- 3 Şubat 2018
- 6.639
- 25.393
- 548
- 28
- Konu Sahibi MoonlitSoul
Arkadaşlar merhaba,
Son zamanlar bendeki bir durumdan bahsetmek istiyorum, atamıyorum içimden.
Eşim ticaretle uğraşıyor, ben de çalışıyorum, aydan aya değişse de iyi bir gelirimiz var.
Eşim maddi konularda enayi denilecek kadar eli açık biri, aşşırı marka düşkünü ben öyle biri değilimdir, elinin ayarı yok. Etrafındaki herkese borç verir, geri alamaz hatta dolandırılır. Ailesine de çok vericidir, kardeşinin durumu gayet iyi olmasına rağmen aracının kaskosunu o öder yıllardır. Aracı da eskiden eşim almış zaten. Ailesi konusuna karışmıyorum asla, ailesidir dedim geçtim hep. Arkadaşlarla, ya da onun işyerinden birileriyle restorana, tatile gitsek %90 biz öderiz.
Ben de evliliğimizin ilk 2 senesi kendi maaşımı harcadım, ekstra bir şeyler beklemedim ondan, kendimce harcıyordum işte. TA Kİ 2. yılımıza kadar… 2. Yılımızda bana haber vermeden çocuğunun olmadığı ve 10 sene önce boşandığı eşine yüklü miktarlarda para gönderdiğini öğrenene kadar. Kadın acındırmış kendini ve eşim yıllarca yardım etmiş ona. Bana bahsetmemişti. Boşanma aşamasına gelmiştik o dönem bu sebepten dolayı. O zamandan sonra gözüm açıldı ve bu ev için, bu aile için ne yapılsa, ne alınsa maddi olarak benim gözümde hiçbir değeri yok, hiçbir özelliği yok. Herkese alıyor, herkese yapıyor nasılsa diyorum. Derdin bu mu demeyin, o da son zamanlar ne yapsam mutlu olmuyorsun diyor, sebebi bu çünkü.Resmen kinlendiğimi farkettim adama. Tam olarak ifade edebildim mi bilmiyorum. Sizin eşiniz de böyle olsa siz ne düşünürdünüz özellikle bu kriz ortamında, üstelik bir çocuğumuz var ve onun geleceği için bir şey de yapmadık. Çok sinir oluyorum, daha önce çok saçma harcamalar yaptığını söyledim ona ama ben yine kazanırım o parayı diyor dolandırılsa bile. Ben mi memnuniyetsizim atamıyorum içimden bu hissi…
Para kolay mı kazanılıyor canım. Bence para yönetimini eşiniz tamamen size devretsin belli ki kendisi halledemiyor