• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim narsist mi?

Neden hareketlik olsun anlamadım. Adam düğünleri sevmiyor. Kendi akrabalarına sizi de gitmeye zorlasa, ya da sizin sevmediğiniz şeylere zorlarsa tamam. Sadece benim dediğim olsun diyen bir insan olarak görebiliriz. Eşiniz fazla samimiyeti, zoraki akraba ilişkilerini sevmiyor demek ki. Gönül bağı olan insanlarla bir arada olmak istiyor olabilir. Bir düğüne tek başımıza gitmeniz utanılacak bir durum da değil üstelik. Beni de eşim kendi kardeşleri ya da yeğenleri konusunda bazı şeylere zorlamaya kalktı ilk başlarda, ki ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Ama baktım sonu gelmeyecek sen benim ailemle ilgilenmek zorunda değilsin, ben de seninkilerle. Kendi hayatıma yetişemiyorken kimsenin yükünü çekmek istemiyorum dedim ve noktayı koydum. Eğer bir yere gitmek istiyorsa buyurur gider, müsaitsem ve istersem ben de giderim. Değilse kalirim evimde. Evlilik pek çok şeyi birlikte yapmayı gerektirebilir ama her durumda da birlikte olunmasına gerek yok bence.

Çok haklısınız.
Hepsi analarının ürünleri!
Benimkinin şaheseri annesi!
Oğluna bu zamana kadar büyük küçük bildirmemiş, insanlık samimiyet öğretmemiş, hep sensin hep teksin oğlum diyen annesi.
Ama yapmayın böyle:) Aynı şeyi ben de kızıma öğretiyorum. Bana göre insanın başlıca mutluluğu kendisindendir. Sizin hatırınıza katlanılan her şey sizin suratınıza bir gün mutlaka çarpılır. O yüzden katlanamayacagı şeyler beklememeli insanlardan. Hayır diyemeyen, diyemediği için kendini suçlayan, yaptığı iyilikten pişmablık duyan insanlarla dolu toplumumuz.

Ben de vıç değilim, akrabalarım hiç değil. Düğündür ölümdür kaç kez oluyor ki.
Kuzenlerime böylesine mesafe koyan bir adam , yarın öbür gün davet etsem etseler gitmeyecek miyiz. Benim bağlarımı da zayıflatacak.
Sonra hayatı eşe bağımlı yaşar olmaktan korkuyorum.
Hayir kesinlikle bu tavizi vermeyin.
Onu zorlamayın ama kendi ilişkinizi onsuz da olsa sürdürün.
Davet de edin elbette. Davet edildiginizde de gidin.

Eşinizi zorlayamazsiniz ama.

Evet aslında benimde anlatmak istediğim buydu. Eşinizin karakteri bu değişmez malesef. Böyle insan düğünlere bile gitmez bence ama yine de giderim gelirim demiş size aslında elinden geleni yapıyor sizin için ince tarafından bakarsanız. Tabi ki bu sizin için yeterli olmayabilir fakat gerçek şu ki eşiniz bu karakterde bir insan ve o tek değil böyle insanlar bizim gibiler tek tükte olsa var☺️ Benim eşim alıştı mesela bana benim yerime cevap bile veriyor bazen ne diyeceğimiz ne düşündüğümü bildiği için.. sizin burada düşünmeniz gereken eşinizle bir ömür geçirebilir misiniz ?

