- 24 Haziran 2016
- 7.534
- 26.567
- 548
- Konu Sahibi Dolunay2018
-
Alamam şundan dolayı demek var ne kak yerseniz demek var. Sen ve çocuklar ne kadar ekmek yerseniz o kadar al o yemesin.cocuk sınavdan çıkana kadar nerdeymisBu ara cok konu acmaya basladım farkındayım. Ama burdan Baska kımselere anlatamıyorum sorunları.
Bugun oglumun (10 yasında) sınavı vardı esım goturdu bana da gel demıstı bebek oldugu ıcın sen gotur dedim. Neyse esım hazırlanıyordu bu arada okb si var bır suru bununla ilgili takıntılar neyse kısısel esyalarını alacak bebek ıcerde aglıyo ben bı ufledım aldı esyasını bana kızdı gitti. Biraz oncede telefonum caldı oglumun sınavı bitmis ara sokaga bı yere gırmıs sagolsun cocugun biri farkedıp beni aradı hemen bende esımı aradım nerdesın falan cocuk sınavdan cıkmıs neyse bı sekılde buldu cocugu o bulan kısıdende Allah razı olsun duyarlı davrandığı ıcın.
Neyse esım aradı beni aldım diye dedımkı gelirken fırından ıkı ekmek alırmısınız bana dedıgı ben ekmek falan almıyorum ne b. K yerseniz yiyin dedi teli yuzume kapattı. Durdum dusunuyorum ben bunları hakedecek ne yaptım. Asırı sekılde egolu ve bencil bı insan her zaman kalbimi kırıyor ben alttan alıyorum nedir okb var takıntılı belki isteyerek yapmıyor ama artık ıyıce bunaldım. Konusmasam haftalarca konusmaz kırar ozur dilemez. Napıyım nasıl davranıyım bana bı akıl verin.
Küs kalınca da ben huzursuz oluyorum o hıc umursamıyor bile.
Esım oranın ust katında cay ıcmeye cıkmıs oglumda cıkmıs sınavdan almıs basını gıtmıs simdi geldiler korktum dıyo Esimde maksadım tartısmaktı ama aklıma bin bır turlu sey geldi dedi benim ne sucum varsa bana patladıAlamam şundan dolayı demek var ne kak yerseniz demek var. Sen ve çocuklar ne kadar ekmek yerseniz o kadar al o yemesin.cocuk sınavdan çıkana kadar nerdeymis
Bu anlattiklarinziin okb ile alakasi yok bence.Bu ara cok konu acmaya basladım farkındayım. Ama burdan Baska kımselere anlatamıyorum sorunları.
Bugun oglumun (10 yasında) sınavı vardı esım goturdu bana da gel demıstı bebek oldugu ıcın sen gotur dedim. Neyse esım hazırlanıyordu bu arada okb si var bır suru bununla ilgili takıntılar neyse kısısel esyalarını alacak bebek ıcerde aglıyo ben bı ufledım aldı esyasını bana kızdı gitti. Biraz oncede telefonum caldı oglumun sınavı bitmis ara sokaga bı yere gırmıs sagolsun cocugun biri farkedıp beni aradı hemen bende esımı aradım nerdesın falan cocuk sınavdan cıkmıs neyse bı sekılde buldu cocugu o bulan kısıdende Allah razı olsun duyarlı davrandığı ıcın.
Neyse esım aradı beni aldım diye dedımkı gelirken fırından ıkı ekmek alırmısınız bana dedıgı ben ekmek falan almıyorum ne b. K yerseniz yiyin dedi teli yuzume kapattı. Durdum dusunuyorum ben bunları hakedecek ne yaptım. Asırı sekılde egolu ve bencil bı insan her zaman kalbimi kırıyor ben alttan alıyorum nedir okb var takıntılı belki isteyerek yapmıyor ama artık ıyıce bunaldım. Konusmasam haftalarca konusmaz kırar ozur dilemez. Napıyım nasıl davranıyım bana bı akıl verin.
Küs kalınca da ben huzursuz oluyorum o hıc umursamıyor bile.
Evet yok ama bu sebepten sinırle cıktı evden o sınırlede bana patladı telefondaBu anlattiklarinziin okb ile alakasi yok bence.
Evet okb ile ilgisi yok ama bana sinirlenip cıkmıstı evden telde de bana patladı yıneBu olayın okb ile alakası yok. Kaba bir adam var sadece. Okb 'yo bahane edip ağzına geleni sayıyor pis. Siz de ona yemek falan yok yuru git ne yiyorsan ye deyin. Ziftin pekini yesin. Çocuğu da uyarın bir daha kendi başına bir yere çıkmasın dünyanın bin türlü hali var Allah korusun.
Hepsi olmasada kısmen ve Baska takıntıları mevcutEşinin: Kirlenme ya da kir korkusu, eşyaları sıralama ve simetrik yapma, kendine ya da başkasına zarar veren agresif ya da korkutucu düşünceler, agresifliği, seksüel ya da dini konuları da içeren istenmeyen düşünceler, elleri titreterek ya da diğer kişilerin dokunduğu şeylere dokunarak ortaya çıkan kirlenme korkusu, kapıyı kilitleyip kilitlemediği ya da ütünün fişini çekip çekmediği konusunda şüphelenmeler, eşyalar düzgün bir şekilde sıralanmadığında strese girme, kendine ya da başkasına zarar verme kanısı vs var mı cidden?
Aynen oyle ve bu konuda hep sorun yasıyoruz ve ben yoruldumOkb den dolayı evden çıkması gecikiyor diye kızdınız sabah sanırım. Ancak çocuğun çıkış zamanını kaçırması ve size telefonda kötü söz söylemesinin okb ile ilgisi yok. Saygısız ve seviyesiz bir tavır.
