Eşim ve ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

suprzymrta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2024
120
9
13
29
Kızlar merhaba 2.5 yıldır evliyim eşim mesleği dolayısıyla sürekli yurt dısı görevlerine gidiyor ikimizde aynı memleketliyiz fakat farklı bir şehirde yasıyoruz mesleğinden dolayı o görevlere gittiğinde bu görevler en az 5 ay sürüyor ben ailemin yanında kalıyorum fakat eşimin ailesi asla beni arayıp birseye ihtiyacın varmı demiyor bisey lazım oldugunda abileri arıyor sadece annesi vefat etti zaten babası daha bir kere yasadığımız evin kapısını acmadı görümcem zaten asla muhatap olmuyor esimlede benimlede esim görevden geldi oraya gitmek istediğini söylüyor ben gitmek istemiyorum ne yapmaylıyım

Siz çalışmıyor musunuz isteklerinizi eşinize söyleyin.Yetiskin kadinsiniz.Zaten annesi yokmuş . Görümce kendi hayat gailesindedir .Sizinle ilgilenmek durumunda değil . Üstelik aile çok arar sorar yardım ederse çok da karşılık bekler hastayız gel bak olur .Madem çok ilgi istiyorsunuz öyle bir aile seçip kaçacak yer arayabilirsiniz

Kızlar merhaba 2.5 yıldır evliyim eşim mesleği dolayısıyla sürekli yurt dısı görevlerine gidiyor ikimizde aynı memleketliyiz fakat farklı bir şehirde yasıyoruz mesleğinden dolayı o görevlere gittiğinde bu görevler en az 5 ay sürüyor ben ailemin yanında kalıyorum fakat eşimin ailesi asla beni arayıp birseye ihtiyacın varmı demiyor bisey lazım oldugunda abileri arıyor sadece annesi vefat etti zaten babası daha bir kere yasadığımız evin kapısını acmadı görümcem zaten asla muhatap olmuyor esimlede benimlede esim görevden geldi oraya gitmek istediğini söylüyor ben gitmek istemiyorum ne yapmaylıyım
yurt dışı derken nereye gidiyor , sizçalışmıyorsanız siz neden onunla gitmiyorsunuz ? 5 ay çok ya.

Ailenizin yanında kalıyorsunuz neden bir ihtiyacınız olsun ki? Kayınvalide olsa arada sorsa tamam derim de kaynınızın sorması garip değil mi? Sonuçta siz eşinizin mesleğini bilerek evlendiniz ya da sonrasında ikiniz anlaştınız bu konuda. Eşiniz de giderken sizin ihtiyaçlarınızı düşünüyordur. Bu beklenti bana saçma geldi. Siz ailenizle doya doya vakit geçirebiliyorsunuz eşiniz de bunu haketmiyor mu?

Bu anlattıklarınız çoğu evlilikte olağan şeyler bence ne kadar uzak o kadar iyi benimkiler de öyle eşim yurtdışına gidiyor aynı sizin gibi belki beş ay bazen 7 ay sürüyor arayıp sormazlar torunlarını bile merak etmezler yani çok nadir ayda bir gelip görür giderler ben hiç dert etmiyorum böyle olduğu daha iyi diyorum karışan yok laf sokan yok kafam rahat valla boşverin takmayın gitmek istemiyorsnız da gitmeyin valla benim eşim beş aylık görevden gelince gidelim diyor kaynanamlar köyde yaşıyorlar benim evim ayrı ama gidiyorum valla severek gidiyorum keyfini çıkarıyorum doğanın güzelliğin hem eşimle kötü olmaya gerek yok onları da takmadığım için böyle sorunlar olmuyor bence sizde böyle yapın

Kocanızın babası,abileri,ablası mı ihtiyaçlarınızı karşılayacak?

Nasıl sipariş vereceksiniz ki?

Olmaz bence.

