Eşim taharet almıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suyun elleri temizleme özelliğinden bahsedilmiş bence burada. Başlıkta belirtilen elin kendi kendini temizleme özelliği yok içerikte.
Ilk elin kendini temizleme özelligi var diyen arkadaşta bence taharet sonrasi el yikanirsa temiz olur demek istedi
Yani taharetlen eli yikama o kendini temizler demedi
Ama oyle anlasildi gibi
Yada ben mi yanlis anladim 😊

Cunku ilkini söyleyen bizim kaynaklarımız diğeri dış ülkeler!
Kullandığımız ilaçlar, alet edevatlar, tedaviler bile yabancı kaynaklı iken, peki siz ne ile tedavi oluyorsunuz?? Hepsi batı temelli nerdeyse. Pekş çocuğunuza aşı yaptırıyor musunuz? Yaptırmayın sakın o zaman onlar da dış ülke aşısı

Ilk elin kendini temizleme özelligi var diyen arkadaşta bence taharet sonrasi el yikanirsa temiz olur demek istedi
Yani taharetlen eli yikama o kendini temizler demedi
Ama oyle anlasildi gibi
Yada ben mi yanlis anladim 😊
Sol elini kullan çünkü o sen temizledikten sonra da kendini temiz tutuyor demek istiyor.

yani orayı öyle bırakalım mı temizlenmeyelim mi ?
Ben burda hasta bir insanın dışkısında bulunabilecek en dirençli patojenden bile korunmada en etkili yöntemin sabunla el yıkama olduğunu söyleyeyim de inanıp inanmamak size kalmış..İnsanları doğru yönlendirin..
Pisliği önce Wc kağıdıyla silip sonra eliyle taharet alması gerekir çıkarkende eli sabunlamalı

Arkadaş klozeti ve peceteyi, gerekirse ıslak tuvalete kağıdını gereği gibi kullanırsanız ve sık duş alırsanız b.kunuzu ellemenize gerek kalmaz.

Sol elin kendini dezenfekte edebilme özelliği olduğunu ve bu özelliğin sağ elde olmadığını; sağ elin avuç içinde ise uyku baloncukları olduğunu ve yatarken yanağımızla temas ettiğinde beyinin uyku için uyarıldığını, bu özelliğin de sadece sağ elde oldugunu bilimsel olarak kanıtlamışlar. Bu nedenle sol elimiz ile yemek yememizi peygamber efendimiz (sav) yasaklamıştır. Çünkü besinin faydasını giderir. Çünkü sol ile yemeği yemek hastalık sebebidir. Günümüzde hastalıkların neden bu derece arttığını düşünmek lazım. Ve sağ tarafımıza doğru yatıp sağ avucumuzu sağ yanağımıza yaslayarak uyumak rahat bir uyku için bize tavsiye edilmiştir. Bunlarin hepsi bilimsel olarakda kanitlanmistr.Ne kadar şükretsek az
35 senedir sol elimle yemek yiyorum. Kan degerlerim falan gayet yerinde. Besinin faydasini falan gidermemis sol elim. Ailem sizin gibi dusunup solak oldugum halde sag el ile yemege zorlasaydi, asil bu beynim icin zararli olacakti. Bilimsel kaynaklarinizi paylasirsaniz biz de aydinlanalim.

Arkadaş klozeti ve peceteyi, gerekirse ıslak tuvalete kağıdını gereği gibi kullanırsanız ve sık duş alırsanız b.kunuzu ellemenize gerek kalmaz.
Sdece ıslak mendil ve ya peçeteyle olacak şey değil bana göre ben hergün duş öncesine denk getiriyorum ama şehir dışına çıkınca problemim başlıyor çoğunlukla yapamıyorum sancı kıyamet ben de elleme meraklısı değilim fakat su ve hijyenik sabunla yıkanmadan temizleneceğine inanmıyorum

