Genellikle büyük-küçük konularında benim savunduğum şeyi söylemek istemişsin, anladım.
Ben de "Neden yaşça küçükler, büyükleri idare etmeye çalışır ki? Neden aman yaşı var, fikri sabittir artık vb. diye alttan alıvereyim der ki, aslında büyüklerin, kendilerinden küçükleri idare ederek tecrübeleriyle onları doğru iletişime çekmeleri gerekirken yarışırlar, niye yaşlarına yakışmaz davranırlar-toparlamazlar bir şeyleri?" derdim ki hala daha kkda bazı konularda bunu derim. ancak her insan idare edilmiyor Minnoş. Bir denersin, iki denersin olmaz. Ya da bir olaydaki davranışını, halini görürsün "Buna laf işlemez" dersin.
Bu konuda da aile büyüklerinin, orta yolu bulma konusunda pasif davranmalarını/sessiz kalmalarını, gelinlerinin yırtıcılığına bağlıyorum (Konu içinde konu sahibinden gelen yorumlara bakarak).
Ancak olayların başlangıcını bilmiyorum demiştim, hatalar da genellikle tek taraflı olmaz, birbirlerini tetikleyen olaylar silsilesi yaşanmıştır, olabilir. Ama kimin nerede durduğuna bakıyorum bir de, Kp böyle büyük olayda da susmuş, kızına sövülüp sayılırken "Sen de haddini aştın artık yeter terbiyesiz!" bile dememiş (Demeliydi bence); buna bakınca da gelinin yırtıcılığına/çok laf işlemeyecek biri olabileceğine biraz daha ikna oluyorum.