Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Şükür sorgulama ve eleştirdi yeteneğinizi elinizden alamamış bu narsist koca , doğru yoldasınız , kurtuluşunuza az kaldı !

Teşekkür ederim sizede, herkese de. Her okuduğum yorumda daha dik duruyorum artık çok şükür. Bana destek lazımmis sadece konuştukça kararlarım netleşiyor..
Kesinlikle üniversite mezunu,gayet dik durabilecek bir insansiniz.Kendinize güvenin.Zor şartlar altında evlilik sürdürmek zorunda kalıp,mesleği olmadığı,ailesi destek olmadığı için ayrılamayan nice kadınlar var.Veya çocukları olduğu için bir ömür o eşlerle muhatap olmak zorunda kalan..Siz bu acıdan düşününce cok şanslısınız...Psikolojik şiddet insanı yıllarca çürütür,inşallah istediğiniz hayatı yaşarsınız

Teşekkür ederim sizede, herkese de. Her okuduğum yorumda daha dik duruyorum artık çok şükür. Bana destek lazımmis sadece konuştukça kararlarım netleşiyor..
İlk görüşmemi yaptım. Kendimi biraz daha iyi hissediyorum inşAllah zamanla daha iyi olucam . Şuan çocuk mocuk yada iyi davranmak umrumda değil kimse aferin çok iyi eş çok iyi evlat çok iyi abla olmuşsun demiyor büyük ihtimalle evladım olsa oda kıymet bilmez banane çekmeseydin der. O yüzden suan yapmak istediği gayet normal her kadının yaşadığı hayatı yaşamak önceliğim bu gerisine sonra bakcam artık inşAllah. Önerdiği buydu uzmanın. Yapmak istedigin günlük hayatta ki şeyleri yap sonra eşinin bunlara ne tepki verdiğine bak ve kendini iyi hissetmeye başladığın zaman bak hayata nasıl gidiyor kararıni ver dedi. Tabi görüşmeye devam edicez yine inşAllah uzmanla . Şimdilik istediklerini yap dedi. Onun istediklerini değil kendi istediklerini.
Bakın bir çocuğun babası ve annesi ile iletişimi çocuğun kişiliğini oluşturur.Onlarin davranışları,çocuğun davranışlarını oluşturulur.
Çocuk ailede görür,öğrenir.Bunu bir öğretmen olarak söylüyorum size..Gerçekten büyük davranış problemi yaşayan çocukların çoğunda ailesinde ciddi sıkıntı olduğunu hep gözlemliyoruz.O yüzden ben olsam asla çocuk düşünmezdim..Aynen kendi normal gündelik hayatınızı yaşamaya çalışın.Disariya çıkıp yürüyüş yapın,arkadaşlarınızla görüşün,yaşadığinizi hissedin.

Bir dizi var unorthodox diye okudukça o dizi gözümde canlandı maalesef 😕 o dizide sonunda kurtuldu esas kızımız dilerim siz de kurtulun çünkü bu bir hayat değil bu bir esaret...

sevilmek değer görmek özel hissetmek bir eş bunları hissettirir güvenmiyorsa evlenmeseymiş ayrıca nasıl ailen senin evine gelemez? O an çıkacaktın o evden sakın hamile kalma bu ortamda bebeğe yazık olur hayatını karartma hiçbir şey için geç değil
Evet benimde aklıma geldi dizi. Kız hamileydi kurtulduğunda umarım konu sahibinki de öyle olmaz

Siz kocanıza bağımlısınız. Size dayak da atsa ya da aldatsa da evi terk etmezsiniz.

Kaç tane yorumda kendinizi kurtarın diye yazmışlar ama kocanıza olan aşkınızdan bahsetmişsiniz. Adam yüzünüze mi tükürsün ne yapsın?

Anne babanızı evinize almaması semavi dinleri geçtim Paganizm de bile saygısızlıktır. Buna göz yumduğunuz için zaten adam ipleri eline almış.

