Şahsen hepinizi haksız buldum, kavga neden çıktı bilmiyorum ama görümceniz anne babasının evinden sizi kovamaz, siz eşinizin anne babasına gelmişsiniz, orası anne babanın evi, kayınvalide ve kayınpederiniz araya girip burası bizim evimiz hepiniz bizim evladımızsınız, konuşmayın tartışmayın bir susun bakalım deyip sizi de görümcenizi de susturabilirdi.
Görümcenizin söyledikleri ve üslubu ne kadar kötüyse sizin de üslubunuz o kadar kötü.
Görümcenizin sevgilisinin evi, yanlış anlamadıysam sevgilisinin annesi ve teyzesi ne alaka? Onlara neden anlatıyorsunuz?
Görümcenizin 2 kere evlenmesi, para yedirmesi de onu ilgilendirir, size söylediği ağır sözlerin karşılığı bu sözler olmamalıydı bence, yanlış okumadıysam eniştesi eşinizin parasını mı vermemiş ? Hesabını eşinizin sorması gereken şeyleri de ortaya dökmemelisiniz bence.
Eşiniz arada kalmış orta yolu bulamamış, anne babasının yapamadığı arayı o yapabilirdi mesela, gerçi sizi sakinleştirmeye çalışmış ama siz sakinleşmek yerine tartışmaya devam etmişsiniz, gelin görümce çirkinleşmişsiniz ne yazık ki, öte yandan eşinizin ailesinin sizinle ilgili isteğine sessiz kalmasını da doğru bulmuyorum çünkü belirttiğim gibi ortada kötü sözler ve çirkinleşme varsa gelin görümce birbirinizden farkınız yok, siz ne kadar kabahatliyseniz görümceniz de o kadar kabahatli, bu durumda ben eşinizin yerinde olsam eşimi evimizde bırakırken ablamla hiçbir şey olmamış gibi devam etmem, onun da hatalı olduğunu söylerim yüzüne.
Ayrıca benim evimden kendi aralarındaki mesele yüzünden evlatlarımın gelinimi ya da damadımı kovmasını istemem, ben bostan korkuluğu değilim, ikisi de hatalıysa birine kapımı açarken diğerine kapatmam.
Bu sebeple şahsen bana kapısını kapatan bir aileyi de ne arar sorarım ne de gideceğim diye diretirim.
Evet hepiniz hatalısınız fakat anne baba olmanın kurallarından biri de hatalı olan herkesi bir araya getirip birbirinden özür dilemelerini sağlamaktır bence, biri gelmesin diğeri gelsin diye aradaki öfkeyi daha da körüklemem doğrusu.
O yüzden en temizi hiçbiriniz birbiriyle görüşmesin, ne ağızlarınızın ayarı var, ne gelin-görümce arasındaki kavgayı durdurup burası benim evim ikinize de ne oluyor diyebilen ebeveynler var.