Eşim öfkesini kontrol edemiyor..ve bu yüzden evliliğimiz bitmek üzere..

n1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
137
2
96
40
Kocaeli
Ben 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir kızım var. Eşimin evlendiğimizden beri sinirlenme huyu var olur olmadık herşeye sinirleniyor.. Bi bak iyiyse bi bak aklına hiç gelmiyecek yerde sinirleniyor. Kaç kere dışarıda rezil olduğumuzu düşündüğüm anlar oldu. canım bak duyucaklar.lütfen tartışmayalım demekten yoruldum..eşim Bana karşı şiddet uygulamıyor. Bi kaç kere gerçi kolumu sıktı.. Ama sinirlendiğinde bi görseniz dişlerini sıkar. Sinirli ve keskin bakar. çok Bağırır.. Ama farkında olmaz.elinde ne varsa yırtar kırar..kaç kere üzerindeki kıyafetleri yırttığı oldu...sakin ol demekten herşeyi sırf konu daha fazla uzamasın diye alttan almaktan yoruldum.. Ve bugün bitsin artık ben yoruldum dedim..ama bir yandan yavrumun ayrılmış anne babaya sahip olmasından dolayı vicdanen rahatsız oluyorum.. Ama bitsin dediğimde bile eşim hiç alttan almadan ..iyi o zaman olmuyorsa olmuyordur.bitsin demez mi iyice sinirlendim..eşimin bence psikolojik sorunları var..ama bunu kabul etmiyor..halbuki konuşarak bi anlaşabilsek..ikimizde öğretmeniz ama konuşmayı anlaşmayı başaramadık. Oysaki benim evlenirken ne hayallerim vardı..off offfff ne zor şeymiş şu evlilik..2 yılda evlilikten soğudum valla..:((((((

Eger mutlu degilseniz, bitmesi en dogrudur. Cocugunuzda buyudugunde bunu anlayacak, bundan eminim. Ama eger "Yok beni mutlu ediyor esim" diyorsaniz, o zaman oturup dogru duzgun konusmalisiniz. Söyle söyliyeyim size, benim cok sinirli olan, ve herseye sinir olan bir sevgilim var(di), ama beni öyle cok mutlu ediyor(du) ki, hep onun nasil sinirli oldugunu bile bile alttan aldim, yani katlandim. Ama dedigim gibi, eger mutlu edemiyorsa sizi, ayrilik en dogrusudur..

kesinlikle eşinin tedaviye ihtiyacı var.
bişekilde ikna etmelisin yoksa hem kendine hem sana zarar verecek.
boşan demesi kolay ya sonrası?
bence biraz daha sabretmelisin sinir hastalığı gerçekten zor ama tedavisi mümkün olmayan bi hastalık değil.
ALLAH yardımcın olsun.

bencede bir uzmandan yardım almalısınız..çocuğun şuanda algılıyor,stresini sıkıntısını yaşıyor..ileriki yaşlarda iyice algısı açılıp anlamaya başladığında psikolojisi onunda bozulmaya başlar..başlangıçta kendiniz gitmek istediğinizi,artık dayanamadığınızı uzmanla görüşmek istediğinizi söyleyin..sonra onuda birşekilde dahil edersiniz...Allah yardımcınız olsun..

öfke kontrolu çok zor melektaşım bilirim. evlendikten sonra bende bu sıkıntıyı yaşadım. ama bizde tam tersiydi. öfkesini kontrol edemeyen taraf ne yazık ki bendim. aynen anlaşılmadığım zamanlarda sinirden üstümü mü parçalamadım, bardak mı kırmadım eşime de şiddet uyguladım hatta. utanıyorum bunları yazarken ama kendi saygınlığımın git gide azaldığını fark ettim. 6-7 ay düzelmeye çalıştım. yapamadım.

eşimden yardım istedim. hem seni hem kendimi üzüyorum buna bi çara bulalım diye. konuştuk uzun uzun. herkes sinirlenir dedi eşim, okulda sinirleniriz, veliden ya da amirden çekinirsin öfkeni kontrol edersin. evde sinirlenirsin annaye ve babaya saygından çekinir kontrol eder susarsın. yani her ne kadara iş sende bitiyorsa da bir otoritenin altında olmak yada bişylerden çekinmek kontrol metabolizmasını kuvvetlendiriyor. ya da bende öyle oldu. şimdi kendi kendime söz verdim. her ne olursa olsun bir daha kendimi öfkesini kontrol edemeyen bir insan olarak görürsem bitireceğim bu evliliği ben bitirmesem bile eşim bitirecek öyle anlaştık.

yani nasıl bi evlilik ki beni bu hale getiriyor. çok kötüyse zaten katlanmıyım bitsin dedim. ama yok eşimi seviyorum beni mutlu ediyor. bitmesini istemiyorum o yüzden öfkemi de yanmeyi başardım. diyebilirim.:)) umarım yardımclı olmuşumdur. emin ol eşin de bu durumdan çoook rahatsızdır.

