Eşim ve ailem

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Eşim annemlerle aşırı mesafeli. Oturmaya gidelim desem gelir ama oturacağı süre 10dakikadır. Bayramda bile yarım saat otururuz düşünün. Kalkalım mı diye sıkıştırır beni. Annemler kv ye gider mesela biz de gideriz eşim başka odada uzanır tv izler yanlarında durmaz. Söylediğimde onlar kadın ne konusabilirim ki der. Ama arkadaş ortamında kadın erkek farketmeden herkesle rahatca konusur. Benim gitmeme hiç karışmaz giderim saatlerce otururum. Ama nedenini bilmediğim bi soğukluk var anlamıyorum neden böyle yapıyo ortada bi mevzu da yok. Görünürde bi saygısızlık yok ama hassasiyet de yok el gibi davranıyo. Arkadaş ortamında eşinin ailesiyle sıcak olan erkeklerle dalga geçiyolar. Konuştum sana öyle geliyo tamam dikkat ederim dedi yine aynı, ben de öyle mi davranayım ailene dedim ama pratikte uygulayamadım çünkü iyi niyetli insanların suçu ne? Babamın mezarına bile zar zor gitti :( hala gözlerim dolar aklıma geldikçe. Annem bi mevzuya kırıldıgını söyledi bugün düşündüm ve hak verdim. Akşamdan beri moralim bozuk eşim neyin var neyin var diye sordu durdu konuşmak istemedim çünkü zaten kaç kere tartıştık bu konuda yine aynı rahatlık. Nerede yanlış yapıyorum ben? Eşimin bu hali benim suçum mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yaşayıp atlatanlar var mı?

Buna benzer bir konun daha vardı

Esasen Ada'm söylemiş erkek olmadığı için ailenin yanında rahat edemiyor bunalıyor işte

Bak eşim annemlere gidince geriliyor çünkü yapacak bir şey yok köşe yastığı modunda oturuyor

Ayağa kalksa bir şey mi istedin, hizmet hürmet modundalar tuvalete gitmeye zor yerinden kalkıyor Eee hali ile geriliyor

Gidip kalmak istemiyor seninki de benzer

Neden Ada'mı bunaltasın ki bırak gitmesin o sen git otur istediğin kadar

Valla yaptığı ayıp.Bu kadar belli ettikten sonra bu işin iyi niyeti filan olmaz.Eşinin ailesidir.İnsan eşinin hatrına dikkat eder yani.Söylemekle düzelecek birşey de değil.Ama yine de bir kere daha ciddiyetle uyarabilirsin tabii.

Bunalıyordur, ya da kendini rahat hissetmiyordur, bence anlayışlı olmalısın.
Boşuna sorun yaratıyorsunuz bana kalırsa.

Buna benzer bir konun daha vardı

Esasen Ada'm söylemiş erkek olmadığı için ailenin yanında rahat edemiyor bunalıyor işte

Bak eşim annemlere gidince geriliyor çünkü yapacak bir şey yok köşe yastığı modunda oturuyor

Ayağa kalksa bir şey mi istedin, hizmet hürmet modundalar tuvalete gitmeye zor yerinden kalkıyor Eee hali ile geriliyor

Gidip kalmak istemiyor seninki de benzer

Neden Ada'mı bunaltasın ki bırak gitmesin o sen git otur istediğin kadar
Gitmesini sorun etmiyorum zaten ben gider saatlerce otururum yalnız gitmek daha iyi oluyo rahatca dedikodu yapıyoruz. Ama mezara gitmek bile zul geldi. Millete bakıyorum kötü kötü kvler el üstünde tutuluyo benim suçsuz annem bunu haketmiyo bence
Bunalıyordur, ya da kendini rahat hissetmiyordur, bence anlayışlı olmalısın.
Boşuna sorun yaratıyorsunuz bana kalırsa.
Tamam o bunalıyo da ben bayılıyo muyum saatlerce kv ile oturmaya? Yoo ama hatrı var eşimin annesi. Misillemeyi ima ettiğimde de sinirleniyo çok masum olsa ben de yapcam diyince sinirlenmez.

