirmydn sen de

Valla herkes in inancı kendine diyemicem.Bu benım arkadaşım olsa tamam ama eşten bahsediyorsunuz.
Masonlukta neymiş insan iş içinde olsa böyle bişeye neden girsinki.
İşe kabul ediceklerse olduğu gibi etsinler.
İnsan inancından çıkarı için taviz verirmi yaaaa ben kinlenirdim eşime açıkcası hatta
evliliğim bile çatırdardı.İnan konusunda çok hassasım ben.önemli bir kriter benım için
Rızkı veren Allahtır insan yiyeceği bir lokma ekmeği nerde olsa kazanır yeterki istesin.

Lions, Rotary, Mason kulüpleri arasındaki ince çizgiyi bilen biri açıklayıversin. Aralarında iddia ettikleri farklar neler?
Ortak noktalarının üyelerin zengin ve seçkin olması gerektiği kesin de..
dayım rotaryendi. masonlardaki gibi ayinler falan olmaz onlarda. masonluğun kuralları katı

:1: hiçbir locaya bayan alınmaz yakşlaşık 8 sene locada üst düzey yönetici olanların yanında çalıştım o dediğin kişiler kendi guruplarını kurmuşlardır...valla kadın localarını hiç duymadım
Evet bayanim elbette nasil acayip bir soru bu?
Ayrica turkiye de kadin localari oldugunu hic duymadiniz sanirim?
Cok iyi tanidigim iki bayan loca uyesiydi,hatta locadan yardimlari icin odul almisti bir tanesi.
Bence bir zahmet arastirinda kimseyi itham etmeyin.
Iyi gunler hanimefendi.

. ama bazı kadın mason dernekleri çıkmış. bazı yerlerde kurallar esnetilmiş, bu dernekler açılmış ama esasında kadın asla olamıyor. ilk masonlarda bu yasa varmış.erkek olması gerekiyor diye.

Lions ve Roteryenlik için bayan olabiliyorsun, buna çok eminim. Zaten bir kere konuya dikkat kesilirsen bazı yerlerde mesela “Ankara Rotary topluluğu anısına ağaç dikimi” diye dikkatini çeker.
Bunların kadın üyeleri var.
Masonlardan belki farkı daha göz önünde olmalarıdır ama ana tabanda 3 ü de aynı.
Belki masonların kadın üye almamaları lions ve rotary lerin almasındandır.

Okuduklarım karşısında şok oldum bu ne önyargı tamamen bilgi kirliliği ben eşinize hak verdim neden size karşı böyle davranıyor buradan bakınca belli keşke onu anlamaya çalışıp destek olsanız arkasında sağlam durup okuyarak ona bilgi desteginde bulunsanız moson olmasının nesi kötü derseniz tek kötü yanı var oda sizin ondan duyduğunuz seylere inanamayıp orda burda anlatmanız olur

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Biz maaşlı insanlarız evimiz vs yok
Zengin değiliz.. Referans olan eşimin aynı kurumda çalıştığı çok yakın arkadaşı
Menfaat ne bilmiyorum yükselecekler ama bunlardan olan beklenti ne

Masonların kuralları çok çok çok katı.
Üst düzey bürokrat falan desen anlarım ama şimdi eşine olan referansı anlamadım.

Hiç boyle saçma şey duymadım, cok fazla kurtlar vadisi izliyor esınız sanırım. Rotaryenlik fln teklif edilse anlarım da masonluk teklif edilmez :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

dayım rotaryendi. masonlardaki gibi ayinler falan olmaz onlarda. masonluğun kuralları katı

Onlarda da zengin olmak gerekiyor genelde..Bir çeşit yardım kuruluşu gibi. Ama üyelere bakarsan hep iyi mesleklerinin olması ve gelirlerinin ortalama üstü olması tesadüf olmasa gerek.

ne kadar düşüncesiz bir adam 8 aylık hamile eşini bırakıp yurt dışına gidiyor doğumdan 15 gün sonrada yine gitmeyi düşünüyor e bu adam bekar hayatı yaşamak istiyorsa sorumluluk almayacaksa keşke evlenmeseymiş.

ayrıca mason olmasını da istemem,o benim hayat arkadaşım elbette seçimlerine karışırım o da benimkine karışabilir.

:1: hiçbir locaya bayan alınmaz yakşlaşık 8 sene locada üst düzey yönetici olanların yanında çalıştım o dediğin kişiler kendi guruplarını kurmuşlardır...valla kadın localarını hiç duymadım

Duymamis olabilirsiniz bir zahmet arastirirsaniz ogrenirsiniz.
Hayirli gunler.

Back
X