eşim sezeryan istiyor ben normal sizce ne yapmalıyım

Konu sahibi arkadasim sana dun gece meseaj atmistim.Bu sabah aldigim bir haberden sonra hic bekleme ve sezeryan olup bir an once bebegini kuagina almani oneriyorum.Bazen 1 gunu bile etkisi oluyor.
Dun gece eltim aninden seker yukselmesiyle acil seryana aldilar ve malesef bebegini kaybetti.eltimde bende 13 kasimda bekliyorduk bebeklerimizi.Daha 2 gun once dr kontrolunde hersey yolunda gidiyromsu oysa.Ben ikizlerimi 35 te dogurdum biraz kuvezde kaldilar ma sukur sagliklilar.Eltim seker hastasi bir insandi riskliydi gebeligi.
Inanin kahroldum duyunca okadar uzugunumki anlatamam zaten dun gece sabah kadar donup durdum uykum oldugu halde.

ayrıca normal dogumdan sonra vajinasının daha da sıkılaştıgını söyleyen bi sürü arkadaş da gördüm ben burda

Allahım şu sıkılaşmayı banada nasip etse yaa..bende 1 kez doğum yaptım ama doğumum çok zor oldu ,doğumda baygınlık bile geçirdim yani düşünün,bebeğim 3kğ olduğu halde ,demek çatımmı dar nedir bilmiyorum doktor tenezzül edip bilgilendirmmeişti..ve hiç sıkıntım olmadıgı halde dr erken bi zamanda suni sancı vererek ( yani bi nevi zorla) doğurttu.bilmiyorum onunda etksii varmı? şimdiki aklım olsa hayatta erken gitmezdim cahillik işte..ama doğumdan sonra hemen ayağa kalktım hiç sıkıntım olmadı çok şükür..şimdi yine hamişim hayırlısı bakalım..

ama doğumdan sonrada çok sıkıntı çektim çocuğum 1,5 yaşını geçtiği halde cimnsel ilişkiden hiç birşey hissetmez oldum..sanki doğumda bütün o haz verici kaslarda uçtu gitti..araştırdım zor doğumlarda olabiliyormuş ve çözümü vajen estetiği ve daraltma..
bilmiyorum bu kadar büyük bir bebek ne demeliyim?
ama şuda bir gerçekki sezeryanda herkeste aynı sonucu vermiyor..yengem sezeryanla yaptı maşallah normalli gibi fırıl fırıldı.ama benle doğum yapan bi kız vardı saatlerce doğrulamadı ve ağrıdan nerdeyse ağlıyordu,bebeğini bile emziremedi..

Allah sizinde hepimzinde yardımcısı olsun..hepimize kolay tek avazda doğumlar inş..

canım çok geçmiş olsun başınız sağolsun dicem çünkü o fetus değil bi insan 8. ayı geçmiş allah sabır versin bana gelince allahın izniyle pzt artık aldırıcam zaten benimde en çok korktuğum şey o durdukça tedirgin oluyorum biizm bi akrabamızda doğuma gideceği sabahın gecesinde kaybetmişti bebeğini allahım esirgesin o kadar sıkıntı çekiyoruz daha önemlisi içimde kıpraşan şey bizim canımızdan can ve onu heyecanla beklerken kaybetmek rabbim korusun meleklerimizi rabbimize emanet artık allah tekrar sabırlar versin senin içinde diyebileceğim bebişlerini sağlıkla büyüt canım allah uzun ömür versin size ve bebeklerinize

ben de normal doğum yapabilir miyim diye düşünüyorum. ama eşim yapamazsın diyor vajinismustum ben, yendim ama yendiğimden beri de sıkıntılarım hiç sonlanamdı eşim çok korkacağımı düşünüyor. kendimi zorlamamı istemiyor. neyse zamanla taşlar yerine oturur ve bi şekilde doğar bebeğim. elhasıl, kimin için hakkında ne hayırlısıysa o olsun.

Bence ön yargılı davranmamak lazım.Tabiki sırf kendisini düşünerek sezeryan isteyen erkekler var,yok değil ama her eş bu yüzden sezeryan isteyecek diye bir durum yok.Haksızlık etmeyelim.Gerçekten eşinin sağlığını düşündüğü için sezeryan istiyor da olabilir.

Benim annem,tabiki o zamanın şartları farklıydı ama beni o kadar zor doğurmuş ki, bu yaşına gelene kadar kaç kez ameliyet geçirdi bilemezsiniz.En son ameliyatını da geçen mayısta oldu,umarım bir kez daha olmazk zorunda kalmaz.Bunları yaşamak da var Allah korusun.Ama dediğiniz gibi bunu en doğru kararını doktor verir.Biz ne desek boş.

Aynı durumdayız canım.Doktorum normal doğum yapman çok zor diyor

canım doktorunla görüştünmü normal doğum istediğini benim bildiğim rahatsızlığın geçse yada dediğin gibi azalsada bebek için riskli bir durum bebeği itemeyebilir yada sıkabilirsin arkadaşımda aynı durum vardı ve doktoru kesinlikle normal doğuramıyacağını söylemişti sezeryanla aldılar bebişi allah hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

4,5 kilo bir bebeği normal doğurucam diye ne kendimi ne de bebeği sıkıntıya sokamam valla. o kadar kolay mı kilolu bebek doğurmak ya. annelerimiz ananelerimiz diyosunuz ama onlar sabahtan akşama kadar ayaktalardı ne elektrikli ev aleti vardı ne de bu kadar araba.. neyse benim de bebeğim 4 kg nun üstünde olacak allah izin verirse ve hem bel sorunum hem de kilosu yüzünden sezeryan olucam. asla riske atamam onu..

4- 4.5 kglık bebegınız lutfen normal olacak diye kasmayın kendınızı ben buna çok yakından tanık olarak sezeryan onerırım..
ablamın oğlu 4.25ti ablam normal çok istedi eşide tabıkı..neyse dogumda bebk kanalda sıkısmıs ablamın sancıları yetmeyınce sunni sancı verıldı ozamanda bebegin kalbi durdu (allah kımsenın basına vermesın) ablamı hemen alel acele sezeryana aldılar bebegi çıkardıklarında yemın ederım çocugun rengi mosmordu,Allaha sukur suan 5yasına gırdı -bunları yazarken gozyaslarıma hakım olamadım -
ne cocugunuzu nede kendınızı riske atmayın boyle durumlarda.. doktorun tavsiyelerınıze uyun..

benim eşim olağan durum dışında sezeryana çok karşı.bir erkek olarak normal doğum yapılmasından yana. sağlıklı olanıda bu zaten. eğer riskli bir durum yok ise tabiki... deformasyonda neymiş? doktorlar neden kesi uyguluyor??? deformasyonu engellemek için.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…