Eşim ve ablamlar arasındaki sorun,bıktım!!

Bunu çok fazla dile getirdim yumuşak dille konuştum olmadı, kavga ettik olmadı, ben bu aileye yeni girdim ama beni kimse muhattap bile almadı diyip duruyor.

Eşinizi çok narsist gördüm.
Kendini çok büyük görüyor.

Eski eşime benziyor.
O da benim kızkardeşimin eşi için "yüzünü dönmedi, yan dönüp hoşgeldin dedi" diye huzursuzluk çıkarırdı.
Kardeşimi ve eşini kıskanırdı. Kardeşim doğum yaptı, tebrik etmedi, telefon bile etmedi, kardeşimin doğumuna diye İstanbul'a geldik, havaalanına inince onu alandan kendi yeğeni aldı, beni kendi eniştem, 2 hafta sonra da havaalanında buluştuk yine.

şimdi eşiniz neden küsmüş

enişten haklı ben ona bir şey yapmadım derken

ne yapmış

siz onlara gitmişsiniz de geç gelmiş

adamın işi vardır ya da yolda birine takılmış dahi olabilir

sizi evden kovmamış ya

eşine bir şey danışacağı zaman senden aramış

ne var bunda

yani onunla yeni tanışmış seni daha önceden tanıyor seni araması olağan hem belki eşinin numarası bile yoktur

bunları eşine anlatmak yerine ablana eşinden şikayetlenir ise koca buldu gerisini unuttu olarak adlandırılırsın (kusura bakma tabir için)

bir de eniştem ve eşim konuşmuyor demişsin de görüşmezlerse nasıl konuşsunlar ki

yani, bacanaklar durduk yere birbirlerini aramak can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değil

bayramda seyranda gidip gelebilir ya da işte annenlerde karşılaşılabilir

Eski eşime benziyor.
O da benim kızkardeşimin eşi için "yüzünü dönmedi, yan dönüp hoşgeldin dedi" diye huzursuzluk çıkarırdı.
Kardeşimi ve eşini kıskanırdı. Kardeşim doğum yaptı, tebrik etmedi, telefon bile etmedi, kardeşimin doğumuna diye İstanbul'a geldik, havaalanına inince onu alandan kendi yeğeni aldı, beni kendi eniştem, 2 hafta sonra da havaalanında buluştuk yine.
Bir elti rolüne giren bacanak daha

Ablan eşiyle arasını bozmuyor ise sende bozma, daha çok yeni evlisin zamana bırak.Huzur bozmaya gerek yok.

Eski eşime benziyor.
Hayır anlayamıyorum, aileye hemen alıştı,kuzenlerimle de aynı şekilde iletişimi iyidir, ama yok eniştemden resmen nefret ediyor.

keşke baştan sen ablana söylemeseydin oda kocasına söylemeseydi..aracıyla iş çözmek zor...

Hayır anlayamıyorum, aileye hemen alıştı,kuzenlerimle de aynı şekilde iletişimi iyidir, ama yok eniştemden resmen nefret ediyor.

Bizimkilerde ilk başta iyilerdi. sonradan çıktı hasetliği eski eşimin.
Diyelim sünnet düğününe davetliyiz, annemin amcasının kızı çağırmış. Anneme ve iki kızına (kardeşimle bana) davetiye göndermiş. Hiç kimse sorun çıkarmıyor, sadece benim eşim. Söylediği de şu: "Kardeşin ve eşiyle aynı masada oturmazsak gelirim"

Yani düşünsene, iki kardeş ayrı masalarda oturuyor düğünde. Yani tamam sevmeyebilirsin, hoş zaman geçirmiyor olabilirsin ama düğünde en fazla 2 saat aynı masada otursan ne olur? Ben senin akrabalarının düğününe gelip hiç tanımadığım, sevmediğim insanlarla oturuyorum ama!

Benim hatırıma oturabilirdin o masada.

Neyse, ben de dedim ki gelme sen o zaman, ben çocuklarımla giderim.

