Esim normal mi?

Yani hadi diğerleri konuşularak belki halledilebilir de !
fAKAT ayna karşısında yada banyoda size seslenme olayı tedirgin etti beni açıkçası korkardım ben :KK57:

Bence Eşinizin içinde yaşadığı sorunları var yardım almak şart olmuş

Sürekli isminizi söylemesi ve hatta işyerinde bile bunu kısık sesle yapması duşündürdü beni ve akrabalarında şizofreni teşhisi almış kişiler var.

Takıntı yapılan şeyler altta yatan baska daha ciddi sorunların görünen kismı da olabiliyor ve onemsenmezse zamanla ilerleyebilir de.

Yani bunlari siz bir uzmana anlatsanız ondan fikir alsanız ortada bir sorun yoksa siz de rahat edersiniz ama belki esinizin de bir psikiyatristle görüşmesi gerekebilir.

Hayatta her sey bizler icin korksak bile ki bu cok normal her derdin de bir caresi var. Onemli olan vaktinde müdahale etmek ya da dert yoksa da rahat bırakmak :)

pek çekilecek birine benzemiyor açıkçası. yani itip düzgün yetiştirilememiş birine benziyor. ama ayna karşısında konuşması vs normal değil. sormadınız mı hiç?

Telefon bagimliligi normal.

Ayna karsisinda ve is yerinde surekli sizin isminizi tekrarlamasi anormal.

Psikiyatriste gidin.

Dayısı ve uzaktan bir akrabası şizofren demişsiniz, şimdi okudum. Şizofreni genetiktir, eşinizde var mı bilemem ama bir doktorla konuşun bence.

Merhaba Evremx. Benimde eşimde aşağı yukarı aynı belirtiler var ve psikiyatrist e gitmesi için ikna edemiyorum. Böyle sorunların var dediğimde büyütüyorsun abartma ben iyiyim diyor.Aile danışmanlığına gidelim diyor. Siz nasıl ikna ettiniz?

Esin ailenı sevmıyor usttekı sorunların kaynagı bu, esın telefon bagımlısı altındakı sorunların nedenı bu, banyoda seysını bende yapıyorum tekten psıkologum onermıstı ona bısı dıyemıcem

edit: ben sarkı soylemek gibi algıladım konusmayı banyo yaparken , ayna karsısında kendı kendıne konusma bıraz garıp olmus, enteresan

Iyi geceler sevgili kk. Size esimle ilgili anlatmak istedigim birtakim seyler var. Uzun olabilir. Ama aklimi kurcaliyor. Belki ben gereksiz takiliyorum ama sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Normalde esimle bir problemimiz yok. Normalden kastim yalniz oldugumuzda basbasa oldugumuzda. Ama baska insanlarin yaninda ben inanilmaz geriliyorum. Ozellikle ailemle gorusmeden once cok geriliyorum. Ya bir tatsizlik olursa diye.

Mesela normalde esimin sorun yapmadigi bir hatayi ailelerimizin yaninda yaparsam kizar soylenir. Hatadan kastim bir sozu yanlis anlama bir esyayi dusurme gibi.

Ailemle kardeslerimle vakit gecirirken sohbet eder esim ama sonra kopar. Telefona dalar. Yanimizda durmaz. Herkes mutfakta is yaparken o gecer iceri oturur. Normalde bana yardim eder. O konuda problem yok.
Amacim kiyas yapmak degil ama kizkardesimin esi hep bizimle durur sohbet eder. Erkek kardesim de esiyle birliktedir hep yanimizda. Ama ben yalnizim. Esim baska bir yerdedir.

Benim ailemden gelen bir davete katilmak icin israr etmem gerekir esime. Gidecegimiz zaman evden cikana kadar oyalanabildigi kadar oyalanir. Hep gec kalir. Herzaman bizi beklerler.

Onun ailesi bizi biryere davet etmez. Annesi gelir bize sik sik. Oturup ayni muhabbetleri edip ikisi de hatta anne baba ogul ucu de telefona dalar.

Esimde alttan almak gibi bir ozellik yoktur. Asla sozunu esirgemez. Karsidaki kirilir yanlis anlar uzulur gibi birsey soz konusu degildir.

Ayrica esim kendi kendine konusuyor bazen. Ozellikle banyodayken sesi gelir. Birisiyle tartisir gibi biriyle konusur gibi. Bir konu hakkinda konusur ama tam anlayamiyorum tabiki soylediklerini. Bazen ayna karsisinda karsisinda birisi varmis gibi konusur mimik yapar.
Surekli benim ismimi soyler. Hatta simdi de banyodan ismimi sesleniyor. Cagirmak icin yada cevap vermem icin degil. Ismimi soylemek ona guc veriyormus.

Gecen gun tiyatroya gittik. Yuruyecegimiz bir yol vardi. Kosar adimlarla yuruyor. Yetisemiyorum yavas diyorum. Spor olur hareket olur deyip dinlemiyor beni. Cikista metroya binecegiz. Metroya kadar yuruduk. Yaklasik yarim saat. Yarim saat boyunca yuruyerek telefon ekranina bakti. Metroya az kala sarji bitti. Cok sinirlendi. Benim telefonu aldi. Hava soguk ama metroya inmedik telefon cekmiyor diye. On dk disarda isinin bitmesini bekledik. Maclara bakiyor. Araba ilanina bakiyor. Isleri de bunlar.

Ayrica tiyatroya gidince foto video cekme surekli. Instagram hikayesine eklemek icin.

Disaridaydik bugun. Geldik eve o telefonda yine herzamanki gibi. Ben de size yaziyorum. Sizce bu anlattiklarimi buyutuyor muyum. Sorun yapmali miyim?

Simdilik aklima gelenler bunlar.

Edit: beni en cok rahatsiz eden seylerden birisini yazmayi unutmusum. Evimize yemege gelen bir yakinimiz oldugunda yemegi bitince kalkar esim masadan. Ama daha resmi oldugumuz yada saygi duydugu is yerinden birisiyse gelen kalkmaz. Benim bildigim yemek bitmeden kalkilmaz. Gorgu kuralidir bu.
Ailenle otururken ayrı oturmasını boşver zaten varlığı seni geriyormuş.
Yalnız öteki konuları anlatamadım. Kendi kendine konuşması koşması gercekten tuhaf değil mi?

Keske gitse ama bir problem oldugunun farkinda degil. Hatta oyle normalki hayatimizda bu anlattiklarim ben bile emin degilim ki size soruyorum dusunun esim normal mi diye. Isyerinde de ismimi soyluyormus surekli. Kisik sesle seslenme gibi.
Isin kotu yani dayisi ve uzaktan iki akrabasi sirofreni hastasi. Beni en cok endiselendiren de bu.
Üzmek istemedim ama aklıma bu gelmişti ilk.
Bence eşiniz ikna olmuyorsa siz psikiyatriste gidip olanları anlatın. Bakalım Dr ne diyecek.

Back
X