eşim sezeryan istiyor ben normal sizce ne yapmalıyım

ayrıca normal dogumdan sonra vajinasının daha da sıkılaştıgını söyleyen bi sürü arkadaş da gördüm ben burda

canm bnce normal desteklıyosa doktorun normal yap madem vucudun elverışli.normal doğumdan snra vucut 6 içinde eskı halıne dönuyomuş hem 4.5 doğaağı ne malum ultrasonda yanılma payı oluyo.hayrlısı olsn

normal doğum güzel ama 4,5 kilo bebeği doğurmak için çok riskli,sakın deneme,benim kızım 3,200dü epidural vardı yine acı çektim ama sonu güzel.hiç deforma falanda olmadım,herşey gayet iyi.hayırlı doğumlar.

canm bnce normal desteklıyosa doktorun normal yap madem vucudun elverışli.normal doğumdan snra vucut 6 içinde eskı halıne dönuyomuş hem 4.5 doğaağı ne malum ultrasonda yanılma payı oluyo.hayrlısı olsn

bencede katılıyorum sana..

kızlar kilolu bebek daha kolay doğar bunu untumayalım ama 4,5 çok fazla kafasıda büyükse çok sorun yaratır benim oğlum 3,5 kilo doğdu ve çok kolay doğurdum hala gözümün önünden gitmez ama arkadaşım 2,200gr bebeğini o kadar zor doğurmuş ki 14 saat sürmüş doğumu kilolu bebek kendi ağırlığıyla doğar ve kolay olurmuş benden önce tanıdığım bi kadın 5 kilo normal doğum yapmıştı ben senin yerinde olsam riske atmazdım sezaryan olurdum ama sen bilirsin

canım, benim bebeğimde iri gidiyordu.dr.um 4 kiloyu geçerse sezeryan olur demişti.daha sonra yediklerime yasaklar getirerek kiloyu sabitledik normal doğum olsun diye.ama iki tane hemşire arkadaşım var ikiside 3700 ü geçerse normal doğum diye ısrar etme diyor.anneden çok bebek için tehlikeliymiş.iri bebeklerde omuz takılması,sinir sıkışması ,oksijensiz kalma gibi sıkıntılar ve sorunlar olabiliyormuş.doktorumda bebek açısında sezeryene yönlendiriyor iri olursa.sonuçta herkesin normal doğumu dikişli,deformasyonda ilk doğumda değil ancak 3.doğumdan sonra olurmuş....ama sen yine bebek açısından da bi araştır bence...ikinizinde sağlığı önemli sonuçta.bende normal istiyorum ama daha belli değil...hakkımızda hayırlısı ne diyeyim....

Benım esım de normal yapmam taraftarı.Bebek cok kılolu olursa mecburen sezeryan dıyor.

kızlar normal doğumdan sonra idrar kaçırma problemi olmaz değil mi ?
15 haftalık hamileyim istifrar ederken mide zorlanıyor ya bazen idrar da kaçıyor ya normal doğumdan sonra bu artarsa diye korkuyorum şimdi bulantım falan yok.

bence konu sahibi arkadaşımızın eşi doktordan etkilenerek öyle söylemiş ve haklıda.. çünkü bizim çektiğimiz kaygıların çoğunu eşlerimizde çekiyor.. şu anda 4 kilo görünen bebek doğuma kadar dahada kilo alabilir.

doğumdan önce doktor bebeğim için 3.400 demişti. 3.750 doğdu arkadaşlar. böyle durumlarda bende sezeryan taraftarıyım.. çünki çok zor ve yıpratıcı bi doğumun telafisi yok...

ayrıca epidural yada spinal sezeryan seçilerek bebeğin doğduğu anıda yaşayabilirsiniz :ecrin_bebek:

siz normal doğum istedikten, doktor da mümkün dedikten sonra
eşinizi boşverin
bin kere doğum yapmayacaksınız yaopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
herseyın hayırlısı olsn ama 4 kılodan sonrasını normal doğurmak gercekten cok zor olsa gerek çok dikişin oldugunda gene bı sancın olucak oturamcan doktorunla tekrar karar ver catıların musaitse yapabılcegını göruyosa işallah istediğin gibi olur .allah kolay doğumlar nasıb eder işallah ,cok dıkısın olsada asla deforme olmuyosun bn gttığım gbelık egıtımınde anlatılmıştı 3 veya 4 doğumdan snra belkı olabılıyormuş....a.s.
ayrıca bebeğinede masallah

