Eşim özel günleri önemsemiyor. :'(

belki bi süpriz yapıcaktır ya...
tamam erkeklerin biçoğu böyle şeyleri önemsemez ( bende çok önemserim sayılmaz gerçi ) ama sanmıorum ilk yıldönümünüzde maç yapıcanı da yaa..
bence seni kandırıyordur...

hediye almasın sürpriz yapmasın önemsemesin ama yanımda olsun. yani 1. evlilik yıldönümünde halı saha maçıda biraz abartılı olmuş. yanyana oturup tv de dizi seyretmek bile yeter aslında bayanlara sevgi gösterilmesidir önemli olan. allah kolaylık versin.

Benzerı sıkayetlerım var benımde. Bızımde 12 nısan da ılk evlılık yıl donumumuzdu ve o aksam verdıgı sozlerı tutmadıgı ıcın ona darıldım, o da pasta alıp gelmıs eve. Bıraz naz yapayım dedım, nazın alasını o bana yaptı. Oturdu pastayı bır basına yedı. Guleyım mı, aglayayım mı!

Bunun sonucunda yaptıgıan bın pısman ettım, telafı edecegıne soz verdı. Ama hala ses yok. Bende sımdı onu umursamadıgımı gostermeye calısıyorum. Inan bır kac gundur etkısını gormeye basladım. Belkı ozel gunumu mahvettı ama, bundan sonrakı gunlerımı mahvetmesıne ızın vermeyecegım. Bır dahakı yıl donumumda hala bu dusuncelerde olursam, kutlama gıbı bır beklentıye de gırmeyecegım. Belkı bır basıma cıkıp, yemek yerım, kendı kendıme kutlarım, onu umursamadıgımı bır de bu yolla ıfade ederım.

Gercekte elbette umursuyorum. Fakat benım duygularımı anlaması ıcın bır muddet belkıde bundan boyle bu sekılde davranmam gerektıgını anlamıs bulunmaktayım.

Ve dedım ya, etkısını bır kac gun ıcınde gostermeye basladı bıle.

Fakat sen butun bunlardan once samımı bır sekılde konusmayı dene. Bugunlerınız bır daha gerı gelmeyecek. ılk yıl donumu cok onemlı, bugunun senın ıcın anlamını anlat. Daha sonra da maca gıdebılecegını, fakat bugunun telafısının olmayacagını dıle getır. Dısarı cıkmayı kabul etmıyorsa da evde guzel bır kutlama yapın.

Umarım her sey gonlunuzce olur.

canım tek değilsin benim eşimde öyle hatırlar ama bana süpriz yapmaz
huy bu sanirim değer vermemek değil
ama insan sevdiği kişiden bekliyor önemli günlerde bir jest süpriz
üzülme bence değişmeyecekleri için üzüldüğünle kalıyorsun

bende aynı durumdayım canım bizde 1 yıllık evliyiz hatta dün evlilik yıl dönümümüzdü. eşim hiç oralı bile olmadı. ilk doğum günümüzü sevgililer günümüzü hiç bişeyi hatırlamaz bekarkende böyleydi. ben yüzüne karşı söylediğimde çok rahat aman boşver aşkım hiç günler bitmiyor der. bazen bende daralıyorum bu konuda ama yapacak bişey yok.

daha çok yenisiniz birde ya...1.yılınızda halı saha maçı ben olsam göz yumamam hiç bişey almasada evde başbaşa yemek yemek de olabilirdi ama eşiniz çok yoksun galiba..

Erkeklerin bu günleri özel görmemeleri, bu günlerin özel olduğunu değiştirmiyor ki.
Pazartesinin benim için bir anlamı yok mesela, salının da aynı şekilde.
Ama eşim o gün doğduysa ya da biz beraber o gün hayata adım atmışsak, elbette değerli. Çünkü benim eşim değerli, yoksa günü ne yapayım, ister pazar olsun, ister cuma.

