Eşim sürekli ailesine ve yeğenlerine para yolluyor nasıl engel olabilirim

Benyazmazsamsenyazmazsan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
395
142
53
Bi cok kadının muzdarip olduğu dert kizlar kirada oturuyoruz esimde bizden cok uzakta çalışıyor orada ki işinde daha cok kazandığı icin cok detaylı bilgi veremiyorum Çünkü tüm sülalesi burada takılıyor maazallah anlarlar felan neyse bunun yeğenleri şımarık zengin hayatina alışmış tipler her sıkıştıklarinda amca para diye yapişıyorlar ki şöyle bi durumumuzda var eşim hic bi zaman evlilik dusunmemis bunca zaman çalışmış oraya buraya aileye yeğenlerine harcamış hic birikim yapmamış e alışmış kudurmustan beterdir derler ya bunlarda her başı sıkıştığında hemen eşimi arayıp para istiyorlar herifi bin defa karşıma aldim bi sac boyasina 300 500 para veren tipler bunlar ihtiyac değil keyfi harcama ki ihtiyaçları da olsa banane babalari başlarında ondan istesinler de bakmayin işte benim adam delirmesin diye akılla yaklaşalım diyorum benden habersiz yollamiyor söylüyor ama deliriyorum onlara her para yolladığın da benim bi sürü eksiğim varken para savurmasi delirtiyor beni şimdi sizden gelecek akıllara ihtiyacim var yöntem geliştirip denemek istiyorum belki bi şekilde vazgecirebilirim bu huyundan

3-5 fazla kazanacak diye uzakta çalışacak ... sonra o 3 ü 5 i ona buna dağıtacak .

Büyük sözüme tövbe , oyarım .
Yahu adam yok demeyi bilmiyorum kiramam kalplerini diyor yıllarca öyle alistirmis işin garip yani çöp sahibi değil adam ailesi demez mi parani savurma ev al birsey al yatırım yap

Valla böyle bir durumda onlar bir istiyorsa ben üç isterdim, madem savuracak yer arıyor bana doğru savursun, eşek gb çalışıp züğürt züğürt dolaşırsa anlar belki. Eksiklerinizi tamamlayın siz de ne bekliyorsunuz? Parayı elalem yiyor siz de eksikle mi yaşıyorsunuz?

biz babamızdan para istemeye utanırdık bunlar nasıl insanlar amcadan para isteyebiliyorlar,alıştırma meselesi değil bu,karşı tarafın arsızlığı .benim eşimde yeğenlerine harçlık verir ablasına hediye falan alır ama hiç onların dayı şunu al ,bize para ver dediklerini görmedim.eşiniz madem isteyenleri kıramıyor onlardan hızlı davranıp siz isteyin.borca sokun başka çaresi yok.

Bu isin yasliligi da var.
Anladigim kadariyla yegenler cokta kucuk degil sac boyasindan fln bahsediyorsunuz.
Yarin obur gun herkes duzenini kurar amcalarina da donup bakan bile olmaz da anca o zaman dank eder.
Cocugunuz var mi bilmiyorum da yoksa bile ilerisi icin birikim yapmak istiyorum deyin, kazandigini yegenlerine yedireceksen bizim ayri yasamamizin ne geregi var o zaman deyin.

O para isteyen yegenler isini gucunu yerine oturtsun amcayi taniyorlarmi bakalim.
Annemin yegenleri bizden cikmazlardi aimdi meslwk sahibi oldular bayramda el opmeye bile gelmiyorlar.eskiden kovsan gitmezlerdi.

Aslinda öyle yapiyordum ama bebeğim oldu onun masrafını düşünmek zorundayim ayrica kira zamanımız geliyor onun içinde kenara atmak lazim ah ahh bu erkekler cok kafasiz
Bebegine bir alacagina uc al, kirayi da kocan dusunsun,parayi elaleme dagitan sen degilsin ki kira derdine dusesin? Biraz bosvermeyi ogren derim ;) bebegine uzun omurler diliyorum

Bunlar ne bicim insanlar ya.. :oha: hata esinizde bence, esiniz agzini acip hayir diyemiyorsa, onlarda catir catir soyarlar.. yokta benim anlamadigim bu evlenen erkeklerin cogu evlendikten sonra bi tuhaflasip ailelerine para gonderiyorlar bilmem ne yapiyorlar.. evlilikten vazgecicem ya..

