Eşim onu aldattığımı zannediyor, arkadaşım yüzünden evliliğim bitiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu onunla aynı ortamda kalması değil ki eşine kızlarla toplanacağız demiş resmen kandırmış gizli gizli buluşmuş havasına girmiş
E kadın öyle biliyormuş. Ne yapsın. Yani mesela 3 kız buluşacaklarını sanıyor. Ama bakıyor evde 5 kız var. O zaman sorun olmazdı sanki.

Yani karı-koca arasında güven olsa, kadın eve gidince de kocasına “densiz X, eski erkek arkadaşımı da çağırmış” derdi, biter giderdi. Yok ortamı terk etmek filan çok abartı geldi bana.
 
Çok modern gözükmek için ve 'medeniyet' adı altında gerçekleri görmezden gelmemek gerek. Türkiye nüfusu genelinde bir anket yapsanız hiçbirimiz eşimizin girdiği bir ortamda eski sevgilisini görüp de orada hala bulunmasını, alkol almasını tasvip etmeyiz. Bu nettir. Bu durum kadın yaparsa ya da erkek yaparsa diye çifte standart konusu da olamaz eşittir. Güven konusu ya da insanın kendini yahut eşlerin birbirini bilme durumu da değil mevzu asıl konu biz kendimizi rahatsız hissettiysek kalkıp gitmeyi bilmeliyiz ve eşimiz rahatsız olacaksa onun rahatsız olacağı bir ortamdan durumdan kaçınmalıyız.
 
Böyle basit bir şeyden evlilik bitmez bence sakin olun. Eşiniz biraz trip atiyor sadece. Aranızda güven ve sadakat varsa büyütülecek bir sey degil. Çocuklukta olan bir sevgililik sayılır aradan yillar geçmiş, evlenmiş barklanmissiniz sonuçta. Ha ama ben olsam eşimin buna bozulacak yapida olduğunu biliyorsam onu oradayken arayıp durumu izah ederdim. O da rahatsız olursa gelip beni alırdı. Adam her şeyi instagramdan gördüğü için bozulmakta çok haklı ama boşanacak kadar da bir sey yok asla.

Ayrica korona varken gitmenizi istememekte de haklı. Yıllardır görüşmemissiniz korona varken mi buluşacaginiz tuttu? Hayır sanki buluşmaniz o kadar acilmis gibi tüm mekanlar kapalı olduğu için bir de evde buluşuluyor falan. Bence arkadaşlığınızi bir zahmet gözden geçirin şu saatten sonra.

Ek olarak, lise aşkınız bile olsa o ortamda alkol almaniz cok yanlış. İnsan alkollüyken ne yaptığını bilmeyebilir. Yanlış anlaşılacak bir hareketiniz olabilir, eski sevgili de bundan cesaret alıp farkli davranabilir vs. Evliligin bilincine varıp ona göre daha olgun davranmaliydiniz
 
Merhaba herkese.Derdimi kime anlatacağımı bilmiyorum buraya yazacağım.Son 3 haftadır hayatım cehenneme döndü .Saat başı ağlama krizlerine giriyorum ruhen çökmüş durumdayım.Evliliğim yaptığım hata yüzünden yerle bir olmuş durumda beni asla affetmeyecek gibi hissediyorum.Eşimle 4 yıllık evliyiz, ben 29 o 30 yaşında çok severek evlendim,geçmişim de yaşadğım tüm travmalarımı bana unutturdu,sevgiliyken ailemin bile yanımda olmadığı zamanda yanımda oldu,evlendikten sonra da gram değişmedi her zaman ilgiliydi bana karşı, o kadar değer verdi ki ona bunları yaşattığım için kendimden nefret ediyorum.

