eşim sevgilisiyle imam nikahlıymış

hayat99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2012
107
0
26
İzmir
of arkadaşlar of benden 2 yıl önce eşim aynı zamanda akrabasıda olan kızla imam nikahlıymış ve ben bunu bilmiyordum sevgili olduklarını söylemişti eşim ama imam nikahlı olduğunu eşimin akrabasından öğrendim bi ara eşime sormuştum saçmalama ne imam nikahı demişti yine ona olan bütün inancımı sarstı akraba olan kadında ben biliyorum sanarak söyledi imam nikahı yapmışlar demi dedi benim bilmediğimi anlayınca bende bilmiyorum falan dedi ne yapacam ben şimdi eşime sorayımmı imam nikahlımıydın ayrılınca boş ol dedinmi, falan diye of allahım ya yine içim daralıyo...

bırak bırşey sorma ..yok demış eşin daha üsteleme..bız kadınların merakı sonuna kadar dıretecegız takı berbat edene kadar..

esiniz o kadinla sizcehala gorusuyormu? ayricada tabikide sor bu senin bilmen greken bir durum

nasıl yani? başkasıyla nikahlıysa o kadın nerde? sizin evli olduğunuzu biliyor mu?
imam nikah derken, bazı insanlar sadece dini nikahla evlenir. bildiğimiz davullu zurnalı bir evlilik mi? yoksa kendi aralarında öylesine yaptıkları bir nikah mı?

ben olsam daynaamz sorardım eskiden sevgili olmakla dini nikah yapmak aynı değil.birinde resmi olmasa da Allah katında geçerli olan bi nikah var sonuçta.boşanmış durumda olmaları lazım değil mi?

gerçi kadında evliymiş falan ama :26:

nasıl yani? başkasıyla nikahlıysa o kadın nerde? sizin evli olduğunuzu biliyor mu?
imam nikah derken, bazı insanlar sadece dini nikahla evlenir. bildiğimiz davullu zurnalı bir evlilik mi? yoksa kendi aralarında öylesine yaptıkları bir nikah mı?

galiba kendi aralarında yaptılar varsada davullu zurnalı değil sevgililermiş ayrılmışlar kadın başkasıyla evlenmiş ben sevgili olduklarını biliyordum ama imam nnikahlı olmak ayrı bi boyut ve bana bunu söylemedi

ben olsam daynaamz sorardım eskiden sevgili olmakla dini nikah yapmak aynı değil.birinde resmi olmasa da Allah katında geçerli olan bi nikah var sonuçta.boşanmış durumda olmaları lazım değil mi?

gerçi kadında evliymiş falan ama :26:

bende sorucam kavga edicem cevabı tatmin etmezse kayınvalideme sorucam galiba...

galiba kendi aralarında yaptılar varsada davullu zurnalı değil sevgililermiş ayrılmışlar kadın başkasıyla evlenmiş ben sevgili olduklarını biliyordum ama imam nnikahlı olmak ayrı bi boyut ve bana bunu söylemedi

eğer boşamamışsa o kadınla hala evli ve daha vahimi o kadın zaten nikahlı olduğu için nikahı geçerli olmaz.

bu hassas bir konu. ne yaşanmışsa yaşanmış. eşinle konuş böyle bir şey varsa diğer kadını boşasın. onun da tekrar nikah tazelemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla:26:

sor ama dikkat et eşin o zaman daha gençniş ve ünide bile bir sürü imam nikahı kıydık diye dolaşan vardı, amaç bazı şeyleri meşrulaştırmak mı gerçekten evlilik mi

imam nikahlımıydın değilmiydin diye sormayayım diyorum öyle sorarsam hayır değildim der yumusak yaklaşıp neden imam nikahlı olduğunu söylemedin diye sorucam hayır derse kurana el bastırıcam bide bir sorum var yalan yere kurana el basarsa yanındakilerede sıçrarmı günahı

bu hassas bir konu. ne yaşanmışsa yaşanmış. eşinle konuş böyle bir şey varsa diğer kadını boşasın. onun da tekrar nikah tazelemesi gerekiyor bildiğim kadarıyla:26:

nası boşayacak bunca aradan 4 yıl geçti eger öyle bişy varsa bu saatten sonra arayıp yüzüne mi demesi lazım boş ol diye kendi kendine demesi yeterli mi onuda yapamaz kadının kocası bilmiyodur nası bulcak da söyleyecek

sor ama dikkat et eşin o zaman daha gençniş ve ünide bile bir sürü imam nikahı kıydık diye dolaşan vardı, amaç bazı şeyleri meşrulaştırmak mı gerçekten evlilik mi

aamaç neydi ne bileyim allahım ya varya öyle daralıyorumki bitmiyo derdi nelerle uğrasıyorum ya

Herkes ayrildiklarini biliyorsa, ve onlar aylardir gorusmuyorsa zaten nikah zaman asimina ugrayip bozulur diye biliyorum.

nası boşayacak bunca aradan 4 yıl geçti eger öyle bişy varsa bu saatten sonra arayıp yüzüne mi demesi lazım boş ol diye kendi kendine demesi yeterli mi onuda yapamaz kadının kocası bilmiyodur nası bulcak da söyleyecek

o kadarını bilmiyorum. bir hocaya sorun.
bu durum senin nikahını etkilemez. ama işte aynı zamanda başka biriyle de nikahlı olduğunu bilmek içini huzursuz eder.

eşin boşasa da boşamasa da evlilik yapabilir ama o kız ne yaptı evlendimi?
eğer gerçekten imam nikahlıysalar o kız evlenemez eşin boşamadan...ben açıkçası bunu merak ettim..

Evet bu imam nikahı nasıl bozuluyor ki? Arayıp evli kadına boş ol da diyemez.Kendi kendine mi bozulur imam nikahı ya da ne yapmanız lazım ki?

Aman boşveer arkadaşım :50:
İmam nikahlı oldukları zaten tüm akrabalar tarafından biliniyorsa boşama da olmuştur
Bunca yıldan sonra konuları açıp da moralini bozma :34:

Back
X