eşim sevgilisiyle imam nikahlıymış

ya bende eşin evliyken sevgili yaptı üstüne de imam nikahı yaptı sandımmm

nolucak eskiden olan biten birşey Allah aşkına buna mı üzülüyosun boşver gitsin

Konu başlığı olayın içeriğini tam yansıtmayınca direkt önyargılı girdim konuya
Şuan eşinizin sevgilisi var ve onunla imam nikahlı sandım.:19:

nikahta esas olan ilandır. öyle gizli gizli biz nikahlıyız demekle gerçekten Allah katında karı-koca olunacağını sanmıyorum. böyle bir şey olursa herkesin birbirini kandırmasına zemin hazırlanır ki ben dinimizin buna çanak tutacağına ikna olamam. sevişmek için nikah kıymışlar işte ben bunu anladım. kadın da zaten evlenmişse ortada nikah falan kalmamış demektir. ama insan bilmek ister tabii o ayrı... ben de olsam dayanamaz sorardım sanırım.

nikahta esas olan ilandır. öyle gizli gizli biz nikahlıyız demekle gerçekten Allah katında karı-koca olunacağını sanmıyorum. böyle bir şey olursa herkesin birbirini kandırmasına zemin hazırlanır ki ben dinimizin buna çanak tutacağına ikna olamam. sevişmek için nikah kıymışlar işte ben bunu anladım. kadın da zaten evlenmişse ortada nikah falan kalmamış demektir. ama insan bilmek ister tabii o ayrı... ben de olsam dayanamaz sorardım sanırım.

Arkadas dogru soyluyor, nikahin asil amaci ilandir. Bende nikahin gerçerli oldugunu dusunmuyorum..

şayet ki imam nikahı kıyılırken 2 şahid varsa ve bu nikah etrafa duyurulmuşsa o evlilik esastır. yani illa ailelerin de etrafında bilmesi lazım . ayrıca evlilik gibi mehir ödenmesi ve karı koca oldukları için birbirlerine sorumluluklarını getirmesi gerekir.ayrılıyorlarsa da boşol demesi biliyordur heralde

fakat ailelerden etraftan habersiz biz imam nikahlıyız demekle nikah ne kadar oyuncak edilmiş olur.

bende evliyken sevgilisine nikah kıydı sandım. senin için öncesi çok mu önemli sevgili olduklarını biliyormuşsun zaten . artık dünyanın çivisi çıkmış sevgiliyken de evli gibi davrananlar el ele tutuşmak için nikah kıyanlar var...

Sevgiliyken cinselliği meşrulaştırmak adına nikah kıymışlardır.
Bence zaten o nikahı bozmuşlardır da ,
Sen evlenmeden önce eşinin geçmişini sorgulamış mıydın?
Yani biriyle birlikte olup olmadığını?
Ve eger sorguladığın halde sana yok dediyse işte o zaman yalanı ortaya çıkar.
Çünkü imam nikahını bunun için kıymışlardır.

Bence sor.
Yani ben olsam sorardım.

İyi de illa ki bozmuşlardır imam nikahını. Erkeğin 3 kez boş ol demesine bakmıyor muydu bu işler?

Niye sadece kadının kocası düşünsün?
Sonuçta ortada var olan nikah her iki cins için de geçerli.

Ama yok erkek ya , isterse 4 tane nikah kıyar değil mi?

Son düzenleme:
kıyamaz canım hemende saçmalamaya başla dinimiz 4 taneye kadar serbest bırakmış mış. birtaneye baktıda 4 taneye bakacak. işinize gelmeyince hemen saldırın. peygamberimiz 4 tane kadına nikah kıymayı savaş zamanı kadınlar ortada kalmasın namuslarına halel gelmesin diye onaylamış. şimdi savaş mı var hangi çağdasın ay sizin gibileri boğmak istiyorum ya islamın şartını bilmezsin ama dini karalayacak birşey geçtimi boş çene.4 tane kadını nikahlayacak adamın dinle ne alakası olur erkeğe serbestmiş senmi değiştireceksin allahın emrini birde sorguluyorsun.laf olsunda neolursa olsun işte........

çok zor bi durum
allah yardımcınız olsun..
ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali düşündüm ben..
madem öyle bişey yok akraban ne diye söylesin böyle bişey!
benim amcam eşine ve 4 çocuğuna rağmen imam nikahıyla evlenmiş herkesten gizli hemde 2 sene boyunca,
yani olabilir de bence eşine sor bunu..

of arkadaşlar of benden 2 yıl önce eşim aynı zamanda akrabasıda olan kızla imam nikahlıymış ve ben bunu bilmiyordum sevgili olduklarını söylemişti eşim ama imam nikahlı olduğunu eşimin akrabasından öğrendim bi ara eşime sormuştum saçmalama ne imam nikahı demişti yine ona olan bütün inancımı sarstı akraba olan kadında ben biliyorum sanarak söyledi imam nikahı yapmışlar demi dedi benim bilmediğimi anlayınca bende bilmiyorum falan dedi ne yapacam ben şimdi eşime sorayımmı imam nikahlımıydın ayrılınca boş ol dedinmi, falan diye of allahım ya yine içim daralıyo...

kardeşim...
eski günlere ulaşmaya çalışmak neyi düzeltir yada neyi geri getirir..
Bişileri irdeleme
kurcalama geçmişi fayda etmez...
sadece boş ol dedi mi ona göre üslup sergile..

herkes bişiler yaşamıştır geçmişte.. ne yapabilirsin ki yaşanmamış mı..

