Eşim ve ailem

En iyi çözüm zorlamamak olur,Biz de ayrı takılırız eşimle ve annemle dediğiniz gibi 10 dk yı aşmaz muhabbeti....Ne yapayım zorla bir şeyleri değiştiremem,ayrıca eşim de çok içten samimi bir insandır.Ona rağmen aynı şehirde bulunan abisine gider tatilde, ben de anneme! birbirimize ısrar etmeyiz gel kal diye...Başlarda o yanında ister ben yanımda isterdim baktık büyük tartışmalar çıkacak çözümü bunda bulduk...Babam rahmetli olmadan önce sadece onu görmek isterdi,ayrıca cenaze hariç mezarına da gitmemiştir bende böyle bir beklentiye girmemişimdir....Konularınız da beklentiler oldukça fazla(elbette hakkınız) ama beklenti yok huzur var bunu unutmayın.....

Günaydın.
Babacığının mezarı konusunda haklısın. Nur içinde yatsın inşallah.
O konuyu ben olsam iyice bastırırım,haksız olduğunu iyice düşünmeli.
Anne konusunda da o haklı.Gerçekten sıkılıyor olabilir.

Benim de babam vefat etti. Seni cok iyi anlıyorum. Eşim her hafta aileme gelir 3-4 saat oturur aynı şekilde ben de giderim. Her bayram babamın mezarına gelir ve benim ailemle geçirilir bayramın 2. Günü. Burda yorum yapanları anlayamıyorum ne demek babasının mezarına gitmesin zaten hayatta değil. Yapacağı tek görev mezarına gitmek. Onu yapmayana koca demem ben

benm eşim aileme bu şekilde davranırsa bende onun ailesine aynı şekilde davranır ona ayna olurum !
Gerisini kendi düşünsün yok öyle.. he evet ailesinin sucu yok ama senin aileninde suçu yok tek çözüm bu olurdu...

Normal değil bence. Ortamda erkek yoksa adam ne yapsın diyenlere de hak veremeyeceğim. Benim babam yok, dedem yok. Ailemin evinde erkek yok yani hepsi vefat etti. O zaman eşimin hiç gitmemesi lazım. Biraz saçma olmaz mı? Haftada bir, on günde bir iki saat vakit geçirmekten, çay içmekten kimseye zarar gelmiyor. Ortada bir sorun yoksa, kimse kimsenin canını yakmamışsa katlanılabilir. Ben eşim için bayramda saatlerce yol gidip günlerce orada kalıyorum mesela. Kadınla neden konuşacak bir şeyi olmasın ki, gündemden konuşsa geçer bir saat. Ne bileyim beraber akşam yemeği yenir zaman zaman, kahvaltı yapılır. Aile olunur hep birlikte.

Mezar konusunda ise tuhaf buldum. Bayramda kayınvalidemin mezarını ziyaret ettik. Eskiden babası her hafta gider bakımını yaparmış. Şimdilerde bir kadın varmış hayatında. Aylardır gidilmemiş gibiydi. Ertesi gün gittik. Yazıları silinmiş, tek tek boyadık, otlarını yolduk, mermerini yıkadık, su taşıdık taa çeşmeden, temizledik, mis gibi yaptık. Hava belki 35 dereceydi. İki saatimizi aldı. Ama eşim o kadar mutlu oldu ki. Ne oldu, elime yapışmadı. O da benim yakınlarımı ziyaret eder benimle. Bilmiyorum eşiniz bana her konuda tuhaf geliyor zaten. Kesinlikle haklısınız. Çok soğuk bir insan sanırım.

Haklısınız bi de böyle deneyeyim o zaman hemen frkeder değişikliği niye böyle yapıyosun der o zaman desem mi senin gibi diye bilemedim yoksa çaktırmadan mı yapsam
çaktırma önceleri... asla...
farkında değilim de , kalkalım mı de sürekli gelriiz yine de, bahane uydur o isyan ettiğinde söyle ben ce gerçeği

Kendimi dolduruyorum sen de yap aynısını görsün diye kv kızım yavrum derken soğuk yapamıyorum bi yolunu bulsam da yapabilsem bi. Aslında tehdit ettim ama hala samimi davrandıgım için sallamıyo eşim. O benim anneme sogukken ben arkadaşlarının bile her şeyine kosuyorum
kv ile ara iyi herhalde
bigün otururken söyleyin pat diye şakayla
anne yaaa bu oğluna nasıl öğretmişsin sen böyle
benim ailemin yanında düşmanlar gibi hareketler yapıyo

valla böyle devam ederse bende sana gelmem
ama seni özlerim sen bana gel şekerim vs