Valla yaptığı ayıp.Bu kadar belli ettikten sonra bu işin iyi niyeti filan olmaz.Eşinin ailesidir.İnsan eşinin hatrına dikkat eder yani.Söylemekle düzelecek birşey de değil.Ama yine de bir kere daha ciddiyetle uyarabilirsin tabii.
Evet olay aileden çıktı kendi üzerime alıyorum artık eşine değer veren insan üzüldüğü şeyi yapmaz. Bugün direk annem kırılmış demek istemedim dolduruyo falan der diye nasıl açarım konuyu bilmem çok ısrar etti noldu söyle konuşalım diye de çok konuştum ki..

Çok benzer şeyler yaşıyorum. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Canım çok sıkılıyor kimseye de anlatamıyorum oof!
Benim babam da var ve daha da artıyor gerginlik en küçük bi diyaloğa girmiyor çok ayıp oluyor

Ailenin de eşine karşı tutumu mesafeliyse , belki ondan soğuk davranıyordur...
Benim eşimde evliliğimizin ilk altı ayı kadar gelin kız modundaydı, bizimkilerden bir yüz buldu pir buldu susturamıyorum şuan adamı :KK11::rapci:
evliliğiniz yeniyse normaldir...

Eşim annemlerle aşırı mesafeli. Oturmaya gidelim desem gelir ama oturacağı süre 10dakikadır. Bayramda bile yarım saat otururuz düşünün. Kalkalım mı diye sıkıştırır beni. Annemler kv ye gider mesela biz de gideriz eşim başka odada uzanır tv izler yanlarında durmaz. Söylediğimde onlar kadın ne konusabilirim ki der. Ama arkadaş ortamında kadın erkek farketmeden herkesle rahatca konusur. Benim gitmeme hiç karışmaz giderim saatlerce otururum. Ama nedenini bilmediğim bi soğukluk var anlamıyorum neden böyle yapıyo ortada bi mevzu da yok. Görünürde bi saygısızlık yok ama hassasiyet de yok el gibi davranıyo. Arkadaş ortamında eşinin ailesiyle sıcak olan erkeklerle dalga geçiyolar. Konuştum sana öyle geliyo tamam dikkat ederim dedi yine aynı, ben de öyle mi davranayım ailene dedim ama pratikte uygulayamadım çünkü iyi niyetli insanların suçu ne? Babamın mezarına bile zar zor gitti :KK43: hala gözlerim dolar aklıma geldikçe. Annem bi mevzuya kırıldıgını söyledi bugün düşündüm ve hak verdim. Akşamdan beri moralim bozuk eşim neyin var neyin var diye sordu durdu konuşmak istemedim çünkü zaten kaç kere tartıştık bu konuda yine aynı rahatlık. Nerede yanlış yapıyorum ben? Eşimin bu hali benim suçum mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yaşayıp atlatanlar var mı?

Her şeyi denemişsiniz olmamış. Çünkü en etkili yöntemi denememişsiniz. Siz de onun ailesinin yanında size yaptıklarının aynısını yapın. Yapamıyorsanız çaresi yok. Nasıl hissettiğinizi tam olarak anlaması lazım.

Annen neye kırılmış

Kv ben ona gitmedim diye kırılırsa bana ne derim

Onun çocuğu eşim, onunla ilgilenmek de onun görevi

Sizde çocuk da yok hani ailecek gidelim deseniz

ailen eşini görmese hayatlarında ne değişir ki birkaç yıl önceye kadar tanımıyordu sokakta görse yabancıydı

Çok benzer şeyler yaşıyorum. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Canım çok sıkılıyor kimseye de anlatamıyorum oof!
Benim babam da var ve daha da artıyor gerginlik en küçük bi diyaloğa girmiyor çok ayıp oluyor
Bi sorun yaşadılar mı peki? Bizimkilerle diyalogu nasılsın iyi misin evet hayırdan öte değil.