Belliki eşiniz şiddete meyilli biri.
Onunla sakin oldugu bir zaman konusun.
Bu sinirle devam ederse belki bir gün ya size ya cocugunuza vuracak.
Bu olmadan önleminizi alinki, sonra cok daha fazla üzülürsünüz.
Esinizi tedaviye ikna etmeye calisin tatli bir dille.
Onu sevdiginizi ama bu stresin altinda cok yoruldugunuzu söyleyin.
Sizi seviyorsa ikna olacaktir diye düsünüyorum.

Ben 2 yıllık evliyim ve 8 aylık bir kızım var. Eşimin evlendiğimizden beri sinirlenme huyu var olur olmadık herşeye sinirleniyor.. Bi bak iyiyse bi bak aklına hiç gelmiyecek yerde sinirleniyor. Kaç kere dışarıda rezil olduğumuzu düşündüğüm anlar oldu. canım bak duyucaklar.lütfen tartışmayalım demekten yoruldum..eşim Bana karşı şiddet uygulamıyor. Bi kaç kere gerçi kolumu sıktı.. Ama sinirlendiğinde bi görseniz dişlerini sıkar. Sinirli ve keskin bakar. çok Bağırır.. Ama farkında olmaz.elinde ne varsa yırtar kırar..kaç kere üzerindeki kıyafetleri yırttığı oldu...sakin ol demekten herşeyi sırf konu daha fazla uzamasın diye alttan almaktan yoruldum.. Ve bugün bitsin artık ben yoruldum dedim..ama bir yandan yavrumun ayrılmış anne babaya sahip olmasından dolayı vicdanen rahatsız oluyorum.. Ama bitsin dediğimde bile eşim hiç alttan almadan ..iyi o zaman olmuyorsa olmuyordur.bitsin demez mi iyice sinirlendim..eşimin bence psikolojik sorunları var..ama bunu kabul etmiyor..halbuki konuşarak bi anlaşabilsek..ikimizde öğretmeniz ama konuşmayı anlaşmayı başaramadık. Oysaki benim evlenirken ne hayallerim vardı..off offfff ne zor şeymiş şu evlilik..2 yılda evlilikten soğudum valla..:((((((

2 yıllık evlisiniz daha yeni sayılır şiddete eğilimi var eşinin malesef bunun ilersini Allah korusun düşünemiyorum.
daha başka yerlere gidebilir alttan alması gereken biri varsa o da eşin sen sustukça üstüne yürüyecektir.
Değiştirmeye çalışsan da değişmez malesef ya bu deveyi güdücen ya bu diyardan gidicen :50:

aynı problemi bende yaşıyorum 1,5 yıllık evliyim aniden olmadık şeylere sinirleniyor bağrınıyor,elinde ne varsa fırlatıyor.bende çok yoruldum daha dün akşam anlamsız bir şey yüzünden tartıştık o sinirlenince ben bu adamımı seviyorum diye içimden geçiriyorum.iyi haline tatlı sözlerine artık inanamamaya çalışıyorum.tartışınca resmen bana karşı düşman oluyor kaç kez bitsin ayrılalım dedi.ben o sözleri o hareketleri görmeme rağmen yine sustum...ama dayanma gücüm bir yere kadar çocuk gibi sürekli azarlanmak ilgi gösterip karşılığını alamamak kötü,kendimi itilmiş yalnız hissediyorum.sabah öpe koklaya kaldırıyorum o ortamı bozacak yine bişey buluyor işe bu kez ben mutsuz sinirli üzgün geliyorum.haketmiyorum.ne yapacağımı şaşırdım sakin anlayışlı beni dinleyen anlayan birlik olduğum bir kocamın olmasını isterdim...bana asıl sen sinirlisin diyor o kadar bağırmaya kedinin kuyruğuna basınca nasıl tırmalıyorsa aynısı oluyorum.herşey içimde birikiyor benim gibi neşeli biri artık ne gülmek ne yakın olmak ne yakınlaşmak istiyorum.sonra adım beş karış mutsuz oluyor.sen ne yapıyorsun ben mutlu olayım diye???çok yoruldum çok....banada akıl verin kızlar artık ne yapacağımı bilmiyorum....

