Esim normal mi?

Diğer yorumlara da baktım da aklıma dayım geldi:) benim dayım da böyle ayna karşısında saçını falan yaparken çok konuşur mimik falan yapar ama dünyanın en tatlı en iyi insanıdır:) bi yere giderken onun yürüme hızına yetişmek için kosmanız gerekir esin gibi. Ama psikolojik bir sorunu yok, telefondan falan da anlamaz öyle, pek arkadasi yoktur ama akrabalarla yakın çevreyle arası çok iyidir, hatta melektir Dışardan biri görse deli bu adam yahu der:D ama 30 yıllık dayım o da öyle deli dolu bir adam işte

Ilk baslarda normal geldi de o kendi kendine konusma ve asagisinda yazdiginiz seyler garip geldi. Hastalik gibi surekli telefon, kendi kendine konusmasi, sizin adinizi durup durup soylemesi. Bir tuhaf

Korkutmak istemem ama eşimin kuzenindede aynı durum söz konusu. Mesela bir araya geliriz sohbet edelim oturalim deriz çocuk sürekli yanımızdan ayrılır. Eşini sürekli düzeltir bu böyle değil bilmiyorsan sus biliyorsan konuş beni düzelttirmek zorunda bırakma der . Hepimiz kalırız öylece kızda çok mahçup oluyor çünkü çok fazla yasıyoruz bu durumu . Yemek yeriz bu yemek böyle yapılmaz bilmiyorsanız hiç yapmayın biliyorsanız yapın der susar(samimi olmadığımız evlerde bile ). Daha sonra bir olay duyduk muska falan açmış okumuş dediler . Ben inanmıyorum ama bu çok konuşuluyor aşırı benzettim yazdıklarınızı
Daha çok örnek var ama garip gelenler bunlar . Bazen eşine evde durduk yere bağırıyormuş ismiyle atıyorum ayşe diye kız efendim diyormuş ilk seferde . Kaç kere ismini söyledim beni bir daha ismini söylemek zorunda bırakma vs diyormuş.

Gecen gun dolapta bisey ararken bende konusuodum.. esim icerden seslenio kimle konusuosun diye..teldemi konusuyosun diye :)
Yok kendi kendime :)

Ama ismini solemek ne alaka? Senle konuscaklarini provasinimi yapiyorki? Ama genel durum pek ic acici degil

eşinize odaklanmayı bırakın.ailenize gidilecekse yardıma ihtiyaçları olabilir diyip erken gidin.
sokak da sizi yanlız mı bırakıyor bıraksın sesinizi çıkarmayın önemsemeyin üstüne gitmeyin.
erkekler sevgi saygıyı bizden görüp bize burun kaldırıyorlar.
kardeşlerinizin eşleri sizin dikkatinizi çekiyor olabilir bu degil ki onlar kusursuz vardır onlarında göze batan hareketleri
ama siz eşinizi düzeltmekten vazgeçin çocuk gibiler daha da inatlaşıp daha abartarak yapıyorlar söylenilen şeyi

Çoğu insan kendi kendine konuşur zaten, sadece sesli yapıldığı zaman biraz garip gelir diğerine. Sürekli adınızı söylemesi bir tür takıntı geliştirdiğine işaret edebilir. Tüm bunlar bi şizofreniye işaret eder demek zor. Kişiyle kapsamlı görüşmeler gerekir.

Iyi geceler sevgili kk. Size esimle ilgili anlatmak istedigim birtakim seyler var. Uzun olabilir. Ama aklimi kurcaliyor. Belki ben gereksiz takiliyorum ama sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Normalde esimle bir problemimiz yok. Normalden kastim yalniz oldugumuzda basbasa oldugumuzda. Ama baska insanlarin yaninda ben inanilmaz geriliyorum. Ozellikle ailemle gorusmeden once cok geriliyorum. Ya bir tatsizlik olursa diye.

Mesela normalde esimin sorun yapmadigi bir hatayi ailelerimizin yaninda yaparsam kizar soylenir. Hatadan kastim bir sozu yanlis anlama bir esyayi dusurme gibi.

