• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor?

biyoistt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2016
720
1.186
113
İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?

Böyle birşey yaşamadım ama yaşasaydım bende aileme gönderirdim ve kendisine söylemezdim. Sorduğunda da "ne var bunda sen de bana sormadan söylemeden gönderebiliyorsun ya şeffaf olalım birbirimize söyleyelim yada böyle devam edelim" derdim. Ben evliliklerde şeffaf olunması gerektiğini düşünüyorum :kahve:

Senin parandan ailesine para veriyor öyle mi?
Bu demek ki sen bazen bir ay boyunca onun anasi danası için kalktın sabahın köründe ayakta otobüslerde süründün, ağrın sizin olsa da çalıştın, yeri geldi salak salak insanların tribini çektin o ay sadece tüm maasin onun ailesine gitsin diye.
Ben olsam onun tirtikladigi kadarını alır 'bu da benim aileme' derdim. Ya da o kadarını tamamen kendi keyfime airfry olur , çanta elbise olur, kendinden silip süpüren makina olur, düzenli temizlikçi olur harcardim.
Anca öyle içim soğurdu.
Borç bitmezse bitmesin,kocam düşünsün onu da.
Bence tek çözümün de bu olur heralde

Ailesinin gerçekten ihtiyacı yok ise,
onlara her gönderişinde, aynı miktar parayı kendi özel hesabına aktaracağını söyle.
Aileme gönderiyorum diye kendi harcıyor yada biriktiriyor da olabilir.
Ailesine gönderdiğini biliyorum. Öğrendiğimde ve sorduğumda ihtiyaçları vardı diyor. İhtiyaçtan kastını söylesem inanın şaşırırsınız. Hadi diyelim ki ihtiyaçları var peki neden bana söylemez ki. Ben böyle bir şey yapsam rahat uyuyamam eşimden gizli iş karıştırmaktan çok rahatsız olurum.

Böyle birşey yaşamadım ama yaşasaydım bende aileme gönderirdim ve kendisine söylemezdim. Sorduğunda da "ne var bunda sen de bana sormadan söylemeden gönderebiliyorsun ya şeffaf olalım birbirimize söyleyelim yada böyle devam edelim" derdim. Ben evliliklerde şeffaf olunması gerektiğini düşünüyorum :kahve:
Çok şükür ailemin ihtiyacı yok. Hatta bazı ödemelerimize geçmişte çok fazla destek oldular. Yani onların ihtiyacı olduğuna eşim inanmaz ve nispet yaptığımı anlar. :)

İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?
Hesabınızı ayırın ve harcamaları ortak yapın. Bölüşün yani masrafları. Eğer kendi ailesine para göndermek istiyorsa kendi parasından göndersin, keriz değilsiniz ya..

Senin parandan ailesine para veriyor öyle mi?
Bu demek ki sen bazen bir ay boyunca onun anasi danası için kalktın sabahın köründe ayakta otobüslerde süründün, ağrın sizin olsa da çalıştın, yeri geldi salak salak insanların tribini çektin o ay sadece tüm maasin onun ailesine gitsin diye.
Ben olsam onun tirtikladigi kadarını alır 'bu da benim aileme' derdim. Ya da o kadarını tamamen kendi keyfime airfry olur , çanta elbise olur, kendinden silip süpüren makina olur, düzenli temizlikçi olur harcardim.
Anca öyle içim soğurdu.
Borç bitmezse bitmesin,kocam düşünsün onu da.
Bence tek çözümün de bu olur heralde
Bazen öyle bir his geliyor zaten biliyor musunuz? Git rahat rahat harca ihtiyaçlarını al diyor bir tarafım. Sonra düşünüyorum bunları öderken yine sen sıkıntısını çekeceksin diyorum. Aileme gönderemem çünkü durumları iyi çok şükür. Hatta göndersem eşim az göndermişsin biraz daha gönderelim diyebilir. :) Çünkü zamanında ailem fazlasıyla destek oldu ödemelerimize ve eşim için ailemin yeri farklıdır. Fazlasıyla geri vereceklerini bilir.

Senin karşı çıkacağını bildiği için söylemeden yapıyor olabilir. Oldu bittiyse getiriyor. Konuşacak hatta tartışacak cesareti yok sana karşı çünkü haksız olduğunun farkında. Sen pasif kalmazsan bir şekilde çözersin bu işi. Mesela ortak hesap senin adına olsun parayı sen yönet.

