Eşim neden değişti?

Hayır benim anlatacak çok şeyim oluyor ilgiyle dinler ama muhabbeti pek devam ettirmez yani lafıma pek laf eklemez. Zaten bu konuda ikilem yaşıyorum. Ortak güzel anlar çok ama konuşma yok. Mesela eve gelir mutlaka yemek yerken yanında olmamı ister, o yerken başka bir işle uğraşsam çğırır hemen masaya. Veya sık sık film açar mutlaka sarılıp izlemek ister. Ama tek kelime etmeden. Veya kendisi telefonda dolanırken bile ben de yanında aynı odada olayım ister başka odaya gitsem hemen ya çağırır ya yanıma gelir napıyorsun gelsene diye. Mesela ben ytakta muhabbet etmeyi severim o dinler dinler sonra sarılır uyur, arkasını bile dönse bi elini arkaya alıp mutlaka elimi tutarak uyur :KK43: ama konuşm birşeyler paylaşma yok. Garip çelişkiler gibi geliyo bana :KK43:
Sizde de eşinizde de bir problem yok bence sadece sevgiyi gösterme sekilleriniz farklı .5 sevgi dili kıtabinı okumanızı öneririm. Eşiniz daha tensel sevgisini gösteriyor ve görmek istiyor siz ise daha farkli şekilde . Zamanla bir nebze asarsiniz bence ama tabi karakter sonuçta zor değişir gibi

İş de yasadigi sorunları eve getirmemesi cok iyi evde huzur istiyo diye düşünüyorum bende oyleyim isden ciktikdan sonra olan hic bisiyi konusmak istemem esiniz isdeyken onla mesajlasin eskisi gibi biz dibdibeyken bile mesajlasiyoruz bazen 😂 sesli konusamicamiz seyleri

Sizde de eşinizde de bir problem yok bence sadece sevgiyi gösterme sekilleriniz farklı .5 sevgi dili kıtabinı okumanızı öneririm. Eşiniz daha tensel sevgisini gösteriyor ve görmek istiyor siz ise daha farkli şekilde . Zamanla bir nebze asarsiniz bence ama tabi karakter sonuçta zor değişir gibi
EVEt aynen öyle çok dokunsal bir insan. Eğer faydası olacaksa hemen alıp okurum tabii

İki işi neden yapıyor, çok mu ihtiyacınız var ikinci işe? Birde üstüne siyasetle ilgilenmesi eklenince konuşacak hali kalmıyordur haliyle. Ama iş yoğunluğunu mümkünse azaltmasını isterdim ben muhtemelen.

Bütün konuşup, muhabbet etme kredisini bitirip eve gelmekte bana bencilce geliyor biraz. Sosyal hayatta konuşmayan biri değilmiş çünkü, size gelince de susmasın.

İki işi neden yapıyor, çok mu ihtiyacınız var ikinci işe? Birde üstüne siyasetle ilgilenmesi eklenince konuşacak hali kalmıyordur haliyle. Ama iş yoğunluğunu mümkünse azaltmasını isterdim ben muhtemelen.

Bütün konuşup, muhabbet etme kredisini bitirip eve gelmekte bana bencilce geliyor biraz.
Hayır ihtiyacımız yok ileride çocuklar büyüyünce giderlerimiz çok daha fazla olacak diye ve biri batarsa biri devam eder diye düşünüyor.

Evet ben de bencil olduğunu söylüyorum iki çift laf da bana bırakmasını söylüyorum

Aranızda sorun yok, huzurunu boşuna kaçırma bence. Bazen insan özellikle günlük hayatta çok fazla aktifse huzurlu bir limana ihtiyaç duyar eve gelince. O bildiği sessiz, güvenli ve huzurlu limani sen ol. Bazı insanlar böyle sever ☺️

Ben de işi iş yerinde bırakırım
Çıktığım anda evde bile aklıma.gelmez tamamen aileme.odaklanirim
Ztn bütün gün bunaliyoruz bide evde iş stresi ile.ugrasamam
Esin de öyledir belki

Benim esim bana herseyi anlatir ama babam oyle degildir. Hep annem baskalarindan ogrenir babamin sorununu sıkıntisini.babamda onu uzen seyleri anlatmak istemedigini anlatirken tekrar uzuldugunu buna gerek olmadigini soyler. Biraz sanirim karakter meselesi. Bilmemek bazen daha da iyi bence.

Beyler zamanla ketum hale gelebiliyor sanırım kısır döngü ; Yeri geldiğinde eşime anlatabilecek konuşacak enerjim olmuyor anlarım da Esinizi ilgilendiren konuları arkadaşlarının eşlerinden duyuyor olmanız ve bu konu hakkında bi fikriniz olmaması bana normal gelmedi. Dışarıdan üçüncü kişinin bileceği bir konuyu sizin daha önce bilmeniz gerektiği kanısındayım. Herseyi değil ; Genel geçer sizin çevrenizi de ilgilendirebilecek konuları en azından..

Selam kızlar. Yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım ama aklımı kemiriyor artık bu konuyu sürekli düşünmek. Rahatlamak biraz da farklı bakış açısı görmek istiyorum. Eşimle sevgiliyken en yakın arkadaşım gibiydi. Uzak şehirlerdeydik ama sürekli mesajlaşma veya telefonlaşma halindeydik Her şeyimizi her ânımızı anlatır saatlerce konuşurduk esprili hoş muhabbet bir insandı. Sonra evlendik ve olan oldu eşimin evlendiğimizden beri gerekli şeyler dışında konuşma muhabbete girme gibi bi çabası yok. Sadece benimle değil annesi babası kardeşleri ile de böyle. Sadece hal hatır sorar ve gerekli konularda fikir beyan eder. Ama dışarıda arkadaş ortamında çok farklı. Çok geniş bir çevresi var ve çok sevilen popüler bi insan. En çok kafama takılan da şu ki, konuyu açma sebebim, eşim 2 işi birden yürütüyor ikisi de kendi işi. Fiziksel değil ama zihinsel olarak çok yoğun bi insan. Aynı zamanda siyasetin de içinde. Ve benim kafama taktığım şu, eşimin iş ve dışarı hayatı asla eve gelmiyor. İşle ilgili veya ev dışında ne yaşarsa yaşasın pozitif veya negatif dışarıda kalıyor. Asla bana bir kelime dahi anlatmaz. Ben olanları hep arkadaşlarının eşlerinden falan duyuyorum veya üstünden baya bi zaman geçtikten sonra öğreniyorum ve bu beni çok üzüyor. Nedenini sorduğumda da ben zaten bunalıyorum bi de seni nşye bunaltıyorum diyor. Ben de tam tersi özel alanlar harici eşlerin herşeyi birbiriyle paylaşması gerektiği taraftarıyım. muhabbetehli bi insan olmadığını evlendikten bir süre sonra kabul ettim ama hayatıyla ilgili hiç bişey anlatamamasını ve bu konuda bu kadar mesafeli olmasını anlayamıyorum. Yanlış mı düşünüyorum :KK43:
Stresli ortamda çalışan insanlara bu tarz şeyleri bir de ev ortamında anlatmak ekstra bir stres yaratır. Ben ve eşim akşam eve geldiğimizde asla iş ile ilgili bişey konuşmayız mesela çünkü evimizde kafamız rahat olsun bize ait şeylerden konuşalım istiyoruz o yüzden anlatmaması çok normal bu işine olan saygısını da gösterir

Back
X