Eşim annemlerle aşırı mesafeli. Oturmaya gidelim desem gelir ama oturacağı süre 10dakikadır. Bayramda bile yarım saat otururuz düşünün. Kalkalım mı diye sıkıştırır beni. Annemler kv ye gider mesela biz de gideriz eşim başka odada uzanır tv izler yanlarında durmaz. Söylediğimde onlar kadın ne konusabilirim ki der. Ama arkadaş ortamında kadın erkek farketmeden herkesle rahatca konusur. Benim gitmeme hiç karışmaz giderim saatlerce otururum. Ama nedenini bilmediğim bi soğukluk var anlamıyorum neden böyle yapıyo ortada bi mevzu da yok. Görünürde bi saygısızlık yok ama hassasiyet de yok el gibi davranıyo. Arkadaş ortamında eşinin ailesiyle sıcak olan erkeklerle dalga geçiyolar. Konuştum sana öyle geliyo tamam dikkat ederim dedi yine aynı, ben de öyle mi davranayım ailene dedim ama pratikte uygulayamadım çünkü iyi niyetli insanların suçu ne? Babamın mezarına bile zar zor gitti :KK43: hala gözlerim dolar aklıma geldikçe. Annem bi mevzuya kırıldıgını söyledi bugün düşündüm ve hak verdim. Akşamdan beri moralim bozuk eşim neyin var neyin var diye sordu durdu konuşmak istemedim çünkü zaten kaç kere tartıştık bu konuda yine aynı rahatlık. Nerede yanlış yapıyorum ben? Eşimin bu hali benim suçum mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yaşayıp atlatanlar var mı?

Rahat edemiyordur belki sonuçta bi sorunu olsa seninde gitmene karışır yada hiç gitmez takma bu kadar bence...

Ailenin de eşine karşı tutumu mesafeliyse , belki ondan soğuk davranıyordur...
Benim eşimde evliliğimizin ilk altı ayı kadar gelin kız modundaydı, bizimkilerden bir yüz buldu pir buldu susturamıyorum şuan adamı :KK11::rapci:
evliliğiniz yeniyse normaldir...
Yeni ama her yeni evli adam böyle değil görüyoruz. Annem sessiz bi kadındır eşim böyle soguk suratsız durunca o da geri çekiyo kendini yoksa aslında sıcakkanlıdır benim annem.
Annen neye kırılmış

Kv ben ona gitmedim diye kırılırsa bana ne derim

Onun çocuğu eşim, onunla ilgilenmek de onun görevi

Sizde çocuk da yok hani ailecek gidelim deseniz

ailen eşini görmese hayatlarında ne değişir ki birkaç yıl önceye kadar tanımıyordu sokakta görse yabancıydı
Yok gitme mevzusu değil. Genel anlamda kırgın çünkü hiç eşimin ailesi diye bi hassasiyet yok eşimde. Mezar mevzusu vardı işte ne dil döktüm gidelim diye en son ailenle görüşmüycem dedim de öyle gitti bunlardan annemin haberi yok tabii.

Bi sorun yaşadılar mı peki? Bizimkilerle diyalogu nasılsın iyi misin evet hayırdan öte değil.
Ufak tefek şeyler yaşandı ama tartışma küslük vs. hiçbişey olmadı. Bayramda da gelmedi. Bizimkinin asıl sorunu siyasi. Ailemin görüşü yüzünden böyle yapıyor deliricem :/
Bayramda aradı sadece bayramlarını kutladı ve kapadı telefonu o kadar. Gittiğimizde de sadece nasılsınız diyor o kadar. Tavır yaptığı çok belli oluyor e ayıp oluyor haliyle.

Yüz-göz olmasından iyidir.
Anneciğin de böyle kabul etsin damadını.
Benim eşim de babam yoksa evde gelmez anneme.
Ortak noktaları da yok. Ne konuşacaklar ki zaten?

Arkadaş ortamındaki kadınla konuşmakla kayınvalide ile konuşmak aynı şey değil. Neyle neyi kıyaslamışsınız.

Eşinizi sadece zar zor ziyaret ettiği babanızın mezarı için suclayabilirsiniz, haklısınız.
Annem yada babamı kaybetmiş olsam, eşim mezarlık ziyaretine giderken mırın kırın etse canına okurdum.

Anlattığınız kadar uzak durması hoş değil. Nezaketen, en azından eşinin hatırına sohbete katılmalı. Haklısınız.
Tavır koyun diyeceğim ama zaten tavırlısınız, bilemedim.

Bizde durum tam tersi. Eşim annemlerle olmaktan benden daha mutlu, memnun gariptir. Bazen annemle çeteleşip bir olur ve benle uğraşırlar. Bu da gıcık, saçma bir durum. Ortası olaydı eyiydi.