Amma velakin birinde hasta dedim, diğerinde annesi hasta dedim, öbüründe toplantısı vardı dedim, en sonunda dul kadın gibi tek başıma gitmekten yoruldum. en iyisi dul kalayım dedim, boşadım.

Sizin bayramda aynı anda annene gitmeyelim hikayesine çok benzettim. İnşallah sonu hayır olur.
Hiç olmadı, siz annenize kendiniz gidin. Eşiniz de kendi ailesine gitsin bayramda.

Merhaba,daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım.Kısaca özetlemek gerekirse 9 aylık evliyim.Evlendiğimizden sonraki ilk bayramda ablamlara ilk defa gittiğimizde eniştemin eve sonradan geç gelmesi, eniştemin eşime bir konu hakkında danışacağı bir şey için eşimi aramak yerine beni araması vb sebeplerden dolayı eşim eniştemden hiç haz etmiyor.Bu konuyla ilgili çok sonradan ablamla konuştum, ablam enişteme söylemiş ve eniştem de ben yanlış anlaşılacak bir şey yapmadım demiş ve şimdi hiç bir araya gelmemelerine rağmen konuşmuyorlar.Bu durum beni hep rahatsız etti ablama tek gittim, ya da annemlere geldiğinde görüştüm vs , ama bayram için de eşimin ablanların olmadığı vakit biz annenlere gideriz demesi sinirlerimi çok bozdu.Eşim bak ablan kendi kocasının yanında, benimle konuşmaya bile tenezzül etmediler diyor, ablamla eniştem de biz bir şey yapmadık diyor.O kadar çok arada kaldım ki ne yapacağımı bilmiyorum.Acaba annemle babam mı devreye girse diyorum ama onları da karıştırmak istemiyorum.Gerçekten zor durumdayım, bir yandan eşim diğer yandan ablam ve yeğenlerim var ,bu böyle nereye kadar devam edebilir?
ilk başta eşinizi suçladım ama ablanız ve enişteniz konuşmamakta ısrar edince ablanızda sıkıntı olduğunu anladım. hayırdır bir sorun mu var demek bu kadar zor mu. ablan kocası için seni de bırakır.

uff eşin en çok sinir olduğum erkek tipi. en çok kendi önemsensin isteyen, erkeklik egosu tavan yapmış biri maşallah. ne demek bir şey sorulacağı zaman kendi aranmadı sen arandın dye kızmak? belki senin daha iyi bileceğini düşündü enişten, veya senle daha rahat konuşabileceğini hissetti? herkes herkesle aynı frekansı yakalayamayabilir. kendini daha rahat hissettiği kişiyle diyaloğa girmeyi tercih edebilir. ayrıca eniştenin sonradan gelmesine neden takıldı ki bu kada? eşin kompleks yapıyor bence. enişteni de ablanı da haklı buldum. ortada onların yaptığı net bir şey yokken neden suçlu gibi arasınlar ki? eşine haklı olduğunu falan söylememeişsindir inşallah. onun uzlaşması gerek.

Bir ilave daha yapayım:

Diyelim Ramazan geldi, iftara veya herhangi bir yemek

Teyzem beni arıyor, müsaitseniz gelin. Ben de diyorum ki tamam eşimle bir konuşayım bakayım onun bir işi var mı?
Eşimin dediği şu: Niye beni aramıyorlar?

Yahu kadın kadını arar, hem o benim teyzem.

Evin erkeği mi aranır yemek davetine? Kendi ailesi ararken onu arasın, o da bana danışsın tamam. Her ikimizi de aramaları ne mantıksız değil mi

Ne münasebet kaç yıllık eniştem beni aramayacakta 2 günlük kocamı arayacak. Bu nasıl bir fesatlık, kıskançlık.. Enişte eve geç gelmiş yeni damat bozulmuş. Sizin kocanız kendisini ne sanıyor. Ablanız enişteniz çok haklı ne yapmışlarda adım atsınlar. Böyle böyle sizi ailenizden çevrenizden koparır bu adam. Hasta ruhlu ve narsist çünkü.

