• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim narsist mi?

Bu forumda da herkes kocasına/sevgilisine/nisanlisina narsist der oldu!
Bence havali oldugunu dusunuyorlar..Bu nedenle cok fazla narsist koca,sevgili ve nisanli gorur olduk :)
Terminoloji olarak hoslarina gidiyor :) Ama icersik konusunda kafalari karisik :)

Narşişt değil bencil egolu hepsi bu çocuk gibi ..
Siz de onun istediklerinizi yapmayın bence

Normal olduğumu savunmuyorum ama biraz ben de böyleyim.. :/
Benzerlik gördüm.

Şöyle ki akrabalık iliskilerim zayıftır.
Bir arada büyümedik. Uzaklik dolayısıyla senede bir vs bir araya geldik. Kaynaşamadim haliyle.

Gördüğümde öpüp nasılsın diyorum ama özellikle telefon edip hal hatır sormam, bayramlasmam bile. Ne teyzelerim ne de kuzenlerimle..

Arkadaşlarım hepsinden öndedir, duygularim daha güçlü.

Eşim anneannemi arasan ne olur, teyzemi ara bayramını kutla onlar seni hep soruyor der durur.
Bense sen benim hiç kendi teyzemi aradığımı gördün mü kendi akrabamla kuramadığım ilişkiyi senin akrabanla nasil kurayım diyorum..

Düğünlere gitmek konusunda ise kalbimde ciddi yeri olmayan insanların beni ayiplamasinı hesap etmem. O anki moduma bağlı. İstiyorsam içimden geliyorsa yaparım ve sadece kendi istediğim kadar.

Annem de ayıpliyor.
Çok yanlış diye eleştiriyor ama değişemiyorum.
Mış gibi ilişkiler bana göre değil, olsun diye iş yapamam.

Biliyorum burda da yadirgayacaklar.
Hatta daha anlatsam linç yerim belki :KK70:

Eşinize selam ahahah :)
Aynı kendimi okudum 🙈 bende de fazlası var eksiği yoktur. Aynı sizin gibi büyüdüm. Kardeşlerim arası bile mesafe vardır. Hayattan çıkardığım derslerde buna eklenince herkesin yaptıgı bir çok şeyi yapmayan ya da yaşamayan insan oldum. Böyle olunca çoğu insanın baktıgı penceredende bakamıyorum bazen.

Muhtemelen eşinin yerinde olsaydım bende o konvoy tutan insanlardan biri olmak istemezdim. Dönüp neden koşayımda demezdim ama daha farklı söylerdim. Tabi o erkek olduğu için erkeklerin genel diliyle konuşarak neden koşayım tabirini kullanmış olabilir.
Benim istememe nedenim bencilliğim veya egomdan değil aksine çok naif, 0 egolu, kendi halinde ağır bir insanım. Bir çok insanın yaptıgı şeyi bazen ben yapmayınca bu o insanlar için sorunmuş gibi görünsede karakter meselesi biraz bu. Örnek her olur olmaz şeye atlayan kendimi ön planda tutan bir tip değilim yanlış anlaşılmasın bazı insanlar var gerçekten aşırı yaşıyor duygularını ben öyle değilim demek istiyorum🙏🏻 hep bir adım geride olmayı tercih ederim. Ben daha hayatı sorgulayan gerçeğiyle yaşayan derin düşünen bir tipim mesela. Belki eşiniz de hayata soyut tarafından çok somut verilere bakıyordur. Kendince mantıklı " bi kızın peşinden neden diğer insanlar gibi konvoya katılayım - bir daha görmeyeceğim insanın düğününe neden prosedürde olsa katılayım" derken bunların ona zevk, keyif vermeyeceğini numaradan oynaması gereken bir oyunmuş gibi kendisine hissettireceğini söylemek, anlatmak istiyordur diye düşünüyorum. Biz siz veya sizin gibi insanları küçük gördüğümüz için değil yanlış anlaşılmasın 🙏🏻 Yapımız gereği gerçekten böyle insanlarımız var aramızda. Keşke sizler gibi ufacık bir şeye mutlu olsak sorgulamadan yaşasak diyenlerimizde vardır. Fakat eşini ya böyle kabul edebilirsin ya da gerçekten çok zıttı biriysen bu evlilik ileride çekilmez hal alabilir senin için bunu düşünmelisin😕 Narsistlik çok başka bir kavram bu arada.

