• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor?

Evin giderini ikiye bölün. Kendi payiniza düşeni ödeyip paranın geri kalanını kendiniz biriktirin.
Kendi parasını ailesine verirken eli tireyecektir eminim.
Başkasının parasını harcamak kolaydır.
Ay aynen böyle. Boşandığım dangoz rahat rahat harcardı, ben zavallı da kıyıp üzerime bile almazdım aman borçlar bitsin diye ki hiç bitmedi. Neyse tam biz boşanacakken lojmana başvurdu! Evli olduğumuz için çıkacaktı. Sonra ablası olacak ahlaksızla enişteyi kovmuşlar ablasıyla yaşayacaktı.
Olmazsa boşanmayacaktı kendi aklınca benim maaşımla ablasını geçindirecek kirasını ödeyecek, faturalarını ödeyecek, 4 çocuğuna bakacaktı. Bunları anlayınca hemen açtım davayı boşadım. Bakamadı ablasına kendi parasıyla! Mecbur enişteyi çağırdılar. Kendi de it gibi yaşıyor işte.
Başkasının parasıyla plan yapmak haybeye harcamak kolay aynen.

Eşin ne kadar çektiyse sen de o kadarını çekebilirsin kendine altın alabilirsin takı alabilirsin vs. Ben bir süre önce çalışmıyordum çalışmazken herşeyi kısıyordum hani zaten çalışmıyorum masrafım olmasın diye. Ben kendimden kıstıkça ailesine hediye parfüm vs aldı (benimkilere de alırdı) aaa valla başlarım bu işe dedim Lacoste dan bi alışveriş patlattım. Sonra dyson dikey süpürge aldım ki size de tavsiyemdir yoksa mutlaka alın. Şimdi kolye beğendim onu alacağım vs

Ailesine gönderdiğini biliyorum. Öğrendiğimde ve sorduğumda ihtiyaçları vardı diyor. İhtiyaçtan kastını söylesem inanın şaşırırsınız. Hadi diyelim ki ihtiyaçları var peki neden bana söylemez ki. Ben böyle bir şey yapsam rahat uyuyamam eşimden gizli iş karıştırmaktan çok rahatsız olurum.
Konuyu takipteyim. Ara ara bende yaşıyorum aynı sorunu çözüm bulamadım. Sanırım ailenin istemeyi bırakması gerekiyor.

İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?
Ortak hesabı ayrırsın evin giderini ortak olur. Kalan sana kalır. Sorunu halledersin. Bir süre bunu dene. Buyursun göndersin kendi gelirinden.. sende harcamalarını söyleme. Abartarak söyle kenara birikim yap. Zaten herşey çok pahalı. Aileler istemeyi Asya bırakmaz. Bir yerden 3-5 geliyor niye istemesin ki.

Eğer göndermeye devam edersen ailenle konuşacağım bizden para istemeyi bırakında borçlarımızı ödeyelim refaha çıkalım diyeceğim diye söyleyin tepkisini ölçün artık başka çareniz kalmadı gibi

Konuyu takipteyim. Ara ara bende yaşıyorum aynı sorunu çözüm bulamadım. Sanırım ailenin istemeyi bırakması gerekiyor.
Ailesi sizin desteğinize ihtiyaç duyan ,sınırlı gelirle çocuk okutan /kira ödeyen bir aile mi?

İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?
Eşinizin adına olan hesap ortak hesap değildir
Ortak hesap adı üstüne iki kişi adına olur
O hesap sade eşinize ait, siz ise maaşınızı ona veriyorsunuz, neden?
Maaşınızı kendiniz yönetemiyormusunuz?
Aile bütçesine yardımda buluncaksanız heray bir miktar belirleyin ve onun hesabına atın.
Kalan parayı hala ailesine yollamaya yetirebiliyorsa ne ala.

Ay aynen böyle. Boşandığım dangoz rahat rahat harcardı, ben zavallı da kıyıp üzerime bile almazdım aman borçlar bitsin diye ki hiç bitmedi. Neyse tam biz boşanacakken lojmana başvurdu! Evli olduğumuz için çıkacaktı. Sonra ablası olacak ahlaksızla enişteyi kovmuşlar ablasıyla yaşayacaktı.
Olmazsa boşanmayacaktı kendi aklınca benim maaşımla ablasını geçindirecek kirasını ödeyecek, faturalarını ödeyecek, 4 çocuğuna bakacaktı. Bunları anlayınca hemen açtım davayı boşadım. Bakamadı ablasına kendi parasıyla! Mecbur enişteyi çağırdılar. Kendi de it gibi yaşıyor işte.
Başkasının parasıyla plan yapmak haybeye harcamak kolay aynen.
👏👏

