• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailesi

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
Kızlar mrb ben 7 senelik evliyim bir oğlum var ve 4 aylık ta hamileyim. Şu son 2 aydır önce eşim ameliyat oldu sonra babam en son kayinpederim ameliyat oldu hergun hastaneler sinir stres arada benim kanamalarim oldu. Derken bir süredir çok kötüydü herşey. Eşimler 5 kardeş ve ailenin tek evli sondan bir büyük oğlu. Evli ve farklı bir evimiz olmasına rağmen gidilen heryere eşim götürüyor gidilmeyen her yerin sebebi benim diğer bekarlar istediği gibi hatta hiçbir ortama girmiyor bir tek biz gitmeyince de kavga kıyamet. Bir süredir çok kötü günler geçirdik biraz motslimiz bozuk keyiflenelim bir gün olsun hamileliğin keyfini çıkarayım istedim. Sabah tan beri evi temizledim eşime sarmalar hazırladım üşenmedim elimde yufkalar açtım güzel güzel giyindim güzel bir masa hazırladım maksadım sadece güzel bir kaç saat geçirmekti. Eşim aradı çıktım geliyorum die 5 dk sonra aradi annem çok hastaymış hastaneye götürücwm dedi tamam dedim. Bu saate kadar hastanedeydiler Sonuç kayınvalidem in gazı varmış. Nasıl sinir olduğumu anlatamam. Esimle baya bir tartıştık tamam diyorum hastalık için bişey demiyorum ama madem sabah beri hasta niye diğerleri götürmüyor da sen dedim. Tamam hadi bu hastalık yine bişey demim diyorum ama her zaman her koşulda bu böyle. Ben hamile halimle her gün hasta oluyorum ama diyorum bunca hastalık arasında sesini çıkarma diyorum kendi kendime moral vermeye çalışıyorum ama bir tek destekçim bir tek anlayanim yok. Ben sürekli gidip temizlik yapıyorum evlerinde bu halimle yapmayınca kıyamet kopuyor ben napocam Allah aşkına eşim desen hiçbir şekilde anlamıyor herseylerine ben koşuyorum yapmadığım zaman hep kavga kıyamet ama çok yoruldum gerçekten. Çok anlayışsız bir eşim ve ailesi var. Bugüne hep çalışıyordum bir şekilde işimi bahane ediyordum ama bu hamileliğinde evdeyim her türlu türlu bahanelerle kötü bir sona gidiyoruz

Sorun ne yazık ki dediğiniz gibi eşinizin " anlayışsız" olmasi. Eşiniz size düşünceli davranmazsa diğerleri ne yapar. Ben sırf bu geldin gittin muhabbeti olmasın diye gurbete gittim ne eşimin ailesi ne de benim ailem bu şehirde. Zor ama kafam çok rahat. Size verecek tavsiyem yok ne yazık ki ikinci çocuğa hamileymissiniz ve hiç düzelmemis. Allah yardımcınız olsun eşiniz ve ailesine de akıl fikir versin.

Eşinize rest zamanınız gelmiş. Bu halinizle temizliğe gitmek ne demek?

Ailenizle konuşup destek görürseniz gidin. Kendinize eziyet ettirmeyin. Eşiniz düzelmeden hiçbi şey düzelmez..

Ne güzel ne mutlu senin için. Eşim gün geçtikçe dusuncesizlesmeye daha dogrusu herşeyi kulak arkası ederek üstünü kapatmaya yada zorda kalırsa bağırmaya çağırmaya işi kavgaya dökmeye başladı. Nasıl çözeceğim bilmiyorum. ☹️ Çok mutsuzum

Eşinize rest zamanınız gelmiş. Bu halinizle temizliğe gitmek ne demek?

Ailenizle konuşup destek görürseniz gidin. Kendinize eziyet ettirmeyin. Eşiniz düzelmeden hiçbi şey düzelmez..

Ailemde yok maalesef annem yıllar önce vefat etti babam ikinci evli ve iki kız kardeşim var onlarda uzakta herkes kendi derdinde kendi halinde hala amca teyze desen hiçbiri yok çok yalnız kaldım ve sebebi maalesef bu yalnızlık sahipsizlik

boyle bır ese kusura bakmayın ne borek acması..ne sarması...hamıle olan sızsınız...herzaman bir erkegın tabıkı ailesınını kıymetını bilmesınden yanayım...ama sızın esiniz sizi ezerek yapıyor...hakka giriyor.