evlılık bıtırmek kolay ıs degıl bencede.dok.gorunsun hayat boyle gecrmı arada cocuk var ama sız rest cekmıssınız oda umursamamıs.bıraz bekleyın sakınlesınce belkı vazgecer fıkrınden pısman olur.umarım okuldada boyle degıldır.hem ogretmen hemde sınırlı allah muhafaza cocugumun boyle sınırlı ogretmenı olsun ıstemem.en basta ısı ıcın dok.gorunsun.yapmaz esım okulda desenız bıle bıran gelır tutamaz kendını rısk almaya degmez.kolay gelsınsınız zor

eşin öğretmense okulda öğrencılerıne nasıl soğukkanlı davranabılıyor kı?

oradaki bunalmışlığın patlaması olabılır mı?

sonuçta öğretmenlik sabır işi bu da şu ankı ruh halıne göre eşine çok zor gelmeli...

Sen "boşanalım" dediğinde, "tamam olur" diye hiç diretmeden hemen kabul etmesinin sebebi, senin ondan boşanmayacağını, blöf yaptığını düşünmesidir.
Bu tarz erkekler, yumurta kapıya gelince panikleyip süt dökmüş kediye dönerler.​

eşin öğretmense okulda öğrencılerıne nasıl soğukkanlı davranabılıyor kı?

oradaki bunalmışlığın patlaması olabılır mı?

sonuçta öğretmenlik sabır işi bu da şu ankı ruh halıne göre eşine çok zor gelmeli...
Ayni seyi bende sorucaktim.
Ögretmenlik zor bir meslek, umarm bu sinirli tavirlari ögrenciler karsisindada yapmiyordur.
Kiziniz kucuk ama suan herseyi anliyo artik, zaman ilerledikce dahada farkina varacak.
Bence cocugunda psikolojisi bozulmadan esine destek almasi gerektigini soylemelisin, tedavi olmali.

Hem ögrencileri hem de kendi cocugunuz icin en hayirlisi bu.
Sana da yazik ama duzelmeye de niyeti yoksa boyle hayat gecmez, cocugunuz bu sekilde daha cok etkilenecek onada yazik.

Boşanalım dediğinizde bunu gerçekleştirmeniz gerekir.Eğer boşanmak istemiyorsanızda boşanalım dememeniz gerekir.Bu sözleri söyleyip boşanmazsanız,eşiniz her söylediğiniz şeyde blöf yaptığınızı düşünür ve düzelmeye çalışmaz.

Yazdıklarınızda resmen kendimi gördüm
Benim eşimde aynı çok sinirlii çok saçma sapa şeyden büyük bir kavga çıkabiliyor,yinede karşısında çok konuşann bir bayan değilimmm
Böyle olduğuım halde neden bu kadar sinirlii anlayamıyorumm
İnanınn anlatacağım meseleye bir bakınn bu meseleden kavga bu hale gelirmii
Eşim işten eve geldi çocuklarla güzel karşıladık neyse yorgunn ve biraz rahatsızmışş öyle dedi
Kızımla yürüyüşe gittik geldik,sonra ufak kızımm domdurma istedi tamamm hadi alalımm dedimm
evden çıkarken biz eşimm anahtarınıda almayı unutmayın dedii
Neyse aldık çıktık eve geldiğimizde kızım anahtarı unutupp zile bastı
eşimm kapıyıı açtı ama çok sinirlenmiştii çünkü yine herzamanki gibii bilgisayarda oyun oynuyordu,bu puanlarıı kaçırmışş
size anahtarıı alındemedimmi ,neden zile bastınızz dışarda kalaydınız diye nasıll bağırıyorr neyse birşeyy demedimm
yine geçmişş bilgisayarın başına ve bana soruyor neden unuttunuz aldediğim haldee
ya dedimm nolacakk bir puann içinn değermii bukadar bağırmaya sankii karşındakii para gerçekk sahte dedimm
ve banaa kızıpp bilgisayarı aldıı msaya vurmaya başladıı,ve inanabiliyormusunuz masa ortadan 2 ye ayrılmıştııı
sonra çıktıı yattı,okadar üzüldüm ağladımm dedimm değermii kendide pişman oluyor amaa sinirlendiğinde herzaman böylee yapıyor bıktımm artıkk onunn sinirindenn

