- Konu Sahibi Sariodalar
-
Ayrı ev için birşey diyemem ama ayrı odada yatması çok da mantıksız değil.. sadece anne uykusuz kalıyor diye babanın da uykusuz kalmasını istemek bencilce geliyor bana.. Yeni baba olmuş bir erkek gaz çıkarttıramaz, uyutamaz, eee emziremez de :) sonuçta siz k.valideniz, ablanız v.s. kalabalıksınız, gündüz dinlenme fırsatı bulabilirsiniz ama o ertesi gün işe gidecek ve dinlenemeyecek.. Ayrı evde yatması da belki kadın sayısının fazlalığından, kimse rahatsız olmasın diye yatıyor olabilir diye düşündüm..
Kayınvalidenizi boşuna suçlamayın ,eşiniz istemese hiç bir güç onu o evden çıkaramaz.Bebek kırk gün sonra kırklanıp evrim geçirip robota dönüşecek değil en az bir sene uyku düzeni olmayacak zaten,O yüzden boşuna kırkınızın çıkmasını bekleyip vakit kaybetmeyin.Eşiniz bir an önce eve dönüp maratona alışmaya başlasın:)Aksi halde siz sadece eşinizi özlediğinizle kalırsınız.Şimdi olmasa 40 gün sonra yine uykusuz kalacak zaten,tabi bunun için de enteresan bir çözüm bulmazlarsa!!
Gerekirse bir kaç saat ayrı odaya kaçamak yapar.bunun çözümü evden tamamen kaçmak değil.ilginç yani!!
İlk doğumumda 2 gün hastanede kaldım.Eşim akşamları geç vakte kadar yanımda kalırdı,sabahın köründe de gözleri şiş bir halde işe gitmeden hastaneye bebeği görmeye gelirdi.
Bu işin raconu budur yani:))Sizin şu an en çok eşinize ihtiyacınız var..
Office ;
Nasil ki yeni anne olmus bir kadin bebegi uyutabiliyorsa , gazini cikartabiliyorsa,
Yeni baba olmus bir erkek de gayet guzel gaz cikarir
uyutur, evet sadece emzirmeyi yapamaz
ama bebek mamayla besleniyorsa mamasini da icirebilir...
Bunlar sadece kadinlara ozgu gorevler mi
ya da yapan babalar yok mu?
Bir de anne uykusuz kalacak diye babanin uykusuz kalmasini istemek bencillik degil bence ...
Bu, anne yoruldugunda olaya babanin el atmasi , anneye yardim etmesi demek,
cunku o cocuk ikisinin...
Bir de mesela calisan kadinlar da dogum izni suresince evde oluyorlar,
Eee bu durumda anne evde calismiyor diye her gun uykusuz kalmaya mahkum ,
ama baba calisiyor aman uykusuz kalmasin ...
Annenin dogum izni bitip isine geri dondugunde ise sartlar esit olacak...
O zaman ne olacak peki?
Ben size soyleyeyim, baba bastan nasil alistiysa oyle devam edecek ,
Cocuk agladiginda hanim kalk cocuk agliyor diyip sirtini donup yatacak,
anne ise hem calisip hem uykusuz kalacak ...
Vallahi benden cocugu olmayan,dusunen , dogum yapacak olan anne adaylarina tavsiye,
bebek dogdugunda hastaneden cikip eve geldiginiz geceden itibaren nasil baslarsa oyle gider...
Neden gaz çıkaramasın merak ettim cidden :26:
Benim çevremde çok var eşine destek olan kişiler, o adamn çocuğu değil sanki
Yeni baba olmuş dediniz ya peki anne yeni anne olmuyor mu :26:
Diyelim ki annelik içgüdüsü kadın olmak falan daha yatkın olablir, ama yeni doğum yapmış lohusa bir kadın olarak bakmalı eşi,
yardım sadece süt vermek değildir bence, eşine yardıma ihtiyacın var mı diye sormak bile yeterlidir,
yan oda da yatması bile dinlenmesi uykusunu alması için yeterlidir
ay şaka gibi yaaa konu sahibi eşin ne kadar nankör ve bencil kusura bakma ama
Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.
sanırım sana katılmadığım nadir mesajlarından bu sevgili cudana :) evet baba çıkartmayı deneyebilir belki ama hiçbir bebek annesinin kucağında ki rahatlamayı yaşamaz.. en azından benim miniklerim için böyleydi, eşim yardımcı oldu elbette ama ilk aylar miniklerim benim kucağımda çıkarttıkları gazı hiçbir yerde çıkaramadılar, mama da almadıkları için bütün yükümlülük bendeydi ve bende "sen de benimle oturacaksın, bu çocuk ikimizin" şeklinde yaklaşmadım.. 5. aydan sonra mamaya başladığımız için bütün gece baba-oğul başbaşa kalıyorlardı zaten.. ilk aylar nasıl ki annelerde lohusa depresyonu gerçeği var ise babalarda da var..
