Eşim neden çocuk sahibi olmayı geciktiriyor

eşine açıkça sorsan iyi olur, bence maddidir. erkekler maddi yönden bakıyolar çocuk olayına, bizim gibi duygusal olamıyolar çocuk olmadan önce. sen de acele etme bence eşin bunu diyorsa. ben istedim eşim olur dedi hemen oldu kızım çok şükür ve nankör eşim hala sen acele ettirdin beni deyip durur çocuk için...

merhabalar. tam olarak derdim var denebilir mi bilmiyorum. hayatımda herşey normal gidiyor gibi. ama bana göre aksak birşeyler var. sizin de fikrinizi almak istiyorum. 14 aydır evliyim, 26 yaşındayım, artık bir bebeğim olsun istiyorum. eşim ise biraz daha beklememiz gerektiğini söylüyor. nedenini sorduğumda "önümüzü görelim" diyor. çok şükür maddi sıkıntımız yok, önümüzde ne göreceğiz merak ediyorum. aklıma da kötü kötü şeyler geliyor, bu adam beni mi deniyor falan filan gibi. ne düşüneceğimi şaşırdım.ne beklediğimi bilmeden bekliyorum. sizce eşimi nasıl ikna edebilirim? neden çocuk sahibi olmayı geciktiriyor olabilir?

acele etme,daha yeni evli sayılırsın yasında bebek ıcın gec kalmıs sayılmaz erkekler biraz daha gec baba olmak ıstıyor

yeni evlisiniz daha erken olduğunu düşünüyo belkide..

ben de aynı fikirdeyim. eşin hem maddi hem manevi olarak kendini hazır görmüyordur. bende eşimi yaklaşık 2 yıl da ikna ettim. sürekli "şu an baba olmaya hazır değilim" demişti. erkeklerde sorumluluklarının farkında belki onlarda kendilerini hazırlıyorlardır kendilerini yeni hayat.. ben tanık oldum buna.. eşine biraz zaman ver , göreceksin daha olumlu olmaya başlar yakın zamanlarda

benim bildiğim erkek ister bayan istemezdi ama eşim bu kuralı bozdu :)) görüyorum ki eşi çocuk istemeyen epey bayan arkadaş var. eşim duygularını çok belli etmez. tamam sevgisini çok güzel gösterir ama birşeyi istiyorsa ya da istemiyorse sebebi yoktur sadece öyledir. nedenini asla anlatmaz. çocuk konusunda da öyleydi.konu açıldığında sadece "önümüzü görelim daha erken" derdi hep. şimdi artık istiyor o da. ben çevremde gördükçe daha çok anne olasım geliyordu, bunu dile getiriyordum sık sık. ama kendinin hazır olması gerekiyormuş ki bütün ağlamalarıma sızlamalarıma rağmen kendi isteyice TAMAM dedi. inşallah Allah herkese nasip eder bu duyguyu. ben de yaşamak istiyorum.
acele etmemin sebebi ya anne olamazsam hissi. en çok bundan korkuyorum. Rabbim herkese aratmadan sağlıklı ve hayırlı evlat verir inşallah.

Şu babalıga hazır olmayan erkeklerden de,hemen cocuk yapalım deyıp cocuk olunca kacanlardan
da (kocam) nefret ettim!
Canım bebek büyük sorumluluk,o istemeden yaparsan ;benım bır arkadasım 5 yıl kocasının keyfını
bekledı sonra yaptıkları halde adam daha 40ı cıkmadan ''çok ıstıyordun cocugu al sana cocuk sen
bak benden yardım falan ısteme''demişti,hem de akrabalarının ve bızım yanımızda.Re-za-lett..
Bu kk ögrendıgım en önemlı sey;erkegın babalıgı kadının annelıgınden zormus baksana dert
bölumunu bı okusan neler var hamıleyken ter etmeler,bebek varken gıtmeler vs vs..Aslında
bızler lohusa degılmısız onlarmıs da bız anlayıssızmısız!!
Yapma bence cocuk ,ama ertelerse o zaman ben ıstıyorum,sen ıstemıyorsan ayrılalım dersın:)

Back
X