Sol elinmekndi kendimi temizleme özelliğinin bilimsel dayanağını göremedim. Nerede? Öyle bir bilimsel kaynak yok.
Ayrıca tuvalete girmeden önce de el yıkamak gerekiyor. En azından ben annemden böyle gördüm tabi annemin takıntılı bir insan olduğunu da unutmamak lazım :D

Kullandığımız ilaçlar, alet edevatlar, tedaviler bile yabancı kaynaklı iken, peki siz ne ile tedavi oluyorsunuz?? Hepsi batı temelli nerdeyse. Pekş çocuğunuza aşı yaptırıyor musunuz? Yaptırmayın sakın o zaman onlar da dış ülke aşısı
Tıp teknolojisini yabancı kaynaklar geliştiriyor. En basit ilaçtan kullanılan tetkik yöntemlerine hatta ameliyat prosedürlerine kadar.

Röntgen, MR, tomografi, endoskopi, smear... Hepsi hepimizin az çok başvurmak zorunda kaldığı yöntemler. Ne yani şimdi sırf yabancı ülkeler geliştirdi diye MR mı çektirmeyeceğiz?

Penisilin mesela. Alexander Fleming buldu diye penisilin mi kullanmayacağız? Hanımefendinin çocuğu kızamık olsa tedavi ettirmeyecek herhalde.

Neyse gerçekten tartışmaya değmeyecek kadar komik bir konu.

Sdece ıslak mendil ve ya peçeteyle olacak şey değil bana göre ben hergün duş öncesine denk getiriyorum ama şehir dışına çıkınca problemim başlıyor çoğunlukla yapamıyorum sancı kıyamet ben de elleme meraklısı değilim fakat su ve hijyenik sabunla yıkanmadan temizleneceğine inanmıyorum
Son kullanılan peçete pislik gelmiyorsa temizdir.

Sol elinmekndi kendimi temizleme özelliğinin bilimsel dayanağını göremedim. Nerede? Öyle bir bilimsel kaynak yok.
Ayrıca tuvalete girmeden önce de el yıkamak gerekiyor. En azından ben annemden böyle gördüm tabi annemin takıntılı bir insan olduğunu da unutmamak lazım :KK70:
Anneniz doğru olanı yapıyor. Genital enfeksiyonlardan korunmak için tuvalet öncesi de el yıkanmalı.

Ayrıca tuvalete girmeden önce de el yıkamak gerekiyor. En azından ben annemden böyle gördüm tabi annemin takıntılı bir insan olduğunu da unutmamak lazım :KK70:
Annelerimiz aynı kişi olabilirmi ? :D birde çişini ses çıkarmadan yapacaksın dışardan duyarsa kıyameti koparır :)

Bende su ve peçete ile temizlerim. Eli oraya değdirmek ıyy iğrenç be.. Ne kadar yıkasam da elim bok kokuyor gibiii.. Hem peçete ve su ile gayette mis gibi oluyor valla. Hatta acelem de yoksa peçeteye sıvı sabun koyup öyle siliyorum ben.. Elimi değdirmesem de yine de yıkarım cıkarken.. Çünkü sifon pis olabiliyor.. Eşiniz peçeteyle yeteri temizliği sağlamıyor bence. Yoksa kalıntı olması imkansız.. Kaçırmıyorsa tabii :dondurma:
Regli iken nasıl yapıyorsunuz

Hakikaten bu hiç aklımıza gelmemisti..Birincisi siz temizleneceğini düşünmüyorum dediniz ben de cevap verdim..İkincisi gereklilik konusunda düşüncelerimiz farklı..Ben hem inancim gereği hem de kişisel hijyenimden ötürü bunu gerekli buluyorum..Nokta..

dış mihraklar paylaşmıyormuş bu değerli bilgiyi..
kendini dezenfekte ediyormuş ama sol elle yemek yersen hasta olurmuşsun..
rabbim akıl vermiş kullansalar keşke....
benim büyük oğlan solak 13 senedir hep hasta biliyonmu teyzesi ah ahhh

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X