bu benim fikrim sevgili tamtatam.. yaptığım yorum için hesap sorucu şekilde karşılık vermen gülünç olmuşeşe destek olmak farklı bir olay, bütün gece hiçbirşey yapamadığı halde birlikte oturmaya zorlanmak farklı bir olay.. eşitlik, yardımlaşma olayını mecburiyete dökerseniz şık olmaz.. kaldı ki çevresinde o kadar kadın olan annemizin (ki kadınlar kadınları herzaman daha iyi anlar) çok da zorlanacağını düşünmüyorum.. yalnız benim yorumuma bu kadar tepki gösterildiğine göre türk erkekleri evrimleşmiş ve ben hiç farkedememişim, ne güzel
Tesekkurler guzel yorumlariniz icin icime su serptiniz bi nebzede olsa haklilik paylari varmis demekki.40 gun sabredecegim zaten cok bir zaman kalmadi.ins onun sonrasinda beni de cok ozlemis olacagindan gelir diye umut ediyorum.
Siz niye teşekkür ettiniz ki konu sahibi siz değilsiniz değil mi ? Kafam karıştı, birde üstüne 40 gün sabredeceğim değince ya sizde de aynı sorun var ya hangi kullanıcı adıyla girdiğinizi mi karıştırdınız ?
Ay cnm bnm yok ben deilim cok sukur:) dha hamle ble deilim:) konu sahbi boyle dusnr diyecktm kiii yollamsm az once farkettm.sariodalar nasil bi mantikla esinden ayri kaliyor anlamis deilim.aslnda esi nasl bebeginden ve lohusa esinden ayri kaliyor annesnn aklna uyup saskinim.buna kendn dur demelisin yoksa grkctn cok zor.allh bbgnle sana huzur wersn.
hepimiz çocuk büyütüyoruz. aile ne demek,iyi gunde yaninda olsun, zor günde anasina kaçsin, varmi böyle bir lüks.İyi akşamlar herkese!
Ben saflık mı yapıyorum yoksa olması gereken mi bu anlayamıyorumçevredekiler özellikle ailem kayınvalidemin haksız olduğunu düşünsede sesimi çıkaramıyorum işte 15 Mart'ta doğum yaptım sezeryanla 2 gece hastanede zaten eşim yanımda kalmadı . Kayınvalidem bırakmadığı için. Ve şu anda kız kardeşimle beraber evimde kalıyorum . Eşim çalıştığı için huysuz bebeğimle uyumak zor oluyor.uykusunu alamıyor ve bu yüzden kayınvalidemde kalıyo. Eşime kıyamadığımdn bende sesimi çıkaramıyorum. Sonuçta o bize bakmak için çalışıyor ve. Her akşam değil ama kesin iki günde bir akşamları geliyor gece yatmaya annesine geçiyor . Saolsun hiç bişeyimiz eksik değil her gelişinde benim sevdiğim tatlılardan bile alır . Ve en azından lohusalığım bitene kadar ayrı evlerde kalcaz çok özlüyorum napıcam ben
Geçen gün kayınvalideme çıtlattım bu konuyu kocanı hiç düşünmüyor musuna getirdi. Sizin için çırpınıyor yoruluyor biraz anlayışlı ol ilk aylarda dedi. lohusalığında sinirli geçeceğe benziyor senn dedi. Dahamda sesimi çıkaramadım. Kayınpeder bile ne dese suç olur ki oğlu yada ben ne diyimkiyinede kocamın beni ne kadar sevdiğini bilmek bile iyi aslında
İyi akşamlar herkese!
Ben saflık mı yapıyorum yoksa olması gereken mi bu anlayamıyorumçevredekiler özellikle ailem kayınvalidemin haksız olduğunu düşünsede sesimi çıkaramıyorum işte 15 Mart'ta doğum yaptım sezeryanla 2 gece hastanede zaten eşim yanımda kalmadı . Kayınvalidem bırakmadığı için. Ve şu anda kız kardeşimle beraber evimde kalıyorum . Eşim çalıştığı için huysuz bebeğimle uyumak zor oluyor.uykusunu alamıyor ve bu yüzden kayınvalidemde kalıyo. Eşime kıyamadığımdn bende sesimi çıkaramıyorum. Sonuçta o bize bakmak için çalışıyor ve. Her akşam değil ama kesin iki günde bir akşamları geliyor gece yatmaya annesine geçiyor . Saolsun hiç bişeyimiz eksik değil her gelişinde benim sevdiğim tatlılardan bile alır . Ve en azından lohusalığım bitene kadar ayrı evlerde kalcaz çok özlüyorum napıcam ben
Aslında ben nasıl bebeğimin rahatını düşünüyorsam kayınvalidemde öyle düşünüyordur. Annelik gerçekten kutsal. Kayınvalidemi anlayabiliyorumda. Normalde iyi bi insandırda. Ama gel gör ki çok özlüyorum gecem gündüzüm çok zor geçiyor
Office :)
Bizde tam tersiydi :)
Iki cocugum da asiri gazliydi ve bendeyken gazlarini cok nadir cikarirlardi :)
Ama esimin kucagindayken pirt pirt hem ustten hem alttan rahatlikla cikarirlardi
Ben de mama kullanmadim
emzirdim evet annede sorumluluk cok fazla ama
esim de gece kalkar benle otururdu .