Benim babam da tek çalışırdı ama anneme verdiği her kuruşu söyler hatta borç verecekse de anneme danışırdı. Şu borç istiyormuş şu zaman ödeyecekmiş, ne yapalım diye sorardı. Ben gizli saklı vermeyi evlenince gördüm ve çok ağırıma gitti gerçekten. Tepkimi en baştan çok net koydum, ben de hissettirdiği duyguları tek tek anlattım. Haklısın dedi bir daha olmayacak dedi ama kaç kez oldu üstüne.
Şu yorumdan sonra net bir şekilde söylenebilir ki ortak hesaptaki paranın yarısını size aktarsin masrafları bölüşun kendi birimimizi kendiniz yapın itiraz edecek olursa art niyeti görmüş olursunuz etmez ise de sağlam bir ders almış olur bence

Çalışsın çalışmasın, kadın hep idare peşinde...
Aman masraf olmasın.
Aman borç bitsin.
Aman arkaya kalsın...

Adamlar fazla düşünmeye şımartmaya gelmiyor sanırım.
Anlamıyorlar, ooo nasılsa var diye rahat rahat serpiyorlar.

Eşinize ailesine laf söylemek istemiyor olmanızı naifliginizi anlıyorum. Kavga edin huzursuzluk çıkarın demem asla.
Sadece sizde artık biraz gevşeyin.

Amaaaan borç mu? Ödenir bir şekilde.
Aaa ne güzel çanta. Ne güzel ceket..
Neden işe giderken takip takıştırmayasınız?

Biraz kendinize alan açın, sizde harcamalarda bulunun. Ortak hesaba sizden 3 gidiyordu ise 2 gitmeye başlasın.

Ailesi sizin desteğinize ihtiyaç duyan ,sınırlı gelirle çocuk okutan /kira ödeyen bir aile mi?
Hayır anemnez aksine 3 maaş giren hatta mesailerle 3 buçuk maaş giren bir ev. Alışkanlık olmuş ailelerde. Kardeşi de aynıydı eşimin. Ya daha dün babası bize banka dedi. Banka varmış sıkışırlarsa isterlermiş. 100 lira varmı sende versene diyor. Sonraki günde 100 lira atsana. Sonraki günde. Aileler arasında lafı olmaz evet ama bu sonra 2000 bin lazım sen ver ben veririm oluyor. Çoğunlukla geri gelsede rahatsız oluyorum. Bi kere kafamız allak bullak olduda 3000 lirayı kaybediyordu eşim babasının ihtiyacı var diye.
Şimdi şöyle eşimize laf söylediğimiz de anlamayacak. Onu unutun. İster güzellikle ister iyilikle. Kısasa kısas yapabilirsiniz. Bende çok pra harcayarak buldum çözümü. En azından içim soğuyor :)

Aileme lazım diye alır kendi birikimimi kendim yaparım yaptığı saygısızlık ortak hesap niye eşin üstüne?

Hayır her ikisi de memur emeklisi, birkaç tane evleri var ve okuyan çocukları yok. İki kişi yaşıyorlar zaten.
Bu imkanlardaki ailesine güya ortak olan hesabınızdan sizi hiçe sayarak para gönderen eşe karşı çok pasifsiniz. Niye?
Konuşmak hiçbirsey ifade etmiyor eşiniz için, evinizden b eşya götürmeyi düşünüyorum ailesi için. Ne yerine konulduğunuzun farkında mısınız?
Siz borç var , masraf yapmayayım diyerek yaşamaya devam edin.

Hayır her ikisi de memur emeklisi, birkaç tane evleri var ve okuyan çocukları yok. İki kişi yaşıyorlar zaten.
Hayır anemnez aksine 3 maaş giren hatta mesailerle 3 buçuk maaş giren bir ev. Alışkanlık olmuş ailelerde. Kardeşi de aynıydı eşimin. Ya daha dün babası bize banka dedi. Banka varmış sıkışırlarsa isterlermiş. 100 lira varmı sende versene diyor. Sonraki günde 100 lira atsana. Sonraki günde. Aileler arasında lafı olmaz evet ama bu sonra 2000 bin lazım sen ver ben veririm oluyor. Çoğunlukla geri gelsede rahatsız oluyorum. Bi kere kafamız allak bullak olduda 3000 lirayı kaybediyordu eşim babasının ihtiyacı var diye.
Şimdi şöyle eşimize laf söylediğimiz de anlamayacak. Onu unutun. İster güzellikle ister iyilikle. Kısasa kısas yapabilirsiniz. Bende çok pra harcayarak buldum çözümü. En azından içim soğuyor :)
Kusura bakmayın ama arkadaşlar siz neden çalışıyorsunuz? Yıllarca meslek sahibi olmak için didinmenizin nedeni Eşinizin ailesi paranızın sefasını sürsün diye mi?