Korona öncesi olay: Erkek kuzenimin düğünü olacak , kız almaya gelecek misiniz diye sormuşlardı. Eşim ben kız almaya konvoya filan katılmam, ben salona gider gelirim. Ben kız peşinde koşamam diye yanıt verdi.

Mesela yakın şehirde akrabamın yani
Benim samimi görüştüğüm bizim düğünümüze gelen kişinin düğünü var , eşim; gitmem. Ne gerek var ben tanımıyorum. Ömrümde bir daha görmeyeceğim insanın düğününe ne gidicem. Benim babamın akrabalarına bile gitmiyorum.( arkadaşlarınınkine gayet süslenip gidiyor)

Biz nişanlıyken kuzenimin nişanına da gelmeyip beni yalnız bırakmıştı. İnsanlara bahane uydurmak zorunda kalmıştım.
Onun bir duruşu bir ağırlığı varmış paspas olamazmış.

zaten çekirdek bir sülaleyiz. Sadece kuzenlerimle görüşürüm. Ama eşimde hep bir mesafe hep bir ego.

ooooooooooooof hanımlar.
Aileme her şeyi anlatmak onu şikayet etmek istiyorum zaten anneme anlatıyorum artık patlıyorum. O da çekip almak istiyor beni.

eşimle kavgamızda kafama tüküreyim evlendim bile dedik ikimiz de. Yoruldum ben ya.
Bu zihniyetinden bıktım tükendim
Tüm sıkıntı düğün dernek nişan üzerine belli ki sevmiyor bu tarz seromonileri.Ben de sevmem ama nezaketen katılırım.O nezaketi göstermiyor bence

Korona öncesi olay: Erkek kuzenimin düğünü olacak , kız almaya gelecek misiniz diye sormuşlardı. Eşim ben kız almaya konvoya filan katılmam, ben salona gider gelirim. Ben kız peşinde koşamam diye yanıt verdi.

Benim samimi görüştüğüm bizim düğünümüze gelen kişinin düğünü var , eşim; gitmem. Ne gerek var ben tanımıyorum. Ömrümde bir daha görmeyeceğim insanın düğününe ne gidicem. Benim babamın akrabalarına bile gitmiyorum.( arkadaşlarınınkine gayet süslenip gidiyor)

Biz nişanlıyken kuzenimin nişanına da gelmeyip beni yalnız bırakmıştı. İnsanlara bahane uydurmak zorunda kalmıştım.

zaten çekirdek bir sülaleyiz. Sadece kuzenlerimle görüşürüm. Ama eşimde hep bir mesafe hep bir ego.

ooooooooooooof hanımlar.
Aileme her şeyi anlatmak onu şikayet etmek istiyorum zaten anneme anlatıyorum artık patlıyorum. O da çekip almak istiyor beni.

eşimle kavgamızda kafama tüküreyim evlendim bile dedik ikimiz de. Yoruldum ben ya.
Bencede ayrilmalisin anneni dinle tuhaf bi insan eşin gerçekten

Aynı kendimi okudum 🙈 bende de fazlası var eksiği yoktur. Aynı sizin gibi büyüdüm. Kardeşlerim arası bile mesafe vardır. Hayattan çıkardığım derslerde buna eklenince herkesin yaptıgı bir çok şeyi yapmayan ya da yaşamayan insan oldum. Böyle olunca çoğu insanın baktıgı penceredende bakamıyorum bazen.

Muhtemelen eşinin yerinde olsaydım bende o konvoy tutan insanlardan biri olmak istemezdim. Dönüp neden koşayımda demezdim ama daha farklı söylerdim. Tabi o erkek olduğu için erkeklerin genel diliyle konuşarak neden koşayım tabirini kullanmış olabilir.
Benim istememe nedenim bencilliğim veya egomdan değil aksine çok naif, 0 egolu, kendi halinde ağır bir insanım. Bir çok insanın yaptıgı şeyi bazen ben yapmayınca bu o insanlar için sorunmuş gibi görünsede karakter meselesi biraz bu. Örnek her olur olmaz şeye atlayan kendimi ön planda tutan bir tip değilim yanlış anlaşılmasın bazı insanlar var gerçekten aşırı yaşıyor duygularını ben öyle değilim demek istiyorum🙏🏻 hep bir adım geride olmayı tercih ederim. Ben daha hayatı sorgulayan gerçeğiyle yaşayan derin düşünen bir tipim mesela. Belki eşiniz de hayata soyut tarafından çok somut verilere bakıyordur. Kendince mantıklı " bi kızın peşinden neden diğer insanlar gibi konvoya katılayım - bir daha görmeyeceğim insanın düğününe neden prosedürde olsa katılayım" derken bunların ona zevk, keyif vermeyeceğini numaradan oynaması gereken bir oyunmuş gibi kendisine hissettireceğini söylemek, anlatmak istiyordur diye düşünüyorum. Biz siz veya sizin gibi insanları küçük gördüğümüz için değil yanlış anlaşılmasın 🙏🏻 Yapımız gereği gerçekten böyle insanlarımız var aramızda. Keşke sizler gibi ufacık bir şeye mutlu olsak sorgulamadan yaşasak diyenlerimizde vardır. Fakat eşini ya böyle kabul edebilirsin ya da gerçekten çok zıttı biriysen bu evlilik ileride çekilmez hal alabilir senin için bunu düşünmelisin😕 Narsistlik çok başka bir kavram bu arada.