Son düzenleme:
Valla eşin 3 kere boş ol demiş mi,dememiş mi,gerçekten nikah yapmışlar mı,yapmamışlar mı bu seni değil onları bağlar..
eğer imam nikahı yapmışlarsa zamanında,ayrılmışlardır da,onu yapan bunu da akıl eder yani..
hiçççç boş yere kurcalama bence sen kötü olursun,durduk yere tatsızlık çıkar eşinle aranda,ne gerek var??????
hem adamın aklına eski günlerini getireceksin!!!!

Son düzenleme:
Benım bıldıgım kadarıyla eskıden aralarında nıkah yapmış olsalar bıle
şuan için hükmü yoktur. çünkü kadın zaten başka bır evlılık yapmış.
başka biriyle evli olduğu için kadının nikahı dinen düşmüş demektir.
evli insanlar bile zina yaptıklarında karı kocanın nikahı düşer !

ben eşimden boşandığım için imam nikahını imama sormuştum nasıl olacak bu boşanma işi diye bana söylediği eşler artık görüşmüyor ise erkek arayıp sormuyorsa kocalık görevlerini yerine getirmiyorsa imam nikahıda otomatikman düşer yani Allah katında da boşanmış sayılırsınız demişti..
illaki şahit bulup boş ol demesine gerek yok demişti.

nice boşanan bayanlar var kavgalı gürültülü bunlar kalkıp da imam nikahı için şahit bul yanlarında boş ol de deme lüksüne sahip değiller şimdi onlarında mı imam nikahları duruyor o halde herkes zina ediyor yeni eşleriyle...

konu sahibi arkadaşım içinizi ferah tutun imam nikahı kıyılmış olsa bile çoktan bitmiştir zaten...

Bence internet üzerinden güvenilir bir fetva sitesi bulup sorabilirsiniz ve diyanette soruları internet üzerinden e-posta yolu ile yanıtlıyor.Ancak bence siz bunu dinen doğruyu yapmak için araştırın.Eşinizin geçmişte yaşadıklarını kıskanmak ne işe yarar ki?

kıyamaz canım hemende saçmalamaya başla dinimiz 4 taneye kadar serbest bırakmış mış. birtaneye baktıda 4 taneye bakacak. işinize gelmeyince hemen saldırın. peygamberimiz 4 tane kadına nikah kıymayı savaş zamanı kadınlar ortada kalmasın namuslarına halel gelmesin diye onaylamış. şimdi savaş mı var hangi çağdasın ay sizin gibileri boğmak istiyorum ya islamın şartını bilmezsin ama dini karalayacak birşey geçtimi boş çene.4 tane kadını nikahlayacak adamın dinle ne alakası olur erkeğe serbestmiş senmi değiştireceksin allahın emrini birde sorguluyorsun.laf olsunda neolursa olsun işte........
bu zamanda da herkes hoca herkes alim.:19: bilmeden konuşmak insanın başına iş açar kardeş. bir araştır sonra konuş. hem bu konu hadis değil ayetle sabittir. ağzı olan konuşuyor teallam:19:

of arkadaşlar of benden 2 yıl önce eşim aynı zamanda akrabasıda olan kızla imam nikahlıymış ve ben bunu bilmiyordum sevgili olduklarını söylemişti eşim ama imam nikahlı olduğunu eşimin akrabasından öğrendim bi ara eşime sormuştum saçmalama ne imam nikahı demişti yine ona olan bütün inancımı sarstı akraba olan kadında ben biliyorum sanarak söyledi imam nikahı yapmışlar demi dedi benim bilmediğimi anlayınca bende bilmiyorum falan dedi ne yapacam ben şimdi eşime sorayımmı imam nikahlımıydın ayrılınca boş ol dedinmi, falan diye of allahım ya yine içim daralıyo...

cnm eskiden sevgili olduklarını söylemiş sana. Birlikte olmak için imam nikahı kıymışlar besbelli(benim tahminim normal imam nikahıyla evlendi bunlar hükümet nikahı kıyılacaktı ama ayrıldılar rahat gezsin tozsun birlikte olsun diye önceden imam nikahı sonra hükümet nikahı yapıyolar bazıları)

lakin geçmiş geçmişte kaldı. Sanki bizim kocalar bakirmi? Boşveer hiçbişi sorma. Kendi kendini de yeyip bitirme. öyleyse ne olacak yani boşancanmı hayır tabiki. O zaman öğrenmenin konuşmanın deşmenin kimseye faydası yok mutlu olmana bak. Bu saatten sonra yalan söyleyip seni aldatmasına izin verme mutluluklar :)

Back
X