Ailemle kardeslerimle vakit gecirirken sohbet eder esim ama sonra kopar. Telefona dalar. Yanimizda durmaz. Herkes mutfakta is yaparken o gecer iceri oturur. Normalde bana yardim eder. O konuda problem yok.
Amacim kiyas yapmak degil ama kizkardesimin esi hep bizimle durur sohbet eder. Erkek kardesim de esiyle birliktedir hep yanimizda. Ama ben yalnizim. Esim baska bir yerdedir.

Benim ailemden gelen bir davete katilmak icin israr etmem gerekir esime. Gidecegimiz zaman evden cikana kadar oyalanabildigi kadar oyalanir. Hep gec kalir. Herzaman bizi beklerler.

Onun ailesi bizi biryere davet etmez. Annesi gelir bize sik sik. Oturup ayni muhabbetleri edip ikisi de hatta anne baba ogul ucu de telefona dalar.

Esimde alttan almak gibi bir ozellik yoktur. Asla sozunu esirgemez. Karsidaki kirilir yanlis anlar uzulur gibi birsey soz konusu degildir.

Ayrica esim kendi kendine konusuyor bazen. Ozellikle banyodayken sesi gelir. Birisiyle tartisir gibi biriyle konusur gibi. Bir konu hakkinda konusur ama tam anlayamiyorum tabiki soylediklerini. Bazen ayna karsisinda karsisinda birisi varmis gibi konusur mimik yapar.
Surekli benim ismimi soyler. Hatta simdi de banyodan ismimi sesleniyor. Cagirmak icin yada cevap vermem icin degil. Ismimi soylemek ona guc veriyormus.

Gecen gun tiyatroya gittik. Yuruyecegimiz bir yol vardi. Kosar adimlarla yuruyor. Yetisemiyorum yavas diyorum. Spor olur hareket olur deyip dinlemiyor beni. Cikista metroya binecegiz. Metroya kadar yuruduk. Yaklasik yarim saat. Yarim saat boyunca yuruyerek telefon ekranina bakti. Metroya az kala sarji bitti. Cok sinirlendi. Benim telefonu aldi. Hava soguk ama metroya inmedik telefon cekmiyor diye. On dk disarda isinin bitmesini bekledik. Maclara bakiyor. Araba ilanina bakiyor. Isleri de bunlar.

Ayrica tiyatroya gidince foto video cekme surekli. Instagram hikayesine eklemek icin.

Disaridaydik bugun. Geldik eve o telefonda yine herzamanki gibi. Ben de size yaziyorum. Sizce bu anlattiklarimi buyutuyor muyum. Sorun yapmali miyim?

Simdilik aklima gelenler bunlar.

Edit: beni en cok rahatsiz eden seylerden birisini yazmayi unutmusum. Evimize yemege gelen bir yakinimiz oldugunda yemegi bitince kalkar esim masadan. Ama daha resmi oldugumuz yada saygi duydugu is yerinden birisiyse gelen kalkmaz. Benim bildigim yemek bitmeden kalkilmaz. Gorgu kuralidir bu.
anlattıklarının aynısı benim esimde de var. hemde tipa tip aynisi aile terbiyesi olmadığından oluyo ve biraz da psikolojik sorunları olduğundan 3 sene oluyo biz evleneli de şimdi haplarini iciyo biraz düzeldi

Iyi geceler sevgili kk. Size esimle ilgili anlatmak istedigim birtakim seyler var. Uzun olabilir. Ama aklimi kurcaliyor. Belki ben gereksiz takiliyorum ama sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Normalde esimle bir problemimiz yok. Normalden kastim yalniz oldugumuzda basbasa oldugumuzda. Ama baska insanlarin yaninda ben inanilmaz geriliyorum. Ozellikle ailemle gorusmeden once cok geriliyorum. Ya bir tatsizlik olursa diye.

Mesela normalde esimin sorun yapmadigi bir hatayi ailelerimizin yaninda yaparsam kizar soylenir. Hatadan kastim bir sozu yanlis anlama bir esyayi dusurme gibi.

Ailemle kardeslerimle vakit gecirirken sohbet eder esim ama sonra kopar. Telefona dalar. Yanimizda durmaz. Herkes mutfakta is yaparken o gecer iceri oturur. Normalde bana yardim eder. O konuda problem yok.
Amacim kiyas yapmak degil ama kizkardesimin esi hep bizimle durur sohbet eder. Erkek kardesim de esiyle birliktedir hep yanimizda. Ama ben yalnizim. Esim baska bir yerdedir.