Aynen öyle ben kibirli olduğum için yapmıyorum bunları. İçimden gelmeyen hiç bir olaya dahil olamıyorum. Bir iki kez denedim. Pişman oldum ve sıfır zevk ile keşkem kollarımda kaldım.

Bir örnek daha vereyim.
Gecen senelerde gezmeye geldiler ve esimin arkadaşı annesi, eşi ve çocukları 3 gün bizde kaldılar. Kendisini severim. Gelin arabamızı sürdü çok yakın arkadasi esimin. Ama eşini iki kez görmeme rağmen ısınamadım bir türlü. İlk kez bizde tanıştım annesiyle de. Kadın bir tatlı hoş sohbet. Sagolsun beni de çok sevmiş agirlayisimdan çok memnun kalmış falan. Numaramı almış. Gittikten sonra aradı nasılsın diye sordu.
Bir kaç hafta geçti tekrar aradı.
Ben hiç aramadım mesela. Öyle hemen muhabbet kurup surdurebilen biri değilim.
Baktı ben aramiyorum aramayı kesti kadın.
Kim bilir ne düşündü.

Annem ne kadar ayıp diyor.

Dedim anne ne ilgisi var.

Yine gelsin misafir ederim.
Bir ortamda rastlasak muhabbet ederim. Tatlı kadın ama ben onunla arkadaş gibi araşmalı bir ilişki nasil kurayım hemen.

Beni eşim de eleştiriyor.

Ama karakterim böyle yapacak bir şey yok..

ooooooooooooof hanımlar.

Nişana gelmiyor diye mi bu kadar şüphe.

Narsizm Baska bişey sadece bu anlatılanlar kimseye barsist denmez. Sizin tarafla cok yakınlık kurmak istemiyor.
Benim kocam da kurmaz pek. Hiç de illakur demem. O da bana demesin.

Nişana gelmiyor diye mi bu kadar şüphe.

Narsizm Baska bişey sadece bu anlatılanlar kimseye barsist denmez. Sizin tarafla cok yakınlık kurmak istemiyor.
Benim kocam da kurmaz pek. Hiç de illakur demem. O da bana demesin.
Ya verdiğim örnekler sadece kendi ailemle ilgili olan kısımlar. Ben de çok yakınlık olsun demiyorum ama düğün dediğin bir kere olan bir şey ki bekar son kuzenim...
çok bencil bir adam, hatrım için de olsa bunları yaşatmaması gerekirdi.

Aynen öyle ben kibirli olduğum için yapmıyorum bunları. İçimden gelmeyen hiç bir olaya dahil olamıyorum. Bir iki kez denedim. Pişman oldum ve sıfır zevk ile keşkem kollarımda kaldım.

Bir örnek daha vereyim.
Gecen senelerde gezmeye geldiler ve esimin arkadaşı annesi, eşi ve çocukları 3 gün bizde kaldılar. Kendisini severim. Gelin arabamızı sürdü çok yakın arkadasi esimin. Ama eşini iki kez görmeme rağmen ısınamadım bir türlü. İlk kez bizde tanıştım annesiyle de. Kadın bir tatlı hoş sohbet. Sagolsun beni de çok sevmiş agirlayisimdan çok memnun kalmış falan. Numaramı almış. Gittikten sonra aradı nasılsın diye sordu.
Kim bilir ne düşündü.

Bir ortamda rastlasak muhabbet ederim. Tatlı kadın ama ben onunla arkadaş gibi araşmalı bir ilişki nasil kurayım hemen.