Hadi sizin basiretiniz bağlanmış bu hayatı böyle pasif geçireceksiniz ama Çocuk yapıp onun başını yakmayın bari.

Lütfen beni dinleyin. Bana bir yol gösterin. Çok bunaldım. Ben çıkış yolu bulamıyorum. 3 yıl, 3 aylık evliyim. 28 yaşındayım. Tesettürlüyüm. Çarşafı Şerif giyiniyorum Allahın izniyle. Bilgisayar programcısıyım ama eşim çalışmamı istemediği için bende çalışmıyorum bekarken sözleşmeli öğretmenlik yapıyordum daha sonra kpss yi kazandım ama tercihimj yapmadım eşim o zmanlar nişanlı m istemiyor diye. Eşim 36 yaşında. Görücü usulü tanıştık ama sevdik birbirimizi. Ama ben eşimin hasta olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları normal şeyler değil ve onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Evimize ailemin gelmesine izin vermiyor. Bunun sebebi olarak biz nikahtan önce bir ayrılık yaşadık ve benim ailem kendi aldıkları eşyaları almıştı çünkü artık onlar hiç istemiyordu bu adamla evlenmemi hemen bittiği için mutlu olmuşlardı daha sonra barışıp yeniden evlenincede eşim asla istemedi ailemi. Onlar bizim yuvamızı yıktı gibi sözler söyledi. Bende daha her sey yeni zamanla düzelir diye düşündüm. Ki onun ailesi çoook berbat şeyler yapmış olmasına rağmen geçmişte kaldı dedim ben görüşmeye devam ettim ki hala yapıyorlar.

Benim ailem ise hiçbir şeyimize asla karışmıyor yani kötü bir durumları söz konusu değil ama eşim hala kin dolu. Arkadaşlarımın, komşularımin, akrabalarımin gelmesine de izin vermiyor eve bir iki komşum var ayda alemde onlara izin veriyor. Bir tek onun annesi ve kardeşi gelebilir bizim eve onun için. Ben hep ağırladım onları ama bir kere bile babama bir kahve ikram edemedim kendi evimde. O kadar canım acıyor ki kardeşlerim bayramlar da bile ablalari na gelemiyor. Markete gitmeme izin vermiyor. Hatta söyle söyleyeyim beni tek başıma hiçbir yere yollamiyor. Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece. Para konusunda cimri harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli. Çocuk gibi. Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak. Yani bunlar i yapmak istersem boşanalim diyor hep. Ben onunla mutlu olamayacak miyim? Hiçbir şeye izin vermiyor. Çocuk bile istemiyordu. 1 aydır sadece istemeye başladı oda çok içten bir istek değil henüz her an vazgeçebilir. Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.

O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum. İnsanlar a hep beddua ediyor herkes ölsün istiyor bir tek biz kalalım diyor dünyada. Perdeleri açmama bile izin vermiyor. Sürekli gergin agresif ve azarci. Benim canım artık çok yanıyor. Bitsin istemiyorum ama nasıl onun normal biri olması için yardımcı olmalıyım bilmiyorum. Annesi nde de bu tarz şeyler var hep beni bir şeyler le suçlardı. Benim tavaları mı sen mi çizdin demişti bir kere. Yani ona öyle söylüyorlarms. Olmayan şeyleri olmuş gibi düşünüp inanıyor ve ona göre bana tavır alıyor. Mesela benim onlara büyü yaptığıma inanıyor çoğu zaman benim yaptığım hiçbir şeyi yemiyor. Eşim de öyle çoğu zaman bir şey dökülünce ve bozulunca benim bilerek yaptığımı iddia ediyor ve ceza veriyor. Mesela 1.5 sene boyunca bal almadı eve. Benim balı çöpe döktüğümü düşündüğü için. Daha o kadar çok şey var ki. Nasıl anlatsam. Nasıl yazsam ben bilmiyorum.