Ben bir yaştan sonra anne babamdan bile bir şey istemedim.
Ben esimden bile maddi bir beklenti icinde değilim kızım nasılsın iyimisin bi ihtiyacın varmı diye sorulması tek beklentim sonucta bende o aileye yeni girdim benide arayıp gel kızım bi cay icelim denmesi gerekiyor bence

Ya gelip yalnız kalmayın diye sizde kalsalardı çok aşırı düşünceli olmalarından ötürü, bir derdiniz var mı bir daha düşünün benceksk
Keske böyle olsaydı eşim 1 aylık evliyken göreve gitti ben ne ailesine dahil olabildim ne kendi evime baska sehir sonucta kimseyi tanımıyorum etmiyorum korkuyorum

Ben esimden bile maddi bir beklenti icinde değilim kızım nasılsın iyimisin bi ihtiyacın varmı diye sorulması tek beklentim sonucta bende o aileye yeni girdim benide arayıp gel kızım bi cay icelim denmesi gerekiyor bence
Tamam öyle olsa güzel olurda her ailenin dinamiği aynı değil,zaten kv yok onları toparlayan biri hayatta değil .Belki hep soğuk ve mesafeliler belki sizi sevmiyorlar, belki o kadar hayat yorucu ki kendi dertlerinden siz akıllarına gelmiyorsunuz,belki aile evinde diye kafaları rahat ya da kızgınlar bunlar gibi bir çok neden sayabiliriz .Bu durumu kabullenip kendinize çocuğunuza odaklanın eşiniz gerekirse tek gitsin görsün illa sizi de yanında isterse en fazla 4-5 gün kalın gelin.....

Hem arayıp sorulmak istiyorsunuz,
hem de gitmek istemiyorsunuz.
İnsanlar arasinda iletişim icin karşılıklı adimlar atilmasi gerekir,
Siz bu adımları ne kadar attiniz?
Siz onlari ne kadar arayip sordunuz?

Mesele uzak olmaları gelip gitmemeleri değil
Mesele eş ailesinin bu kadar ilgisiz olup eşinin işten geldiğinde ailesiyle görüşmek istemesi ve sizede bunu dayatması sanırım
Hım bu durumda eşine ayak uydurman lazım
Ailenin sizi beraber görme hakkı varsa eş ailesininde var
Ha buarada 5 ay az zaman değil bu çok yıpratıcı ve düzensiz olur

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz diye yorumladım

Haklısınız nasılsınız iyi misiniz dense iyi olur da samimiyetten hoşlanmıyorlar galiba.

Mesele uzak olmaları gelip gitmemeleri değil
Mesele eş ailesinin bu kadar ilgisiz olup eşinin işten geldiğinde ailesiyle görüşmek istemesi ve sizede bunu dayatması sanırım
Hım bu durumda eşine ayak uydurman lazım
Ailenin sizi beraber görme hakkı varsa eş ailesininde var
Ha buarada 5 ay az zaman değil bu çok yıpratıcı ve düzensiz olur
Kesinlikle beni anladın 8 ay yoktu esim 1 kez olsun sormadılar beni ben beklenti icinde değilim maddi olarak allaha sükür sadece sende bizim gelinimizsin gel bir bardak cay icelim denmedi kendi rızamla gittim görümcemin kızı beni herkesin icinde bi bunun burda ne isi var ya diyerek dısladı ramazanda iftara cagırdı annemler babasını gelmedi bile ben bunlara üzülüyorum sonucta ben artık onların ailesine dahil oldım ben bu kadar yok sayılıyorsam 2.5 senedir 1 kez bunlar nerde yasıyo bi bakalım denmediyse bende gitmek istemiyorum

Hem arayıp sorulmak istiyorsunuz,
hem de gitmek istemiyorsunuz.
İnsanlar arasinda iletişim icin karşılıklı adimlar atilmasi gerekir,
Siz bu adımları ne kadar attiniz?
Siz onlari ne kadar arayip sordunuz?
En basından beri tüm adımları ben attım ben aradım ben gittim yalvarmadıgım kaldı bir kez evime misafir olun diye cagrılmadıkca gittim sizle olmak istiyorum esim yok benide cagırın edin dedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X