Benim ailemden gelen bir davete katilmak icin israr etmem gerekir esime. Gidecegimiz zaman evden cikana kadar oyalanabildigi kadar oyalanir. Hep gec kalir. Herzaman bizi beklerler.

Onun ailesi bizi biryere davet etmez. Annesi gelir bize sik sik. Oturup ayni muhabbetleri edip ikisi de hatta anne baba ogul ucu de telefona dalar.

Esimde alttan almak gibi bir ozellik yoktur. Asla sozunu esirgemez. Karsidaki kirilir yanlis anlar uzulur gibi birsey soz konusu degildir.

Ayrica esim kendi kendine konusuyor bazen. Ozellikle banyodayken sesi gelir. Birisiyle tartisir gibi biriyle konusur gibi. Bir konu hakkinda konusur ama tam anlayamiyorum tabiki soylediklerini. Bazen ayna karsisinda karsisinda birisi varmis gibi konusur mimik yapar.
Surekli benim ismimi soyler. Hatta simdi de banyodan ismimi sesleniyor. Cagirmak icin yada cevap vermem icin degil. Ismimi soylemek ona guc veriyormus.

Gecen gun tiyatroya gittik. Yuruyecegimiz bir yol vardi. Kosar adimlarla yuruyor. Yetisemiyorum yavas diyorum. Spor olur hareket olur deyip dinlemiyor beni. Cikista metroya binecegiz. Metroya kadar yuruduk. Yaklasik yarim saat. Yarim saat boyunca yuruyerek telefon ekranina bakti. Metroya az kala sarji bitti. Cok sinirlendi. Benim telefonu aldi. Hava soguk ama metroya inmedik telefon cekmiyor diye. On dk disarda isinin bitmesini bekledik. Maclara bakiyor. Araba ilanina bakiyor. Isleri de bunlar.

Ayrica tiyatroya gidince foto video cekme surekli. Instagram hikayesine eklemek icin.

Disaridaydik bugun. Geldik eve o telefonda yine herzamanki gibi. Ben de size yaziyorum. Sizce bu anlattiklarimi buyutuyor muyum. Sorun yapmali miyim?

Edit: beni en cok rahatsiz eden seylerden birisini yazmayi unutmusum. Evimize yemege gelen bir yakinimiz oldugunda yemegi bitince kalkar esim masadan. Ama daha resmi oldugumuz yada saygi duydugu is yerinden birisiyse gelen kalkmaz. Benim bildigim yemek bitmeden kalkilmaz. Gorgu kuralidir bu.

Acil psikologla görüşmesi lazım hiç normal değil kusura bakmayın ama. Hadi ilk kısımları belki sıkılıyor ailenizin yanında falan demiştim de diğer kısımlar daha da sıkıntılı.

anlattıklarının aynısı benim esimde de var. hemde tipa tip aynisi aile terbiyesi olmadığından oluyo ve biraz da psikolojik sorunları olduğundan 3 sene oluyo biz evleneli de şimdi haplarini iciyo biraz düzeldi
Doktor ne teşhis koydu eşinize merak ettiğim için soruyorum kusura bakmayın.

eşin görgü ve kültür yoksunu bu ailede ögrenilir bu yaştan sonra değişmez

Ben de aynaya bakarak kendi kendime konuşurum kendimden korksam mı acaba?

Telefona bu kadar bağlılığı garip
Koşması vs de garip ama bilemedim ya

Belki sadece deli doludur

Ailene karşı yaptıklarını da saygısızlığından yapıyor başka bişey değil
Masadan kendine göre saygı duyduğu biri varsa kalkmıyomuş baksana

Ben de kendi kendime konuşurum bazen ancak sadece yalnızken, olayları değerlendiririm. Hatta bazen çalışırken de sesli çalışırım. Ama ismini ayna karşısında söylemesi, güç veriyor falan demesi bana da bi değişik geldi sanki

şimdi ne yalan söyleyeyim bende kendi kendime konuşurum ama sinirlendiğim zaman artık sinirim geçene kadar anlatırım :D eşimle akşamları otururken mümkün oldukça telefon kurcalamayız sohbet ederiz tv izleriz benim eşimde annemlere gittiysek babamın muhabbetinden sıkılıp telefon kurcalar ama babam gerçekten sıkıcı çok konuşur tabi sürekli telefon elinde oturmaz yemekteysek herkes aynı anda kalkar sofradan bu görgü kuralı zaten evlenmiş hiç mi bişey öğretmemiş ailesi bi de sanırım eşiniz insan ayrımı yapıyor