Eşyaların yerlerine bile karışıyor. Her şeye ne gerek var onu alma bunu buraya koyma vs. Konuşacak pek kimse yok. Aileme anlatamıyorum onlar hiç istemediler evlenmemi anlamislardi ama ben çok geç gördüm yada düzelir biraz anlayışlı olur beni uzdugunu fark eder sandım. Ama çok merhametsiz. Sürekli azar hakaret. İçim acıyor dediği her şeyi yapıyorum ama yine de mutlu değil. Hep daha fazlasını istiyor benden. Benim hep eksik olduğumu yanlış olduğumu söylüyor. Hep itaatsizlikle suçluyor. Saygısız olduğumu söylüyor. Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum. Ama hep bir eksik bir kusur buluyor hep sabrediyorum ama sürekli ağlıyorum çünkü üzülüyorum. Ben aile olmak için evlendim ne ailemi istiyor nede kendi ailesi beni istiyor çocuk ta istemiyordu 1 ay öncesine kadar ben anne olmak istiyorum diye ağladım yıllarca ama o sen bir gün çeker gidersin çocuk yapmayalım diyordu. Artık çıldırcam böyle evlilik hayatı olmaz anlatamıyorum hep dua ediyorum zamana bıraktım ama bende ozeniyorum aile görünce bizde aile gibi yaşayalım istiyrum çok şey mi istiyorum . Lütfen yardım edin. Elimden bir şey gelmiyor evden çıkamıyorum çıksam nereye gidip kimden yardım alcam hiç bilmiyorum ki zaten. Şimdiden cevap verenlerden Allah razı olsun inşAllah.
Kardeşim. Büyük konuşmak istemiyorum. Rabbim korusun. Sizide bu durumdan kurtarsın. Amma bu gidişat hiç iyi değil. Ailenizi istemiyor, anne olmanızı istemiyor. Kısacası aile olmak istemiyor. Yani elle tutulur bir tarafı var mı diye bakmak istiyorum ama bulamıyorum. Hepimiz muhakkak sorun yaşıyoruzdur eşimizle ama, sizinki dayanılır gibi değil. Yani çok çok üzüldüm. Rabbim sabır versin, İnşallah bi an önce kurtulursunuz bu durumdan. Hakkınızda hangisi hayırlı ise Rabbim onu nasip etsin.
Çarşaf giyiyorum demişsiniz. Amma bu sizin özgürlüğünüzü elinizden alamaz, almamalı. Benim çoğu arkadaşım çarşaflı amma hiç biri böyle bir evlilik yaşamıyor, yaşınız kaç bilmiyorum ama, bu hayatı hak ettiğinizi düşünmüyorum, hiç kimse hak etmez.
Tavsiye istiyorsanız, burdaki herkes boşanmanızdan yana. Maalesef bende öyle düşünüyorum. Çünkü bu evliliğin elle tutulur hiç bir tarafı yok. Belki önünüzde daha güzel bir gelecek vardır. 🌹

Son düzenleme:
Her şeyi denedim gitmek de dahil bana ne engel oluyro bilmiyroum ben böyle biri değildim kendine her daim güvenen ve akıllı biriydim şimdi hiçbir şey basaracaģıma inancım kalmadı bunu bana yıllarca hissettirdi. Bir çok şeyin farkındayım ama elimden bir şey gelmiyor. . Sanki görünmeyen bir güç bana engel oluyor.
Gücünü topla bence, kendine eziyet ediyosun. Sen kendini böyle ezdiğin için sana zulmediyor. Allah ıslah etsin. Ona muhtaç değilsin. İnşallah güzel kararlar alırsın, değişeceğini düşünmüyorum. İnşallah yanılırım. Rabbim sana sabır versin, çok zor. Rabbim kimseye yaşatmasın

