• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ne yapsa değeri kalmadı

Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlar bendeki bir durumdan bahsetmek istiyorum, atamıyorum içimden.
Eşim ticaretle uğraşıyor, ben de çalışıyorum, aydan aya değişse de iyi bir gelirimiz var.
Eşim maddi konularda enayi denilecek kadar eli açık biri, aşşırı marka düşkünü ben öyle biri değilimdir, elinin ayarı yok. Etrafındaki herkese borç verir, geri alamaz hatta dolandırılır. Ailesine de çok vericidir, kardeşinin durumu gayet iyi olmasına rağmen aracının kaskosunu o öder yıllardır. Aracı da eskiden eşim almış zaten. Ailesi konusuna karışmıyorum asla, ailesidir dedim geçtim hep. Arkadaşlarla, ya da onun işyerinden birileriyle restorana, tatile gitsek %90 biz öderiz.
Ben de evliliğimizin ilk 2 senesi kendi maaşımı harcadım, ekstra bir şeyler beklemedim ondan, kendimce harcıyordum işte. TA Kİ 2. yılımıza kadar… 2. Yılımızda bana haber vermeden çocuğunun olmadığı ve 10 sene önce boşandığı eşine yüklü miktarlarda para gönderdiğini öğrenene kadar. Kadın acındırmış kendini ve eşim yıllarca yardım etmiş ona. Bana bahsetmemişti. Boşanma aşamasına gelmiştik o dönem bu sebepten dolayı. O zamandan sonra gözüm açıldı ve bu ev için, bu aile için ne yapılsa, ne alınsa maddi olarak benim gözümde hiçbir değeri yok, hiçbir özelliği yok. Herkese alıyor, herkese yapıyor nasılsa diyorum. Derdin bu mu demeyin, o da son zamanlar ne yapsam mutlu olmuyorsun diyor, sebebi bu çünkü.Resmen kinlendiğimi farkettim adama. Tam olarak ifade edebildim mi bilmiyorum. Sizin eşiniz de böyle olsa siz ne düşünürdünüz özellikle bu kriz ortamında, üstelik bir çocuğumuz var ve onun geleceği için bir şey de yapmadık. Çok sinir oluyorum, daha önce çok saçma harcamalar yaptığını söyledim ona ama ben yine kazanırım o parayı diyor dolandırılsa bile. Ben mi memnuniyetsizim atamıyorum içimden bu hissi…

Para kolay mı kazanılıyor canım. Bence para yönetimini eşiniz tamamen size devretsin belli ki kendisi halledemiyor

Bence asıl sorun eski karısına para göndermesi değil asıl sorun eski karısıyla gizlice görüşmesi. Ben kesin boşanırdım bunu duysam. Bu ne cesaret cidden aynı şeyi siz yapsanız tepkisi ne olurdu acaba….

Bizim bir aile dostumuz var. Dunyanin en merhametli adamı, doktor
Yüzyıllarca biz,yedi ceddimiz hep ona gitmisizdir,asla bizden para almadığı gibi ilaç mümessillerinin verdiği ilaçlardan verir (dayım gibi bir şey,yani para ödemenin lafı bile olmaz bizim için,üzülür teklif etsek). Ama işte tek bize,en yakınlarına değil, herkese böyle (ki doktor da olsa kimseden para almadan bir muayane geçindirmek zor). Akrabalardan para almaz ,arkadaşlardan para almaz, eş dost arkadaşından para almaz, fakir fukaradan hiç almaz 😂
Yine bu neyse, merhametinin karşılığını bir şekilde alır belki . Ama adam her önüne gelene,her ağlayana kefil oluyor. Yıllardır kapısından haciz memuru eksik olmaz. Kefil olduğu kişiler genelde kendine hayrı olmayan,bankaların bile kredi vermeye çekindiği tipler olduğu için ya ödemezler yıllar sonra borç katlaninca öğrenir, faiziyle oder, ya başka şey olur... Onun dışında ticarete meraklı, ama ticari zekası yok, öyle de kaç defa dolanridildi güvendiği insanlar tarafından.
Eli de çok boldur, asla ailesinden bir şey esirgemez, evine de fazla fazla bakar ama onun bunun borcunu ödemekten , dolandırılmaktan ellerinde avuclarinda bir şey kalmadı. Bir evleri var, bir arabaları. Ki otuz yıllık evliler....yani bazı insanlar değişmez. Siz sanmayın ki kocanız zamanla kendine gelir, elbet bir gün farkeder .bu benim bahsettiğim aile dostumuz daha geçen sene,yeni, yüklü miktar dolandirildi.
O yüzden arkadaşlara katılıyorum. Eviniz varsa ikinciyi Alin, onun Arabası varsa siz de kendinize isteyin, yıllar sonra yazlık yaparız diye arsa falan aldırın,adam biraz sıkissin. Ona buna vermeye devam etse bile en azından akan şeyden biraz damlar, az çok mal mülk sahibi olursunuz

