Eşim olmadan lohusalığım ve bebeğimde ilk günlerim:(

eşin eğer azami dikkat gerektiren bir işte çalışıyorsa ne bileyim araç kullanıyorsa, elektrik işindeyse, güvenlik görevlisi ya da polis veya askerse ya da doktorsa hoş başka hangi meslek kaldı :) uykusuzluk konusundaki tavrı hoşgörülebilir bence ama kaynananın bu olaya müdahil olması hiç hoş değil.

ben böyle saçma şey duymadım! o bebeği sen tek başına mı yaptın? en ilgiye sıcaklığa ihtiyaç duyduğun anda eşin yanında yatağınızda değil. olmaz. beyefendi bu kadar deliksiz uyuması gereken bir işte çalışıyorsa yine evinde olsun ama başka odada yatsın madem. o kayınvalideyi de kınıyorum. benim babaannem yıllar önce kaç saatlik yoldan annemin yanına gelmiş loğusa diye iki ay kalmış. loğusa yalnız bırakılmaz.

Ayri odalarda yatanlari anlayamazken simdi birde bu mu cikti

nasil yani ya, cocuk 2-3 yasina Kadar huzursuz olursa,babasi sizi hep böyle misafir misali ziyarete mi gelecek?

bence biran önce evine dönmeli!

Masallah yani esinde sanki dünden raziymis böyle biseye.

Tam bir saçmalık, oh ne ala hayat.
Bebek sahibi olmanın güzelliğini de zorluğunuda beraber yaşayacaksınız tabi ki.
Benim oğlum 21 ayı doldurmak üzere ve hala gece uyanır , sabahın köründe de kalkar.
Geceleri eşimde kalkar uyutur, sabahta kahvaltı saatine kadar ben yatarım, o bakar.
Ki ben de çalışmıyorum.
Anne herşeyi yüklenecekte, baba evinde bile olmayacaksa, uyuyamıyorum diye şikayet edecekse,
o bebeği hiç yapmayacaktı.
Ayrıca lohusalıkta ayrı psikoloji, sizin de eşinize ihtiyacınız vardır.
Eşinizle biran önce konuşun bence, zaten nereye, ne zamana kadar orada kalacak.

böyle durumlarda kayınvalideyi suçlamayı tercih ederim ama burda eşlerinize "yok artık" demek istiyorum.

eşler anneleri işlerine gelen bir şeyleri söyleyince o fikri deli gibi sahipleniyorlar bunu gayet iyi biliyorum. ayrıca vicdanlarını da rahatlatmayı gayet iyi başarıyorlar.

eşleriniz belki annesinin gazıyla sizi yalnız bıraktığını ve haksızlık ettiğini anlamamış olabilir ama bir baba nasıl olur da bebeğinin büyümesini kaçırmayı kabul eder bunu anlayamıyorum.

ben de birçok şeye sustum ama böyle birşeyede susulmaz artık. burda herkes çileden çıktı. kadıncağız tükrüğünde boğuluyordu :) siz sakin sakin cevap veriyorsunuz. ilginç.

cnım bu arada bebeğini gülü güle büyüt
eşinin kv de kalmasını hiç anlamadım bn ocak 16 sezaryan la doğum yaptım eşim ve annemle evimde kaldım annem 3 gün kaldı çünkü çok iidim çok şükür
eşimde izinliydi benim cadı kızım sabahlara kadar uyumuyor nisanda 3 aylık ve hala geceleri uymuyor bi kez olsun eşim başka
odada bile yatmadı benim eşimde çalışıyor vede fabrikada usta gerisini siz düşünün böyle saçmalık olmaz kızım ağlar susturamam direk yataktan fırlar
kızımı alır sever 3 saat uykyla işe gittiğini bile bilmiyorum bunlar seniin zorda olsa e tatlı zamanlarınız bence eşinizin yanında olması lazımmm