Her şeyi denedim gitmek de dahil bana ne engel oluyro bilmiyroum ben böyle biri değildim kendine her daim güvenen ve akıllı biriydim şimdi hiçbir şey basaracaģıma inancım kalmadı bunu bana yıllarca hissettirdi. Bir çok şeyin farkındayım ama elimden bir şey gelmiyor. . Sanki görünmeyen bir güç bana engel oluyor.
Kardeşim adam hasta. Narsist mi bipolar mı bilemiyorum ama bariz hasta. Tedavi olması gerekiyor. İkna edebilir misin bunun için? Sakın nasıl düzeltebilim düşüncelerine girme psikiyatrist olmadığına göre adamı sen düzeltemezsin. Sadece duayla olacak işler de değil. Genceciksin yazık değil mi sana! Görünmeyen bir güç değil sana engel olan adamın seni manipüle etmesi. Seni aciz olduğuna inandırmış. Ne yap ne et uzaklaş o adamdan. Ailenden yardım iste.Anlamadım hapishaneye çocuk mu getirmek istiyorsun! Allah aşkına aklını başına al bir önce. Ailene sığın.

Malesef bazen insanlar kendi hayatlarını kendi elleriyle mahvediyor, iki üniversite bitirmiş bir kadının ataması olduğu halde sırf nişanlısı istemediği için çalışmayı reddetmesini aklım almıyor kimse kusura bakmasın.
Köylerde okul yüze görmemiş kadınlar bile şu bahsettiğiniz esareti kabul etmeyip herşeyi göze alarak hasta ruhlu kocalarını bırakıp kendi hayatlarını kurabilip kendi ayakları üzerinde dimdik durabiliyorlar. Siz neyi bekliyorsunuz? Bunu kendinize neden yapıyorsunuz?
Bir de böyle bir adamı sevdiğinizden bahsetmişsiniz sanırım sevgi kavramı sizin mantığınızda çok başka bir yerde.
Bu sevgi olamaz.
Mesleğiniz var eğitiminiz var ama bence akıl yürütme ve mantıklı hareket edebilme yetiniz yok malesef.
Şu evliliği devam ettirmek için bir tane bile mantıklı nedeniniz yok siz de farkındasınız.
Benim teyzem de köyde yetişmiş Bir kadındı. evlendikten sonra eşi İlk başlarda iyiydi daha sonra Başka şehirlere gittiği oluyordu ve yavaş yavaş karısını aldatmaya başladı, teyzem başlarda pek bir şey yapmadı boşanmak istedi belki, çocukları var şu an 2 tane, onlar için belki düzelir falan diye ama yok adam düzelmedi yani tabii elhamdülillah Rabbim en son belasını verdi şu an hapiste çok şükür ve teyzem de Elhamdülillah ondan boşanıyor, şu an o kadar pişman ki ilk başta neden boşanmadım diye kendini yiyor, teyzem hiç okul okumamış biriydi sadece üçüncü sınıfa kadar okumuştu açıktan orta okulu bitirdi liseyi bitirdi, şu an hem çalışıyor hem çocuklarına bakıyor hem de açıktan üniversite okuyor ve o kadar mutlu ki keşke daha önce boşanmış olsaydım diyor ve diyor ki çocuklarım olmasaydı benim için her şey daha kolay olabilirdi, şu an teyzem 34 yaşında. Daha iyi biri ile evlenebilirim, olur mu olur diyor. Şu anda siz bu adamdan boşanırsanız, ayağınıza takılacak herhangi bir engeliniz yok çocuk yok daha rahat olursunuz mesleğinizde var, demem o ki zor bir şey değil yani. Ama sabretmek istiyorsanız Allah yardımcınız olsun.