Olaya gelecek olursam lisede bizim bi grubumuz vardı.Eski erkek arkadaşım da bu grubun içindeydi 4 kız-2 erkek takılırdık hep.Kızlarla az çok iletişimimiz hala devam ediyordu ama eskisi kadar sıkıfıkı değildik.Sadece wp grubumuz vardı orada arada konuşurduk. Yuvamın yıkılma eşiğine getiren arkadaşım adına x diyelim sürekli "toplanalım toplanalım" diye kafamızı ütülüyordu. En son naptı etti bizi ikna etti x'in evinde toplanmaya karar verdik 3 aralıkta.Ben kesinlikle erkeklerin gelmesini istemiyordum özellikle eski erkek arkadaşımın gelme ihtimali bile bana tiksinti uyandırdı.X tamam çağırmayız dedi konu kapandı sözler verildi 3 Aralıkta x'in evinde buluştuk.Ayaklarım kırılsaydı da gitmeseydim.

Eşim tüm geçmişimi bilir eski erkek arkadaşımı da ona anlatmıştım sevgiliyken. Ona erkeklerin gelmeyeceğini sadece yemek yiyeceğimizi söyledim eski dostlarla bir bulaşmaydı sadece. Biraz huysuz davrandı, etrafta herkesin korona olduğunu gitmememi söyledi ama sonunda ikna oldu. Keşke diretseydi de gitmeseydim.

X'in evine gittiğimde erkek arkadaşımında orda olduğunu gördüm tüm modum düştü kalkıp gitmeyi denedim ama kızlar beni ikna etti. Gitmem gerekirdi o an gitmediğim için o kadar pişmanım ki. Öyle böyle kaldım yemek yedik eskileri yad ettik ama erkek arkadaşıma bakmadım bile bu süreçte. Onun bakışlarını hissedebiliyordum ama o da herhangi bir yaklaşım da bulunmadı.Teke tek hiç bir iletişim kurmadık.Biraz alkol da almıştık x denen gerizekalı eski erkek arkadaşımın benim resmini çekmiş bu süreçte, erkek arkadaşım foto da bana bakıyor ben başka yöne bakıyorum bu aptal bu fotoyu instagrama story olarak atmış, kırık kalp emojisi koymuş allahın belası.Beni ve erkek arkadaşımı da etiketlemiş.Bir kaç tane daha story daha atmış hepimiz şarkı söylerken toplu bir şekilde.Eşimin instagram hesabı yok, arada benim instagrama girip bakınır sadece tüm şifrelerim onda.eşim storylerin hepsini görüyor tabi.Eve 10 gibi döndüm, yüzü buz gibiydi bana storyleri gösterdi.O an o kadar kötüydü ki elim ayağım boşaldı hiç bir şey diyemedim yalancı konumuna düştüm hem onu aldattığımı zannediyordu.Allah belanı versin dedi sadece gözleri doluydu evi terketti. Ayağına kapandım gitmesin diye her şeyi açıklamaya çalıştım nafile gitti.O zamandan beri eve dönmedi, telefonları kapalı.Dışarıya ne kadar sert görünse de aşırı duygusal biridir paramparça ettim onu güvenini yok ettim beni asla affetmeyecek biliyorum ama hala umudum var.Kızlar o kadar özledim ki beraber sarılıp uyumayı,onunla yaptığım her şeyi saçımı okşamasını alnımdan öpmesi bana olan sevgisi yuvam yıkıldı allah belasını versin böyle arkadaşın.

X'i olayın hemen ardından aradım o sinirle her şeyi söyledim yüzüne küfürler,hakaretler,fotoları kaldırdı eşimin numarasını istedi arayıp durumu anlatmak için ama teli açmamış.Uzun bir mesaj yazmış durumu açıklamaya çalışmış ama eşim teli tamamen kapatmış sanırım.Şu an bile ulaşılamıyor.Bebek hayalleri kuruyorduk beraber, gelecekte kurduğum hayaller yok olmuş gibi hissediyorum beni bırakırsa yaşayamacakmış gibi hissediyorum.Ailesinin yanına gittiğini biliyorum ablasından haber aldım ablasından allah razı olsun ona durumu anlattım hallolur kendini üzme dedi biraz zaman vermemi istedi.Bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izlemeliyim güvenini nasıl kazanabilirim,şu an ailesinin yanında yanına gitmeyi düşünüyorum her şeyi açıklamak için ama ablası zaman ver diyor napmalıyım lütfen yardım edin akıl verin
Orda oldugunu gördüğün an geri dönmeliydin hem bu adamın eski erkek arkadasın olmasına gerek yok ki, evli barklı kadının yanında eşi olmadan alkollü ev partisinde? Ne biliyim ya eşin çok haklı geçmiş olsun.
 
