Eşim ve ailesi

Yalan söylemek zorunda mi bırakıyorsunuz acaba ? Çok mu baskıcısınız ?

Hiç görüşmemek olmaz arada çocuk varsa.

En aza indirmek en doğrusu. Bayramı , düğünü var bunun, bir yerden patlak verir .
Baskı derken şöyle . Bu kadar sıkıntıya rağmen bir kere Allah razı olsun demeyen, sanki ben her yükü çekmek zorundaymisim gibi bana kotu davranan , beni aile olarak görmeyen bu insanlara daha fazla destek olmak istemiyorum. Bu baskiysa evet

Merhaba. 9 yıllık evliyim. Bir çocuğum var. Evliligimin başlangıcını anlatayım. Eşimin ailesi durumumuz yok dedi diye ben de iyi niyetlerine inanarak eşyadır evdir dugundur herşeyi eşim ve ben borçlanarak yaptık. İki yıl içerisinde borcumuzu bitirdik derken eşim kardeşi için bir kredi kendi çekti diğerine de kefil oldu. Bu arada ben hamileydim çocuğumuz olacak ya ödemezse ne yaparız diye karşı çıktım. Beni kötü ilan ettiler aile içinde . Ve dediğim gibi de birkaç ay sonra odememeeye başladı. Bizim doğum çocuk masrafı derken bunlar eklendi icralar şunlar bunlar çok zor zamanlar geçirdik. Daha yeni toparliyoruz 9. Yılda. Buraya kadar tamam yaşandı bitti önümüze bakalım diyebiliriz ama bu süreçte eşimin ailesi bir kere bile bana kızım seni de zor durumda bıraktık bütün maaşın bizim borçlara gitti gibi bir dusuncede olmadı.Her zaman benimle zıt, inat, hadsizce davrandılar. En son gecen hafta kv bize geldiğinde eşimle birlikte bana bir yalan söylediklerini fark ettim. Küçük bir yalandi ama çok sinirlendim demek ki yıllarca benim samimiyetimi somurmusler kimbilir belki büyük yalanlar da var. Kavga çıktı haliyle. Ben artık dayanamadigimi ve boşanmak istedigimi söyledim. Yıllarca maddi manevi beni suistimal ettiklerini söyledim. Eşim çocuk için tekrar düşün dedi. Ben ise şöyle bir şart kostum. Bana bir daha asla en ufak bir konuda yalan söylememesini,birşey gizlememesini ve artık ailesiyle görüşmek istemediğimi söyledim. Kendisi istediği gibi gidip gelsin ama ben gerçekten artık yüzlerini görmek istemiyorum kendimi enayi gibi hissediyorum. Bunlara eşim henüz cevap vermedi şu an ayriyiz. Sizce ailesiyle görüşmeyi isyememek çok ağır bir şart mı oldu? Bu şekilde evlilik yürür mü
Yurur yurur canm en iyisini yapmissin 9 yildir somurulmus esin akli varsa seni secer

İlk icra geldiğinde boşanmalıydınız.
Ailemiz bizi elin sorumsuz hıyarının it kardeşinin borcunu ödeyeyim diye okutmuyot.

Hayır ne parası alması daha üstüne veriyodur benden gizli. Kredi bizim uzerimize olduğu için mecbur ödedik . Üstüne yattilar ve herhangi bir utanç duymuyorlar ben ona üzülüyorum . Onlar için birşey yaoma istegimin olmamasının sebebi bu. Benimle aynı maaşı alanlar ev araba sahibi oldu benim ilk evlilik gençlik yıllarım borç ödemekle gecti
Nasil ya kayninizin kredisini siz ödediniz yani? Eşiniz bu duruma nasil bir sey demiyor ben buradan sinirlendim ne hakla siz ödersiniz o krediyi peki kayninizin ya da ailesinin bu duruma açıklaması ne

Baskı derken şöyle . Bu kadar sıkıntıya rağmen bir kere Allah razı olsun demeyen, sanki ben her yükü çekmek zorundaymisim gibi bana kotu davranan , beni aile olarak görmeyen bu insanlara daha fazla destek olmak istemiyorum. Bu baskiysa evet
Neden ödediniz eşiniz bir yerden bulup ailesinden alip ödeseydi. 9 yil bir de:oha:

Ama eşinizin ailesi ve yardımcı olmak isterse engelleyemezsiniz ki .