Ne gibi, örnek verebilir misin takıntıları hakkında?Hepsi olmasada kısmen ve Baska takıntıları mevcut
Ne gibi, örnek verebilir misin takıntıları hakkında?
Gozluk kullanır ben takarım gozunde kendi takmaz ve sayılarla yapar isini tel araba anahtarı ısyerı kartı cuzdanı falan koltugun Ustune dizer sayılarla Ustune alır bunları kalabalık ortama girmeyi sevmez. Hele bi dokunsa yandık sayar sureklı ellerini cok yıkar kumandayı koyR geri ister bı kac defa yapar bı cok seyNe gibi, örnek verebilir misin takıntıları hakkında?
Anlıyorum, 3 şekilde tedavi edilir: Bilişsel davranış terapisi, elektrokonvulsif tedavi, ve ilaç tedavisi, ancak tabiri caizse, yine de sana hayvan (!) gibi davranmaya hakkı yok. Adamlığını bilsin, sen kölesi, komşusu, elalem değil, eşisin.Gozluk kullanır ben takarım gozunde kendi takmaz ve sayılarla yapar isini tel araba anahtarı ısyerı kartı cuzdanı falan koltugun Ustune dizer sayılarla Ustune alır bunları kalabalık ortama girmeyi sevmez. Hele bi dokunsa yandık sayar sureklı ellerini cok yıkar kumandayı koyR geri ister bı kac defa yapar bı cok sey
Gitmediğimiz yer kalmadı bır suru ılac kullandı suan yine ıyı hali ama boyle sinirlenince agzından cıkanı kulagı duymuyor Soyleyınce de sinirimden dedim dıyo Valla usandım aynı sekılde ben ona karsılık versem is buyur bne onun gibi zaten yapamam onun saygısı yok demekkı artık. Ilac tedavisi dısında ki tedavileri biraz acarmısınız Lutfen..
Anlatmaya çalışırım, tabi ne kadar yardımcı olabilirim, bilemiyorum. Ilaç tedavisini anlatmaya gerek yok, elektrokonvsif tedavisi esnasında hastanın başına elektrotlar takılır ve beyne nöbete sebep olan bir dizi elektrik şoku verilir, bu nöbetler beyinde nörotransmitterlerin salınmasına sebep olur, diğeri de nasıl desem, davranış terapinin hedefi, OBK olanların ritüellerini gerçekleştirmeden korkularıyla yüz yüze gelmelerini ve anksiyetenin azaltılmasını sağlamaktır. Bu terapi abartılmış veya felaketler içeren düşünceleri azaltmaya da odaklanılır, ben buradan ne kadar yardımcı olabilirim ki...Gitmediğimiz yer kalmadı bır suru ılac kullandı suan yine ıyı hali ama boyle sinirlenince agzından cıkanı kulagı duymuyor Soyleyınce de sinirimden dedim dıyo Valla usandım aynı sekılde ben ona karsılık versem is buyur bne onun gibi zaten yapamam onun saygısı yok demekkı artık. Ilac tedavisi dısında ki tedavileri biraz acarmısınız Lutfen..
Evde desiz uff dediginiz icon sinirlenip cikmadi mi asil hayati sizin ona zindan etmeniz lazim coxuk sinavdan cikinca babasini bulamadigi icin ara sokaga girmis. Esiniizin tahhammul kapasitesi yok galiba. Ya da okb nin arkasina siginip size herseyi yapabilecegini soyleyebilecegini saniyor.Evet yok ama bu sebepten sinırle cıktı evden o sınırlede bana patladı telefonda
Tesekkur ederim bilgiler icin zamanında akapunkturda yaptırdık basına ayak altına cesıtlı yerlere ıgne falan batırdılar. Onun oncesı yine vucuduna makine falan baglandı dedim ya cok yere gittik ama faydası olmadı bir suru paralar gitti sagligi yerine gelseydi keske ama malesefAnlatmaya çalışırım, tabi ne kadar yardımcı olabilirim, bilemiyorum. Ilaç tedavisini anlatmaya gerek yok, elektrokonvsif tedavisi esnasında hastanın başına elektrotlar takılır ve beyne nöbete sebep olan bir dizi elektrik şoku verilir, bu nöbetler beyinde nörotransmitterlerin salınmasına sebep olur, diğeri de nasıl desem, davranış terapinin hedefi, OBK olanların ritüellerini gerçekleştirmeden korkularıyla yüz yüze gelmelerini ve anksiyetenin azaltılmasını sağlamaktır. Bu terapi abartılmış veya felaketler içeren düşünceleri azaltmaya da odaklanılır, ben buradan ne kadar yardımcı olabilirim ki...
Evet uf Dedigim ıcın takılıp kalıyo ve tekrar sayması gerekiyor. Ve bu konuda cok tartısıyoruz ben ona yardımcı olmasam aksine Ustune gitsem daha kotu olur evde hic huzurumuz kalmaz. Artık kendisine bile tahammulum kalmadığını soyluyo ve buda onda asırı sekılde sınır yapıyo onuda anlıyorum. Zaten takıntılı oglanında sınavdan cıkıp Baska yere gitmesi onu dahada korkuttu. Oglunuza demıs ben ust kata cikicam diye saati gelince bekle inerim demıs bızım oglan da biraz dikkatsiz bı cocuk biraz bekleyince cıkmıs gıtmıs dısarıyaEvde desiz uff dediginiz icon sinirlenip cikmadi mi asil hayati sizin ona zindan etmeniz lazim coxuk sinavdan cikinca babasini bulamadigi icin ara sokaga girmis. Esiniizin tahhammul kapasitesi yok galiba. Ya da okb nin arkasina siginip size herseyi yapabilecegini soyleyebilecegini saniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?