Benim eşimde sizin gibi kendi ailesini veya bir insana kefil olacak derecede tanıyor gibi konuşuyor bazen ama inanın birşey değişmiyor benim için. Birşeyini görmüş soğumuş ters gelmişse bana bitmiştir düzelmez. Tek fark eşim hep birşeyleri kendi tırnağıyla yaptı o yüzden kimseye eyvallahı olmadan yaşıyot bu yüzden beni de birşey için zorlamamasının çok beklenti içine girmemesinin nedeni de budur belki. Kendi aileme böyleyken onun ailesine daha yakın olamıyorum nezaketen saygı sevgi çerçevesinde tabi ki bir çok şeyi yapıyorum. Fakat bu sefer zorlayarak oluyor samimi bularak yaptıgım şeyler şu hayatta daha az ve samimiyetsiz hiç birşey yapmak istemeyen biriyim😕 saygım, sevgim, sonsuz bugüne kadar tüm insanlara böyle oldu hayal kırıklığımda çok oldu bu yüzden kendi kabuguma çekildim. Her zaman haddimi mesafemi bildim. Fakat birşeyi sevmiyorsam sevmem evet kırmamak ya da mutlu olsun dşye yaptığım şeyler de çok oldu. Genelde yıpranarak olsa da oldu yapmaya calıstım.. eşinizin kendi ailesiyle çevresiyle tutumu nasıl ? Dışarıdan biri olarak onu tanımlasanız nasıl tanımlarsınız ? Bazı davranışları size has gelsede aslında onun yapısı olduğunu unutmamalısınız o sizin istemediğiniz ya da hiç tarzınız olmayan birşeyi yapmanızı beklese.. bunları düşünün ikinizde kötü insan değilsiniz sadece farklı bakıyorsunuz böyle düşünün
Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
Eşim genel olarak çevresinde sevilir ama kolay bir adam değildir arkadaşları da der bunu.
En son yaşadığımız durumundan örnek vereyim, babamı yemeğe davet etmiştim annem şehir dışında diye. Eşim biliyordu, tam da o akşam köyden dayısı gelmiş annesine. Bana diyor ki, ben yemeğe gecikebilirim? Ben de dedim sen yoksana anlamı ne ? Tartıştık vs. Sonunda baklayı çıkardı, ben olgun olsaymışım, babamı iptal edip dayıyı görmeye gidermişim. Babam ne de olsa yakında oturuyormuş darılmazmış durumu izah edince. Dayısı köyden gelmiş...
Yani kendi göstermediği özveriyi benden bekliyor ama bende hiç kredisi yok. Yani şu saatten sonra onun ailesiyle ilgili kimseye zerre samimiyetim yok. İçimden gelmez. Çünkü bana bunları yaşattı.
Henüz arkadaşlarımla hiç tanışmadı pandemi vs.
Onu da seveceğini sanmam.
Bir ömür geçer mi bilmiyorum..
O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.
Seviyorum ama sayılmadığımı düşündükçe yaşanacak gibi gelmiyor.

Eşim genel olarak çevresinde sevilir ama kolay bir adam değildir arkadaşları da der bunu.
En son yaşadığımız durumundan örnek vereyim, babamı yemeğe davet etmiştim annem şehir dışında diye. Eşim biliyordu, tam da o akşam köyden dayısı gelmiş annesine. Bana diyor ki, ben yemeğe gecikebilirim? Ben de dedim sen yoksana anlamı ne ? Tartıştık vs. Sonunda baklayı çıkardı, ben olgun olsaymışım, babamı iptal edip dayıyı görmeye gidermişim. Babam ne de olsa yakında oturuyormuş darılmazmış durumu izah edince. Dayısı köyden gelmiş...
Yani kendi göstermediği özveriyi benden bekliyor ama bende hiç kredisi yok. Yani şu saatten sonra onun ailesiyle ilgili kimseye zerre samimiyetim yok. İçimden gelmez. Çünkü bana bunları yaşattı.
O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.
Özet olarak size diyor ki
Aileme kul köle ol, saygıda kusur etme
Benden de bi şey bekleme kendi ailene karşı
Çünkü o erkek siz de kadınsınız
Eşit olmanız beklenemezdi eşinizin gözünde

Elinizdeki adam bu
Aslında hep de böyleymiş
Alın bi bilgiyi istediğinizi yapın artık

Çok haklısınız.
Hepsi analarının ürünleri!
Benimkinin şaheseri annesi!
Oğluna bu zamana kadar büyük küçük bildirmemiş, insanlık samimiyet öğretmemiş, hep sensin hep teksin oğlum diyen annesi.
Annesinin eşinizi yetiştirirken hataları olabilir ama tüm yükü ona yüklemek de doğru değil.
Kolaycılık oluyor bu.

