İstanbul bir sekreter maaşıyla yaşaması zor bir şehir: pahalı, tehlikelerle dolu ve tekbaşınıza olacağınız bir il olacaktır. Çocukların eğitimi masraflı ve iyi okularda rekabet yüksek, etkinlik çok ama maliyetli ( çocuklarınız içinde zor olabilir)... Daha az pahalı bir il seçseniz sanki daha rahat yaşarsınız. Örnek vereyim hatta bir arkadaşım var boşandı eşi başka ülkeye yerleşti orada evlendi vs. bu arada lise mezunu ama yine size nazaran daha donanımlı 1.400 kira veriyor haznedar güngörende oturuyor çocukları çalıştığı için servisle dönüyor ve anneleri gelene kadar evde yalnızlar. liseye yeni başlayan kardeşiyle kendisine yemek hazırlıyor anneleri gelene kadar. hastalanıyor ama özel şirketlerde rekabet büyük bazen iş yoğunluğundan izin alamıyor çünkü sık izin sorun oluyor iş yerinde. çocukları hastalanınca anca zar zor izin kullanıyor. Çocukların sağlık ve eğitim giderleri yeme-içme derken en minimumda 2500₺ kazanmalı ya da aile yardımlarıyla kirada olacaksanız bu kadar ayda elinize geçmeli en az. Şevkinizi kırmak için anlatmıyorum yanlış anlamayın o 6-7 yıldır dimdik ayakta sürdürüyor hayatını çocuklarıyla ama o bile ( çok güçlü bir kişili olduğu için) artık istanbul dışında yaşamayı düşünüyorsa tamamen ekonomik sebeplerden sizin, yeni başlangıcınız için yaşaması daha ucuz bir il seçmenizin daha doğru ve akıllıca bir karar olacağına inanıyorum.