Lütfen beni dinleyin. Bana bir yol gösterin. Çok bunaldım. Ben çıkış yolu bulamıyorum. 3 yıl, 3 aylık evliyim. 28 yaşındayım. Tesettürlüyüm. Çarşafı Şerif giyiniyorum Allahın izniyle. Bilgisayar programcısıyım ama eşim çalışmamı istemediği için bende çalışmıyorum bekarken sözleşmeli öğretmenlik yapıyordum daha sonra kpss yi kazandım ama tercihimj yapmadım eşim o zmanlar nişanlı m istemiyor diye. Eşim 36 yaşında. Görücü usulü tanıştık ama sevdik birbirimizi. Ama ben eşimin hasta olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları normal şeyler değil ve onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Evimize ailemin gelmesine izin vermiyor. Bunun sebebi olarak biz nikahtan önce bir ayrılık yaşadık ve benim ailem kendi aldıkları eşyaları almıştı çünkü artık onlar hiç istemiyordu bu adamla evlenmemi hemen bittiği için mutlu olmuşlardı daha sonra barışıp yeniden evlenincede eşim asla istemedi ailemi. Onlar bizim yuvamızı yıktı gibi sözler söyledi. Bende daha her sey yeni zamanla düzelir diye düşündüm. Ki onun ailesi çoook berbat şeyler yapmış olmasına rağmen geçmişte kaldı dedim ben görüşmeye devam ettim ki hala yapıyorlar.

Benim ailem ise hiçbir şeyimize asla karışmıyor yani kötü bir durumları söz konusu değil ama eşim hala kin dolu. Arkadaşlarımın, komşularımin, akrabalarımin gelmesine de izin vermiyor eve bir iki komşum var ayda alemde onlara izin veriyor. Bir tek onun annesi ve kardeşi gelebilir bizim eve onun için. Ben hep ağırladım onları ama bir kere bile babama bir kahve ikram edemedim kendi evimde. O kadar canım acıyor ki kardeşlerim bayramlar da bile ablalari na gelemiyor. Markete gitmeme izin vermiyor. Hatta söyle söyleyeyim beni tek başıma hiçbir yere yollamiyor. Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece. Para konusunda cimri harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli. Çocuk gibi. Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak. Yani bunlar i yapmak istersem boşanalim diyor hep. Ben onunla mutlu olamayacak miyim? Hiçbir şeye izin vermiyor. Çocuk bile istemiyordu. 1 aydır sadece istemeye başladı oda çok içten bir istek değil henüz her an vazgeçebilir. Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.

O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum. İnsanlar a hep beddua ediyor herkes ölsün istiyor bir tek biz kalalım diyor dünyada. Perdeleri açmama bile izin vermiyor. Sürekli gergin agresif ve azarci. Benim canım artık çok yanıyor. Bitsin istemiyorum ama nasıl onun normal biri olması için yardımcı olmalıyım bilmiyorum. Annesi nde de bu tarz şeyler var hep beni bir şeyler le suçlardı. Benim tavaları mı sen mi çizdin demişti bir kere. Yani ona öyle söylüyorlarms. Olmayan şeyleri olmuş gibi düşünüp inanıyor ve ona göre bana tavır alıyor. Mesela benim onlara büyü yaptığıma inanıyor çoğu zaman benim yaptığım hiçbir şeyi yemiyor. Eşim de öyle çoğu zaman bir şey dökülünce ve bozulunca benim bilerek yaptığımı iddia ediyor ve ceza veriyor. Mesela 1.5 sene boyunca bal almadı eve. Benim balı çöpe döktüğümü düşündüğü için. Daha o kadar çok şey var ki. Nasıl anlatsam. Nasıl yazsam ben bilmiyorum.