Kibir ego, insanı mahveder bence. Erkek yani eşiniz belki tahammül edebiliyordur kadında naz gibi gözükür ama erkekte tahammülü çok zor.

Tüm sıkıntı düğün dernek nişan üzerine belli ki sevmiyor bu tarz seromonileri.Ben de sevmem ama nezaketen katılırım.O nezaketi göstermiyor bence
Evet ama zaten evlilikte çok büyük rolü var nezaketin. Kimse eşinin ana babasını kardeşini kendisinin gibi görüp sevmiyor, herkes gibi yapıyor... Ne var eşim için katılsam , gibi yapsam.
Ben evlenirken eşimden böyle nazlar tavırlar göreceğim zerre aklıma gelmedi. Erkek adam eşine sahip çıkar yanında gezer.
Öyle yalnız düğüne yollamak vs. Oldu ben onu doyurmak için mi evlendim...
Doluyum ya çok doluyum

Ya verdiğim örnekler sadece kendi ailemle ilgili olan kısımlar. Ben de çok yakınlık olsun demiyorum ama düğün dediğin bir kere olan bir şey ki bekar son kuzenim...
çok bencil bir adam, hatrım için de olsa bunları yaşatmaması gerekirdi.
Öyle ama ne yapacaksın. Sen tek git tadını cıkar
Zaten düğüne gelmiş gelin almaya istememiş. Kimi sevmez öyke işleri

Kendisi narsist değil çocuk 😒
Bencil bir çocuk

Ya evet kendi akraba ortamı çok daha faydacı fesat insanlar. Eşim bu yüzden kendi arandığında geriye dönmediği bile olur, bana hissettirmese de anlıyorum. Ama benim ailem sülalem insan kullanma niyetinde olmayan iyi kötü gün dostları.

bu adam yani eşim kendi sülalesi gibi sanarak baştan mesafe koyuyor kendince.

Normal olduğumu savunmuyorum ama biraz ben de böyleyim.. :/
Benzerlik gördüm.

Şöyle ki akrabalık iliskilerim zayıftır.
Bir arada büyümedik. Uzaklik dolayısıyla senede bir vs bir araya geldik. Kaynaşamadim haliyle.

Gördüğümde öpüp nasılsın diyorum ama özellikle telefon edip hal hatır sormam, bayramlasmam bile. Ne teyzelerim ne de kuzenlerimle..

Arkadaşlarım hepsinden öndedir, duygularim daha güçlü.

Eşim anneannemi arasan ne olur, teyzemi ara bayramını kutla onlar seni hep soruyor der durur.
Bense sen benim hiç kendi teyzemi aradığımı gördün mü kendi akrabamla kuramadığım ilişkiyi senin akrabanla nasil kurayım diyorum..

Düğünlere gitmek konusunda ise kalbimde ciddi yeri olmayan insanların beni ayiplamasinı hesap etmem. O anki moduma bağlı. İstiyorsam içimden geliyorsa yaparım ve sadece kendi istediğim kadar.

Annem de ayıpliyor.
Çok yanlış diye eleştiriyor ama değişemiyorum.
Mış gibi ilişkiler bana göre değil, olsun diye iş yapamam.

Biliyorum burda da yadirgayacaklar.
Hatta daha anlatsam linç yerim belki :KK70:

Eşinize selam ahahah :)
Ben de vıç değilim, akrabalarım hiç değil. Düğündür ölümdür kaç kez oluyor ki.
Kuzenlerime böylesine mesafe koyan bir adam , yarın öbür gün davet etsem etseler gitmeyecek miyiz. Benim bağlarımı da zayıflatacak.
Sonra hayatı eşe bağımlı yaşar olmaktan korkuyorum.

Evliliğinde mutsuz olan, ilgi alaka göremeyen tüm kadınların eşleri narsist zaten, yayalım bu bilgiyi.

Eşiniz nişanlıyken de böyleymiş yazdığınıza göre. O zaman gelmeyen bugünde gitmez bir yere. Erkeği kafasında belli bir yere koymuş geri kafalı biri kendisi.

Bu kadar mutsuzsanız yapılacak şey belli.
Çok haklısınız.
Hepsi analarının ürünleri!
Benimkinin şaheseri annesi!
Oğluna bu zamana kadar büyük küçük bildirmemiş, insanlık samimiyet öğretmemiş, hep sensin hep teksin oğlum diyen annesi.

Bir örnek daha vereyim.
Kim bilir ne düşündü.

