Eşim mi haklı ben mi?

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
Eşimin memleketine gideceğiz.Abisi de aynı tarihlerde gidecek.Memleketi Artvin.Biz Giresun da oturuyoruz.Abisi Bursa'da.Abisi Bursa'dan otobüsle bize gelip aynı gece bizim araçla yani bizimle birlikte Artvin'e gitmek istiyor.Ama ben istemiyor. Çünkü biz Artvinde 30-35 gün kalıyoruz.Kaldığımız yer yayla evi.Dolayısıyla çarşafımızdan yastığımıza tuvalet kağıdımızdan havlumuza bin türlü şey götürüyoruz.Arka koltukları kapatarak ancak sığdırıyoruz.Abisi ve 12 yaşında çocuğu gelecek bizimle.Benim eşyalarım sığmazken bir de onlar ve eşyaları problem olacak.Zaten Bursa'dan direk Artvine otobüs var.Hazır otobüse binmişken Artvin'e kadar gitsin bence. Bir diğer husus ben kendimi yolculuk ve köy hayatına alıştırmaya çalışırken tam yolculuğun bir gün öncesi misafir hazırlığı oluyor.Temizlik yap vs.Geldikleri gün onları gezdir.Sonra o gece yola çık.Bu defa ben çok geriliyorum.Yorgun yorgun gece yolculuğu, eşimin araç kullanması falan.Ben bunları söyleyince arabaya bir adamla çocuğu sığdıramadın diyor.Al arabanı ne yaparsan yap diyor. Yani eşim bu durumda mantıklı olamıyor sanki.Ya da ben mi yanlışım?

Eşimin memleketine gideceğiz.Abisi de aynı tarihlerde gidecek.Memleketi Artvin.Biz Giresun da oturuyoruz.Abisi Bursa'da.Abisi Bursa'dan otobüsle bize gelip aynı gece bizim araçla yani bizimle birlikte Artvin'e gitmek istiyor.Ama ben istemiyor. Çünkü biz Artvinde 30-35 gün kalıyoruz.Kaldığımız yer yayla evi.Dolayısıyla çarşafımızdan yastığımıza tuvalet kağıdımızdan havlumuza bin türlü şey götürüyoruz.Arka koltukları kapatarak ancak sığdırıyoruz.Abisi ve 12 yaşında çocuğu gelecek bizimle.Benim eşyalarım sığmazken bir de onlar ve eşyaları problem olacak.Zaten Bursa'dan direk Artvine otobüs var.Hazır otobüse binmişken Artvin'e kadar gitsin bence. Bir diğer husus ben kendimi yolculuk ve köy hayatına alıştırmaya çalışırken tam yolculuğun bir gün öncesi misafir hazırlığı oluyor.Temizlik yap vs.Geldikleri gün onları gezdir.Sonra o gece yola çık.Bu defa ben çok geriliyorum.Yorgun yorgun gece yolculuğu, eşimin araç kullanması falan.Ben bunları söyleyince arabaya bir adamla çocuğu sığdıramadın diyor.Al arabanı ne yaparsan yap diyor. Yani eşim bu durumda mantıklı olamıyor sanki.Ya da ben mi yanlışım?

NE olacakki ,,, abisi de sizle binsin arabaya ,,,,
BEnce küçük bir sorun.....Biz tatile giderken eşimin kardeşiyle aynı arabada gittik ve bizimki de çokk doluydu ama katlandık bir şekilde.......Derdin buysa eğer daha ne dertler var........................

Bu bakış açımızın farklı olmasından kaynaklanıyor ve de sorumluluklarımızın farklı olmasından...

Erkek için yolculugu sorunsuz ve sag salim yapmak 1. hedef
abisi ve yegeninin kırılmasını önlemek 2.hedef gerisi kendi ailesi ve memleketinde sevdikleriyle tatil yapmak ...

Senin derdin orada yayla ortamında 1 ay yetecek eşyanın alışverişi,paketlenmesi,ütü,alışveriş,uvır zıvır...
Ben de tatile giderken gitmeden yorulurum.Gündüz giyilecekler,gece serinse alınacaklar,
deniz eşyaları,havlular,iç çamaşırları,terlikler,ayakkabılar...her yıl ne kadar sadeleşirsem sadeleşeyim taşınır gibi hissederim kendimi...Bu kadar eşyayı ütüle ,yerleştir paketle...

benim için en önemlisi de DÖNÜŞTE EVİMİ TEMİZ DÜZENLİ VE GELİNCE RAHAT EDECEGİMİZ ŞEKİLDE bırakabilmektir.Gelince açılacak bavullar ve yıkanacak çamaşırlar hariç hiç bir iş dagınıklık kalsın istemem ve bu beni acayip gerip yorar.