1987 arkadasım bende gebeyım ayrıca eşimde uzman dr kendı kadın dogum uzmanım en yakın arkadasımız eşimin dönem arkadası aynı zamanda 1 kerelık normal dogumla asla deforme felan olmaz zaten kesık olursa dr kestıgı yerı aynı olucak sekılde dıkıyor.4 yada 5 cocuk dogurursunda o zaman anlarım ayrıca zaten vucut kendını normal doguma hazırladıgı ıcın catılar otomatık olarak genıslıyor..
Hepsını gectım arkadasım ben gecen sene fıtık amelıyatı oldum sezeryannın yarısı kucuklugunde bır kesıgım oldu ve ınan bana aylarca cektım amelıyat dedıgın sey sezeryandada aynı olucak kas sınır vs herseyı kesıyoarlar o sınırler ve kaslar ıyılesırken neler cekıyorsun neler ben esım cerrah olsugu acı anında bana ıgne uyguladıgı halde bunları cektım..Ama normal dogumdakı kesık bıldıgın et kesıgı ınan dıkıldıgının 2 gunu et bırlesmıs bıle oluyor asla lutfen sezzeryanla normal dogumu karsılastırmayalım eskıden sezeryanmı varmıs benım annem benı 4.5 kılo kardesımı 5 kılo catır catır dogurmus..Ayrıca ıdrar torban ıllakıde dogumla sarkıcak dıye bısey yok zaten o srkıcaksa belkı ılerı yaslardada sarkıcaktır..Sen esını dınleme herseyın normalı makbul bebek dr soyledıgınden daha az kılodada olabılır bunun orneklerıde cok var.Tabı en onemlı kararı dr verıcek eger uygundur derse kesınlıjle normal yap derım..Saglıklı dogumlar..Dılerım bebegını saglıkla elı ayagı duzgun elıne alırsın..

Ben dogdugumda 3800 gr kardesim ise 4 500 gr.Normal dogumla dogmusuz.hele kardesim oyle kolay dogmus ki daha hastene islemleri bile yapilmadan.

28 ay once ikiz bebek dunyaya getirdim 35 haftamda 2150 ve 2440 gr dogdular sezeryan ile.Sun an hamileyim tek bebk beliyorum henuz kilosunu bilmiyorum 35 haftam girdim doktora normal dogum istegimi soyledim cunku sezeyan sonrasi yapiyorlar bazen.Dokotrum nirmalde tek bebek dogursaydin olurdu ama ikiz bebekten sonra rahminin duvarlari inceldi cok riskli olur dedi.

Ikizlerden sonra karnim sarkti sezeryan cok zor ki ben epidural almistim yani baygin deildim iyilesemem 1 ayi surdu keske imkanim olsada normal dogurabilsem.
Bu arada yakin bir arkadasim 2 kizini 1 sene arayla normal yoldan dogurdu ve arada idrar problemi yasadigini soyluyor.Ustelik esi dogum dokotru ve kendi dogurtmus kizlarini.Bazen diyormus ben sana dedim sezeryan ol diye sen istemedin.

sezeryan banada ürkütücü geliyor nedense. belkide ilk doğumum normal olduğu için. çünkü hemen ayağa kalkmıştım ve hiç sıkıntı yaşamamıştım. ne deformasyon, ne ağrı, nede yoğun kanama. 18 günde kanamam bitmişti. dikişli normal doğum yaptım ama onlardada hiç bir ağrı yoktu. umuyorum buda öyle olur. ama sezeryanda hemen kalkılamayacağını duymuştum. benim bir çocuğum daha varken öle uzun yatma lüksüm yok. allahtan haberlerde sezeryana gelen kısıtlamayı duydumda içim rahatladı.

Eğer gerçekten normal doğum istiyorsan, doktorun da bunu destekliyorsa (ki bunu yapan doktor çok az kaldı, çok şanslısın o yüzden) sağdan soldan duyduğun gerçekten abartılmış hikayelerden korkma bence. Bebek büyük denilip sezeryana alınan bir kaç arkadaşımın bebeği 3 kg bile değildi, ama doğumdan sonra artık onları üzmemek için "maalesef" kandırıldıklarını söyleyemedim. Diğer deformasyon konuları başka topiklerde de konuşuluyor ama 1-2 doğumla olacak şeyler değil onlar.

tecrübeleri burada paylaşmak güzel ama bence sen drunla hareket etmelisin.yanlız hastanede çalışan biri olarak 4000 kg ve üstübir bebeğim olsaydı ben de kesinlikle sezeryan olurdum.bebeğimi riske atmazdım normal doğum yapıcağım diye.tamam adı üstünde normal doğum daha istenilen ama şu zamanda yapılan sezeryanlar bence gebeyi çok rahatsızetmiyor.biraz bünyeye bağlı bence .sezeryan olup akşama ayaklanan ertesi gün taburcu olan bir çok tanıdığım var.epidüral yada sipinalle sezeryan olduysan hele zaten çok rahatsın ve bebeğini görme ihtimalin var.ağrıda bence önce söylediğim gibi bünyeye bağlı...

aynen katılıyorum...

normal doğum bir mucize.. sezaryen ise sizi sadece hamile iken hasta konumuna sokan bebeği en ihtiyaç duyduğu anda annesiz bırakan, gereksiz yere yapıldığında zulüm olan bir ameliyat...

ayrıca tahmin edilen kilolar çoğunlukla fazla söyleniyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…