Eşim olmadan lohusalığım ve bebeğimde ilk günlerim:(

zaten biçok kadın gece eşini uyandırıp kalk çocuğa bak demez bence..
ama bu mutluluğu yaşamak gerek..ne diye yapmışlar bu çocuğu anlamadım vazife gibi bişey olmuş...

Yazıklar olsun o eşine de annesıne de pes dogrusu. Sen de ezdırme kendını daha emın bıle degılsın bu durumun normal olup olmadıgından. Emın olabılırsın anormal ötesı bir durum

soyle bıseyde var sonucta bebek olduğu zaman bunların olacağı zaten bellıydı.uykusuz kalmak zaten olası bı durum.yorulabılır evet ama annesıne gıdıpte yatmak nedemk,gıtsın baska odada uyusun ama evde olsun yanı.alıssın hem cocuk ağlamasına nede olsa cocuklar bellı bı yasa kadar ağlıyolar.ozaman cocuk buyuyene kaadar eve gelmıcekmı esınız?bence cok yanlıs.he cok yorgundur cok uykusuzdur 1 2 kere olur ama ,benımde bebeğım var esımde vardıyalı calısıyo ama hep evdeydı.bence esınız gelsın evınde kalsın babalık duygusunu hem tatsın hemde alıssın.

Saçmalıktan öte,müthiş bir bencillik,kendini düşünmek...

Bunca baba var,hiçbirinin işi gücü yok muymuş ?
Bebeği olan kimse kalkıp işe gitmemiş mi ?

Haddizatında,bebeğin tadı da uykusuz gecelerde çıkar.
Şöyle bir gözaltları moraracak ki yeni baba olduğu anlaşılsın:)
Baba olarak,ileride anlatacak bebek anısı bile olmayacak.

okuduklarım çok saçma geldi bana olacak işmi bu. birkere eşiniz nasıl kabul etti bunu o çocuk ikinizin yaparken iyiydide şimdi kahrını çekerken neden tek başına bırakıyor sizi. okadar sorun oluyorsa eşinizin uykusuz kalması başka odada yatsın. insanlar çocuğu olunca o hevesle bir gün bile ayrılmak istemiyor eşinden. siz eşinize kıyamamışsınız ama o size kıymış çocuğu yanlız yaptınızya zaten her zahmetide siz çekiverin ne olacak

Kayınvalidenizi boşuna suçlamayın ,eşiniz istemese hiç bir güç onu o evden çıkaramaz.Bebek kırk gün sonra kırklanıp evrim geçirip robota dönüşecek değil en az bir sene uyku düzeni olmayacak zaten,O yüzden boşuna kırkınızın çıkmasını bekleyip vakit kaybetmeyin.Eşiniz bir an önce eve dönüp maratona alışmaya başlasın:)Aksi halde siz sadece eşinizi özlediğinizle kalırsınız.Şimdi olmasa 40 gün sonra yine uykusuz kalacak zaten,tabi bunun için de enteresan bir çözüm bulmazlarsa!!
Gerekirse bir kaç saat ayrı odaya kaçamak yapar.bunun çözümü evden tamamen kaçmak değil.ilginç yani!!
İlk doğumumda 2 gün hastanede kaldım.Eşim akşamları geç vakte kadar yanımda kalırdı,sabahın köründe de gözleri şiş bir halde işe gitmeden hastaneye bebeği görmeye gelirdi.
Bu işin raconu budur yani:))Sizin şu an en çok eşinize ihtiyacınız var..

Hiç bir tatlı kocanızın size vereceği şevkatten ve ilgiden daha tatlı olamaz..Eşiniz gün aşırı istediği kadar size tatlı getirsin,eksiklerinizi tamamlasın..
Sizin başınızı omzuna koyup,size şevkatini vermiyorsa,dünyanın bütün tatlı duygularından mahrumsunuz demektir..

Ayrıca 'bi akşam gelmezse,ertesi gün geliyor' gibi birşey demişsiniz.Ayrıca zahmet ediyor,haftada bir uğrasa daha mantıklı olur muş ..
İşin şakası,ilk defa sizin gibi bir yöntem duydum.
Bebekler doğduktan sonra,karı koca el birliği ile uykusuz kalacaktır,işin espirisi budur.
'uykusuz geceler,nöbetleşe bebek bakmak' diye bir kavram vardır..Sizin eşiniz baba olduğunu farkına varamamış henüz,kolayı herkes becerir..Benim eşimde 5 ay önce baba oldu hamd olsun.Fakat bütün zorluklara beraber göğüs gerdik.Eşimde bizim için çalışıyor,evine bakıyor vs..ama eşinizin ki can,milletin canı patlıcan değil hani.