Sanırım yapmaya çalıştıgın şey buyken gelecek 2 erkek misafir sana agır geliyor.
SORUN ŞU Kİ BUNUN ABİSİNE VE YEGENİNE KARŞI BİR TAVIR OLMADIGINI Senin KENDİ İÇ MESELEN OLDUGUNU KOCANA İZAH ETMEN VE SAMİMİYETİNE İNANDIRMAN NEREDEYSE İMKANSIZ.
çÜNKİ ONLAR HAYATI TEK BOYUTLU ELE ALIYORLAR.SORUMLULUKLARI VE OLAYLARA BULDUKLARI ÇÖZÜM HER ZAMAN TEK BOYUTLU VE BASİT.
Kadın çetrefilli işler demek,analitik çok boyutlu düşünmek ve yaşamak demek.çalışırken evin ihtiyaç listesini bellegin bir kısmında,yapılacak işleri bir kısmında,çocugun gelişimi okulu ödevigibi bilgileri bir kısımda,ailelerle ilgili ziyaret ve sorumluluklar bir kısımda,komşular,arkadaşlar eş dost başka kısımlarda...sonu yok bunun...biz bu kadar bilgiyi çoklu olarak kafamızda tutup analitik bir biçimde düşünüp zamanı yeri gelince her detayı yerli yerinde kullanıp hayatı ORGANİZE ediyoruz.

Onlar doğuyor,şımartılıyor(çoğu)sünnet oluyor,askere gidiyor evleniyor.Bu arada yatıyor kalkıyor acıkıyor yemek yiyor çalışıp para kazanıyor.pek azının bir hobisi var.kitap kapagı kaldırmayan milyonlar var...
Şimdi adam ARABAYA 2 KİŞİYİ SIGDIRAMADIN dedi diye ona kızma...o hayatı böyle algılıyor sen başka ...

Yani köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi...Bu forumdaki yazılan çizilen çoğu konunun temeli bu TEMEL FARKLILIK VE UZLAŞMAYI BİLMEMEMİZDEN KAYNAKLANIYOR.
Sana tavsiyem yükte havaleli yer tutan,fiyatı ucuz ve artık her yerde bulunabilen tuvalet kagıdı gibi malzemeleri oradan almanız...

Abi ve yegeni almazsanız sabıka kaydı oluşacak bu çeşitli kereler sana karşı kullanılacaktır.Ayrıca eşin abisine istenmemeyi kırmadan ve arada soğukluk oluşmadan nasıl anlatır bilemedim? En iyisi idare etmek gibi görünüyor.
kolay gelsin...

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Bir de süpriz çıktı.Abisinin kayınvalidesi ve kayınpederi 15 gün önce gitmişlerdi araçları ile. Bayanın tekerlekli sandalyesi sığmamış araca.Onu da abisine bırakmışlar.Gelirken getir diye.Nasıl olcak ki şimdi.Bizim araç arkası kasalı bir araç değil.Normal bir bagajı var.

Son süprizden de tuz biber olmuş.

Bence artık dert etmeyin çünkü öyle veya böyle sizinle geliecek ve eşyaları, sandalye...vs ile arabanız malesef dolup taşacak. Yapılabilecek de birşey yok. Çünkü gelmeyin demek çok ayıp olur, onlar düşünmeliydi. Şimdi siz nekadar da dert etseniz, bu sefer hem eşiniz arada kalacak hem de sizin aranız açılacak.

O yüzden bu senelik az eşya götürün, olmazsa daha az kalın orda derim ben. Çünkü yapılacak çok birşey yok. Allah size sabır versin.

Yani biz kadınlar bazen eşlerimize çok söyleniyoruz, onlar hiç sevmiyor konuların bukadar uzatılmasını ve kavgalar çıkıyor. Sorun çözülmediği gibi eşlerin arası açılıyor.

Siz eşinize artık "bu sene böyle olsun, ama seneye asla istemiyorum, bir bahane uydur" falan dersiniz.

ben olsam adamnın herşeyini alırdım aksine kendimin ve özellikle eşimin ihtiyaçlarını eksik alırdım ve artvinde sorunca ya yer açmam gerekiyordu vs. diyin böyle masum şekilde. eşiniz zorluk çekince akıllanabişlir.

Back
X