üzüntünü anlıyorum lakin
bazı erkekler böyle işte bu seni sevmemesinden ya da ilgilenmediğinden önemsemediğinden değil
tamamen beceremediklerinden ya da bu yönleri çok fazla gelişmediği için böyle tepkisiz kalıyorlar
bu kadar kafan da büyütürsen hayatını içinden çıkılmaz hale getirirsin yazık bu kadar içlenme
hem böyle bi neden den dolayı boşanmayı düşünmek ne derece doğru bi düşün istersen
bi insanın içinde yoksa yokturdur hiç bir şekilde onu daha duygusal ya da daha romantik bi erkek yapamazsın ama tekrarlıyorum özel günleri önemsemiyor olması seni sevmediği önemsemediği anlamına gelmez
herşey gönlünce olsun

uygun bi dille konuşun isteklerinizi anlatın..
olmuyosada olmuyodur bazı insanlar yapısı gereği böyledir kabullenmek lazım...

En son evlilik yıldönümümüzü ikimizde unuttuk
Tamam erkekler unutkan unutuyorlarda bende unuttum mesela 3 gün sonra o hatırlattı bana (o hatırlattı)
Hangi aydayız ayın kaçı felan gibi sonra ikimizde birbirimize bakıp gülmekden konuşamadık bi süre
Ben şahsen pek önemsemiyorum hatırlamasada
Bazıları çok sorun ediyor bence detay bunlarr..
Bazılarımız fazlaca duygusaL
Rabbim herkesin gönlüne göre versin..

Geldim arkadaşlar. Size bugünümüzün nasıl geçtiğini özetleyim kısaca...

Bugün bir alışveriş merkezine gittik, yemek yedik, dolaştık dolaştık dolaştık.
Beğendiğim ayakkabıya baktık ama sadece baktık, kredi kartı haftaya gelecekmiş onunla böldürtecekmiş. Peki dedim ses çıkarmadım. Zaten istememiştim.

Sonra kapalı yer beni basınca hadi atlayalım evin oraya gidip, kafelerden birinde oturup bir çay içelim dedim. Öyle yaptık ama ızmir'de hava bugün rüzgarlıydı, Arada yağmur atıştırdı. Kapalı olmasından dolayı pek keyfim yoktu, bütün gün başım ağrıdı hala da ağrıyor.

Sonuç olarak eşim yıldönümümüzde bir jest yapmadı. Yemekte sadece hayatıma girdiğinden beri benim için hergün özel aşkım dedi. Gülümsedim, benim içinde dedim ama içim buruktu. Ben 1. yılı daha farklı kutlamayı hayal etmiştim. Çok büyütmüşüm herhalde kafamda.

Her neyse şuan halı saha maçında. Saat 10:00'dan beri. Bugünde diğer günler gibi sıradan geçti.

kusura bakma şunu çok merak ettim.hani günleri sevmiyor,sürpriz sevmiyor ya,bunu annesine de yapıyor mu?yani mesela anneler gününde annesine hediye alıyor mu?eğer alıyorsa günleri değil seni önemsemiyor,mutlaka ciddi ciddi oturup konuşmalısın bu konuyu onunla,ha yok annesine de aynı davranıyorsa o zaman gerçekten kusura bakma ama eşinin biraz yontulması lazım...ben böyle şeylere pek takılmam,mesela sevgililer günü gibi günlere.ilk senemizde çıkarken hediye almıştı,sevmediğim halde bende aldım ona hediye.ama o zaman söylemiştim 2. senemize girersek inşallah lütfen hediye alma,benim için bugün sadece ticari amaçla uydurulmuş birgün diye..çiçekle buluşmaya gelmesini hiç istemezdm mesela,ama benim aşkım bunada çare buldu,işyerime ummadığım anlarda çiçek gönderirdi...

Hepinizin yazdıklarını okudum ama bir arkadaşımızın sorusu dikkatimi çekti. O yüzden onunkini alıntı yaptım.