Aşırı benziyoruz o yüzden sizi çok iyi anlıyorum🙏🏻 Konu sahibinin eşide muhtemelen böyle biri öyle hissettim sadece erkek olduğu için farklı bir dille yansıtmış. Konvoya katılmam salona gider gelirim demiş zaten. Genelimizin yaptıgı şeyleri bazısı yapmayınca garipseniyor.. tanı konuluyor ya da hastalık tanıları ekleniyor Yorumların çoğu egolu, bencil, düşüncesiz, kaba vs. Bir insanı tanımadan yargılamak kolay olmamalı diye düşünüyorum kim bilir içinde ne hisserek, düşünerek öyle dedi..

Aşırı benziyoruz o yüzden sizi çok iyi anlıyorum🙏🏻 Konu sahibinin eşide muhtemelen böyle biri öyle hissettim sadece erkek olduğu için farklı bir dille yansıtmış. Konvoya katılmam salona gider gelirim demiş zaten. Genelimizin yaptıgı şeyleri bazısı yapmayınca garipseniyor.. tanı konuluyor ya da hastalık tanıları ekleniyor Yorumların çoğu egolu, bencil, düşüncesiz, kaba vs. Bir insanı tanımadan yargılamak kolay olmamalı diye düşünüyorum kim bilir içinde ne hisserek, düşünerek öyle dedi..
Ama eşin hiç mi hatrı yok ve bildiği yok :( ?

Bencil bir çocuk

Ya evet kendi akraba ortamı çok daha faydacı fesat insanlar. Eşim bu yüzden kendi arandığında geriye dönmediği bile olur, bana hissettirmese de anlıyorum. Ama benim ailem sülalem insan kullanma niyetinde olmayan iyi kötü gün dostları.

bu adam yani eşim kendi sülalesi gibi sanarak baştan mesafe koyuyor kendince.

Evet aslında benimde anlatmak istediğim buydu. Eşinizin karakteri bu değişmez malesef. Böyle insan düğünlere bile gitmez bence ama yine de giderim gelirim demiş size aslında elinden geleni yapıyor sizin için ince tarafından bakarsanız. Tabi ki bu sizin için yeterli olmayabilir fakat gerçek şu ki eşiniz bu karakterde bir insan ve o tek değil böyle insanlar bizim gibiler tek tükte olsa var☺️ Benim eşim alıştı mesela bana benim yerime cevap bile veriyor bazen ne diyeceğimiz ne düşündüğümü bildiği için.. sizin burada düşünmeniz gereken eşinizle bir ömür geçirebilir misiniz ?
Ama eşin hiç mi hatrı yok ve bildiği yok :KK43: ?
Benim eşimde sizin gibi kendi ailesini veya bir insana kefil olacak derecede tanıyor gibi konuşuyor bazen ama inanın birşey değişmiyor benim için. Birşeyini görmüş soğumuş ters gelmişse bana bitmiştir düzelmez. Tek fark eşim hep birşeyleri kendi tırnağıyla yaptı o yüzden kimseye eyvallahı olmadan yaşıyot bu yüzden beni de birşey için zorlamamasının çok beklenti içine girmemesinin nedeni de budur belki. Kendi aileme böyleyken onun ailesine daha yakın olamıyorum nezaketen saygı sevgi çerçevesinde tabi ki bir çok şeyi yapıyorum. Fakat bu sefer zorlayarak oluyor samimi bularak yaptıgım şeyler şu hayatta daha az ve samimiyetsiz hiç birşey yapmak istemeyen biriyim😕 saygım, sevgim, sonsuz bugüne kadar tüm insanlara böyle oldu hayal kırıklığımda çok oldu bu yüzden kendi kabuguma çekildim. Her zaman haddimi mesafemi bildim. Fakat birşeyi sevmiyorsam sevmem evet kırmamak ya da mutlu olsun dşye yaptığım şeyler de çok oldu. Genelde yıpranarak olsa da oldu yapmaya calıstım.. eşinizin kendi ailesiyle çevresiyle tutumu nasıl ? Dışarıdan biri olarak onu tanımlasanız nasıl tanımlarsınız ? Bazı davranışları size has gelsede aslında onun yapısı olduğunu unutmamalısınız o sizin istemediğiniz ya da hiç tarzınız olmayan birşeyi yapmanızı beklese.. bunları düşünün ikinizde kötü insan değilsiniz sadece farklı bakıyorsunuz böyle düşünün

Back
X