yat uyu derdim yatmazdi .
oglumun uyku problemi 2,5 yasina kadar surdu sirf ben bir saat fazla uyuyayim diye gece alir baska odaya giderdi bu defa da ben yok derdim kizardi bana :)
Gece bazen o kadar yorgun olup derin uyudugum zamanlarda
cocuklar agladiginda kalk cocuk agliyor demedi hic
Kendisi kalkti
Biz esimle 15 dk uykularla ertesi gun ise gittigimizi biliriz
Yani demem o ki babanin destegi , cocuklari buyuturken paha bicilemeyecek kadar onemli ...
Yok sevgili Office orada bir yanlış anlaşılma olmuş, size hesap sormam bencede gülünç olur, size cevap yazarken farkında olmadan eş'e kızmışım :)
Sizin fikriniz elbette, ben bir bayan olarak öyle düşünmenize hayret ettim sadece..
Gece sahaba kadar ilgilenemez zaten erkek, ama yardım ister mi diye nezaketen sorabilir, yanında olduğunu hissettirmeli, işe yaraması gerekmez bence..
ve kaçarcasına annesinin evine giden bir eşiniz olsa sizde içerlenirdiniz..sizin eşiniz annesinde kalmamıştı değil mi sonuçta, yan oda da yatsa..
Ayrıca eskidenmiş kadının her işe koşturması, benim eşim evin temizliğini falan yapıyor, bana bu yüzden anaormal geliyor, canım portakal suyu ister dediğimde sıkar getirir, cidden evrimleşti erkekler.. yada bazıları diyelim[/FONT][/SIZE], o yüzden babalığını es geçmesi çok tuaf
Aynen katılıyorum,'bu işin raconu bu':)
ben bir ömür böyle gidecek demiyorum ki sevgili cudana :) birçok kadın bile ilk bebeğe alışamadığı için depresyona girebiliyorken, erkeklerin hemen alışıp, benimsemesini beklemek çok bencilce olmaz mı? sizin durumunuz extreme bir durum olmuş olabilir ya da konu sahibinin durumu extreme bir durumdur.. hangi yeni doğum yapmış anne, yanına yardımcı olarak babasını ister? genellikle anne veya k.valide gelir böyle durumlarda :) kadınların geneli, erkeklerden daha yatkındır bebek bakımına.. kaldı ki ilk aylar özellikle anne için çok yıpratıcı oluyor, bu durumda benim tercihim hep eşimin sakin kalmasıydı.. o yüzden olacak ki aşırı yorgunluktan ne zaman cinnet geçirmeye kalksam eşimi hep yanımda buldum :) elbette babanın da görevi devralacağı zaman gelecek, ben sadece konu sahibinin tepkisini yersiz buldum
sevgili tamtatam, ben bir bayan olarak böyle düşünüyorum da bunda hayret edecek birşey yok yahu :) o kadar feminik bir ailede büyümedim, belki de ondan kaynaklanıyordur bilemiyorum.. erkek-kadın eşitliğine inanmam ben pek, kadınların birçok konuda üstün olduklarına inanıyorum.. bunlardan biri de annelik.. ha biz ayrı evlerde kalmadık ama annem, k.validem benimle oldukları için eşime hiç iş düşmedi.. ben zaten anneyim, bu misyona alışık olarak aldım bebeğimi kucağıma.. ama birçok erkeğin alışması birkaç ayı bulabilir.. onlara bu fırsat tanınırsa gergin olmayan, sakin bir baba modeli çıkıyor ortaya.. ilk aylar ben bu fırsatı vermiş olmamdan kaynaklanacak olmalı ki, 5. aydan bugüne kadar yemeğinden, uykusuna kadar eşim halleder bir çok şeyi.. zaten miniklerim de istemiyorlar artık benim karışmamı
yok yahu, o konuda erkekler çok değişmedi.. benim babam hala meyve soyar getirir anneme, hatta dedem bile yaparmış :) temizlik, yemek, ütü gibi şeyleri çok yardımdan görmüyorum artık ben, o konuda kadınlar değişti artık hemen herkes çalışıyor. erkekler yapmazlarsa aç ve pis kalacaklarını biliyorlar
İyi akşamlar herkese!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?