Eşim ve ailesi arasında kaldım!

misilleme

. . .
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
573
321
123
Kızlar selam..
Bir konuda değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Eşim, bir süre önce anne ve babasıyla sorun yaşadı. Kayınvalidem özünde iyi insandır, da biraz patavatsızdır aklına ne gelirse söyler. O yüzden ben çok takmadım ama eşim baya kafasına taktı, 1 aydan fazladır, kayınvalidemlere gitmiyoruz, ayrıca her gün babasıyla görüşen insan aramıyor sormuyor vs.

Yaşadığımız olayı da anlatayım. Kayınpederim müteahit ve devletten ihale ile tadilat işlerini yapıyor.
Eşimin ise kendi işi var. Açıkçası özünde biribirleriyle alakalı değiller, ama kayınpederimin işleri devlet ihalesi ile olduğundan
evrak işi, angaryası çok, bu yüzden eşim fırsat buldukça babasına yardım ediyor. (Bu arada hiç bir karşılık almadı, beklemedi bugüne kadar, beklemez de)
Yakın zamanda eşimin işleri yoğundu, o sıra bir de bebek tedavisine başlayacağız, o yüzden benimle de çok zaman harcıyordu. Yani babasına pek zaman ayıramadı.
Bir akşam annem; abimleri, bizi ve kayınvalidemleri yemeğe çağırdı. Abim kayınpederime işlerini sordu.
Kayınpederim, 'çok yoğun yoruluyorum, yardım edecek birini bulmalıyım' falan dedi. O arada kayınvalidem araya girdi; açtı ağzını yumdu gözünü.
Kendi oğlundan daha güveniliri mi olurmuş, yeni bir eleman dünyanın parasını istermiş, onlar bunu karşılayamazmış,
ayrıca kocası onu doktora bile götüremiyormuş vs. vs..
(Kayınvalidemin, hiç bir şekilde eşinin işiyle alakalı olmamasına rağmen sürekli konuşması da ayrıca dikkat çekiciydi, ama ben sadece yuttum)

Eşim konuşmalar boyunca hiç ağzını açmadı ama rengi attı, çok sinirlendi, üzüldü. Eve döndüğümüzde, artık ne olursa olsun babasının işlerine yardım etmeyeceğini söyledi. Ben sinirle böyle konuştuğunu, bir süre sonra fikrinin değişeceğini söyledim ve konuyu kapattık. Ben bu olayı hakkaten çok takmadım, uzatmadım.
Fakat nerdeyse bir aydır kayınvalidem sürekli bana baskı yapıyor, eşimi ikna edeyim diye. Geçen hafta araları düzelsin diye, bize yemeğe çağırdım geldiler.
Aslında iyi bir akşamdı, ama eşim yine soğuktu.. Bu hafta sonu için de eşimi annesine gidelim diye iknaya çalıştım, canım istemiyor gitmek diye eşim tersledi beni.

Arada kaldım açıkçası, daha ne yapayım ben, aralarını düzeltmek uğraşmaya devam mı edeyim yoksa hiç karışmayım mı!?

Son düzenleme:
ama sen kendince bişey yapmışsın zaten, yemeğe çağırmışsın....
gerisini eşin bilir artık, bak istemiyorum diye terslemiş...

sen daha ne yapasın canııım elinden geleni yapıyosun gerisi eşin we ailesi arasında sen aralarında değilsinki ha kocan annemlerle görüşmiceksin die baskı yapar annesi sürekli seni arar işte o zamn zor durumda kalırsın kadın arasın nolcek tamam anne he anne yaparım anne kocana söylersin yaparsa yapar yapmazsa kendi bilir....

bencede hiç karışmayın. zaten yapmanız gerekeni yapmışsınız. kendinizi düşünün ve tedavinize odaklanın.

Haklısınız ben de karışmayım, ne yaparlarsa yapsınlar diyorum ama kayınvalidem hiç rahat bırakmıyor ki.
İki günde bir telefon, 'ne olacaz biz böyle diye, şu oğlanla konuş, sen ayarlarsın sen yaparsın' vs..
Bir de acitasyon yapıyor, zor durumda bırakıyor beni.
Bıktım vallahi, millet nelerle uğraşıyor ben nelerle..

Siz hiç karışmayın bu işlere onlar herhalde konuşup konuyu hallederler aralarında ...

Belkide zamana bırakmak daha iyi gibi sinirler gergin tabi...

Eşiniz keşke orda tepkisini belirtseymiş,benim de işlerim çok yoğun yetişemiyorum iki tarafa da kusura bakmayın falan diye..şimdi o diyemediklerini içine atmıştır bence.
Siz daha ne yapabilirsiniz ki,akışına bırakın derim.

Kesinlikle bulaşmayın bence, kayınvalidenize de kesin bir dille anlatın ama kocanızın yanındayken yapın konuşmanızı.Sonra olmadık işler başınıza kalır maazallah, ne de olsa onların içinde "el kızı" olarak görebiir sizi kaynananız.

Teşekkürler kızlar hepinize,
aynen dediğiniz gibi yapıyorum, karışmıyorum :)
Bugün yine doktora gidiyorum, yumurtalıklar ne durumda tekrar bakacaklar,
Tedavi öncesinde hormonlarımın dengelenmesi lazım, bir türlü düzelmedi..
Ben kendime odaklanıyorum ve moralimi bozacak şeyleri uzaklaştırıyorum :49:

canım et tırnaktan ayrılmaz. sen karışma onlar zaten barışacak eninde sonunda. ama sen gene ara ara telefonla hatırlarını sor. eşin küstü diye küslük ettin zannederlerse yarın barışınca kabak senin başına kalmasın.

kayınvalidenle olumlu konuşmaya devam et. ama kendini de yorma üzme.

bebişin belki de bebişlerin ( ikiz doğdu içime )olunca herşey düzelir zaten.

canım et tırnaktan ayrılmaz. sen karışma onlar zaten barışacak eninde sonunda. ama sen gene ara ara telefonla hatırlarını sor. eşin küstü diye küslük ettin zannederlerse yarın barışınca kabak senin başına kalmasın.

kayınvalidenle olumlu konuşmaya devam et. ama kendini de yorma üzme.

bebişin belki de bebişlerin ( ikiz doğdu içime )olunca herşey düzelir zaten.

Ah canım güzel dileklerin için sağol, inşallah şu tedavi yüzümüzü güldürür :)

Bu arada doğru söylüyorsun, elbet araları düzelir, sadece ben kendimi çok arada kalmış hissediyordum sorumluluğummuş gibi..
Ama tabiki asla saygımı eksik etmem, arar sorarım yine..

Back
X