Aynen katılıyorum,'bu işin raconu bu':)

sanırım sana katılmadığım nadir mesajlarından bu sevgili cudana :) evet baba çıkartmayı deneyebilir belki ama hiçbir bebek annesinin kucağında ki rahatlamayı yaşamaz.. en azından benim miniklerim için böyleydi, eşim yardımcı oldu elbette ama ilk aylar miniklerim benim kucağımda çıkarttıkları gazı hiçbir yerde çıkaramadılar, mama da almadıkları için bütün yükümlülük bendeydi ve bende "sen de benimle oturacaksın, bu çocuk ikimizin" şeklinde yaklaşmadım.. 5. aydan sonra mamaya başladığımız için bütün gece baba-oğul başbaşa kalıyorlardı zaten.. ilk aylar nasıl ki annelerde lohusa depresyonu gerçeği var ise babalarda da var..

bu benim fikrim sevgili tamtatam.. yaptığım yorum için hesap sorucu şekilde karşılık vermen gülünç olmuş eşe destek olmak farklı bir olay, bütün gece hiçbirşey yapamadığı halde birlikte oturmaya zorlanmak farklı bir olay.. eşitlik, yardımlaşma olayını mecburiyete dökerseniz şık olmaz.. kaldı ki çevresinde o kadar kadın olan annemizin (ki kadınlar kadınları herzaman daha iyi anlar) çok da zorlanacağını düşünmüyorum.. yalnız benim yorumuma bu kadar tepki gösterildiğine göre türk erkekleri evrimleşmiş ve ben hiç farkedememişim, ne güzel

Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.

BU kadar yorum içinden kayınvalidenize ve eşinize hakveren tek kişinin yorumunu cımbızlayıp ona teşekkür ediyorsanız böyle bir durumum var olumsuz düşünen yorum yapmasın deseydiniz biz de dikkate almazdık. Evladınız hayırlı, uğurlu olsun.Analı babalı büyüsün.Annelik içgüdüseldir ama babalık öğrenilir.Bu durumu olağanlaştırırsanız eşiniz de bebekle gerekli bağı kuramayabilir.Babalığa ve bebeğe adapte olamayabilir.

Yok sevgili Office orada bir yanlış anlaşılma olmuş, size hesap sormam bencede gülünç olur, size cevap yazarken farkında olmadan eş'e kızmışım :)
Sizin fikriniz elbette, ben bir bayan olarak öyle düşünmenize hayret ettim sadece..
Gece sahaba kadar ilgilenemez zaten erkek, ama yardım ister mi diye nezaketen sorabilir, yanında olduğunu hissettirmeli, işe yaraması gerekmez bence..
ve kaçarcasına annesinin evine giden bir eşiniz olsa sizde içerlenirdiniz..sizin eşiniz annesinde kalmamıştı değil mi sonuçta, yan oda da yatsa..
Ayrıca eskidenmiş kadının her işe koşturması, benim eşim evin temizliğini falan yapıyor, bana bu yüzden anaormal geliyor, canım portakal suyu ister dediğimde sıkar getirir, cidden evrimleşti erkekler.. yada bazıları diyelim
, o yüzden babalığını es geçmesi çok tuaf

Office :)
Bizde tam tersiydi :)
Iki cocugum da asiri gazliydi ve bendeyken gazlarini cok nadir cikarirlardi :)
Ama esimin kucagindayken pirt pirt hem ustten hem alttan rahatlikla cikarirlardi

Ben de mama kullanmadim
emzirdim evet annede sorumluluk cok fazla ama
esim de gece kalkar benle otururdu .
yat uyu derdim yatmazdi .
oglumun uyku problemi 2,5 yasina kadar surdu sirf ben bir saat fazla uyuyayim diye gece alir baska odaya giderdi bu defa da ben yok derdim kizardi bana :)

Gece bazen o kadar yorgun olup derin uyudugum zamanlarda
cocuklar agladiginda kalk cocuk agliyor demedi hic
Kendisi kalkti

Biz esimle 15 dk uykularla ertesi gun ise gittigimizi biliriz

Yani demem o ki babanin destegi , cocuklari buyuturken paha bicilemeyecek kadar onemli ...

Son düzenleme:
Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.