Aa benim eşim aynı herkesi kendi gibi sanıp güvenir borç verirdi. Çok kişi tarafından dolandırıldı hala alamadık paralarımızı. Ama artık gözünü açtı ben hep güzellikle anlattım ettim. Ailesi konusunda da öyleydi ama artık değil evli olduğumuzu ve bizim de ihtiyaçlarımız olduğu söyledim bazen laf sokarak bazen konuşurken alttan alttan. Şimdi de bişey olsa çocuğa bağlıyorum çocuğumuz olcak vırt zırt diye. Gerçekten zor yani benimki farkına varıyor Allahtan. En iyisi borca sokmak bi şekilde verecek parası kalmaz en azından

Kimse yıllar önce boşandığı eşine durduk yere üstelik karısı anlamasın diye ptt üzerinden para göndermek gibi fırıldaklar çevirerek yüksek meblağlar göndermez. Muhtemelen hamile olduğunuz dönemde eşiniz kaçamak yapmak için eski eşini seçmiş, sizde aldatma olduğunun bal gibi farkındasınızki böyle tepkiler vermişsiniz. Ben sizin yerinizde olsam boşanırdım. Elimizde mis gibi deliller varmış, çok yüksek tazmimat ve nafaka alabilirdiniz, eşinizin mali durumuda iyiymiş, en azından ondan aldığınız bu bedellerle kendi evladınızın geleceğini kendiniz kurtarırdınız. Kendi evladına başını sokacak bir ev almadan eski karısına para yağdıran adamla evli kalsanızda babalık falan yapmaz zaten. Baba evladının güvencesidir. Kocanda baba olacak kumaş yok kusura bakma. Eşim kızım daha doğmadan onun geleceği için plan ve yatırım yapmaya başlamıştı, bize birşey olur ya da gelirimiz azalırsa evladımız mağdur olmasın diye. Şimdi evliyken kendini sıkıp sen mal mülk yap diyeceğim ama Allah korusun ilerde boşansanız ki sendeki koca ile bu çok uzak bir ihtimal değil, senin dişinle tırnağınla yaptığın malı mülkün bedelinin yarısını kocana kaptırma ihtimalin var. Ben sizin yerinizde olsam eşime şart koşar evladım için çok sağlam bir bedeli her ay onun adına yatırım hesabına aktarmasını isterim. Kendim içinde aynı şeyi yapar kendi gelirimin büyük bir kısmını bireysel emeklilik gibi bir yerde değerlendiririm. En azından kendimin ve evladının geleceğini güvence altına almaya bakarım.

Vallahi çocuk olmasa boşanırdım, bazen o kadar tahammül edemiyorum😂 ex eşi hallettik, tabi benim bildiğim kadarıyla. Belki de gönderiyordur bilemem, ben yine de ara ara sadakaya ihtiyacı varsa söyle ben de atayım bir şeyler diye dürtüyorum benimkini😂
Hesaplarını kontrol edemem, o kadar çok giriş çıkış var ki, dedim ya ticaretle uğraşıyor diye. Ama sanırım borçlandırmak mantıklı olan…
Selam
İpleri ele almassanız yaşlılığınızda hala kirada oturuyor olursunuz,bizim bi akraba vardı fabrika işletiyordu çok paralar kazandı belliydi ama geleni harcadı hiç birikim yapmadı,sonra iflas ettiğini duyduk ,şu an yaşlılar ve kirada oturuyorlar bi emekli maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar ,yazık yani kredi çektirip arsa ev gibi yatırımlar yaptırın