2 gün önce 1milyarlık telefonunu kırdı

acaba şeker hastası olabilir mi eşiniz :26:,şeker hastalığının bir belirtiside aşırı sinirdir,bi tanıdığımızda böyle aşırı derecede sinirlenirdi sonra öğrendikki şekerdenmiş

Yazdıklarınızda resmen kendimi gördüm
Benim eşimde aynı çok sinirlii çok saçma sapa şeyden büyük bir kavga çıkabiliyor,yinede karşısında çok konuşann bir bayan değilimmm
Böyle olduğuım halde neden bu kadar sinirlii anlayamıyorumm
İnanınn anlatacağım meseleye bir bakınn bu meseleden kavga bu hale gelirmii
Eşim işten eve geldi çocuklarla güzel karşıladık neyse yorgunn ve biraz rahatsızmışş öyle dedi
Kızımla yürüyüşe gittik geldik,sonra ufak kızımm domdurma istedi tamamm hadi alalımm dedimm
evden çıkarken biz eşimm anahtarınıda almayı unutmayın dedii
Neyse aldık çıktık eve geldiğimizde kızım anahtarı unutupp zile bastı
eşimm kapıyıı açtı ama çok sinirlenmiştii çünkü yine herzamanki gibii bilgisayarda oyun oynuyordu,bu puanlarıı kaçırmışş
size anahtarıı alındemedimmi ,neden zile bastınızz dışarda kalaydınız diye nasıll bağırıyorr neyse birşeyy demedimm
yine geçmişş bilgisayarın başına ve bana soruyor neden unuttunuz aldediğim haldee
ya dedimm nolacakk bir puann içinn değermii bukadar bağırmaya sankii karşındakii para gerçekk sahte dedimm
ve banaa kızıpp bilgisayarı aldıı msaya vurmaya başladıı,ve inanabiliyormusunuz masa ortadan 2 ye ayrılmıştııı
sonra çıktıı yattı,okadar üzüldüm ağladımm dedimm değermii kendide pişman oluyor amaa sinirlendiğinde herzaman böylee yapıyor bıktımm artıkk onunn sinirindenn

2 gün önce 1milyarlık telefonunu kırdı

tedavi şart kesinlikle çocuklarınızın önünde mi bağırıyor?

bence eşinin gözünü ciddi anlamda korkutmalısın belki o zaman kendisini frenlemeyi öğrenir

aynılarını ben yaşadım kızlar..bu bir hastalık sanırım.yazdığınız her şeyi inanın yaşadım.maalesef benim eşim düzelmedi..evliliğimiz toplamda 8 ay sürdü bunun 2.5 ayını da ailemin yanında geçirdim.şimdi boşanıyoruz..yapacak bir şey yok maalesef çok üzgünüm ama düzelmez bunlar..ya böyle kabul edeceksiniz ya da çekip gideceksiniz..

Öfke kontrol terapileri var ama genelde öfke problemi olan kişiler yardım almayı genelde red ediorlar. Çünkü her zaman kendilerince haklılar. Tedaviyi şart koşun bence , olmazsa biraz ayrı kalınn belki aklını başına toplar ama boşanma kelimesini ağzınıza pelesenk etmeyin

Son düzenleme:
Bende öyleydim malesef eşiniz gibi sinirli,kendini kontrol edemeyen biriydim ve ben sinirlenince ağlardım muhtemelen eşiniz erkek olduğu için ağlamayı kabul etmez bu da daha fazla sinirlenmesine neden olur.Ben kendimi kontrol ederek bu sorunumdan kurtuldum,peki kontrol etmeyi öğrenirken ne kadar zor şeyler yaşadığımı siz anlayın.Ben sorunumu biliyordum,kabul ettim ve çabaladım kişisel gelişim kitapları okudum fakat eşiniz kabul etmiyormuş bu durumda siz ikna etmek zorundasınız.Malesef eşiniz psikoloji danışman ile görüşmeli!

Back
X