Nasıl yani ya.Ben de nicke bakmadan konu sahibinin yorumu sanıp yorum yaptım ama Hayatseninlebasladı ya site üyeliklerinde bir durum var ya da sende insanların yerine kendini koyup onların haleti ruhiyesini yaşadığın bir rahatsızlığın var. Ordan bakınca çok salakmış gibi mi görünüyoruz.

hepimiz çocuk büyütüyoruz. aile ne demek,iyi gunde yaninda olsun, zor günde anasina kaçsin, varmi böyle bir lüks.
uykusunu alamasa ne olur? kahveyle, çayla uyanr, yüzünü yikar, hava alir vs. uykusu açilir.
erkekler bencil ama bu kadari da pes dedirtir.
tamam gece kocanin bebeğe yapacaği birşey yok ama ne biliyim bebek hastalansa, tikansa falan sen ne yapacaksin?
kardeşin evine gitsin, sen kocani çağir,
ya da bari her gece gelsin, sen tavrini koysan kocan bu şekilde davranamaz canim,
ileride bu günler kötü bir ani olarak içini sizlatacak.

konu sahibininde duruma karşı çıktığı yok..eşinin getirdiği tatlıyla filan avunmuş..
kv.eşini senin çocuğunu düşündüğün gibi düşünmez be canım..onun çocuğu evlenmiş baba olmuş,
senin bakıma muhtaç çocuğunla aynı değil..
sen böyle kabullenip eşinin senin sevmesiyle mutlu oldukça ,eşin zor gelir eve..
seni sevse yeni doğmuş çocuğunla bırakıp gidermi allasen

Son düzenleme:

ben bir ömür böyle gidecek demiyorum ki sevgili cudana :) birçok kadın bile ilk bebeğe alışamadığı için depresyona girebiliyorken, erkeklerin hemen alışıp, benimsemesini beklemek çok bencilce olmaz mı? sizin durumunuz extreme bir durum olmuş olabilir ya da konu sahibinin durumu extreme bir durumdur.. hangi yeni doğum yapmış anne, yanına yardımcı olarak babasını ister? genellikle anne veya k.valide gelir böyle durumlarda :) kadınların geneli, erkeklerden daha yatkındır bebek bakımına.. kaldı ki ilk aylar özellikle anne için çok yıpratıcı oluyor, bu durumda benim tercihim hep eşimin sakin kalmasıydı.. o yüzden olacak ki aşırı yorgunluktan ne zaman cinnet geçirmeye kalksam eşimi hep yanımda buldum :) elbette babanın da görevi devralacağı zaman gelecek, ben sadece konu sahibinin tepkisini yersiz buldum

sevgili tamtatam, ben bir bayan olarak böyle düşünüyorum da bunda hayret edecek birşey yok yahu :) o kadar feminik bir ailede büyümedim, belki de ondan kaynaklanıyordur bilemiyorum.. erkek-kadın eşitliğine inanmam ben pek, kadınların birçok konuda üstün olduklarına inanıyorum.. bunlardan biri de annelik.. ha biz ayrı evlerde kalmadık ama annem, k.validem benimle oldukları için eşime hiç iş düşmedi.. ben zaten anneyim, bu misyona alışık olarak aldım bebeğimi kucağıma.. ama birçok erkeğin alışması birkaç ayı bulabilir.. onlara bu fırsat tanınırsa gergin olmayan, sakin bir baba modeli çıkıyor ortaya.. ilk aylar ben bu fırsatı vermiş olmamdan kaynaklanacak olmalı ki, 5. aydan bugüne kadar yemeğinden, uykusuna kadar eşim halleder bir çok şeyi.. zaten miniklerim de istemiyorlar artık benim karışmamı
yok yahu, o konuda erkekler çok değişmedi.. benim babam hala meyve soyar getirir anneme, hatta dedem bile yaparmış :) temizlik, yemek, ütü gibi şeyleri çok yardımdan görmüyorum artık ben, o konuda kadınlar değişti artık hemen herkes çalışıyor. erkekler yapmazlarsa aç ve pis kalacaklarını biliyorlar

Kusura bakma amacım tartışmak falan değildi, burada karşılaşıyoruz hep seni biliyorum zaten, ama okuyunca başıma gelmiş kadar sinirlendim, ne yazdığımı farketmedim
Maşallah babana, benim babam yediği tabağı kaldırmaz..
Amaan neyse bunlar göreceli şeyler zaten, kendi adıma eşim öyle yapsa geceleri uyuduğu büyüdüğü vakitte de yanına yaklaşma derim,
konu sahibi de pek bir iyimser davranmış adam çalşıyor falan diye o zaman yapacak bişey yok, bu duruma katlanmayı borç bilecek, bana ne oluyorsa
:26:

bebek çok mu huysuz? gürültüde uyumaya alışırdı canım yaa üzüldüm.çok iyi niyetli gördüm seni.ben bu durumda kahrolurdum

kuzum sen tek mi yaptın bu bebeği eşin bebeğe nasıl alışacak annede kalmada neyin nesi kayınvaliden sen hiç kocanı düşünmüyormusuna nasıl getirir lafı ya bundan sonra böyle evde hep bir gürültü olacak öyle şeymi olur kadıki şuan bebeğin en uslu dönemi yiyip içip uyuyor hem eşin bebeğinden ayrı evde yatmayı nasıl düşünüyorki benim eşim şuanda hangi otobüse binsemde eve erken gelirim de bebeğimizle daha çok vakit geçiririm diye hesaplıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…