Annesinede hediye almıyor. Zorla bile aldıramıyorum. Sevgiliyken yapabileceğim birşey yoktu zaten bu yıl ben aldım ikimizin adına verdim. Sadece sarılıp öpüyor.

Böyle gıcık bir adam beni hasta ediyor.:mymeka:

ayy cnm ya. seni anlayabiliyorum bende aynı dertten muzdaribim. evlendiğimizin ilk yılında kaynanam görümcemlere gitmek istiyor tabi ayarlamış herşeyi. tabi bizde araba var diye eşim götürecek ya götürsene diye kafaya aldı. bana sordu bende nası sinirlendim ama salak gibi tamam dedim ama her seferinde laf soktum. 2. yıl dönümümüzdede misafir getirdi evime ev görmeye diye. eşim tabi boşver günler bizim nasolsa başka gün kutlarız dedi. kutlayış o kutlayış oldu. bir daha ne evlilik ne nikah ne doğum günü sevgililer günü hiçbirini kutlamıyor ve üstüne ben hatırlamıyo diye sinirden ağlıyorum ve tartışıyoruz. 1 ay sonra evlilik yıldönümüm ve gene ağlayarak ve tartışarak geçecek kesin...

Aynı duyguları yasayan bırı olarak sıze kucuk bır tavsıye vereyım. O onemsemıyorsa, sızın ıcın hıc degerı yokmus gıbı davranın. Ya da ozel gunlerınızı bır basınıza kutlayın.

He, ben yaptım mı? Hayır. Hala telafı edecegı gunu beklıyorum (:

Ama bu beklentıden cıktı artık. Cunku yavas yavas esımden sogumaya basladım. Oda bunun farkında.

Umurumda mı? Degıl! Bıraz canı yansın.

neden hep kabullenmek zorundayız.evlilik bu erkekleri mutlu etmek diil.evin tüm yükünü ceken kadınlar birde tutup erkeklerin vurdumduymazlıklarına katlanmak zorundayız.özel gunlerde degerle hıssetme<sek diger gunlerde napıcaz.yapmayın arkadslar erkekler işlerine gelmıo diye özel gunleri es geciyorlar.sırf para harcaması olmasın diye.ama öle erkekler var ki cebınde metelıgı olmayıp gazete kagıtlarından guller yapıp karısına getıren simit kafede krem peynire mum dikip sevgılısının dogum gununu kutlayan.herkes bırseyler yapabılır ılla pahalı luks olması sart dııl.buı dunyada eslerımıze kendılerını özel hıssettırmıceksek kıme hıssettiricez sorarım.

Peki size şöyle birşey söyleyeyim kendi doğum gününü vs unuttugumuzda da olay çıkartıp ama konu bize gelince hicbirsey beklememek zor oluyor seviyorsa azıcık çaba sarf edecek onu olduğu gibi kabul edeceğiz ona göre davranacagiz ama o bizi kabul etmeyecek sevmek ve sevdiği için elinden geleni yapmak çok farklı birşey seviyorsa azcikik bile olsa çaba sarf edecek o günü hiçe saymayacak

Benim eşim de hiç sevmez özel günleri ,kutlamakari.Adam romantiklige tepki olarak doğmuş desek yeridir.Ama çok önemli değil benim içinde,önemli olan yanında olduğunu hissettirmesi ,içten bı sarılma ,uzuldugunuzde yanınızda olmasi.Umursamamak lazım diye düşünüyorum ,zorlamamak ta .Ne eşler biliyorum ,karısını aldatan ama Facebook ta romantik doğumgünü paylaşıp ,aynı t-shirt giyenler ,karısını dövüp evlilik yıldönümünde geziye gidip nikah tazeleyenler.Yani bosverin başkalarını ,arkadaşlarınızı ,sosyal medyayı ,goZumuze sokulan hicbirsey gerçek değil ,ben bunu öğrendim .Okuzlerimizi sevelim ,sevilelim