gibi

İşte o yaşamadığı icin senin hassasiyetini anlayamıyor. İnan seni bu kadar üzdüğünü bilse yapmazdı. Yüreği güzel olmasaydı tüm gece neyin var diye dolaşmazdı etrafında. Eşim beni zorla götürmek istiyor babamın mezarına. Kv babasız büyümüş, önünde örnek olmuş. Ve eşime surekli söylermiş, o kız yaralı diye. Kendini hazır hissedince aç bence duygularını.
Bilemiyorum konustukça batıyoruz biz aslında konustukça onun düşüncelerini duyuyorum ve üzülüyorum unutmuyorum. Annesi demiş midir bilmiyorum gidin diye. Dese giderdi bence eşim
Siz de onun ailesine gitmeyin. Böylece hatır gönül olayları ortadan kalkar.
Ben sizi haklı buldum.
Herkes kendi ailesiyle ilgilensin, sadece oraya gitsin gelsin bana ters.
Niye evlendik o zaman, niye hayatı paylaşıyoruz?
Eşin ailesi kötü niyetlidir, gelinini damadını kullanan, eziyet eden tiplerdendir o başka mevzu.
Ama hiçbir zararı olmayan, güleryüzünü eksik etmeyen aileye sırf kanım ısınmıyor, ilgilenmek zorunda değilim benim değil eşimin ailesi demek eşe saygısızlık bana göre.
Benim eşim böyle yapsa ben de alınırdım.
Siz de ailesine surat asmayın, aranız iyiymiş sonuçta ama oturma süresini azaltın, sizin ailenizde ne kadar zaman geçiriliyorsa diğer tarafta da aynı şekilde olsun.
ayrı odada takılmak bana gorede saygısızlık ama erkeklerın cogu boyle, bence sızde aynı seyı ona yapın aılesıne gıdınce fazla takılmadan kalkalım mı demeye baslayın, hızmet etmeyın, sen gıt daha fazla kalmak ıstersen deyın o zaman anlar ancak sızın ne hıssettıgınızı.
Misilleme yapin ama sen boylesin demeyin .Çok sıkıldım başım agrıyor vs....
E bi zaman sonra anlar .
çok ayıp ediyor eşin ve bilerek yapıyor
annenin kırılmasına çok üzüldüm yaa
sende aynı tavrı sergile eşinin ailesi masum tamam ama
senin aileni üzmeye hiç hakkı yok hiç konuyu açmadan
aynı şeyi yap sorarsa da salağa yat farkında değilim de :kahve:
Teşekkür ederim hanımlar aynen bu sekilde davranıcam bundan sonra. Empati yapsın bakalım. Hiçbir şey olmazsa benim içim rahat olur bizimkilere haksızlık edilmiyo diye.

En iyi çözüm zorlamamak olur,Biz de ayrı takılırız eşimle ve annemle dediğiniz gibi 10 dk yı aşmaz muhabbeti....Ne yapayım zorla bir şeyleri değiştiremem,ayrıca eşim de çok içten samimi bir insandır.Ona rağmen aynı şehirde bulunan abisine gider tatilde, ben de anneme! birbirimize ısrar etmeyiz gel kal diye...Başlarda o yanında ister ben yanımda isterdim baktık büyük tartışmalar çıkacak çözümü bunda bulduk...Babam rahmetli olmadan önce sadece onu görmek isterdi,ayrıca cenaze hariç mezarına da gitmemiştir bende böyle bir beklentiye girmemişimdir....Konularınız da beklentiler oldukça fazla(elbette hakkınız) ama beklenti yok huzur var bunu unutmayın.....
Mezar olayı tanısma maksatlıydı orda cok büyük bi hayal kırıklıgına ugradım ne hissettiğimi ben bilirim.. beklenti olayında haklısınız ne diyim
Günaydın.
Babacığının mezarı konusunda haklısın. Nur içinde yatsın inşallah.
O konuyu ben olsam iyice bastırırım,haksız olduğunu iyice düşünmeli.
Anne konusunda da o haklı.Gerçekten sıkılıyor olabilir.
Günaydın
Mezar olayı geçti gitti ama içimde bir yerlerde duruyo ara ara konusu acılır tartısırken hala orda bana inanmadın der neymiş işten izin alamazmış benzine parası yokmuş.
Normal değil bence. Ortamda erkek yoksa adam ne yapsın diyenlere de hak veremeyeceğim. Benim babam yok, dedem yok. Ailemin evinde erkek yok yani hepsi vefat etti. O zaman eşimin hiç gitmemesi lazım. Biraz saçma olmaz mı? Haftada bir, on günde bir iki saat vakit geçirmekten, çay içmekten kimseye zarar gelmiyor. Ortada bir sorun yoksa, kimse kimsenin canını yakmamışsa katlanılabilir. Ben eşim için bayramda saatlerce yol gidip günlerce orada kalıyorum mesela. Kadınla neden konuşacak bir şeyi olmasın ki, gündemden konuşsa geçer bir saat. Ne bileyim beraber akşam yemeği yenir zaman zaman, kahvaltı yapılır. Aile olunur hep birlikte.