Eşyaların yerlerine bile karışıyor. Her şeye ne gerek var onu alma bunu buraya koyma vs. Konuşacak pek kimse yok. Aileme anlatamıyorum onlar hiç istemediler evlenmemi anlamislardi ama ben çok geç gördüm yada düzelir biraz anlayışlı olur beni uzdugunu fark eder sandım. Ama çok merhametsiz. Sürekli azar hakaret. İçim acıyor dediği her şeyi yapıyorum ama yine de mutlu değil. Hep daha fazlasını istiyor benden. Benim hep eksik olduğumu yanlış olduğumu söylüyor. Hep itaatsizlikle suçluyor. Saygısız olduğumu söylüyor. Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum. Ama hep bir eksik bir kusur buluyor hep sabrediyorum ama sürekli ağlıyorum çünkü üzülüyorum. Ben aile olmak için evlendim ne ailemi istiyor nede kendi ailesi beni istiyor çocuk ta istemiyordu 1 ay öncesine kadar ben anne olmak istiyorum diye ağladım yıllarca ama o sen bir gün çeker gidersin çocuk yapmayalım diyordu. Artık çıldırcam böyle evlilik hayatı olmaz anlatamıyorum hep dua ediyorum zamana bıraktım ama bende ozeniyorum aile görünce bizde aile gibi yaşayalım istiyrum çok şey mi istiyorum . Lütfen yardım edin. Elimden bir şey gelmiyor evden çıkamıyorum çıksam nereye gidip kimden yardım alcam hiç bilmiyorum ki zaten. Şimdiden cevap verenlerden Allah razı olsun inşAllah.
Ayyy icim daraldı
Adam ruh hastası ama bitmesin diyorsunuz💆🏻‍♀️
İyi cekin ozaman
Palu ailesine gelin gitmisiiniz😒

Boyle evlilik olmaz. Bunun adina "evlilik" denmez. Eşinin %100 psikolojik rahatsızlıklari var. Allah yardımcın olsun
Ama bu sekilde her gun üzülerek aglayarak devam edersen bu durum boyle surmeye devam edecektir. Harakete gec derim. Yani bir karar vermelisin. Boyle bir hayat surmeyi hicbir kadin haketmez. Evlilik sevgi saygı huzur icinde surdurulur bunlarin hiçbiri yok bu evlilikte. Kendine yeni bir yol cizmeni temenni ederim. Hakkinda hayirlisi olsun..

Esı neden bıpolar olsun? Sevmiyor olamaz mı?
İlla hastalık mı lazım bu sevgisiz davranıslara?
Sevmiyor yanı dumduz sevmiyor, imkansız mı?
olabilir tabi ki o da bi seçenek. Bipolar olmasına gelince erkek arkadaşımda aynı davranışları sergiliyordu psikiyatr a gidince tüm olumsuz davranışlarının sebebi ortaya çıktı bu yüzden ben hemen olumsuz dusunmemekten yanayım

olabilir tabi ki o da bi seçenek. Bipolar olmasına gelince erkek arkadaşımda aynı davranışları sergiliyordu psikiyatr a gidince tüm olumsuz davranışlarının sebebi ortaya çıktı bu yüzden ben hemen olumsuz dusunmemekten yanayım
Sızınkine doktor teshıs koymus, sımdı gelip erkek arkadasım boyle boyle bence bıpolar deseydın Yoo dengesiz derdım sana da.
Kendi kendimize teshıs koymamalıyız.
Kendi kendimize teshıs koyarsak eger, gercekleri gormezden gelmıs oluruz.

Eşinizin değişmesini bekliyorsanız, daha çok beklersiniz. Bence siz kendinizi, yani bakış açınızı değiştirmelisiniz.Sevgi ve saygı görmediğiniz bir evliliğe devam etmeye çalışmanız en büyük hatanız. Bu durum, ileriki zamanlarda da pişmanlığınız olacak.Kendinize bu yaşantıyı layık görmeyi bıraktığınız gün, sizin için herşey değişecektir.

Valla gına geldi şu popüler etiket yakistirmalarindan. Narsist bu demek değil.
Sızınkine doktor teshıs koymus, sımdı gelip erkek arkadasım boyle boyle bence bıpolar deseydın Yoo dengesiz derdım sana da.
Valla bana da gına geldi. Yok nişanlım narsist mi , yok sevgilim narsist, yok kocam narsist
Öğrendik bir narsist birde hiperaktif 😂

Farkındaysanız ben teşhis koymuyorum haddim değil. Semptomlardan bahsettim belliki bi dengesizlik var ve yardıma ihtiyacı olabilir. Ama yanlış anlaşılmasın bu demek değil ki ömrünü bu adama adasın kul köle olsun.

Back
X