Senin de hoşuna gitmiş şimdi ortam ayak yapma bence😂 şeye benzemiş bu ufak tefek cinayetler diye bi dizi vardı. Onun gibi olmuşsunuz. Kocana üzüldüm ben de. Ben olsam boşardım. İki gün sonra eline dava bilgisi ulaşırsa şaşırmayın.
 
Eşiniz dönerse mucize olur bence.Yani ben esinizin yerinde olsam dönmezdim çünkü o ortamda kalmışsınız,içmissiniz,eglenmişsiniz.Bu kısım cok kırıcı ve zor kabul edilir..Hayirlisi olsun sizin icin.Arkadasiniz × de ne tuhaf birisiymis.Evli kadını baska bir erkekle kirik kalpli emojilerle paylaşabiliyor, eski erkek arkadasinizi cagirmayacagim diye sizi kandirip cagiriyor. Gerizekali midir nedir allah allah ne insanlar var ya..Burda okuduklarimdan sonra insanlarin cok farkli türleri oldugunu hayretle öğreniyorum .
 
Aynen 12 buçuk yasinda oldugu icin hicbir karar onun elinde onun tasarrufunda olamaz.
Konunun itici yanı da o zaten. Yalvardılar gittim. İkna ettiler oturdum. Elimi öptüler şarkı söyledim. Ayağıma kapandılar içtim. Ve hiç birine hayır diyemedim. Niye? Çünkü çok hassas yapılı bir şeyim.. erkeklerin şeyi de çok hassas onlar da çabuk ikna oluyor. Kocası yarın bir nane yerse aynen bu cümleyi kurşun bence.
 
Çok modern gözükmek için ve 'medeniyet' adı altında gerçekleri görmezden gelmemek gerek. Türkiye nüfusu genelinde bir anket yapsanız hiçbirimiz eşimizin girdiği bir ortamda eski sevgilisini görüp de orada hala bulunmasını, alkol almasını tasvip etmeyiz. Bu nettir. Bu durum kadın yaparsa ya da erkek yaparsa diye çifte standart konusu da olamaz eşittir. Güven konusu ya da insanın kendini yahut eşlerin birbirini bilme durumu da değil mevzu asıl konu biz kendimizi rahatsız hissettiysek kalkıp gitmeyi bilmeliyiz ve eşimiz rahatsız olacaksa onun rahatsız olacağı bir ortamdan durumdan kaçınmalıyız.
Eski sevgilisini görüp aynı ortamda olduğu da olabilir ama alkol var işin içinde alkol şişede durduğu gibi durmaz
 
iradem o kadar zayıf ki kalkıp gidemedim ısrarlar sonucu kaldım.Yemekten sonra da bir kere niyetlendim ama yine ikna ettiler kimseye hayır diyemiyorum hele ısrar olunca iyice afallıyorum olayların sonucu öngöremedim bedelini de çok kötü ödüyorum hepiniz haklısınız tepkiniz de o kadar mahcubum ki
Bu kadar ezilip, büzülmeye gerek var mı gerçekten. Yani olaya değil, olay sonrası tavrına daha çok sinirleniyorum.

Ne yapacaksın. Olmuş işte. Bilerek yapmamışsın. Kötü birşey yapmamışsın. Topu topu yıllar önceki arkadaşlarınla, bir araya gelip eğlenmişsin. Aklıma ah, ah diye eski sevgilin filan düşmemiş. Aynı ortamda denk gelmişsin bu kadar. Densizin biri de saçma sapan davranışlarda bulunmuş. Tamam olmasaymış iyiymiş. Ama olmuş.
 