eşiniz biraz alınganlık yapmış. yani koca koca adamlar bunlar. siz evlerine gittiğinizde acil bir işi çıkmış olabilir, sizi samimi gördüğünden bir işini halletmiş olabilir. o an sizin teliniz daha kolayına gelmiştir sizi aramıştır. ne var bunda? incir kabuğunu doldurmayacak şeyler bunlar.
enişteniz kendinden emin. ben de böyle sebepsiz alınganlık yapan birini arayıp ta kendimi açıklamak istemem. eşiniz biraz olgun davranmalı

şimdi eşiniz neden küsmüş

enişten haklı ben ona bir şey yapmadım derken

ne yapmış

siz onlara gitmişsiniz de geç gelmiş

adamın işi vardır ya da yolda birine takılmış dahi olabilir

sizi evden kovmamış ya

eşine bir şey danışacağı zaman senden aramış

ne var bunda

yani onunla yeni tanışmış seni daha önceden tanıyor seni araması olağan hem belki eşinin numarası bile yoktur

bunları eşine anlatmak yerine ablana eşinden şikayetlenir ise koca buldu gerisini unuttu olarak adlandırılırsın (kusura bakma tabir için)

bir de eniştem ve eşim konuşmuyor demişsin de görüşmezlerse nasıl konuşsunlar ki

yani, bacanaklar durduk yere birbirlerini aramak can ciğer kuzu sarması olmak zorunda değil

bayramda seyranda gidip gelebilir ya da işte annenlerde karşılaşılabilir
Tabiki öncelikle eşimle konuştum kim bilir kaç defa hem de , ben de söyledim işi vardır kasıtlı değildir ki ben eniştemi kaç senedir tanıyorum öyle bir insan olmadığını biliyorum, ama eşim kafasında bir şey oturtmuş, ona göre o doğru.Görüşme işine gelince eşim ablamların olduğu yere gitmiyor hiçbir şekilde

uff eşin en çok sinir olduğum erkek tipi. en çok kendi önemsensin isteyen, erkeklik egosu tavan yapmış biri maşallah. ne demek bir şey sorulacağı zaman kendi aranmadı sen arandın dye kızmak? belki senin daha iyi bileceğini düşündü enişten, veya senle daha rahat konuşabileceğini hissetti? herkes herkesle aynı frekansı yakalayamayabilir. kendini daha rahat hissettiği kişiyle diyaloğa girmeyi tercih edebilir. ayrıca eniştenin sonradan gelmesine neden takıldı ki bu kada? eşin kompleks yapıyor bence. enişteni de ablanı da haklı buldum. ortada onların yaptığı net bir şey yokken neden suçlu gibi arasınlar ki? eşine haklı olduğunu falan söylememeişsindir inşallah. onun uzlaşması gerek.[/QUO
Eniştem aslında doğrudan eşimi ilgilendiren bir mevzu için aradı ama ne olursa olsun bu onu haklı yapmıyor.Diyorum ya hiç kimseye böyle davranmaz , küstüğü kimse de yoktur bildiğim kadarıyla ama enişteme resmen düşman gibi, çok sinir bozucu.

Bir ilave daha yapayım:

Diyelim Ramazan geldi, iftara veya herhangi bir yemek

Teyzem beni arıyor, müsaitseniz gelin. Ben de diyorum ki tamam eşimle bir konuşayım bakayım onun bir işi var mı?
Eşimin dediği şu: Niye beni aramıyorlar?

Yahu kadın kadını arar, hem o benim teyzem.

Evin erkeği mi aranır yemek davetine? Kendi ailesi ararken onu arasın, o da bana danışsın tamam. Her ikimizi de aramaları ne mantıksız değil mi
Kesinlikle haklısınız, bana göre mantıksız da işte...

keşke baştan sen ablana söylemeseydin oda kocasına söylemeseydi..aracıyla iş çözmek zor...
Aslında söylemedim, çağırdıklarında bahane buldum işi var dedim ama artık belli olmaya başladı, en sonunda ablam bir şey mi oldu diyince söylemek zorunda kaldım.