Bende otobüsle gitmesindense babamı ben bırakmak isterim.
Esim engellerse kirilirim

Götürür. Beni sinirlendiren beni kullanmaya arada kaynatmaya çalışmaları. Annemi doktora götürüyorum diyeceğine babamı goturcem dese problem olmazdı. Ha bu arada gönülden ister miyim babasını götürmesini hayır tabiki çünkü yıllardır çocuğumun rizkindan kısıp onların borcunu ne zorluklarla ödüyorum o daha gezme peşinde. Biraz düşünceli davransinalr istiyorum . Ben birine böyle birşeye sebep olsam bir daha bişey istemeye cekinirim
Arkadasim boyle birseye sen cekinirsin ben cekinirim karsindaki insan yuzsuzse cekinmez, babam zamaninda amcama kredi cekmis tabi ki amcam odememis hem de yillar onceki kriz doneminde sonra babamn maasini haciz falan derken babamn maasi komple krediye gidiyordu ve bu surecte kimse yanimzda degildi cocuklugum yoklukla gecti anlayacan hem de bos yere, annem hasta bakti, tarlada calisti hep onlarin borcu icin babam ek is yapti geceleri evi gecndirebilmek icin oysaki o borc olmasa biz cok rahat olurduk hey neysr biz borcu bitrdik rahat ettik annemler yine amcamlarla gorusuyor ama eski samimiyet yok, annem birgun amcamlara oturmaya gitmis birsey icin o sirada amcamn oglu gelmis ve yengemle beraber soylenmeye baslamis meger amcamin oglu babamdan kredi cekmesini istemis babamda kabul etmemis ama insanlardani yuzsuzluge bak birde cekmedi diye trip atiyorlar, annem deliye dondu kadinin hali hala gozumun onunda zamaninda cektigi sikntilar geldi aklina babamla feci kavga ettiler babam kabul etmedin o yuzden soylemedim sana desede annem zor sakinlesti...yani bu insanlar yuzsuzse isteginiz hic de cok degil gorusmeyin

Arıza değil bu. Kullanılmak istemiyorum artık daha fazla. Bana da yazık değil mi 9 yıldır çalış çalış yedir. Çocuğuma bir lira yatırım yapamadım. İhtiyacı olsa amenna. Ne bileyim bir doktora gider, ya da gidemeyecek durumu olur biz götürürüz ama hala gezmek derdinde olmaları haksızlık değil mi
Kesinlikle haklisinz kararinizdan vaz gecmeyin esinz yola gelsin

Neden yürümesin ki sonucta size ve evliliginize zarar veriyorsa görüsmemek en dogal hakkiniz. Is esinizde bitiyor bu durumda.

Seven adam çocuk için tekrar düşün demez, en başta sana ve çocuğuna bunları yaşatmaz. Pişman olsa bile sizi vazgeçirmek için çocuğu düşün diyor, demiyor ki özür dilerim bir daha olmaz eşeklik ettim verdiğim parayı da geri alacağım falan. Acı ama kocanız sizi sevmiyor yeterince değer vermiyor. Bulmuş sizi sömürüyor işte neden hala şart koşuyorsunuz ki? Bir 9 sene daha gitsin diye mi?

Diyorsun ya kv bana kıymetimi bilen şeyler söylemedi diye, kocan kıymetini biliyor mu ki kv den bekliyorsun.

Ben benzer bir durum yaşamıştım tamam bir daha olmayacak demişti ve kardeşlerine verdiği borçları isteyip bir şekilde eksik de olsa toplamıştı o günden beri de daha borç konusu açılmadı.