Ne yapmalı sizce hani derler ya biseyler düzelsin istiyorsanız önce kendinizi değiştirin erkekler çocuk gibidir biraz yaklaşın die inan öyle yapmak istedim sadece eve geldiği zaman onun için uğraşan bir eşi olduğunu değer gördüğünü görsün istedim sonuç tabiki hüsran

Babanızın 2. Evliliği olunca sahip çıkamıyo mu size? Zor durumdasınız. En azından babanız eşinizle konuşsa o bile etkili olur..

Kızlar mrb ben 7 senelik evliyim bir oğlum var ve 4 aylık ta hamileyim. Şu son 2 aydır önce eşim ameliyat oldu sonra babam en son kayinpederim ameliyat oldu hergun hastaneler sinir stres arada benim kanamalarim oldu. Derken bir süredir çok kötüydü herşey. Eşimler 5 kardeş ve ailenin tek evli sondan bir büyük oğlu. Evli ve farklı bir evimiz olmasına rağmen gidilen heryere eşim götürüyor gidilmeyen her yerin sebebi benim diğer bekarlar istediği gibi hatta hiçbir ortama girmiyor bir tek biz gitmeyince de kavga kıyamet. Bir süredir çok kötü günler geçirdik biraz motslimiz bozuk keyiflenelim bir gün olsun hamileliğin keyfini çıkarayım istedim. Sabah tan beri evi temizledim eşime sarmalar hazırladım üşenmedim elimde yufkalar açtım güzel güzel giyindim güzel bir masa hazırladım maksadım sadece güzel bir kaç saat geçirmekti. Eşim aradı çıktım geliyorum die 5 dk sonra aradi annem çok hastaymış hastaneye götürücwm dedi tamam dedim. Bu saate kadar hastanedeydiler Sonuç kayınvalidem in gazı varmış. Nasıl sinir olduğumu anlatamam. Esimle baya bir tartıştık tamam diyorum hastalık için bişey demiyorum ama madem sabah beri hasta niye diğerleri götürmüyor da sen dedim. Tamam hadi bu hastalık yine bişey demim diyorum ama her zaman her koşulda bu böyle. Ben hamile halimle her gün hasta oluyorum ama diyorum bunca hastalık arasında sesini çıkarma diyorum kendi kendime moral vermeye çalışıyorum ama bir tek destekçim bir tek anlayanim yok. Ben sürekli gidip temizlik yapıyorum evlerinde bu halimle yapmayınca kıyamet kopuyor ben napocam Allah aşkına eşim desen hiçbir şekilde anlamıyor herseylerine ben koşuyorum yapmadığım zaman hep kavga kıyamet ama çok yoruldum gerçekten. Çok anlayışsız bir eşim ve ailesi var. Bugüne hep çalışıyordum bir şekilde işimi bahane ediyordum ama bu hamileliğinde evdeyim her türlu türlu bahanelerle kötü bir sona gidiyoruz

ya bırakın kıyamet kopsun Allah aşkına
ne yapacaklar, dövecekler mi sizi?
kavga kıyamet olur, siz istifinizi bozmazsınız, kıyamet kopar siz tavrınızdan geri adım atmazsınız, en sonunda onlar da anlar
bir tane temizlikçi tutsunlar
2 çocuklu bir anneyi temizlikçi gibi kullanmasınlar
siz de kendinizi kullandırtmayın yahu
bırakın kopsun kıyamet

Temizliğe gitmezseniz kıyamet kopuyormuş ya.
Nasıl mesela?
Ne oluyor?
Eşiniz mi sorun ediyor?
En fazla ne olur yani,döver mi söver mi?
Neler yaşanır?

Güzel yemekler,kıyafetlerle hoş bir ambians yaratmayı düşlediğinize göre eşinizle iyisiniz yine de.
Şöyle sağlam bir rest çekme,bir kriz ile eşinizi yola getirebilirsiniz sanki.
Önceliği kendi ailesine vermeli.
Kendi ailesi kim?
Siz ve çocuklarınız.
Önce bunu bir kabul edelim;)
Eşinizin ailesi sizsiniz.
Bunu siz benimseyin,ona da öğretin.

valla sızın durumunuza uzaktan davulun sesı hoş misalı ne desem bilmiyorum...bıraz kız tarafı soyle erkek tarafına goz dagı verse...yanı esınız kendini hint kuması gibi sanmasa...vazgecılmez gormese kendini..bır kac kez net tavrınızı koyun...hamıle ınsana hangi vijdan temızlık yaptırır...sokakta gordugum hamılelere elımden gelse yardım ederim...ıcımden hepsine Allah kolaylastırsın dıye dua ederım...ıns su aylak gezen bir anneyı bile doktora goturmeyen kısıler evlenırde kayınvalıdenız baksın bakalım her gelın aynımı.