Doktor ne teşhis koydu eşinize merak ettiğim için soruyorum kusura bakmayın.
Oda kendi kendine konuşuyordu bide kimseye guvenmiyodu ne biliyim eve birini almadığını falan diyodu artık bıktım boşanmak istiyorum dedim o şekilde doktora gitmeyi kabul etti yoksa ben hasta değilim ruh hastası olan sensin diyodu. bosanicam deyince gitti doktora açıkça şu hastalığın var demedi reddettiğini bildiği için abilify diye bi ilaç verdi 6 ay bi kullan bakalım dedi onu kullaniyo şimdi. şizofreni gibi imalarda bulunirsan daha çok sinirlenio onun için hiç bisey demiodum ben.

Telefon bağımlılığı dışında bana normal geldi.

Hatta bana siz anormal geldiniz :) adam sizi soğukta 10 dakika keyfi için metro kapısında bekletiyor, siz de sessizce bekliyor musunuz? Veya 30 dak yürümüşsünüz adam telefondan kafasını kaldırmamış, 2. Dakikasında hoop yeter artık telefon derim ben olsam.

Oda kendi kendine konuşuyordu bide kimseye guvenmiyodu ne biliyim eve birini almadığını falan diyodu artık bıktım boşanmak istiyorum dedim o şekilde doktora gitmeyi kabul etti yoksa ben hasta değilim ruh hastası olan sensin diyodu. bosanicam deyince gitti doktora açıkça şu hastalığın var demedi reddettiğini bildiği için abilify diye bi ilaç verdi 6 ay bi kullan bakalım dedi onu kullaniyo şimdi. şizofreni gibi imalarda bulunirsan daha çok sinirlenio onun için hiç bisey demiodum ben.
Allah kolaylık versin.

Bu ayna karşısında konuşmayı, kendi kendine mimiklerle düşünüp konuşmayı vs herkes yapmıyor mu diyesim geldi.

Ben de beni üzen, sinirlendiren, kafama takılan meseleleri bazen karşımda ilgili kişi varmış gibi sayar sayıştırır rahatlarım ya da bir konuşma üzerinde kendi kendime çalışırım. Simste de karizma yeteneklerini arttırmak için aynada pratik yaptırırdık, belki oradan öğrenip yapmaya başladım bilmiyorum. Gerçekten faydası var bence bunun. Korkanlar neyden korktu anlamadım.

Onun dışında eşin malesef çağın hastalığı telefon bağımlılığı ve sosyal medya yüzünden asosyal olma rahatsızlığına kapılmış gibi duruyor. Kendisi de farkındaymış ki kitap okumam, faydalı işler yapmam gerekiyor demiş. Siz de destek olun, bi müze gezin veya bir kitap hediye edin. Program hazırlamaya çalışın, faydası olacaktır bencede.

Hiç oturup konuştunuz mu sizi başkalarının yanında eleştirmesinin sizi üzdüğünü, uyarması gerekiyorsa yalnızken söylemesini vs dediniz mi? Ya da sofradan yemek bitmeden kalktığında kendinizi yalnız hissettiğinizi filan söyleseniz ne tepki verecek acaba...

Aileden kopuk yaşadığı için oluyo bu kimse kalkmadan sofradan kalkması biraz da gelen kişinin ağırlığına bagliyolar gibi çünkü benim esimde aynısını yapiyo. bizim taraftan bi akraba varsa telefon oynar sofradan herkesden önce gider falan ama kendi akrabası ise telefon oynamaz sofradan kalkmaz onları dinler falan. bende farkına vardiktan sonra bole bole yapion eğer sen benim çevreme değer vermezsen böyle devam edersen bende senin akrabalsrin geldiğinde aynısını yapicam görürsün dedim. ole yapmiom aşkım nerden çıkardın falan dedi bende ben gayet farkındayım emin olabilirsin yapicamdan hiçte utanmicam sohbetlerine laf katmicam telefonla oynucam karnım doyunca sofradan kalkicam yemek servisini de sen yaparsın dedim tamam bida yapmicam dedi

Back
X