Eşim ve ailem Acil!

Bi daha ne sen onun ailene git ne o senin ailene gelsin
Kendin git kendi ailene onada söyle
Hani sokuyodun ya paralarına saygı duyana kadar herkes kendi anasının dibine
Ailenede hasta dersin gec cıkcak işten dersin kılof bulursun gittiginde

Bu kadar terbiyesiz bir tavır takınınca sustuğunuz için bu kadar ileriye gitmiş diye düşündüm

Sokarim onlarin parasina ne demek ya? Yerinizde olsam o cayi basindan asagi boca etmistim herhalde. Acikca konusun seviyesizliginden, ailenize saygisizligindan rahatsiz oldugunuzu söyleyin. Devam ederse siz de ayni üslupla ve tavirla muhatap olun o terbiyesizin ailesiyle. Cok sinirlendim gercekten

Beni anlayabilmenize çok sevindim ellerim titredi boğmamak için zor tuttum kendimi

anlattıklarına göre senin ailene tavır koyman onlara büyük haksızlık olur.. Senin annen baban insanlık yapıyor bütçesi ayrı insanlara hediye alınmaz diye bir kural mu var? İnsanlar torun sevgisine almis.. Helal olsun.

Aileniz eşinizin bu hareketinin farkinda değilse soyleyin almasınlar eşiniz çok şımarmış bence ailenizle bir araya pek getirmeyin ve siz de ailesine gitmeyin..

bebeğin eşyalarını onun ailesininde zıbın aldığı bir dönemde getirsinler
bu olmuyorsa muhakkak evde kalabalık varken getirsinler
adam ailesinden değil karısının ailesinden geleni görmek zorunda kalsın

Kısas yapacaksınız. O sizin ailenize nasıl davranıyorsa, onun ailesine aynı şekilde davranacaksınız. Bırakın gelmesin ailenizin yanına siz tek gidin. Onun ailesinin yanına da o tek gitsin. Bi zaman sonra pes edecek. Benim eski eşim iftar davetlerine bile gelmezdi, çalışıyorum geç çıkıyorum bahanesiyle. Ben salak gibi nereye sürüklese giderdim. Bir gün babanesine gitmedim , ben gelmiyorum yorgunum bundan sonra da gelmeyeceğim sen tek git dedim ve tek yolladım. Ben de nereye gidilecekse tek gittim onu çağırmadım bile. Bi zaman sonra tabi ona da eşin niye gelmiyor diye sormaya başladılar ona. Sonrasında beni götürebilmek için kendi de gelmeye başladı tabi.

Açıkça “ailemle ne derdin var? Yaptıkları onca şeye rağmen minnetsizsin ama senin ailen ufacık birşey alsa anlata anlata bitiremiyorsun?” diye sorun. Şu damat nankörlüğü de iğrenç bi durum.

Fazla değer verilmiş bir yerleri kalkmış sanırım. Ailenizle görüşün sırf sizinle evli diye hak etmeyen birine hediye almasınlar özel ilgi göstermesinler. Annenizden aldığınız yardımları sadece kendiniz ve çocuğunuz için harcayın. Asla eve ve eşe katkısı olmasın o paranın. Eşinizle konuşun ne siz onun ailesi ile görüşmek zorundasınız ne o sizin ailenizle görüşmek zorunda. Bunu göze alıyorsa görüşmeyi kessin. Fakat kesin çizgiler çekin. Bir daha ailenize karşı hakaretli konuşursa evliliğin biteceğini buna asla tahammülünüzün olmadığını söyleyin.

Bence eşin ailenin yanında ezik hissediyor kendini, ayrıca kendi ailesi gibi değiller; yani fedakarlar, onun ailesi ise hastalığından sonra ilgilenmeye başladılar diyorsunuz ben bu çıkarımı yapıyorum. Kıymete bindi yani ailesi. Bence aileniz bir şey yapmasın, çok istiyorlarsa da size versinler nakit para siz ayrı biriktirin. Ya da çocuk adına bes falan yaptırırlar kendileri öder eşinin ruhu bile duymaz. İlla göstererek yapmalarına gerek yok.

Eşini de bırak ailesi ile zaman geçirsin doysun zaten gerçek yüzleri gene ortaya çıkacaktır. Sen çekil kenara, ve ailem hakkında da tek bir kelime etmesine izin verme, iyi ya da kötü.

Eşinizin yaptığı çok büyük bir ayıp. Buna izin vermeyeceginizi çok net bir şekilde ifade edin hem sözel hem davranissal olarak aklina iyice kazisin. Bunu yapmışsınız zaten ama erkekler kolay anlamıyorlar. Tavrınızi ara ara yineleyin.
Bunun haricinde konunun asıl önemli kısmı sonrası.
Eşiniz belli ki aile sevgisi görmemiş. Çocukluğu da bunun eksikliğiyle geçmiştir. Onun icin çok zor bir durum olmalı. Bu davranışını değil ama eşinizi anlayışla karsilayin. Ailesi nasıl insanlar bilemiyoruz tabi ama genel olarak herhangi bir şekilde aile konusu açıldığında her anne baba çocuğunu sever kimi gösteremez sevgisini ya da yanlış hareketler yapabilir çocuğuna nasıl davranması gerektiğini bilememistir ya da onlar da kendi ailelerinden böyle görmüştür. Mutlaka ellerinde olmadan yanlış davranmışlardır. Yoksa her anne baba çocuğunu sever gibilerinden eşinizin ailesine bakış açısını değiştirin.

Bunu basarabilirseniz hayatınızın her anında daha mutlu bir eşe sahip olursunuz. Onun içindeki çocuğu iyileştirin bence.
Eşinizin ailesine de eşinizin onların özellikle manevi desteğine ne kadar ihtiyaç duyduğunu alttan alttan hissertirin ki eşinize adam gibi davransinlar!
Sizin ailenize de sakın herşeyi olduğu gibi aktarmayin. Ilerde eşinizi doğru yola getirme ihtimaliniz var ama ailenize bunları anlatırsınız onlar çok kırılır unutmazlar. Ne gereği var yaşlı insanlarin kalbini kırmaya? Sadece uygun bir dille eşinizin kendi ailesinden dolayı ezik hissettiğini anlatın. bu yüzden eşinize karşı davranışlarında aşırı özverili davranmayı bıraksınlar. Esiniz nasil davranıyorsa onlarin yaninda onlar da oyle davraniversinler bir sure. Makul seviyeye çekin özellikle maddi yardımları. Ya da dünyanın binbir türlü hali var gizlice yardım etsinler. Hesapta kalsın.
Kısacası kalıcı çözümün peşinde koşun. Ağzının payını vermek çok kolay. Önemli olan herkesin kazanacağı yolu bulmak.

Son düzenleme:
Diger konudada sordum burdada soruyorum, gerçekten merak ettigim icin: bu adamın ailesine ve size saygısi yok.. Neden böylelerini üstüne baba yapıyorsunuz? Bebek gelince hep kemdi ailesine götürmek ister. Hep uslubu acayip iğrenç. Böyle cahillerle yaşamak zor değil mi?

Evlilikler emekle yuvaya dönüşür. Herkes hata yapabilir. Zamanla eşlerin hataları torpulenir. Hem bir insanın sadece olumsuz yönleri mi vardır? Belki başka çok güzel yönleri var. O zaman sadece mükemmel insanlar çocuk yapsın. Tabi mükemmel insan varsa. Sizin de uslubunuz pek yapıcı değil. Karşınızdaki üyenin tüm hayatını biliyor musunuz da böyle kesin ve keskin şekilde yargilayabiliyor ve akıl veriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…