evet haklısınız açıklayayım 11 ay oldu evleneli alışamadım bu evliliğe seni seviyorum olmuyor ama diyor kalbimi de kırıyor çoğu zaman dayak aldatma eve bakmama gibi sorunlar yok ama tek sorun mutsuzum evlilik bana göre değilmiş diyor .sabah kalktığında boşanalım demiyorum ama doğru düzgün yüzüme bile bakmıyor.ben kurtarmaya çalışıyorum ama sürekli kusur arıyor bende
Bir insan evlendi diye evliliğe devam etme mecburiyeti olduğuna inanmıyorum ben.
Boşanmak istemesi için muhakkak görünürde somut bir problem aramaya gerek yok bence.
Kimi başkası mı var demiş kimi cinsel tercihi mi farklı demiş kimi nasıl senin vebaline girer demeye getirmiş..
Adam evlenmiştir 11 ay sonra "bu evliliğin" veya "evlilik kurumunun" kendine göre olmadığını anlamıştır.Hayatının geri kalanına bu şekilde devam etmek istemedğinden boşanmak istiyordur.
Çok mu anormal?Çok mu ahlaksızca?
Severek evlenmiş dahi olsa hatta eşini hala sevse dahi "evlilik birliğini" yürütemeyebilir insanlar, sırf içsel sebeplerden dolayı.
İnsanları neden mahkumlaştıralım?
Ben 7 aylık evliyim ve bir gün eşim çıkıp (bana göre sebepsiz yere) bana mutsuzum evlilik bana göre değilmiş dese, onu çok seviyor dahi olsam, yollarımızı ayıralım derim.
Sevgi hapsetmek değildir.
Sevgi hapsolmak da değildir.
Sevgi "evlilik" denen resmi kurumu kurtarmaya da yetmez.
Çünkü evlilik bazı insanların mizacına uygun değildir, zordur.
Ve insan evlenmeden bunu anlayamaz.
Anladığı anda bitirmek istemeyip eşine karşı ikiyüzlülük yapmaktan, eşine psikolojik fiziksel şiddet uygulamaktansa, boşanalım demek daha onurludur.
Hangi evli kadın yada erkek zaman zaman herşeyi bırakıp başını alıp uzaklara gitmek istemiyor?
Hangi evli kadın yada erkek zaman zaman "evlilik bana göre değilmiş" demiyor?
Dürüst olalım kendimize.
Konu sahibi eşini seviyor ve evliliğini bitirmek istemiyor olabilir bilemiyorum, ama mutsuz bir adamla yaşamaktansa onu özgür bırakıp yoluna bakması kendisi için de en iyisi olacaktır.
Bunlar benim fikirlerim, bazılarınıza "ters" gelebilir, herkesin fikrine saygım sonsuzdur.