Mezar konusunda ise tuhaf buldum. Bayramda kayınvalidemin mezarını ziyaret ettik. Eskiden babası her hafta gider bakımını yaparmış. Şimdilerde bir kadın varmış hayatında. Aylardır gidilmemiş gibiydi. Ertesi gün gittik. Yazıları silinmiş, tek tek boyadık, otlarını yolduk, mermerini yıkadık, su taşıdık taa çeşmeden, temizledik, mis gibi yaptık. Hava belki 35 dereceydi. İki saatimizi aldı. Ama eşim o kadar mutlu oldu ki. Ne oldu, elime yapışmadı. O da benim yakınlarımı ziyaret eder benimle. Bilmiyorum eşiniz bana her konuda tuhaf geliyor zaten. Kesinlikle haklısınız. Çok soğuk bir insan sanırım.
Aileme aşırı soguk evet. Onun babasıyla da ben mesafeliyim çünkü adam bizimle aynı odada bile oturmaz yine de güleryüzlü davranırım ben. Burda babasından kaynaklı bi mesafe var. Ben niye soguksun diyince de sen de babamla öylesin(suclamak için demiyo) ben sorun etmiyorum diyo. Edemez çünkü benden kaynaklı değil.
kv ile ara iyi herhalde
bigün otururken söyleyin pat diye şakayla
anne yaaa bu oğluna nasıl öğretmişsin sen böyle
benim ailemin yanında düşmanlar gibi hareketler yapıyo

valla böyle devam ederse bende sana gelmem
ama seni özlerim sen bana gel şekerim vs

gibi
Aram iyi ama bunları konusmam. .

çok ayıp ediyor eşin ve bilerek yapıyor
annenin kırılmasına çok üzüldüm yaa
sende aynı tavrı sergile eşinin ailesi masum tamam ama
senin aileni üzmeye hiç hakkı yok hiç konuyu açmadan
aynı şeyi yap sorarsa da salağa yat farkında değilim de :kahve:
kesinlikle katılıyorum...

Benim de babam yok ayrılar. Ama zaten damat da baya vakit geçirebilir bence başbaşa oturmuyorlar sonuçta eşi de yanında oluyor. Benim eşim de öyle üstünde pek durmadim kalıyoruz gidiyoruz senede .ama soğukluk var bende uzaktayiz ondandir dedim 5 yılın sonunda öğrendim ki taa bekarken ailesi benim annem hakkında eşimi doldurusa getirmişler .daim de ayrı sehirdeydi doğal olarak ailesine inanmış ve gözünde annem bambaşka biri olmuş zamanla bişeyler düzeldi ve dediği bana anlatılanlar ile tanıdığım annen farklı. .belki böyle bir durum varmıdır ki sizde de

Eşim annemlerle aşırı mesafeli. Oturmaya gidelim desem gelir ama oturacağı süre 10dakikadır. Bayramda bile yarım saat otururuz düşünün. Kalkalım mı diye sıkıştırır beni. Annemler kv ye gider mesela biz de gideriz eşim başka odada uzanır tv izler yanlarında durmaz. Söylediğimde onlar kadın ne konusabilirim ki der. Ama arkadaş ortamında kadın erkek farketmeden herkesle rahatca konusur. Benim gitmeme hiç karışmaz giderim saatlerce otururum. Ama nedenini bilmediğim bi soğukluk var anlamıyorum neden böyle yapıyo ortada bi mevzu da yok. Görünürde bi saygısızlık yok ama hassasiyet de yok el gibi davranıyo. Arkadaş ortamında eşinin ailesiyle sıcak olan erkeklerle dalga geçiyolar. Konuştum sana öyle geliyo tamam dikkat ederim dedi yine aynı, ben de öyle mi davranayım ailene dedim ama pratikte uygulayamadım çünkü iyi niyetli insanların suçu ne? Babamın mezarına bile zar zor gitti :KK43: hala gözlerim dolar aklıma geldikçe. Annem bi mevzuya kırıldıgını söyledi bugün düşündüm ve hak verdim. Akşamdan beri moralim bozuk eşim neyin var neyin var diye sordu durdu konuşmak istemedim çünkü zaten kaç kere tartıştık bu konuda yine aynı rahatlık. Nerede yanlış yapıyorum ben? Eşimin bu hali benim suçum mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yaşayıp atlatanlar var mı?
belki konuşacak birsey bulamiyordur. yapisi oyledir. insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim bazen.

