- 5 Ekim 2020
- 14.058
- 38.063
- 548
- 36
Çok şükür ailemin ihtiyacı yok. Hatta bazı ödemelerimize geçmişte çok fazla destek oldular. Yani onların ihtiyacı olduğuna eşim inanmaz ve nispet yaptığımı anlar. :)
Ailesine gönderdiğini biliyorum. Öğrendiğimde ve sorduğumda ihtiyaçları vardı diyor. İhtiyaçtan kastını söylesem inanın şaşırırsınız. Hadi diyelim ki ihtiyaçları var peki neden bana söylemez ki. Ben böyle bir şey yapsam rahat uyuyamam eşimden gizli iş karıştırmaktan çok rahatsız olurum.
O hissin peşinden gidin. Ben de öyleydim. Oldum olası tutumlu biriyimdir. Yapım böyle. Ama baktım ki o para bir şekilde gidiyor mu. Gittim kendime en pahalı telefondan aldım. Zaten fotoğraf çekimine merakım var. İşime de gelmiş oldu. Yine bazen bazı şeyleri alırken huzursuzluk hissettiğim oluyor. Ama yapacak birşey yok. İnsan ihtiyacını bile erteler mi vazgeçer mi yapıyordum. Ama artık mümkün olduğunca aldırmaya çalışıyorum. Ne alırsanız yanınıza kâr kalıyor. En son dün en pahalı ve kaliteli olan düdüklü tencereden sipariş verdik. Neden gücünüz yetiyorken ve o para yeri geldiğinde başka yerlere gidebiliyorken kendinize layık olanı almayasınız. Öncelikle ihtiyaç belirlediklerinizden başlayın aldırmaya bakalım o para daha gidiyor mu. Eşim de bana der sen böyle değildin diye. Ben de para nasılsa gidiyor bir şekilde o yüzden çok da kasmaya gerek yok dedim.Bazen öyle bir his geliyor zaten biliyor musunuz? Git rahat rahat harca ihtiyaçlarını al diyor bir tarafım. Sonra düşünüyorum bunları öderken yine sen sıkıntısını çekeceksin diyorum. Aileme gönderemem çünkü durumları iyi çok şükür. Hatta göndersem eşim az göndermişsin biraz daha gönderelim diyebilir. :) Çünkü zamanında ailem fazlasıyla destek oldu ödemelerimize ve eşim için ailemin yeri farklıdır. Fazlasıyla geri vereceklerini bilir.
Nispet yaptığımı anlar,olmaz.Bazen öyle bir his geliyor zaten biliyor musunuz? Git rahat rahat harca ihtiyaçlarını al diyor bir tarafım. Sonra düşünüyorum bunları öderken yine sen sıkıntısını çekeceksin diyorum. Aileme gönderemem çünkü durumları iyi çok şükür. Hatta göndersem eşim az göndermişsin biraz daha gönderelim diyebilir. :) Çünkü zamanında ailem fazlasıyla destek oldu ödemelerimize ve eşim için ailemin yeri farklıdır. Fazlasıyla geri vereceklerini bilir.
Anlasin zaten. Mesele anlamasi degil mi? Neticede onun ailesinin de ihtiyacı yok.Çok şükür ailemin ihtiyacı yok. Hatta bazı ödemelerimize geçmişte çok fazla destek oldular. Yani onların ihtiyacı olduğuna eşim inanmaz ve nispet yaptığımı anlar. :)
Kim daha çok kazanıyorsa keyfine göre yaşar, kumarda yer diye bir şey yok. Hayat eşit derecede ortak. Para da eşit derecede ortakBelli bi meblaga kadar olan olan paranin hesabini sormaya gerek yok atiyorum 1000 tl olabilir günümüz kosullarinda, her ailenin de butcesi farkli sizi rahatsız etmeyecek boyut neyse onu soyleyin bu rakamin ustundeki harcamalari ve transferleri bana sormadan yapmamalisin de baktin hala yapıyor bitir ortak hesap işini ne var bunda ya da sen de ailene gonder her ay bi yarim altin alip koysunlar senin icin. Dunyanin binbir türlü hali var. Merak ettigim su oldu esin senden cok daha fazla mi kazanio eger oyleyse tavri normal olabilir. Ben de eşimin nerden baksan 5 kati falan kazaniyorum o yuzden soylemem aileme gonderdigimi kumarda yedigimi ne bileyim. Ama ortak hesap mantigi da yok bizde ortaksa adı senin de bilmen gerekir.
İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?
Eşiniz kendine verilen şansı çok zorlamış. Ya sizin adınıza ortak hesapta biriksin ya da giderleri toplayıp ikiye bölün. Herkes payını ödesin. Kendi elinde kalan parayla istediğini yapsın.İyi geceler arkadaşlar. Bahsedeceğim sorun yeni değil aslında daha önce de yaşadık benzer sorunu ama o zaman konuşup anlaştığımızı düşünmüştüm. Ama maalesef öyle değilmiş. Eşim de ben de çalışıyoruz. Gelirlerimizi ortak bir hesapta biriktirip oradan harcama yapıyoruz. Ortak hesap da eşimin üzerine. Eşimin bana söylemeden kendi ailesine bazen borç bazen yardım olarak para gönderme durumu oldu. Miktarlar bin TL'den 5 bin TL ye kadar çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumu benim ona karşı şeffaf olduğumu aynı şeyi ondan da beklediğimi tatlı dille de anlattım, sitem ederek de anlattım yeri geldi kızgın ve kırgın bir dille anlattım. Bundan sonra olmayacak dediyse de yine olmuş. Eşimin ailesinin durumu kötü değil. Gelirleri, evleri, arabaları var.
Bizim durumumuz da iyi çok şükür. Ama çok fazla borç ödüyoruz. Çok şükür kimseden bir şey talep etmeden ödemeye çalışıyoruz. Ben harcamalar konusunda çok dikkatliyim, Borcumuz biran önce bitsin istiyorum. Ama bu para verme mevzularını da öğrendikçe çok canım sıkılıyor. Neden bana söyleme ihtiyacı duymuyor. Ben daha fazla nasıl bir tepki gösterebilirim bilmiyorum. Ben artık bunu bana karşı yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum ve benim de eşime karşı saygım ve güvenim azalıyor.
Benzer durumu yaşayan ve bu için bir hal çaresini bulan varsa lütfen bana da yol gösterebilir mi?
Vala ben yerim :) eşitlik gozetmem evlendim diye. Belki sirket sahibi bi adamdir diye düşündüm. O zaman ortak davranmaya gerek yok. Illa mizziklaniosa hayatimdaki kisi en kotu şirketten parayi sahsima cekmem hem daha az vergi oderim. Bu ekonomik konular onceden belli olan seyler sonradan oyun bozmak oluyo zaten adamin yaptığı.Kim daha çok kazanıyorsa keyfine göre yaşar, kumarda yer diye bir şey yok. Hayat eşit derecede ortak. Para da eşit derecede ortak
Para kazanırken çok güzel kazanıyorsunuz da hesabın içinden mi çıkamayacaksınız yapmayın Allah aşkına..Kesinlikle haklısınız. Söylemlerinden benim de anladığım bu. Ortak hesabın benim üzerime olmasını önceden isterdim ama şuan hesaplar çok karışık. Gelir fazla olduğu kadar gider de fazla biz de. Hepsinin içinden çıkabilir miyim? Ondan çok korkuyorum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?