Adam size denk geldiği için çok şanslı. Saf gibi inanmışsınız bir de masum olduğuna. Bir erkeğin eskiden seviştiği kadına sadece iyilik olsun diye para gönderdiğine, aralarında bir şey olmadığına inanmak için kafayı yemiş olmak lazım.

Ben inandım adam cidden saf salak bir insan bence

Iflas ederse ya da borclari birikirse, yasa geregi o borclari omur boyu odemek zorunda kalirsiniz. Belki su anda bile bir yerlere yuklu miktarda borcu olabilir ve sizden gizliyor olabilir. Boyle tanidigim bir kadin var. Kadinin 30 kusur yillik esi cocuklarinin babasi zengin gibi yasiyor yasatiyormus. Adam olunce miras kalacagi sanilirken yuksek miktarda borc kalmis. Kadin olene kadar o borcu odemek icin calisacakmis. Olen kocasindan nefretle bahsediyordu. Ben sizin yerinizde olsam ya bosanirim ya da mal ayriligi sozlesmesi imzalarim.

Benim eşimde milletin enayisiydi. Ben bütün maddi işleri devraldım. Borç isteyen olursa, raava’da para ona sormam lazım diyor. Hesabı ben ödüyorum, alman usulünden şaşmam. Girdi-çıktı çok diyorsanız borçlandırmak en güzeli. Çocuk için yatırımlık bir şey aldırın. BES yaptırın, yüklü ödemesi olan. Siz maaşınızı kullanmayın artık, herşeyi ondan isteyin. Hayat müşterek ok ama sizin durumunuzda sizi ve çocuğunuzu garantiye almanız için baskı yapmanız lazım.

Son düzenleme:
hata sende olmuş
böyle eli açık olan adamı bu güne kadar kırk kere borca sokardım ben , soktumda
benım kocamda yok demeyi bilmezdi , annesigile gittikmi parasız çıkardı oradan , sömürürlerdi resmen ,
hee baktım olmuyor kendi maaşımdan kuruş harcama yapmaz oldum ,

şimdi öyle alıştırdım ki bana bile param yok diyor :KK48::KK48::KK71:

Aileye felan bir nebze anlarım da hiç tanımadığı insanlara bu kadar para veren insan çok şaşırtıcı.
Resmen sokağa para atmak gibi birşey.

Bizde ilk zamanlar ipin ucunu kaçırdık.ailesine giden paralar oldu ama milleti yemeğe götürüp biz ödemedik sürekli. Veya her borç istiyorum diyene para vermedik. Kendi kendimize harcayıp zor duruma düştük . Sonra ikimiz de kendimize çeki düzen verdik .
Şu an zaten hayat çok çok pahalı. Sokağa atacak para yok.

Benim eşimde aşırı verici bir insandır. Çevresine, ailesine ve arkadaşlarına karşı para harcamaya çekinmez.2 3yıl önce daha o zamanlar nişanlıyız. Yılda bir iki gördügü arkadaşına bayramlaşmaya gidiyorduk.Eskiden çok samimilermiş. Hesabında 100 tl falan vardı, param yok falan diyordu.Baktım 50 TL çekti.Arkadaşının çocuguna verecekmiş. O zamanın parasıyla iyi paraydı. Hadi parası olsa anlarım da parası yokken kendini zora sokuyor. Neyse ben verdirmedim parayı. Ufak bir meblağı verdi çocuga. Her gittiginde çocuga yüksek miktarda para veriyor. Çocukta 2 3yaşlarında.Annesi parayı alıyor ve annesinin gülümseyen ifadesi bana çok itici geliyor.Neyse hadi bunları geçtim.Bir arkadaşına kredi kartını vermiş.Arkadaşı kendi işini yapıyor. Kartları döndürüyormuş.Bunu sonradan duydum. Ne kadar borç var bilmiyorum.Adam işi devredecek. Eşime kartı alırsın umarım dedim. Eşimden tüm kredi banka kartlarını aldım. Hepsi bende.Cebinde nakit bile yok. Sadece bir kredi kartı var.Geçen o arkadaşı gülerek yok biz cigerciğe gidecegiz, eşim ısmarlayacakmış dedi.Eşimde tüm kartların bende oldugunu söyledi, bozuldu.Geçen bu arkadaşının mesajını gördüm. Bizim kredi kartına 3bin yatırıp, 3bin çekecekmiş falan. Eşime dedimki iyiki senden kartları aldım ben. Bu ne dedim.Aşırı verici, resmen kendini kullandırıyor. Bende onun cebinde para bırakmıyorum.