Kusura bakmayın ama arkadaşlar siz neden çalışıyorsunuz? Yıllarca meslek sahibi olmak için didinmenizin nedeni Eşinizin ailesi paranızın sefasını sürsün diye mi
Şöyle ki aldığım maaşın hepsini eşime aktarmıyorum kendi kredi kartı borcumu ödüyorum kendime ayırıyorum gerisini gönderiyorum ki o da az bir para değil. Ben borçlar ödensin birikim tek hesapta olsun diye gönderiyorum. Ama harcarken dikkat ediyorum. Ve ona karşı gerçekten çok açık ve netim. Ve aynı hassasiyeti ondan da bekliyorum. Göremeyince de saygı, sevgi, güven alt üst oluyor. Eşim annesine babasından gizli harcama yaptığı ve birilerine para gönderdiği için çok kızardı ama şuan aynı şeyi bana yapıyor. Bu huy da genetik mi acaba diye düşünmeye başladım gerçekten.

Kusura bakmayın ama arkadaşlar siz neden çalışıyorsunuz? Yıllarca meslek sahibi olmak için didinmenizin nedeni Eşinizin ailesi paranızın sefasını sürsün diye mi?
Haha bunu ilk evlendiğimde eşime söylemiştim. Salak mıyım ben çalışıyorum ailen para yesin diye mi çalışıyorum demiştim 🤣 ben yüksek oranda düzelttim anemnez. Ortak hesap yoktur bizde giderler hesaplanır ödenir artanla hemen altın aldırırım kalan para da benim. Her hafta düzenli olarak azaltır harcama yapar kocama eksiye düştüm mesajı atar para isterim oysaki keyfi :) bakımlar yaptırırım gezerim tozarım.
İlk başlarda görümcem aç göz gibiydi. Annesi ister ister geri vermezdi. Cinnet çözdü. Madem vermeyecek anne niye istiyor enayimiyim ben dedim. Maaşımı atmadım hesabına. Krediy ödeyemedi :) ben bilmiyormuyum para yedirmesini yedirirsem bidaha geri dönüşü olmaz dedim. Zamanla düzeldi. Kendi avansın eksiye düşer verir babası tamamlar. Annesi ister sonra atar. Sorarım çünkü. Noldu borç bitirdimi baban derim. Daha geçen çeyrek aldılar ama geri verdiler. Böyle olmasaydım evet çok zorlanırdım bazen vicdan yapsamda boşver haklısın diyorum.
Bu arada para harcadıkça daha kıymetli oldum. Kocam bana para verdikçe mutlu oluyor. Yorgunsam yemek yoksa dışardan söylüyorum. Onu mu beğendim alıyorum. Kazanıyorum harcıyorum en azından onlara sıra gelmesin. Böylelikle 100 200 lira gözüme batmıyor. En azından benden çıkmıyor eşim kendisi priminden veriyor. Görümcem aç gözlük yapmıyor artık kızı gram umursamıyorum. Sanırım benden nefret ediyorlar 🤣

Para vermeyin. Kendi birikiminizi kendiniz yapın. Ne münasebet gizli gizli para yollamak 🙄

Şöyle ki aldığım maaşın hepsini eşime aktarmıyorum kendi kredi kartı borcumu ödüyorum kendime ayırıyorum gerisini gönderiyorum ki o da az bir para değil. Ben borçlar ödensin birikim tek hesapta olsun diye gönderiyorum. Ama harcarken dikkat ediyorum. Ve ona karşı gerçekten çok açık ve netim. Ve aynı hassasiyeti ondan da bekliyorum. Göremeyince de saygı, sevgi, güven alt üst oluyor. Eşim annesine babasından gizli harcama yaptığı ve birilerine para gönderdiği için çok kızardı ama şuan aynı şeyi bana yapıyor. Bu huy da genetik mi acaba diye düşünmeye başladım gerçekten.
Kişisel kredi kartı borcum dediğiniz şey zaten evinize yaptığınız harcama,işe gidip gelebilmeniz için yaptığınız harcama değil mi?Tabi ki bunu maaşınızdan ödeyeceksiniz başka nereden ödeyeceksiniz ki? Annenize pırlanta aldınız,anne babanızı tatile gönderdiniz onu mu ödüyorsunuz ki? maaşımın hepsini eşime vermiyorum diyorsunuz da bayağ bayağ kendi konfor alanınız için birşey ayırmamış oluyorsunuz

Back
X