Hastalıkta , hastalıkmış haa,Gaz:))))ayy o kadar hazırlanacam sonuç bu,,keşke bana diyeydi vakitlice de,zeytinyağı ile karnını saat yönünde ovayım diye düşünürdüm:);)

ya bırakın kıyamet kopsun Allah aşkına
ne yapacaklar, dövecekler mi sizi?
kavga kıyamet olur, siz istifinizi bozmazsınız, kıyamet kopar siz tavrınızdan geri adım atmazsınız, en sonunda onlar da anlar
bir tane temizlikçi tutsunlar
2 çocuklu bir anneyi temizlikçi gibi kullanmasınlar
siz de kendinizi kullandırtmayın yahu
bırakın kopsun kıyamet

Kopsada değişen bişey olmaz inan 10 15 gün eşimle kuseriz sonra yine mecburiyetten barışıriz ya aileler gelir ya bişey olur ya çocukla alakalı bişey olur yine değişen bişey olmaz bana böyle kesin bir çözüm lazım

Ne yapmalı sizce hani derler ya biseyler düzelsin istiyorsanız önce kendinizi değiştirin erkekler çocuk gibidir biraz yaklaşın die inan öyle yapmak istedim sadece eve geldiği zaman onun için uğraşan bir eşi olduğunu değer gördüğünü görsün istedim sonuç tabiki hüsran

yanlış yoldasınız
onun için uğraşan bir eşten önce, kendine değer veren bir eş olmanız lazım
siz kendine değer vermezseniz, eşiniz de ailesi de böyle tepenize çıkar
kusura bakmayın ama hakikaten anlayamıyorum
size böyle davranılmasına nasıl izin veriyorsunuz?
nasıl gidip yapıyorsunuz o temizliği sürekli?

Hastalıkta , hastalıkmış haa,Gaz:))))ayy o kadar hazırlanacam sonuç bu,,keşke bana diyeydi vakitlice de,zeytinyağı ile karnını saat yönünde ovayım diye düşünürdüm:):KK66:
İnan her zaman yaptığı şey ilk defa değil ama işte çare yok çözüm yok hep böyle gider eşime en son sadece dedim ki bu evin tek gelini ben olduğum için beni anlamıyorsun ama yarın öbürleri evlendiğin de anlayacaksın o zaman dicektsin ki karıma çok haksızlık etmişim die ama o zamana kadar inşallah beni kaybetmiş olmazsın dedim

Kopsada değişen bişey olmaz inan 10 15 gün eşimle kuseriz sonra yine mecburiyetten barışıriz ya aileler gelir ya bişey olur ya çocukla alakalı bişey olur yine değişen bişey olmaz bana böyle kesin bir çözüm lazım

beni yanlış anladınız
ben boşanın ayrılın vs demiyorum
kesin çözüm bu
"yapmayacağım" diyeceksiniz
inatla diyeceksiniz
karşınıza kim gelirse gelsin "yapmayacağım" diyeceksiniz
ne yaparlarsa yapsınlar diyeceksiniz

yanlış yoldasınız
onun için uğraşan bir eşten önce, kendine değer veren bir eş olmanız lazım
siz kendine değer vermezseniz, eşiniz de ailesi de böyle tepenize çıkar
kusura bakmayın ama hakikaten anlayamıyorum
size böyle davranılmasına nasıl izin veriyorsunuz?
nasıl gidip yapıyorsunuz o temizliği sürekli?
Ben adına merhamet diyorum siz aptallık diyebilirsiniz. Benim ailem olmadığı için kıyamıyorum eşim ailesiyle kötü olsun istemiyorum demekki yanlış yapıyorum

Sizin şöyle güzel afilli bir cinnet geçirme zamanınız gelmiş ayılıp bayılıp hastanelik olacaksınız ki eş kişisinin aklı başına gelsin. Bir de doktora kontrole gidince kendisiyle özel görüşün azıcık eşinizi korkutsun yorulmayacak üzülmeyecek dinlenmesi lazım gibi gibi. Artık bişeyler yapın hamile olan sizsiniz. Eşinizin aklı başına gelsin biraz sizi ve çocuğunu düşünsün.

Yani siz resti cekmiyorsunuz ki. "Ben bir daha hamile halimle temizlige gitmiyorum. Cok lazimsa kardeslerin ve sen halledin veya adam tutun. Hadi yallah!" Demek bu kadar mi zor. Kavga edecekse etsin. Duvar ha surda. Birde kanamalariniz varmis. Baslatmasin..

Back
X