Ne bileyim tutarsızlıklar var eskinin orda olduğunu bile bile neden hala o ortamda durursun ya da alkoldü müzikti kendini neden salarsın
ben fazla alkol almadım kendimi salmadım kesinlikle herkes bir anda söylemeye başlayınca bende eşlik ettim keşke etmeseydim keşke hiç gitmeseydim diye kendime lanet okuyorum her dakika
 
Zorla ikna ettiler ama olay alkol almaya şarkılara storylere kadar gelmiş sizi çekerken farketmezdiniz yani nasıl şarkılara kaptırdıysanız kendinizi
 
Hikayede eksik parçalar var sanki... arkadaşınızın bahsettiğiniz gibi bir paylaşım yapabilmesi için eski günlerinizi yad etmiş olmanız gerekiyor gibi.. yani ortamdayken sevgililik döneminizi konuşup da efkarlanmışsınız ve fotoğraflar bu tarz bir muhabbetin sonucu gibi duruyor. Aksi halde aynı ortamda durmanız için bile zorla ikna edildiğinizi gören ve bilen arkadaşınızın bu hareketi yapması için akli dengesinin yerinde olmaması gerekiyor bence..
Alkolün etkisiyle yaptıysa belki 😶
 
Size göre ahlak nedir? Başka bir yorumunuzda evlilik öncesi cinselliğe tü kaka şu bu diye abuk subuk konuşup ahlak bekçiliği yapan siz evli bir kadının eski erkek arkadaşının olduğu ortamda alkol alıp (karşı değilim) keyifli zamanlar geçirip eğlenmesini normal buluyorsunuz. Hımmm tamam
Yas kac ? 15- 16?
Sizler mademki evlilik öncesi cinselligin normal oldugunu hatta erkeklerin bakire olan kadinlar ile evlenmek istemedigini iddia edebiliyorsaniz bende benim görüsüme göre bunun dogru olmadigini belirtebilirim.
Ve hayir ben evli bir kadinin eski erkek arkadasi ile görüsmesinin normal oldugunu iddia etmedim. Sadece bu sartlar altinda (yani kadinin haberi olmadigi icin) bana göre bosanmak icin yeterli bir sebeb olmadigini söyledim.
 
E kadın öyle biliyormuş. Ne yapsın. Yani mesela 3 kız buluşacaklarını sanıyor. Ama bakıyor evde 5 kız var. O zaman sorun olmazdı sanki.

Yani karı-koca arasında güven olsa, kadın eve gidince de kocasına “densiz X, eski erkek arkadaşımı da çağırmış” derdi, biter giderdi. Yok ortamı terk etmek filan çok abartı geldi bana.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Lisede olan bir şeymiş neticede. Insan eşine güveniyorsa bunu eve gelince anlatır, arkadasina icerledigini söyler hatta magdur olan kendisi olduğu için konu tamamen bu olur. Arkadaşının yaptığı densizlik konuşulur eşle dertlesilir falan ne bileyim. Liseden hemen sonra yaşanan sevgililik ilişkisi olsa soz konusu o zaman bu abarti tepkiler verilebilir belki ama evlilikte bosanmaya gidilecek bir şey asla değil. Ama oncesinde bir güven problemi varsa bardak taşmış olabilir belki
 
madem gittiniz gördünüz, hadi ilk baş geldiğiniz gibi kalkamadınız ama aradan yarım saat geçince niye kalkamıyorsunuz onu anlamadım. isterse ayaklarıma kapansınlar eşimin yanlış anlayacağı bir durumda bırakmam kendimi. arkadaşıma da bunu aynen böyle söylerim. hadi yemek yediniz, hadi alkol içtiniz, hadi şarkılar söylediniz..bunları yaparken aklınıza eşiniz gelmedi vicdan yapmadınız da adam bunları öğrendikten sonra mı vicdan yaptınız. storyden görmese söyleyeceğinizi sanmam çünkü baya alkoller şarkılar filan.. ortamdan memnunmuşsunuz. eşinizin konuşmadan çekip gitmesi saçmaysa sizin yaptığınız bin bir saçma
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X