Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
maşallah herkes yine çok haklı, herkes kadir ezildi :confused:

konu sahibine gelince Allah sabır versin valla, aynı evin içine girmeden tanınmıyor sözünün doğruluğu için ibretlik bir paylaşım olmuş.. bu kadar temel bir temizlik kuralı bile nasıl bilinmez bu yaşta? töööbeler tövbesi:olamaz:

O ATM’lerin başına neler geliyor bilseniz, zaten elinizi süremezsiniz. Hatta ATM’ye soktuğunuz karta dokununca bile elinizi yıkayın.
Her işlem sonrası elimi yıkadıgım gibi kartıda siliyorum. Bunun yüzünden arkadaslarım benimle çok dalga geçerler.
Her misafir sonrası wc kesinlikle temizlenilir, fayans mermerlere bile el değse yıkanmalı.

Malesef kendini ilgilendirmiyor evli olunca. O bölgenin temiz olmaması birliktelikten sonra kadına mikrop geçiriyor. Mantar olsun vajinal iltihap olsun geçmeyen akıntılar olsun erkeğin mikrop taşımasından. Kadın ilaç fitil krem kullana kullana bir hal oluyor geçmiyor yine de nedenlerinden biri bu. Sonra evin içinde o adam kokuyor nasıl yaklaşacaksın? İş yerinde dahi kokuyor. Her gün kıyafet değiştirse de her gün kokmuş kıyafet çıkıyor durmadan yıka makinada.
İşte benim de en büyük korkum o ama anlatamıyorum. Kendi başına yaşayan biri olsa elbette ki temizliği onu ilgilendirir ama biz evliyiz, kendisine de bunu söyledim bu yüzden ben mikrop kapabilirim dedim ne alakası var diyor.

Popoştan ve kakoştan daha gulduren birsey varsa o da su yorum:
" Sol elin kendini dezenfekte etme ozelligi var "
Ajshslabslabalanal.... TIP DUNYASI YINE SASKIN
Bundan sonra sol elimle neleeeer yapcam neleeer
Nenenenneneeee nee neeee????

Afedersiniz kim söyledi bunuuuuuu!!!?????

hoydaaa şimdi beni taşlamayın ama klozette zaten yapılması gereken bu değil mi ?
tahret musluğuyla yıkanır iyice yani bi tut çek değil külotta izi kalcak gibi değil elbet
sonra tuvalet kağıdıyla silinir çıkılır yanlış olan ne
elinize nasıl yıkıyosunuz totoyu anlamadım
klozetten kalkıp lavaboya geçip mi yıkıyorsunuz :110:

alaturka da yapılır da alafranga zaten onun için tahret musluğu var
o yüzden asla ama asla alaturka kullanmam büyük tuvaletimi yapacaksam
nasıl elimi sürcem ya o koku elden geçer mi aboyyy

hoydaaa şimdi beni taşlamayın ama klozette zaten yapılması gereken bu değil mi ?
tahret musluğuyla yıkanır iyice yani bi tut çek değil külotta izi kalcak gibi değil elbet
sonra tuvalet kağıdıyla silinir çıkılır yanlış olan ne
elinize nasıl yıkıyosunuz totoyu anlamadım
klozetten kalkıp lavaboya geçip mi yıkıyorsunuz :110:

alaturka da yapılır da alafranga zaten onun için tahret musluğu var
o yüzden asla ama asla alaturka kullanmam büyük tuvaletimi yapacaksam
nasıl elimi sürcem ya o koku elden geçer mi aboyyy

yanlışmış demekki burda yazılanlara göre, kırk yıllık tuvalet temizliğini biz yanlış biliyormuşuz.
oraya el değer miymişşş, off daha neler, bana bir şeyler oluyirrr:olamaz::KK57:-zuhal topal bayılışı-

lavabo ya da banyoya ıslak mendil koyun en azından onunla temizleyince daha hijyenk olabilir. benim eşim de tuvaleti banyoyu yıkamaya bayırılır. tertemiz olsun der

Diskiniza elinizle dokunduğunuzdan ne kadar kişisel hijyeninize dikkat ettiginiz ve temizlik konusunda titiz olduğunuz belli. Bakin bu yazıyı bilkent üniversitesinin sitesinden aldim.

Dışkılama sonrası temizlik, daha önce de belirtildiği gibi idrar çıkışı açıklığına ve kadınlarda vajina girişine mikrop bulaştırmamak için mutlaka önden arkaya doğru yapılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken diğer noktaysa, dışkılama sonrası temizlik yapılırken ellere mikrop bulaştırılmamasıdır. Dışkılama sonrası temizlikte doğrudan eller kullanıldığında kirlilik öyle artmaktadır ki etkili yıkama ile dahi eller tam olarak temizlenmemektedir. Bu nedenle dışkılama sonrasında ilk temizliğin, gözle görünür bir kirlilik kalmayıncaya kadar yinelenerek her seferinde kuru temiz tuvalet kağıdıyla, daha sonra yine el değdirilmeden fışkıran suyla ya da ıslatılmış kağıtla yapılması ve bölgenin tuvalet kağıdı ile kurulanarak temizliğin bitirilmesi en uygunudur. Bu işlem bittiğinde eller mutlaka aşağıda el temizliğinde anlatılan şekilde etkili bir biçimde yıkanmalıdır. Özellikle ellerde istenmeyen bir bulaşmanın olduğu durumlarda kullanılan musluk, sifon ya da kapı kolu ve benzeri bir yüzeye dokunmak gerekiyorsa, buralara doğrudan temas yerine tuvalet kağıdı kullanarak dokunmak, tuvalet kağıdının ruloda kalan bölümünü kirletmemek, hem daha sonra kendimizi hem de birlikte ortamı paylaştığımız insanları, dışkı ile bulaştırmamak açısından önemlidir.

Eşiniz tuvalet sonrası elini yikamadigi icin, ağız bakım ve duşuna fazla özen göstermediği icin gerçekten temiz bir adam degil ama, elleri sizin ellirinizden daha hijyenik. Çünkü onun yikamadigi eli bile, sizin dışkıya bulaşmış ve yıkanmış ellerinizden mikroorganizma yükü açısından daha iyi durumda olur.
Benim aklım almıyor bir kişi nasil titizim der de diskiyaeliyle temas eder.
al sana bilimsel açıklama, konu sahibi eşine gönder bence.
emeğine sağlık arkadaşım araştırmış alıntı yapmışsın.
emeğine değer inşallah :KK14:

İşte benim de en büyük korkum o ama anlatamıyorum. Kendi başına yaşayan biri olsa elbette ki temizliği onu ilgilendirir ama biz evliyiz, kendisine de bunu söyledim bu yüzden ben mikrop kapabilirim dedim ne alakası var diyor.
En temel bilgidir sağlık ocağında her yerde afiş olur hastalıktan korunmak için elleri yıkayın diye. O ellerle mutfaga girer dokunur yer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X