Seven adam çocuk için tekrar düşün demez, en başta sana ve çocuğuna bunları yaşatmaz. Pişman olsa bile sizi vazgeçirmek için çocuğu düşün diyor, demiyor ki özür dilerim bir daha olmaz eşeklik ettim verdiğim parayı da geri alacağım falan. Acı ama kocanız sizi sevmiyor yeterince değer vermiyor. Bulmuş sizi sömürüyor işte neden hala şart koşuyorsunuz ki? Bir 9 sene daha gitsin diye mi?

Diyorsun ya kv bana kıymetimi bilen şeyler söylemedi diye, kocan kıymetini biliyor mu ki kv den bekliyorsun.

Ben benzer bir durum yaşamıştım tamam bir daha olmayacak demişti ve kardeşlerine verdiği borçları isteyip bir şekilde eksik de olsa toplamıştı o günden beri de daha borç konusu açılmadı.
Üzücü ama haklisiniz

Arkadasim boyle birseye sen cekinirsin ben cekinirim karsindaki insan yuzsuzse cekinmez, babam zamaninda amcama kredi cekmis tabi ki amcam odememis hem de yillar onceki kriz doneminde sonra babamn maasini haciz falan derken babamn maasi komple krediye gidiyordu ve bu surecte kimse yanimzda degildi cocuklugum yoklukla gecti anlayacan hem de bos yere, annem hasta bakti, tarlada calisti hep onlarin borcu icin babam ek is yapti geceleri evi gecndirebilmek icin oysaki o borc olmasa biz cok rahat olurduk hey neysr biz borcu bitrdik rahat ettik annemler yine amcamlarla gorusuyor ama eski samimiyet yok, annem birgun amcamlara oturmaya gitmis birsey icin o sirada amcamn oglu gelmis ve yengemle beraber soylenmeye baslamis meger amcamin oglu babamdan kredi cekmesini istemis babamda kabul etmemis ama insanlardani yuzsuzluge bak birde cekmedi diye trip atiyorlar, annem deliye dondu kadinin hali hala gozumun onunda zamaninda cektigi sikntilar geldi aklina babamla feci kavga ettiler babam kabul etmedin o yuzden soylemedim sana desede annem zor sakinlesti...yani bu insanlar yuzsuzse isteginiz hic de cok degil gorusmeyin
Aynı durum işte

Ha bu arada kaynım ve kayinbabam da ickici insanlar. İsteseler şimdiye kadar içkiye sigaraya verdikleri parayla borç odenirdi. O yüzden bu kadar doluyum. Tamam normalde ailelerimize destek olalım ama böyle olunca insan kullanmaktan başka bişey değil. Üstelik buna karşılık benim aileme ise kuruş faydamiz olmadı babam kanser hastası yıllardır tedavilerine toplu taşımayla gidiyor

Ha bu arada kaynım ve kayinbabam da ickici insanlar. İsteseler şimdiye kadar içkiye sigaraya verdikleri parayla borç odenirdi. O yüzden bu kadar doluyum. Tamam normalde ailelerimize destek olalım ama böyle olunca insan kullanmaktan başka bişey değil. Üstelik buna karşılık benim aileme ise kuruş faydamiz olmadı babam kanser hastası yıllardır tedavilerine toplu taşımayla gidiyor götür desem eşime bin bahane buluyor

Babasi akraba ziyaretine baska bir ile gidecekmiş 3 saatlik yol.Evlerinin az ilerisinde otobüs var ve herhangi bir sağlık sorunu yok. Ama Eşim götürüp getirmiş. Bana annemi doktora goturcem demişti.ben de kv gelince ne dedi doktor var mı bir sorun dedim kem kum etti anladim
Yalana sebep siz olabilir misiniz

Ben sizin yerinizde olsam ilk ödemediğinden boşardım ,resti çekerdim siz çok geç kalmışsınız ,
Ayrıca kardeşine parayı elden vermedi hesaptan gönderdiyse icra başlatın ,paranızı alın ,
Belki de sizin haberiniz yok bu kredi işide yalan hibe etti size ödetiyor