Benim eşimde aşırı verici bir insandır. Çevresine, ailesine ve arkadaşlarına karşı para harcamaya çekinmez.2 3yıl önce daha o zamanlar nişanlıyız. Yılda bir iki gördügü arkadaşına bayramlaşmaya gidiyorduk.Eskiden çok samimilermiş. Hesabında 100 tl falan vardı, param yok falan diyordu.Baktım 50 TL çekti.Arkadaşının çocuguna verecekmiş. O zamanın parasıyla iyi paraydı. Hadi parası olsa anlarım da parası yokken kendini zora sokuyor. Neyse ben verdirmedim parayı. Ufak bir meblağı verdi çocuga. Her gittiginde çocuga yüksek miktarda para veriyor. Çocukta 2 3yaşlarında.Annesi parayı alıyor ve annesinin gülümseyen ifadesi bana çok itici geliyor.Neyse hadi bunları geçtim.Bir arkadaşına kredi kartını vermiş.Arkadaşı kendi işini yapıyor. Kartları döndürüyormuş.Bunu sonradan duydum. Ne kadar borç var bilmiyorum.Adam işi devredecek. Eşime kartı alırsın umarım dedim. Eşimden tüm kredi banka kartlarını aldım. Hepsi bende.Cebinde nakit bile yok. Sadece bir kredi kartı var.Geçen o arkadaşı gülerek yok biz cigerciğe gidecegiz, eşim ısmarlayacakmış dedi.Eşimde tüm kartların bende oldugunu söyledi, bozuldu.Geçen bu arkadaşının mesajını gördüm. Bizim kredi kartına 3bin yatırıp, 3bin çekecekmiş falan. Eşime dedimki iyiki senden kartları aldım ben. Bu ne dedim.Aşırı verici, resmen kendini kullandırıyor. Bende onun cebinde para bırakmıyorum.
İnsani enayi yerine koyuyorlar. Bu insan iyi ,tam arkadaş, asil vs diyen yok.
Ve zor gününde veya biz isteyince hepsi ortadan kayboluyor

Çok sinirlendim bu adama
Bu kadar hayırseverse burs versin aç insanlara yardım etsin ne bileyim bi okula yardım yapsın dimi
Sanki çevremizdeki insanlar açlıktan ölüyormuş gibi dağıtmak niye
Yardım etmek değil bu enayilik yani
Çevrede çok zor duruma düşen birine yardım etsin
Herkes kendi yediğinin hesabını ödeyebilecek durumdadır
Gerçekten ihtiyacı olana yardım etmek daha mutluluk verici bişey

Bizde ilk zamanlar ipin ucunu kaçırdık.ailesine giden paralar oldu ama milleti yemeğe götürüp biz ödemedik sürekli. Veya her borç istiyorum diyene para vermedik. Kendi kendimize harcayıp zor duruma düştük . Sonra ikimiz de kendimize çeki düzen verdik .
Şu an zaten hayat çok çok pahalı. Sokağa atacak para yok.
Birde başkasına harcadığının hesabını soramıyorsunki 😁 karşı tarafın zaten umrunda olmaz
senin ne duruma düştüğünden bi haber yaşar gider
Ama eşinin yada kendinin yaptığı hataya katlanabiliyorsun bi şekilde

Back
X