Yani takmayın, kendi istediğiniz gibi ziyaretlerinizi yapın diyebilirim sanırım en fazla. Size söz söyleme hakkı yok kendi annesi ile iletişiminizden yana en azından. Terbiyesizliği yok, oluversin o kadarcık kusuru da. Ne diyelim.

Her şeyi denemişsiniz olmamış. Çünkü en etkili yöntemi denememişsiniz. Siz de onun ailesinin yanında size yaptıklarının aynısını yapın. Yapamıyorsanız çaresi yok. Nasıl hissettiğinizi tam olarak anlaması lazım.
Kendimi dolduruyorum sen de yap aynısını görsün diye kv kızım yavrum derken soğuk yapamıyorum bi yolunu bulsam da yapabilsem bi. Aslında tehdit ettim ama hala samimi davrandıgım için sallamıyo eşim. O benim anneme sogukken ben arkadaşlarının bile her şeyine kosuyorum

Yeni ama her yeni evli adam böyle değil görüyoruz. Annem sessiz bi kadındır eşim böyle soguk suratsız durunca o da geri çekiyo kendini yoksa aslında sıcakkanlıdır benim annem.

Yok gitme mevzusu değil. Genel anlamda kırgın çünkü hiç eşimin ailesi diye bi hassasiyet yok eşimde. Mezar mevzusu vardı işte ne dil döktüm gidelim diye en son ailenle görüşmüycem dedim de öyle gitti bunlardan annemin haberi yok tabii.

Ama eşinizi olduğu gibi kabul edin

Yani annenizin istediği gibi olmak zorunda değil

Mezar ziyareti bana göre de değil

Yaşım 40 a geliyor hiç mezar ziyareti yapmadım

Eşimin ailesine özel hassasiyet de göstermem, herkes kendi ailesinden mesul

12 yıllık evliyim Kv ile toplam iki elin parmağı kadar telefonda görüşmemişimdir, senede 3-5 ya giderim ya gitmem ki aynı şehirdeyiz

Ben yabancıyım o aileye, ilgi vs görevi eşimde tıpkı eşinizin sizinkine yabancı olduğu gibi

Yüz-göz olmasından iyidir.
Anneciğin de böyle kabul etsin damadını.
Benim eşim de babam yoksa evde gelmez anneme.
Ortak noktaları da yok. Ne konuşacaklar ki zaten?

Arkadaş ortamındaki kadınla konuşmakla kayınvalide ile konuşmak aynı şey değil. Neyle neyi kıyaslamışsınız.

Eşinizi sadece zar zor ziyaret ettiği babanızın mezarı için suclayabilirsiniz, haklısınız.
Annem yada babamı kaybetmiş olsam, eşim mezarlık ziyaretine giderken mırın kırın etse canına okurdum.
Diyorum ya o olay aklıma gelince gözlerim doluyo. Eşimin niyetinden emin oldum ondan sonra. Resmen saygısızlık yaptı. Canı sagolsun bunlar bende birikiyo. Sadece kv ile değil kardeşimle de öyle mesafeli ama arkadaş gibi olabilirdi..

Anlattığınız kadar uzak durması hoş değil. Nezaketen, en azından eşinin hatırına sohbete katılmalı. Haklısınız.
Tavır koyun diyeceğim ama zaten tavırlısınız, bilemedim.

Bizde durum tam tersi. Eşim annemlerle olmaktan benden daha mutlu, memnun gariptir. Bazen annemle çeteleşip bir olur ve benle uğraşırlar. Bu da gıcık, saçma bir durum. Ortası olaydı eyiydi.

Yani takmayın, kendi istediğiniz gibi ziyaretlerinizi yapın diyebilirim sanırım en fazla. Size söz söyleme hakkı yok kendi annesi ile iletişiminizden yana en azından. Terbiyesizliği yok, oluversin o kadarcık kusuru da. Ne diyelim.
Konustugumda farkında değilim dikkat ederim diyo ama annemlerin misafirliğe gittiği yerde başka odaya geçip uzanıyo hiç mi hatrım yok benim. Ben kabullenemiyorum malesef ama bu durumu çok huzursuzum böyle.

Back
X