Siz bunca zaman bir sürü konuda sömürülmenize ses etmemiş.katlanmışsınız.Ama,babasını arabası ile götürüp eşinizin bunu sizden saklaması ve yalan söylemesine bozulup patlamışsınız.Şimdi bunu kime anlatsanız,'' Bunda ne varki'' der.Bence de bunda ne var ki.Sizi anlayabiliyorum.Kızmakta sonuna kadar haklısınız.Ama,eşinizin ailesi ile görüşüp görüşmemek sizin sorununuza çözüm olur mu?Bilemedim.Neticede siz görüşmeseniz bile eşiniz aynı kafada devam eder,sizin emeklerinizi hoyratça kullandırtmaya devam ederse,sizin görüşüp görüşmemeniz neyi değiştirirki.Babasının ,anasının sağlık sorunu olsun,bir yere götürüp getirme olsun,bu tür meseleler zaten olur,olacaktır.Bunlar normal olan şeyler. Bunun dışında, bu koca sizi ve kendini maddi açıdan aile üyelerine her türlü paspas etmeye devam eder.Evliliğinizi bunca sıkıntıyı çektikten sonra böyle bir sebeple bitirmeyin bence.Ailesiyle görüşmeme şartınızın bir ehemmiyeti yok.Daha etkin kararlar alın.Eğer çalışıyorsanız. Eşinize hiçbir konuda maddi destek vermeyeceğinizi ,evi geçindirme işini tamamen onun yapması şartını koyun.Bakalım kabul edecek mi?

Merhaba. 9 yıllık evliyim. Bir çocuğum var. Evliligimin başlangıcını anlatayım. Eşimin ailesi durumumuz yok dedi diye ben de iyi niyetlerine inanarak eşyadır evdir dugundur herşeyi eşim ve ben borçlanarak yaptık. İki yıl içerisinde borcumuzu bitirdik derken eşim kardeşi için bir kredi kendi çekti diğerine de kefil oldu. Bu arada ben hamileydim çocuğumuz olacak ya ödemezse ne yaparız diye karşı çıktım. Beni kötü ilan ettiler aile içinde . Ve dediğim gibi de birkaç ay sonra odememeeye başladı. Bizim doğum çocuk masrafı derken bunlar eklendi icralar şunlar bunlar çok zor zamanlar geçirdik. Daha yeni toparliyoruz 9. Yılda. Buraya kadar tamam yaşandı bitti önümüze bakalım diyebiliriz ama bu süreçte eşimin ailesi bir kere bile bana kızım seni de zor durumda bıraktık bütün maaşın bizim borçlara gitti gibi bir dusuncede olmadı.Her zaman benimle zıt, inat, hadsizce davrandılar. En son gecen hafta kv bize geldiğinde eşimle birlikte bana bir yalan söylediklerini fark ettim. Küçük bir yalandi ama çok sinirlendim demek ki yıllarca benim samimiyetimi somurmusler kimbilir belki büyük yalanlar da var. Kavga çıktı haliyle. Ben artık dayanamadigimi ve boşanmak istedigimi söyledim. Yıllarca maddi manevi beni suistimal ettiklerini söyledim. Eşim çocuk için tekrar düşün dedi. Ben ise şöyle bir şart kostum. Bana bir daha asla en ufak bir konuda yalan söylememesini,birşey gizlememesini ve artık ailesiyle görüşmek istemediğimi söyledim. Kendisi istediği gibi gidip gelsin ama ben gerçekten artık yüzlerini görmek istemiyorum kendimi enayi gibi hissediyorum. Bunlara eşim henüz cevap vermedi şu an ayriyiz. Sizce ailesiyle görüşmeyi isyememek çok ağır bir şart mı oldu? Bu şekilde evlilik yürür mü
Tek bir olay değil ama biriken çok şey olmuşsa ve hiçbir şekilde ailesini savunamiyorsa bu ağır bir şart değil.kendisi istediği şekilde görüşebilir ama aramıyor bile..bizler cektigimizle kalıyor ve Allah a havale ediyoruz

Back
X