Eşim oğluma oyuncak almamı gereksiz buluyor

valla face iletisi gibi olmuş, çocuğun kaç yaşında canım

peki gerekçesi ne masraf olmasımı yoksa gelişimine katkı sağlamayacağını düşünmesi mi?

doğru seçilen oyuncakların çocuk gelişiminde rolu çok büyük ama her gördüğümüzü almakta olmamalı bu.sizde durum nasıl.

ben tuvalet egitimi için bişey alamk sitedim çok tartıstık sigaraya para var buna yok çok kızgınım

ben tuvalet egitimi için bişey alamk sitedim çok tartıstık sigaraya para var buna yok çok kızgınım

valla kızmakta çok haklısın bende sinir oluyorum böyle erkeklere
kendi keyiflerine gelince yani sigaraya para var, ama çocuğun keyfine gelince çöp
sigaramı çöp, oyuncak mı
sen çalışıyor musun canım
bence netten oyuncağın önemi tarzı doktorların yazdığı ve tabii senin lehine makaleleri bulup eşine mail at
sana inanmıyor ama bi doktora inanabilir

Serap DUYGULU
Psikolog

Oyun oynayan çocuğu izlediğiniz zaman onun ne kadar kendi dünyasına daldığını farklı bir dünyaya geçtiğini görürsünüz. Çocuk oyun oynarken adeta bambaşka bir hayata geçer. Bu sırada bedeninin bütün işlevleri işin içindedir. Oyun oynamak özellikle beynin pek çok farklı işlevi aynı anda gerçekleştirmesini gerektirir. Beden de bu dünyaya eşlik eder.

ÇOCUK AÇISINDAN OYUN NE DEMEKTİR?

Çocuklar oyun oynarken pek çok şeyi sembolize ederler. Gerçek hayattaki kişileri ya da olayları canlandırırlar. Bu açıdan oyun oynamak çocuk açısından hayati öneme sahiptir.

Oyun oynarken çocuk öncelikle hayal kurar.
Kurduğu hayale uygun olarak figürleri canlandırır, miş gibi yapar: Doktormuş gibi, anneymiş gibi vb.
Düşündüğü ya da hayal ettiği ortama uygun oyuncaklar ve oyunlar yaratır.
Bütün bu eylemler sırasında karşılaştırmalar yapmayı öğrenir, mantıksal çıkarımlarda bulunmaya başlar.
Olaylar ya da durumlar arasında neden-sonuç ilişkileri kurma yetisi kazanır.
Oyun oynarken çocuklar özellikle grup oyunları sırasında paylaşmayı öğrenirler.
OYUN ÇOCUĞUN SALDIRGANLIK DÜRTÜLERİNİ ENGELLEYEBİLİRHer insanın yapısında doğal olarak var olan bir dürtüdür saldırganlık dürtüsü. İnsan doğduğu andan itibaren var olma savaşı vermek üzere programlanmıştır ve bunu yolu da öncelikle hayatta kalmak için kendini korumaktan geçer. Ancak insanlar büyüyüp toplumsal bir birey olmaya başladığı andan itibaren de bu dürtüsünü kontrol altına alma becerisini kazanmaktadır. Bu bakımdan çocuklar bu dürtülerini kontrol etme becerini henüz kazanamadıkları için bazen can yakıcı ve zarar verici bazı davranışlar gösterdikleri bilinir. İşte bu gibi durumlarda doğru seçilmiş oyuncaklar çocuğun olumsuz davranışlarını engellediği gibi saldırganlık dürtülerini de olumlu davranışlara yönlendirebilir. Özellikle bu tür davranışlar gösteren çocuklara oyuncak seçiminde daha dikkatli olunmalı ve dikkatini toplamasına ve bir şeyler yaratabilmesine olanak sağlayan yapı malzemeleri seçilmelidir. Bu bakımdan hamur önerilen oyun malzemeleri arasındadır. Ayrıca top gibi oyuncaklar da çocuğun enerjisini başkalarına zarar vermeden dışarı yönlendirmesine imkan sağladığı için yararlıdır.

OYUNCAKLAR ÇOCUĞA NE KATAR

Gerçekten özenle ve bilinçle seçilmiş oyuncakların çocuğa kazandırdığı pek çok olumlu özellik olduğu bilinmektedir. Oyuncaklarla çocuklarda,

Renk,şekil,sayıYer,mekan ve boyut gibi kavramları,
Tutma,kavrama ve şekil verme becerileri,
Görsel ve işitsel yeteneklerini,
El ve parmak kaslarını güçlendirerek geliştirdiğini unutmamak gerekir.
Çocukların oyuncaklarla oynaması desteklenirken yaş faktörü mutlaka göz önünde bulundurulmalı ve hem yaşına,hem de bedensel,bilişsel gelişimine uygun oyuncaklar seçmeye dikkat edilmelidir.

maddi açıdan sıkıntınız varsa sen de dikkatli davran canım, sigaraya para var buna yok diyorsunuz ama sigara bağımlılık yapan bir şey, elinde değil ki onun. Çocuk ne kadar alırsan o kadarına alışır, daha fazlasını ister. annesin heves ediyorsun anlıyorum ama ben de bir iki parça oyuncaktan fazlasını gereksiz buluyorum. Sırf insanlara para harcatmak için ''çocuğunuzun gelişimi için gerekli'' diye bir çok ürün dayatılıyor. O tuvalet eğitimi için almak istediğin şey bence çok da gerekli değil. Benim hiç öyle birşeyim olmadı ama ben de büyüdüm bir şekilde. Kaçınızın vardı ki o üründen? Heves ediyorsan alırsın, ama maddi sıkıntı varsa ben konusunu bile açmazdım.

şimdi devlet hastanelerinde ücretsiz sigarayı bıraktırma merkezleri bile var, bazı aileler sigaraya bi kira parası veriyo, sağlık için zararlarıan değinmiyorum bile
ama asıl sigaraya verilen paraya yazık, bence sigarayı bırakması için destek ol
oyuncak muhakkak gerekli ama aşırısının gerçekten bi anlamı yok, çünkü çocuk bir hafta oynayıp bir kenara atıyor
açıkcası hazır, onu öyle yap bunu böyle yap tarzı oyuncaklar çocuğa pek bişey katmıyor
aslında çocuklar çok yaratıcı alaksız bişeyden oyuncak yapıp saatlerce oynayabilir ve ondan daha çok zevk alıyor
ama ne olursa olsun, eşin seni buraya konu açtırcak kadar kırmamalıydı, istediğin oyuncağın çok pahalı olmadığını tahmin ediyorum, karsıını üzmeye değmezdi bence

Son düzenleme:
peki bunu oğluma nasıl anlatcam oğlum bi cocukların bindiği arabadan çok ama çok sitio hadi tuvalet için olanı almayım bunu napcam

çok saolun tanımadığım insanların beni anlaması çok hoş inan ağlıyorum çok duygulandım

bence erkek çocuklar için araba bisiklet tarzı oyuncaklar kesinlikle lüx değil canım, çünkü bu tarz oyuncakları parçalayana kadar oynuyorlar
akülü tarz arabalrı diyosan onlar pahalı ama aynı ebatta aküsüz ayakla giden ya da pedallı arabalar var bence çarşıdan uyun fiyata bulabiliriniz onlardan, hatta durumları uygunsa, dedeler koltuk çıkabilir bu konuda, bahsettiğim arabalar pahalı değil çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…