Eşim annemlerle aşırı mesafeli. Oturmaya gidelim desem gelir ama oturacağı süre 10dakikadır. Bayramda bile yarım saat otururuz düşünün. Kalkalım mı diye sıkıştırır beni. Annemler kv ye gider mesela biz de gideriz eşim başka odada uzanır tv izler yanlarında durmaz. Söylediğimde onlar kadın ne konusabilirim ki der. Ama arkadaş ortamında kadın erkek farketmeden herkesle rahatca konusur. Benim gitmeme hiç karışmaz giderim saatlerce otururum. Ama nedenini bilmediğim bi soğukluk var anlamıyorum neden böyle yapıyo ortada bi mevzu da yok. Görünürde bi saygısızlık yok ama hassasiyet de yok el gibi davranıyo. Arkadaş ortamında eşinin ailesiyle sıcak olan erkeklerle dalga geçiyolar. Konuştum sana öyle geliyo tamam dikkat ederim dedi yine aynı, ben de öyle mi davranayım ailene dedim ama pratikte uygulayamadım çünkü iyi niyetli insanların suçu ne? Babamın mezarına bile zar zor gitti :KK43: hala gözlerim dolar aklıma geldikçe. Annem bi mevzuya kırıldıgını söyledi bugün düşündüm ve hak verdim. Akşamdan beri moralim bozuk eşim neyin var neyin var diye sordu durdu konuşmak istemedim çünkü zaten kaç kere tartıştık bu konuda yine aynı rahatlık. Nerede yanlış yapıyorum ben? Eşimin bu hali benim suçum mu? Bu sorunu nasıl düzeltebilirim yaşayıp atlatanlar var mı?

önemli olan saygısızlık etmemesi, uzatacak mevzu değil. kadınların yanında rahat edemez bunu kendi arkadaşları ile kıyaslamak yanlış zaten. trip atma iletişim evlilikte en mühimidir.

Benim de babam yok ayrılar. Ama zaten damat da baya vakit geçirebilir bence başbaşa oturmuyorlar sonuçta eşi de yanında oluyor. Benim eşim de öyle üstünde pek durmadim kalıyoruz gidiyoruz senede .ama soğukluk var bende uzaktayiz ondandir dedim 5 yılın sonunda öğrendim ki taa bekarken ailesi benim annem hakkında eşimi doldurusa getirmişler .daim de ayrı sehirdeydi doğal olarak ailesine inanmış ve gözünde annem bambaşka biri olmuş zamanla bişeyler düzeldi ve dediği bana anlatılanlar ile tanıdığım annen farklı. .belki böyle bir durum varmıdır ki sizde de
Valla olabilir bilmiyorum her ihtimali düşünüyorum çünkü ortada bi mevzu yok. Hani pek samimi olma kafan agrımasın demiş olabilir. Ama bunu öğrenmemin hiçbir yolu yok.
belki konuşacak birsey bulamiyordur. yapisi oyledir. insanlari oldugu gibi kabul etmek lazim bazen.
Yapısı öyle değil olsa herkese karsı öyle olurdu
önemli olan saygısızlık etmemesi, uzatacak mevzu değil. kadınların yanında rahat edemez bunu kendi arkadaşları ile kıyaslamak yanlış zaten. trip atma iletişim evlilikte en mühimidir.
Trip değil yaptıgım konusacak halim kalmadı artık çünkü sana öyle geliyo diye sallıyo salağım ya ben

Hayatta bazı şeyler olmayınca olmuyor sanırım.. Evlenmeden ne hayaller kuruyoruz ama gerçekler bambaşka..Bende eşimin güler yüzlü hatır gönül bilen biri olmasını çok isterdim ama eşim aksine soğuk resmi ve suratsız.En kötü huyuda havadan nem kapar.
Öyle hoşgörülü anlayışlı değil.Bende çok geriliyorum ailemle bir aradayken.Bende sen gibi düşünüyorum arada büyük mevzular yoksa bir güler yüz göstermekten bir gönül almaktan asla zarar gelmez.Bir insanı 2 saat idare etmek çok zor olmamalı.

Hakketen ne konusacak ki? Ben kv ile aramdaki muhabbet anlatayim: napiyosun, iyi misin, okul, is, spor yarim saatte bitiyo zaten. Sizde kv yaninda sıkılıyorsanız saatlerce kalmayin

bende aranız iyi olduğu için böyle konuşabilirsiniz diyorum
nazınız geçer.. etkili olacaktır
Yok oglu dururken benı savunacak birisi değil
Hakketen ne konusacak ki? Ben kv ile aramdaki muhabbet anlatayim: napiyosun, iyi misin, okul, is, spor yarim saatte bitiyo zaten. Sizde kv yaninda sıkılıyorsanız saatlerce kalmayin
Ben mesafeli durunca söyleniyo eşim ama. Saatlerce sohbet etmesin ama surat asıp da oturmasın yani

Back
X