Çok gereksiz geldi bu muhabbetler bana,eşinize bu kadar alıngan olma azıcık profesyonel hisler barındır içinde diyin sonuçta 9 aylık (yeni) evli olan sizsiniz sonradan gelmiş olan sizin eşiniz bahsini ettiğinizde sizden büyük (ablanız ve eşi) insanlar ayar verecek konumda değilsiniz..belkide çok sevimli gelmemiştir eşiniz olamaz mı? Gayette olur saygılı olacaksın sevmen çokta mühim değil diyin geçin eşinize-çok konuşturmayın bu konularda.
Hiç öyle annenizi babanızı filanda karıştırmayın ayıp bi durum nesiniz çocuk filan mı,okul bahçesinde saçınızı mı çektiler yoksa :)

Merhaba,daha önce bununla ilgili bir konu açmıştım.Kısaca özetlemek gerekirse 9 aylık evliyim.Evlendiğimizden sonraki ilk bayramda ablamlara ilk defa gittiğimizde eniştemin eve sonradan geç gelmesi, eniştemin eşime bir konu hakkında danışacağı bir şey için eşimi aramak yerine beni araması vb sebeplerden dolayı eşim eniştemden hiç haz etmiyor.Bu konuyla ilgili çok sonradan ablamla konuştum, ablam enişteme söylemiş ve eniştem de ben yanlış anlaşılacak bir şey yapmadım demiş ve şimdi hiç bir araya gelmemelerine rağmen konuşmuyorlar.Bu durum beni hep rahatsız etti ablama tek gittim, ya da annemlere geldiğinde görüştüm vs , ama bayram için de eşimin ablanların olmadığı vakit biz annenlere gideriz demesi sinirlerimi çok bozdu.Eşim bak ablan kendi kocasının yanında, benimle konuşmaya bile tenezzül etmediler diyor, ablamla eniştem de biz bir şey yapmadık diyor.O kadar çok arada kaldım ki ne yapacağımı bilmiyorum.Acaba annemle babam mı devreye girse diyorum ama onları da karıştırmak istemiyorum.Gerçekten zor durumdayım, bir yandan eşim diğer yandan ablam ve yeğenlerim var ,bu böyle nereye kadar devam edebilir?
Allah aşkına eşiniz ne kadar nazlı ya ortada elle tutulur bir sorun bile yok kocaman insanlarsınız evlenmişsiniz sorumluluk almışsınız bu ne ya böyle ergen triplerı arada üzülen hep kadınlar acaba siz onun ailesinden birine bu tavrı alsanız tepki ne olur? Ablanızla iyice istişare yapıp bir ortak çözüm bulun yıllarca birbirinizin yüzüne bakacaksınız eşinizi de karşınıza alıp düzgünce anlatın akraba olduğunuzu ve ömür boyu görüşeceğinizi. O güzel canınızı da sıkmayın:)

Çok gereksiz geldi bu muhabbetler bana,eşinize bu kadar alıngan olma azıcık profesyonel hisler barındır içinde diyin sonuçta 9 aylık (yeni) evli olan sizsiniz sonradan gelmiş olan sizin eşiniz bahsini ettiğinizde sizden büyük (ablanız ve eşi) insanlar ayar verecek konumda değilsiniz..belkide çok sevimli gelmemiştir eşiniz olamaz mı? Gayette olur saygılı olacaksın sevmen çokta mühim değil diyin geçin eşinize-çok konuşturmayın bu konularda.
Hiç öyle annenizi babanızı filanda karıştırmayın ayıp bi durum nesiniz çocuk filan mı,okul bahçesinde saçınızı mı çektiler yoksa :)
Annemle babamı karıştırmak istemiyorum tabiki ama onlar zaten bu durumun farkındalar, ablamlar ne zaman anneme gelse benim eşim yok ya da onlara gidiyoruz eşim gelmiyor onlar da üzülüyor.

Back
X