- 27 Temmuz 2010
- 652
- 23
- 118
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...ne-olur-bi-akil-verin-bosanmali-miyim.635899/
Bu Noraz'ın konusuydu. Okumanı tavsiye ederim. O da böyle biriyle evliydi, benim gibi. O kadar zor ki söyleyecek söz bulamıyorum. Ben 12 yıl sonra boşandım, daha doğrusu o evi terk etmeseydi belki de hala devam edecektim. Çünkü dışarıya mükemmel rolünü oynuyorlar, ağızları son derece iyi laf yapıyor, kimseye derdini anlatamıyorsun, anlatsan da sana inanmıyorlar.Çünkü 'el' iyileri. Öyle bir hale getiriyorlar ki her olayda hatalı senmişsin gibi. Senin de psikolojini bozuyorlar. Bir süre sonra sen de hata ben de herhalde diye düşünmeye başlıyorsun. Giderek siniyorsun, eziliyorsun, bir süre sonra öz güvenini yitiriyorsun.
İncir çekirdeğini doldurmayan şeylerden kavga çıkardığını bilirim eski eşimin. Günlerce küs kaldığını, yatak ayırdığını, evi terk edip geceyi başka yerlerde geçirdiğini bilirim. Seven inan sevdiğine zulmetmez, hataları görmez seven. Aksine hataları örter. Bu tip insanlar sadece kendilerini seviyorlar. Onlara bir hizmetçi lazım. Sonuna kadar ihtiyaçları için kullanıyorlar. İşleri bitince de terk ediyorlar. Oğlum 8 yaşındaydı terk ettiğinde. Bu tipler o kadar narsist ki evladını bile gözü görmüyor. Vicdan ve azıcık merhamet olsa zaten sana bu zulmleri yapmaz. Tamamen kişilik bozukluğu ve tedaviyle falan düzelmiyorlar.
Şaşkınım bu konuda resmen kendimi gördüm.
Sanki ben yazmışım gibi.
Ufacık bişeyden kavga çıkarmalar,kendi ailesini arayıp alın başımdan demeler.
Saçma sapan şeylerden baskı uygulamaya çalışıp sindirmeye çalışmalar.
Kendi istediği olmayınca çocuk gibi huysuzlanmalar.
Yaşadıklarımız birebir aynı.
Şu anda akrabalarımın gözünde de ben hatalıyım.
Mükemmel insan olmayabilirmiş ama hatalarımızı hoş görmemiz gerekliymiş.
Ben 5 aydır o evde sığıntı gibi yaşadım.
Yaptığım hiçbişeyi beğenmedi.
Yolda yürürken özgüvenim yerlerde acaba bugün ne yaşacağım diye gittim eve.
Ailemle görüşmemi istemedi,onların bize gelmesini istemedi.
Kendi ailesi,kendi istekleri,kendi arkadaşları.
Bana para versene dedi çıkardım verdim.
Onun maaşı geldiğinde bana paran varmı diye sormadı.
İstediğimde surat ekşitti,verdiğinde sana vermiştim ya onunla alalım dedi.
Onun hesabından hiçbir zaman haberim olmadı.
Ama o benimle ilgili herşeyi en ince ayrıntısına kadar bilmek istedi.