Arkadaşım hiç olur mu öyle şey ! işin güzelliği orda, zor zamanları paylaşabilmektir evlilik. Ayrıca o çocuk yıllarca ağlayacak ne yapacaksınız yine ayrı mı kalacaksınız? Sadece senin değil ikinizin bebeği o. Ağlamasına, gazına, afedersin kakasına, yemesine, içmesine herşeyine beraber koşmalısınız. Kaynanana kibarca eşinin artık bebek olmadığını, evli çocuklu sorumlulukları olan bir erkek olduğunu hatırlat bence canım. Çalışma meselesine gelince çalışması çocuğunun sorumluluklarından arındırmaz onu. Bence sen kaynananla elele vermiş eşini çocuk yerine koyuyorsun canım eşinle ayrı kalma iyi niyetli olduğun çok belli arkadaşım ama böyle ayrı olmanız hiç doğru gelmedi bana çok yıpranırsın böle devam ederse yazık sana. Hem uyur merak etme erkekler kulağının dibinde davul da çalsan uyuyacağı varsa uyur :)

belki yazan olmuştur okuyamadım hepsini de... arkadaşım bu çocuğu sen kendi kendine mi yaptın???? her nimetin bir külfeti var uykusuzluğu sadece anne mi çekecek? hadi diyelim işi çok zor başka odada yatsın kulağına pamuk tıkasın ne o öyle yabancı gibi?? bu böyle devam ederse 2 sene sonra konu açarsın "bebeğim babasını sevmiyor benimsemiyor" diye... bebekler sandığımızdan daha zeki 3. 3.5 ay sonra anneyi ve babayı ayırt ediyorlar. senin durum biraz fahri babasızlık olmuş düzeltmelisin...
üstelik lohusalıkta kimsenin desteği eşinkine benzemez gerekiyorsa izin alsın yanında dursun o k.valdeden de uzak durun aliye rona mübarek!!!

Ben boyle bir sacmalik duymanistim daha oda oldu. Esinin seni sevdigine emin misin cocuk bu aglaya aglaya buyuyecek benim arkadasim yeni dogum yapti esinin isi oyle zor ki emniyet mensubu nobet stres ama adam esini birakip annesinde uyumuyor sana sevdigin tatliyi getirse nolur derdine ortak olmadiktan sonra senin kabul etmen cok sacma

Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.

şu yorumu okuyana kadar eşe de kaynanaya da epey saydım,ama bu yorumdan sonra gözümde inanadırıcılığı kalmadı bu konunun

şu yorumu okuyana kadar eşe de kaynanaya da epey saydım,ama bu yorumdan sonra gözümde inanadırıcılığı kalmadı bu konunun

Konu çözülmedi de, hala arkadaş hangi üyeliğinle girdiğini unutup cevap yazdı diye düşünüyorum.

Kaynana karşıtlarını kışkırtacak süper bir konu ama herkes kaynanadan çok eşe kabahat bulunca istediği gibi sansasyon olmadı

haklısın,umduğunu bulamamış konu sahibi

üyelerine birbirlerine düşürmekten ne zevk alıyorlar anlamıyorum

haklısın,umduğunu bulamamış konu sahibi

üyelerine birbirlerine düşürmekten ne zevk alıyorlar anlamıyorum

çok kötü yahuu ne insanlar var işsiz güçsüzler diyorum.profillerine bakıp ne konular açmışlar bakayım dedim onlar bile yalandır deyip geçtim

önce konu sahibine üzüldüm , eşi uzakta heralde yazık lohusalık yalnız geçmez diye
sonra konuyyu okuyunca acıdım eşe ve kayınvalideye karşı bu kadar acizlik olur mu diye
ama diğer yorumlara göz gezdirince anladım ki sadece acizlik değil varolan durumumu anlatan. böle bişey olamaz ya iyi gününde yanında olmayan kötü günde hiç olmasın yok böyle birşey niye bu kadar pasivize ediliyor insanlar ya . arkadaş bunun normal olup olmadığğını sorguluyor. deseki eşim böyle bişey yaptı ona çok kızgınım filan olsa konu anlayacam ama yokya aklım hafzalam almıyor. normal olup olmadığını düşünüyorsan yanlış burda başlıyor. sizin bi duruşunuz yok ki sizin net tavır ve kararınız yok ki siz kendinizi düşünmüyorsunuz ki eşiniz ya da kayınvalideniz sizi düşünsün. yaa kusura bakmayın daha fazla yazmak istemiyorum yardımcı olmak yerine kalbinizi kırmaktan korkuyorum.

bu arkadaşın mantığını da anlamadım. ne demek nede olsa sana dokunamayacak senden bişey bekleyemeyecek ??? hayat bundan ibaretmi kadın bu mudur ya. evlilik ilişkiden ibarethatta bakış açınıza göre ilişki bile değil ihtiyaç karşılamak gibi bişe y çıkıyor ortaya. evlilik bundan mı ibaret
yapmayın nolur. biz kadınların bir duruşu bakışı kendimize saygısı olmalı ki karşıdaki de bize saygı duysun.