Eşiniz annesinin haricinde kendine birşey katamayıp, erkek olmasını bir ayrıcalık olarak görüyorsa, anası da öyle yapmış böyle yapmış deyip kendinizi doldurmayın.
O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.
O sizinle düğüne gidemem onu yapamam diyor ama beklentisi köyden gelen dayısın bile görmeniz. Çünkü o erkek ailesi erkek ailesi.
Bu kafa yapısını değiştiremezsiniz maalesef.

O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.
Bence sevmeyin, sizi saymayan, önemseyen adamı sevmeyin artık.

Evet aslında benimde anlatmak istediğim buydu. Eşinizin karakteri bu değişmez malesef. Böyle insan düğünlere bile gitmez bence ama yine de giderim gelirim demiş size aslında elinden geleni yapıyor sizin için ince tarafından bakarsanız. Tabi ki bu sizin için yeterli olmayabilir fakat gerçek şu ki eşiniz bu karakterde bir insan ve o tek değil böyle insanlar bizim gibiler tek tükte olsa var☺️ Benim eşim alıştı mesela bana benim yerime cevap bile veriyor bazen ne diyeceğimiz ne düşündüğümü bildiği için.. sizin burada düşünmeniz gereken eşinizle bir ömür geçirebilir misiniz ?

Benim eşimde sizin gibi kendi ailesini veya bir insana kefil olacak derecede tanıyor gibi konuşuyor bazen ama inanın birşey değişmiyor benim için. Birşeyini görmüş soğumuş ters gelmişse bana bitmiştir düzelmez. Tek fark eşim hep birşeyleri kendi tırnağıyla yaptı o yüzden kimseye eyvallahı olmadan yaşıyot bu yüzden beni de birşey için zorlamamasının çok beklenti içine girmemesinin nedeni de budur belki. Kendi aileme böyleyken onun ailesine daha yakın olamıyorum nezaketen saygı sevgi çerçevesinde tabi ki bir çok şeyi yapıyorum. Fakat bu sefer zorlayarak oluyor samimi bularak yaptıgım şeyler şu hayatta daha az ve samimiyetsiz hiç birşey yapmak istemeyen biriyim😕 saygım, sevgim, sonsuz bugüne kadar tüm insanlara böyle oldu hayal kırıklığımda çok oldu bu yüzden kendi kabuguma çekildim. Her zaman haddimi mesafemi bildim. Fakat birşeyi sevmiyorsam sevmem evet kırmamak ya da mutlu olsun dşye yaptığım şeyler de çok oldu. Genelde yıpranarak olsa da oldu yapmaya calıstım.. eşinizin kendi ailesiyle çevresiyle tutumu nasıl ? Dışarıdan biri olarak onu tanımlasanız nasıl tanımlarsınız ? Bazı davranışları size has gelsede aslında onun yapısı olduğunu unutmamalısınız o sizin istemediğiniz ya da hiç tarzınız olmayan birşeyi yapmanızı beklese.. bunları düşünün ikinizde kötü insan değilsiniz sadece farklı bakıyorsunuz böyle düşünün

Hayir kesinlikle bu tavizi vermeyin.
Onu zorlamayın ama kendi ilişkinizi onsuz da olsa sürdürün.
Davet de edin elbette. Davet edildiginizde de gidin.