Çok şükür ailemin ihtiyacı yok. Hatta bazı ödemelerimize geçmişte çok fazla destek oldular. Yani onların ihtiyacı olduğuna eşim inanmaz ve nispet yaptığımı anlar. :)
Anlasın zaten anlasın diye yapacaksınız amaç bu. İhtiyaçları yoksa aileme veriyorum diye birikim yapabilirsiniz veyahut anneniz sizin adınıza biriktirir.

Senin karşı çıkacağını bildiği için söylemeden yapıyor olabilir. Oldu bittiyse getiriyor. Konuşacak hatta tartışacak cesareti yok sana karşı çünkü haksız olduğunun farkında. Sen pasif kalmazsan bir şekilde çözersin bu işi. Mesela ortak hesap senin adına olsun parayı sen yönet.
Kesinlikle haklısınız. Söylemlerinden benim de anladığım bu. Ortak hesabın benim üzerime olmasını önceden isterdim ama şuan hesaplar çok karışık. Gelir fazla olduğu kadar gider de fazla biz de. Hepsinin içinden çıkabilir miyim? Ondan çok korkuyorum. :)

Ben olsam son kez uyarir az sonra yazacaklarimi yapmak zorunda birakmamasini acikca soylerdim. Yinelerse ortak hesaba para gondermeyi birakir giderlere karismam. Kendi parasiyla evi gecindirip borclari odeyip ailesine de yardim edebiliyosa buyursun etsin. Ama benim esek gibi calisip kazandigim parayi kok ailesine yediremez. Ne munasebet.

Kesinlikle haklısınız. Söylemlerinden benim de anladığım bu. Ortak hesabın benim üzerime olmasını önceden isterdim ama şuan hesaplar çok karışık. Gelir fazla olduğu kadar gider de fazla biz de. Hepsinin içinden çıkabilir miyim? Ondan çok korkuyorum. :)
Giderleri beraber halledersiniz gene. Sadece senin sorumluluğunda olmaz. Ama nereye ne gidiyor haberin olur.

Ayni seyi yasadim. Malesef degismez. Insanin zoruna gidiyor tabi. En sonunda onun gizledikleri artiyor ve senin guvenin tamamen bitiyor.

Arkadasım aynı sorundan muzdarip, ne kadar konustuysa da yıne degısen birsey olmadı :olamaz:

Ortak hesap dediğiniz ortak hesap olmuyor aslında, eşiniz sizin imzanıza onayınıza ihtiyaç duymadan hesaptan istediği kadar parayı başka bir yere transfer edebiliyorsa buna ortak hesap denmez, eş laf etmesin diye adı göstermelik ortak hesap olan ama özünde bireysel olan bir hesap, umarım sizde aynı şeyler yaşanmaz ama eşleri ortak hesapları olduğunu sansın da rahat rahat gelirini o hesaba atsın diye göz boyayan birkaç tanıdığım en ufak anlaşmazlıkta o hesapları boşalttı, eşlerinin birikimlerini de iç etti.

En mantıklı tepki illa ortak hesap olacaksa bundan sonra hesap sahibi olarak sizin görünmeniz veya direkt hesapları ayıracaksınız, maaşınız sizin kendi hesabınızda kalacak, borçlar, ev giderleri gibi harcamalar için aylık belli bir miktarı eşinize verecek geri kalan maaşınızı kendiniz biriktireceksiniz bunun başka yolu yok.

Son düzenleme:
Çok şükür ailemin ihtiyacı yok. Hatta bazı ödemelerimize geçmişte çok fazla destek oldular. Yani onların ihtiyacı olduğuna eşim inanmaz ve nispet yaptığımı anlar. :
İyi yere tezgah açmış adam.
Sizin gibi geniş gönüllü bir aileyi kim bulsa aynı şeyi yapar. Adamın her müşkülünü çözmüşsünüz, kendi derdi kalmayınca o da bir işe yarama hevesiyle başkasının müşkülünü çözmenin derdine düşmüş. Senin paran benim param, benim param yine benim param mantığında ne güzel dünya. Tek çözüm musluğu kapatacaksınız. Yoksa akar gider tutamazsınız.

Sosyal medya mecralarının birinde bir kız erkeğin parasını yiyeceksin diye ağzını yaya yaya konuşuyordu görünce sinirlenmiştim ama burdaki konuları okuyunca acaba haklı mı diye düşünmüyor değilim.
Altın biriktirmek istediğinizi söyleyin fiziki altın alıp evde saklayın. Her ay hedefler koyun. Size katılmak isterse katılır katılmak istemezse de kendi parasından ailesine vermek zorunda kalır.

Back
X