Kızlar çok mutsuzum, başlıktanda anlaşılacağı gibi eşim ne doğum günü, ne yıldönümü hiç bir özel günümüzü önemsemiyor.:1no2: Böyle bir huyu var ve ben bu huyundan nefret ediyorum. Değişik sürprizler yapsın beni şaşırtsın, bir kere şık bir yere yemeğe götürsün istiyorum ama maalesef oralı olmuyor. Seni çok seviyorum ama beceremiyorum sürprizleri, hoşlanmıyorum diyor. Bende tam aksine ara sıra şımartılmak istiyorum. Sizce çok şey mi istiyorum? Yarın evliliğimizin 1. yılı ama onda tık yok hatta akşamına halı saha maçı ayarlamış arkadaşlarıyla oraya gidecek.:çok üzgünüm: Üf çok mutsuzum.senağlamasenağlamasenağlama
Ya bnim esim ilk dogum gunumu hatirlamadi bende o zamanlar 19 yasindayim cocugum yani. Sonra uzuldum haliyle saat 23 te eve geldi baktim hala tik yok dedim ki sagol tesekkur ederim askim ne icin ddi dogum gunum ve iyi ki dogdun bile demedigin icin esimde olur mu askimm yaa surprizi maf ettin dedi 🤣🤣🤣 ya hala gulme geliyo 🤣 bende kendi kendime ah ulan dedim bu saate kadar bekledin sustun simdi actin agzini 🤣 sonra telefonla konustu disari gitti geldi elinde pasta ozel yaptirdim dedi ben dunden siparia berdim bugun yaptilar dedi 🤣 pastayi ufledik kestik neyse bi yedim allahimmm boyle bisey yokk cikolatali sozde taze pasta eksi bune ya dedim ne oldu dedi. Dedim ki valla iyi salladin bu pasta bozulmus bi daha ozel pasta yaptirma istmiyorum bisey dedim 🤣🤣🤣 yani aslinda unutmua pasta filan yaptirmamis gitmis pastaneci arkadasi var almis bi pasta gelmis.. o gunden sonra da hep pefum canta tarzi seyler alir kupa filan yaptirmisti bi kez. Yaa aglancak halime guluyorum valla ama komikti yani. Biliyorum hepimizin hakki sevmek sevilmek ilgi duymak ilgi gormek ama ne yazikki hayat herkese ayni sansi hakki tanimiyo vermiyo acı ama gercek. Lutfen sosyal medyadanda yalandan ocasiyla sevgiliyle surekli ozel gunleri kutlayip musmutlu hayat pozlari veren insanlarada kanmayin instagrama bakinca herkes kusursuz herkes mutlu ama kamera arkasi inanin cok farkli cokk.

Bu tip konulara aynı tavsiyeyi yazmaktan
biraz bıksam da size de yazayım.
Gary Chapman -Beş Sevgi Dili adlı kitabı
lütfen alıp, okuyun.
İnsanların sevgiyi algılama ve gösterme tarzlarının farklı olabileceğini anlamanıza yardımcı olur.

Evliliğinizi, eşinizle olan ilişkinizi arkadaşlarınızın evliliğiyle kıyaslamayın.
Sosyal medyadan gözünüze sokulan sürpriz, hediye vb görüntülere bakıp bakıp;
'benim kocam niye bunları yapmıyor?'
diye dertlenmeyin.
Ayşe'nin kocası belki sürprizlidir ama eşine karşı kabadır, bilemeyiz.

Eşinize beklentilerinizi açık ve net bir şekilde ifade edin, bu beklentilerden hangisini,
ne kadar karşılayabilir? Sorup, konuşun.
Ortak bir noktada buluşmaya gayret gösterin.
Yani biraz siz beklentilerinizi düşürün,
biraz da eşiniz gayret etsin.

Son olarak eşinizin yapmadıklarına değil sizin için yaptıklarına ve olumlu yanlarına odaklanın,

Back
X