Kusura bakma ama durum buysa tamamen eşinin saflığı! Borcunuza rağmen ona buna para yediriyorsa pekala sana da gönderebilir

biz babamızdan para istemeye utanırdık bunlar nasıl insanlar amcadan para isteyebiliyorlar,alıştırma meselesi değil bu,karşı tarafın arsızlığı .benim eşimde yeğenlerine harçlık verir ablasına hediye falan alır ama hiç onların dayı şunu al ,bize para ver dediklerini görmedim.eşiniz madem isteyenleri kıramıyor onlardan hızlı davranıp siz isteyin.borca sokun başka çaresi yok.

Bu isin yasliligi da var.
Anladigim kadariyla yegenler cokta kucuk degil sac boyasindan fln bahsediyorsunuz.
Yarin obur gun herkes duzenini kurar amcalarina da donup bakan bile olmaz da anca o zaman dank eder.
Cocugunuz var mi bilmiyorum da yoksa bile ilerisi icin birikim yapmak istiyorum deyin, kazandigini yegenlerine yedireceksen bizim ayri yasamamizin ne geregi var o zaman deyin.

O para isteyen yegenler isini gucunu yerine oturtsun amcayi taniyorlarmi bakalim.
Annemin yegenleri bizden cikmazlardi aimdi meslwk sahibi oldular bayramda el opmeye bile gelmiyorlar.eskiden kovsan gitmezlerdi.
Ah kızlar ahh 3 yillik evliyim adama herkes hayatini düzene sokup ev araba alıyor benim şu ugrastigim seylerw bak diyorum vallahi insanin yüreğini patlatiyorlar oraya buraya borçlanıp ailesine yine para yollar bu büyük dert benimkisi

Bebek dusun dicektim zaten bebis varmis:) kac yasinda bilmiyorum ama buyudukce gondermeyi azalticaktir cevrede gormuslugum var:)) bide ev kredisine ikna et bak cocugumuz var o buyuyene kadar borcunu bitirmis oluruz de. Sahsen bnm kocam da oyle ufak tefek seyler aliyodu ki bni rahatsiz etmeyecek kadar cuzzi seyler. Suan onlari bile almiyo. Cnku bizde kredi cektik:))

Bi cok kadının muzdarip olduğu dert kizlar kirada oturuyoruz esimde bizden cok uzakta çalışıyor orada ki işinde daha cok kazandığı icin cok detaylı bilgi veremiyorum Çünkü tüm sülalesi burada takılıyor maazallah anlarlar felan neyse bunun yeğenleri şımarık zengin hayatina alışmış tipler her sıkıştıklarinda amca para diye yapişıyorlar ki şöyle bi durumumuzda var eşim hic bi zaman evlilik dusunmemis bunca zaman çalışmış oraya buraya aileye yeğenlerine harcamış hic birikim yapmamış e alışmış kudurmustan beterdir derler ya bunlarda her başı sıkıştığında hemen eşimi arayıp para istiyorlar herifi bin defa karşıma aldim bi sac boyasina 300 500 para veren tipler bunlar ihtiyac değil keyfi harcama ki ihtiyaçları da olsa banane babalari başlarında ondan istesinler de bakmayin işte benim adam delirmesin diye akılla yaklaşalım diyorum benden habersiz yollamiyor söylüyor ama deliriyorum onlara her para yolladığın da benim bi sürü eksiğim varken para savurmasi delirtiyor beni şimdi sizden gelecek akıllara ihtiyacim var yöntem geliştirip denemek istiyorum belki bi şekilde vazgecirebilirim bu huyundan
Bu çok berbat bir durum ya
Eşimde biz tanışmadan önce evlilik falan düşünmüyormuş
Ne kazandıysa tüm sülaleye yedirmiş
İlk başta sürekli sürekli istemeye devam ediyorlardı
Bir iki bişey demedim
Gerçekten ihtiyacı olan istediğinde hala ses etmem versin helali hoş olsun
Ama şu gereksiz yüzsüzlüklere deli oluyordum
Önce ev sonra araba aldırdım
Sonrada eşime ihtiyacı olana verelim amenna
ama gerisine gönlüm yok dedim
Özellikle kv saçma sapan isteklerde bulunur bizden alır millete dağıtır
Onun içinde verebilirsin ama kendi ailene ne yapıyorsan benim ailemede yapılacak
Gücün yetmiyorsa hiç yapmayacaksın dedim
Oda kabul etti
En azından hayır demeyi öğrendi artık

Back
X