Eşim yüksek lisans, ben üniversite lisans mezunuyum. Türkiye’nin parmakla gösterilen devlet okullarından mezun olduk. İkimizin de yüksek maaşlı işi var. Ailelerimiz desen eğitimli, kültürlü insanlar. Her iki taraf da bir kadının ekonomik özgürlüğü olmalı görüşüyle çocuk yetiştiren insanlar. Bu halimizle bile çocuk yapmadan evvel 40 kez düşündük. Öyle mi olur, böyle mi olur, doğumundan eğitimine kadar her şeyi planladık. Abarttığımız konular da vardır elbette ama ülkenin durumu malum olduğu için planlı ilerlemekte fayda gördük. Her hafta en az 2-3 kitap bitirdik eşimle çocuk yetiştirmeye dair. Tuvalet eğitiminden uyku eğitimine kadar aklınıza gelebilecek her türlü konuda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.
Şimdi benim çocuğum, bu serserilerin çocuğuyla birlikte mi büyüyecek ya da bir gün gelecek bu serserilerin çocuğu benim çocuğumu sokakta bıçaklayıp öldürecek mi mesela? Benim çocuğum o sersefil çocuklardan saygısızlığı, küfür etmeyi mi öğrenecek mesela? Hesabını kime sorayım? Kendini jiletleyen anneye mi? Sorumsuz babaya mı?