her anı herşeyi birlikte yaşamak paylaşmak iyiyi de kötüyü de bir yaşamak nesi bencillik
o zmaan kadın niye doğum yaparken bu kadar acı çekiyor da erkek hiç bişey hissetmiyor bu da bencillik o zaman
kadın doğum yapıyor anneliği acısıyla hissetmeye başlıyor. o acı gerçek anneliğin ilk adımı oluyor. kadın anne olmak için onu göze alıyor. peki erkek nasıl baba olacak komşu mu bu adam yaa. o çocuğun ilk anından itibaren yanında olmazsa ne hissedecek ne yaşayacak çocuğa bakışı ne olacak.
iki gne bir dayı amca akraba komşu da gelir sever gider. böyle şey mi olur. konu sahibi arkadaş hiç bir ihtiyacımız yok, eksiğimiz yok gibi bişey yazmış. insan kendine baktırmak için mi evlenir . eminim böyle değildir evlilik sebebiniz. hiç bir kadın aç olduğu açık olduğu için evlenmez.
kadın psikolojik ihtiyaçları için evlenir. sevmek sevilmek bir olmak hayatı birlikte yüklenmek ister.

üzülüyorum yaa yasalarla kadınlar bu kadar sahiplenilmeye çalışılırken en azından çaba harcanırken, dinimiz kadına anneye bu kadar değer verirken onu yüceltirken, hatta emzirmek zorunda bile değilsin istemezsen derken bu izni bile verirken biz kendimizi nasıl bu kadar dibe çekebiliyoruz. niye birilerine paspas oluyoruz yapmayın nolur

yazdıklarımın kusuruna bakmayın. bu konularda dilim biraz sivirdir. şimdi de ben kendimi sorgulamaya başladım yanlış bende mi diye. sanmıyorum ama eğer doğru sizin bakışınız sizin düşüncleriniz ise benim evliliğim çok sürmez gibime geliyor (

herşey bir yana bırakın anneyi babayı hele kayınvalideyi bebeği düşünün
bebekler ebeveynleriyle olan bağı önceonların kokularıyla kurarlar. ardından her ağladığında anne babanın yanında olmasıyla da güven duygusunu oluştururlar.
niye baba varken çocuk babanın kokusundan mahrum kalsın. cevap sizin.................

canım bu kadar yazmışsın ama sanırım konu fakemiş

konu sahtemi gercek mi bilmem ama...eger gercek ise...

kv ayri kafadan kontak sen ayri kocan ayri...hepimiz calisiyoruz, ne yani o zaman cocugu evde birakip kacalim evden cocuk tek basina buyusun ne dersiniz??? bugun 2 saatlik uykuyla duruyorum mesela ama sikayetim yok...esimde uyuyamadi fazla...bebegimin skntisi vardi bu yuzden uyuyamadik...uyuyamadigima degilde bebegimin skntisina uzuluyorum ben. kusura bakmayin ama bebegim o halde aglarken zaten esimin ve benim uyumamis olmamiz umrumda bile degil. Allah onlarin acilarini gostermesin bize, cocuk buyutmek kolay mi?

canım bu kadar yazmışsın ama sanırım konu fakemiş

fake olabilir evet, konu sahibinin iki ayrı üyeliği var o kesin ama ben tutamadım kendimi
diyorum ya konu sahibini geçtim, konuya yorum yapanlar arasında bile sayfalarda bir çok kişi bunu normal karşılamış. bırakın ayrı odalarda yatmayı ayrı ev fikri bile insanlara normal gelmiş. ben ayrı odada olmasını bile kabul edemezken.
bu kadar mı aciziz eşlerimize karşı ya da bu kadar mı evlilikteki yerimiz.
neyse yazarsam yine dolduracam sayfayı
Rabbim tüm kadınların basiretini açsın ne diyim. açsın ki her şeyi sineye çekmeyelim

genellikle bu tarz mesajlara cevap vermiyorum ama sizin için bir değişiklik yapayım.. kimse kimseyi ezmiyor sevgili üye.. keşke kadınlarımızın tek ezilme şekli ayrı odada yatan erkekler olsaydı :) yok böyle bir dünya.. bu kadar hırs yapmanıza da gerek yok, neticede herkes kendi hayatını yaşıyor.. bu benim yorumum konuya, diğeri de sizin yorumunuz.. hepsi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…