- 7 Eylül 2019
- 542
- 1.086
- 113
- Konu Sahibi Umuthep Olmali
-
12 sene gecmısı var. Biliyordur da evlenınce duzelır demistir.Allah yardımcın olsun ne diyeyim nerden bilebilirdin ki böyle olacağını
Meth hakkiinda duyduklarim hep ayni en kotusu diyorlar evet haklisiniz ama yine de umarim duzelir diyorum kimseye zarar vermedenTek tavsiyem sakın o eve dönmeyin. Şizofrenik belirtiler başlamış size ya da kendisine aniden sebepsiz zarar verebilir, saldırabilir, öldürebilir. Can güvenliğiniz kesinlikle yok o evde yani bunu aklınızdan çıkarmayın. Yalvarsa da ağlasa da dönmeyin tedavi olmaya ve tüm çevresini değiştirmeye yanaşmadıkça. Ki methten bahsediyoruz, çok zor ihtimal
Evet su anda zaten ayni evde degilim olamam da90 gün amatemi kabul ederse ayrılmayın, yoksa ayrılın nişanlı gibi devam edin hayata yoksa aynı evin içinde çekilmiyorlar.
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle esiniz ya tedavi olacak kendı kendıne bırakamaz. Yada bulunduğu o ortamı çevreyi degıstırıcek. Her ıkısınıde ıstemesı lazım. Ama yapacak gıbı durmuyor çocukta olmadan ayrılmak en doğrusu gibi.Esimle 2 yillik evliyiz. Yaklasik 12 senedir tanisiyoruz. Bir süre önce eşimin metamfetamin kullandigini fark ettim. Bana kullandigi maddenin zararli olmadigini ve birakacagini zaten azalltigini soyledi. Cok dil doktum ama meger benden habersiz arttirmis. Dugunde takilan bilezikleri benden habersiz bozdurmus. Bunu fark ettigimde uyusturucudan haberim yoktu daha sonra ogrendim. O zaman da borcu oldugunu hepsini yerine yapacagini mahcup sekilde soyledi. Zaten normalde bana karsi saygi ve sevgisini koruyan bir karakteri vardi. Fakat 2 ay once birden sinirlenmeye bana bagirmaya basladi. Halusilasyon goruyordu. Televizyondan buzdolabindan kendi hesaplarina kredi kartlarina erisilip dolandiricilik yapildigini ve bunlari benim yaptigimi soylemeye basladi. Benim onu aldattigimi bile dusundu. Hatta zamanla ileri giderek benim uluslararasi bir ajan oldugumu bile soyledi. AMA gun icinde beni suclayip yarim saat sonra aglayarak hayir ben sana bisey demedim diye ozur dilemeye basliyordu. Ayni gun icinde birden fazla karakter oluyordu ve bu durum aniden oldu. Inanin acaba buyu mu yapildi diye hocalarla bile gorustim onlar bile ictigi maddeyi soylediler. kullandigi madde metamfetamin ve uzun sanirim 3 yildir kullaniyormus. 1 ay dayandim bu psikolojik baskiya ayni evde daha sonra annemlerin yanina sigindim annemlerle birlikte de tedavi olmasini cok soyledik kendisine ama kendimi oldururum demeye basladi ayrica intihara da kalkisti hic kimse tedavi icin ikna edemiyor 2 bucuk aydir baba evindeyom hala annemi babami ve beni arayip benim dolandiricilala isbirligi yaptigimi beni kurtarmak istedigini soyluyor gozune oyle gorunuyor televizyondan kendi kendine videolar acildigini soyluyor ama oyle bir sey yok onun gordugunu biz gormuyoruz cocugumuzun olmasini cok istemistik ama nasip ya bu olmamisti ve ozellikle beni dusman goruyor hem de beni deli gibi seviyor beni kurtarmak istiyor aklinca ayrica benim kredi kartimdam da bir cok borc yapti odemedi su an bosanma asamasindayiz lutfen yardim
Gorusleriniz icin tesekkurler evet soylediginiz hastalugi arastirdim tanimlari uyuyor gercekten esimeNeler yaptığını ve neler yapabileceğini kestirebiliyorum, psikoloğum, söylediğin şeyler bana çok tanıdık. Eşin paranoid şizofrenik belirtiler sergiliyor (şizofren demedim, tanı koymadım, tanıyı psikologlar değil psikiyatrlar koyar, sadece buna benzer belirtileri var diyorum) bunun nedeni de tabiki kullandığı madde ve gördüğü halüsinasyonlar. Acil psikiyatra gitmeli kendi iyiliği için. Ayrıca saldırgan/öfkeli olması veya şiddete başvurması ihtimali var, görüşme veya başbaşa kalma