Eşinizi zorlayamazsiniz ama.
İkinizin de buraya kadarki yorumlarını okudum ve benim gibi insanlar da varmış görünce hoşuma gitti :) Ben de bana samimi gelmeyen ve içimden gelmeyen hiçbir şeyi yapamıyorum ve akraba ilişkilerim de sizin gibi. 6personalities testini yaptınız mı ben infj çıkmıştım, en nadir görülen tipmiş siz de mi öylesiniz merak ettim 🤔

O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.
Rica ederim🌸 Aile ve çevre dışında peki şahsi kişisel olarak anlaşamadığınız bir durum var mı ? Bizde eşimle ilk zamanlar aileler çevre vs yüzünden anlaşamadığımız çok nokta oldu ne zaman ikimizde beklentimizi minimuma indirdik o zaman rahat ettik yıllar sürdü tabi buna alışana kadar onun dışında her konuda anlaşıyoruz. Başkaları yüzünden eşinizle huzurunuzu bozmayın o başkalarının haberi bile olmuyor ne yaşadığınızdan. Tabi ki eşinizle birşeyler yapmak istiyor değer görmek istşyorsunuzdur bunu her kadın ister ama bunu sadece çevrenize nasıl davrandığıyla bir tutmayın evde siz nasılsınız mesela şahsi size karşı tutumu nasıl ? Evliliğiniz yeni mi? Siz eşinizden çok beklentiye girmeyin belli ki yapısı bu malesef. babanıza o akşam dayısı gelmiş memleketten ona uğramış gecikecek deseydiniz babanız kırılırmazdı sizin kadar bence 🙏🏻 Dediğim gibi ya alışacaksınız ya da yolunuzu cizeceksiniz öyle görünüyorz. hastalık değil çünkü eşinizin karakteri bu

İkinizin de buraya kadarki yorumlarını okudum ve benim gibi insanlar da varmış görünce hoşuma gitti :) Ben de bana samimi gelmeyen ve içimden gelmeyen hiçbir şeyi yapamıyorum ve akraba ilişkilerim de sizin gibi. 6personalities testini yaptınız mı ben infj çıkmıştım, en nadir görülen tipmiş siz de mi öylesiniz merak ettim 🤔
İlk kez duydum bu testi ☺️ Nasıl nerede yapılıyor acaba yaptırmak isterim

Simdi meraktan yaptım.
Esfp a çıktı:)

O kısımda kafam karışık.
Mutsuzum.

Çok afedersiniz ama babanız size yakin oturuyor ve sık sık görüyorsunuz anladığım kadarıyla.
O aksam dayısını görüp yemeğe biraz geç gelse ne olur ki?
Ben bunun için kesinlikle kavga etmem mesela.
Ama babami iptal edip gitmem de..
Yani birbirine nefes aldıran ilişkileri seviyorum.
Genel evlilik kuralları benim için çok boş..
Eşlerin ayrılmaz ikili gibi hep bir arada ziyaretler yapma zorunluluğu beni boğuyor.

Düğünlerden nefret ediyorum ciddi anlamda nefret ediyorum, özellikle sünnet düğünleri 🤢
Eşimle tartıştığımız konuların başında gelir, gitmemek icin elimden geleni yaparım. Coronada rahat ettiğim tek şey düğüne gitmemek oldu. Lütfen düğüne gitmek için insanları zorlamayın, lütfen
Ama kendi düğün yapıp millet gelsin diye bekleyen mecbur iadei ziyaret yapmalı. Yok öyle benim için gelsinler, ben kimseye gitmem :D

Narsist değil ama sanırım kendini fazla gururlu sanıyor. Kibirli, egolu biri bence eşiniz. Böyle biriyle de hayat oldukça zor olmalı. Eminim tek sorununuz bunlar da değildir böyle bir adamla. Hatalı olsa özür bile dilemez böyleleri.
Evet ben bir şey yapmadım ki deyip duruyor her kavgada. Özür dilememek için.

Narsist değil ama sanırım kendini fazla gururlu sanıyor. Kibirli, egolu biri bence eşiniz. Böyle biriyle de hayat oldukça zor olmalı. Eminim tek sorununuz bunlar da değildir böyle bir adamla. Hatalı olsa özür bile dilemez böyleleri.
Gönlümü aldığını çok nadir hatırlarım. Hep ben gidiyorum. Ne de olsa evliyim nereye kadar tribim diye. Huzursuzluğu sevmediğim için. Kadın o erkek ben.

Back
X