Doğrudan bu vardır diyemeyiz muhtemelen kullandığı maddeler böyle belirtilere neden oldu. Ama sizin de okuduğunuz gibi yaşadıkları çok tehlikeli şeyler çünkü gerçeklikle bağı kopuyor, olmayan şeyleri gerçek sanıyor. Böyle bir anda kendisine veya çevresine zarar vermesi çok olası. Bu nedenle mutlaka doktora gitmeye ikna edilmeli. Geçmiş olsun iyi akşamlar diliyorumGorusleriniz icin tesekkurler evet soylediginiz hastalugi arastirdim tanimlari uyuyor gercekten esime
Umarım düzelir ama daha önce de dediğim gibi bu sizin sorumluluğunuz değil. Üzülebilir veya kaygılanabilirsiniz onun için, ama kendinizde sorumluluk görüp vicdan yapmayın. İyileşmek veya daha kötü olmak, her şey onun elinde malesefMeth hakkiinda duyduklarim hep ayni en kotusu diyorlar evet haklisiniz ama yine de umarim duzelir diyorum kimseye zarar vermeden
ayrılamıyorsanız öyle yaşayın asla çoçuk yapmayın düzelse bile 2 yıl sonra tekrar başlayan varEvet su anda zaten ayni evde degilim olamam da
Bu adam sana zarar verebilir dikkat et uzak dur aynı şehirdemisiniz şuanEsimle 2 yillik evliyiz. Yaklasik 12 senedir tanisiyoruz. Bir süre önce eşimin metamfetamin kullandigini fark ettim. Bana kullandigi maddenin zararli olmadigini ve birakacagini zaten azalltigini soyledi. Cok dil doktum ama meger benden habersiz arttirmis. Dugunde takilan bilezikleri benden habersiz bozdurmus. Bunu fark ettigimde uyusturucudan haberim yoktu daha sonra ogrendim. O zaman da borcu oldugunu hepsini yerine yapacagini mahcup sekilde soyledi. Zaten normalde bana karsi saygi ve sevgisini koruyan bir karakteri vardi. Fakat 2 ay once birden sinirlenmeye bana bagirmaya basladi. Halusilasyon goruyordu. Televizyondan buzdolabindan kendi hesaplarina kredi kartlarina erisilip dolandiricilik yapildigini ve bunlari benim yaptigimi soylemeye basladi. Benim onu aldattigimi bile dusundu. Hatta zamanla ileri giderek benim uluslararasi bir ajan oldugumu bile soyledi. AMA gun icinde beni suclayip yarim saat sonra aglayarak hayir ben sana bisey demedim diye ozur dilemeye basliyordu. Ayni gun icinde birden fazla karakter oluyordu ve bu durum aniden oldu. Inanin acaba buyu mu yapildi diye hocalarla bile gorustim onlar bile ictigi maddeyi soylediler. kullandigi madde metamfetamin ve uzun sanirim 3 yildir kullaniyormus. 1 ay dayandim bu psikolojik baskiya ayni evde daha sonra annemlerin yanina sigindim annemlerle birlikte de tedavi olmasini cok soyledik kendisine ama kendimi oldururum demeye basladi ayrica intihara da kalkisti hic kimse tedavi icin ikna edemiyor 2 bucuk aydir baba evindeyom hala annemi babami ve beni arayip benim dolandiricilala isbirligi yaptigimi beni kurtarmak istedigini soyluyor gozune oyle gorunuyor televizyondan kendi kendine videolar acildigini soyluyor ama oyle bir sey yok onun gordugunu biz gormuyoruz cocugumuzun olmasini cok istemistik ama nasip ya bu olmamisti ve ozellikle beni dusman goruyor hem de beni deli gibi seviyor beni kurtarmak istiyor aklinca ayrica benim kredi kartimdam da bir cok borc yapti odemedi su an bosanma asamasindayiz lutfen yardim
Evet ayni sehirdeyizBu adam sana zarar verebilir dikkat et uzak dur aynı şehirdemisiniz şuan
Evet ama nereye kadar nisanli gibuayrılamıyorsanız öyle yaşayın asla çoçuk yapmayın düzelse bile 2 yıl sonra tekrar başlayan var
biz nişanlı gibi yaşayıyoruz artık hem o üzülmüyo hem ben ondan birşey beklemediğim için ben üzülmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?