Esim ve ailesi…

isimyokkkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Herkese iyi geceler, başlık bulamadığım icin buraya yaziyorum, simdiden turkcem icin ozur diliyorum ben yurt disinda kaliyorum.
Benim sorunum esimin ailesi.. 4 senedir evliyim bir kaynanam var dusman basina 1 kez bile yemek yapip da cagirmadi, her neyse biz bir ara toplandik yine bizde tabi esimin annesi iste bu sene yilbasinda ne yapiorsunuz sizde toplanalim fln dedi esim de hemen atlati olur diye, butun özel gunlerde bizde toplaniyoruz, fikrimi bile sormadi… bu arada 1 eltim var evli ama ailede en buyuk ev bizim oldugu icin surekli bize geliyorlar.. daha 2 ay var ama dert olarak oturdu bana, kesinlikle bir neden bulup o gun baska birsey yapmamiz lazim fikirlerinize ihtiyacim var.. tesekkurler simdiden

Ne önerirsek önerelim bu geçici bir çözüm olacak. Eşinizle konuşmanız gerekiyor. Bir aile olduğunuzu, kararları ortak almanız gerektiğini, ona sorulan bu tip sorularda siz ortamda yoksanız eşime danışmam gerekiyor demesi gerektigini söylemeniz gerekiyor.

Gerçi 4 senelik evliymişsiniz. Defalarca konuşup kavgasını etmişsinizdir. Düzeleceğini zannetmiyorum.

Baştan söz vermişsiniz artık anca hastalık bahanesi uydurabilirsiniz o da çok gerçekçi olmaz. Eşinizle konuştunuz mu ne diyor?

Yalan söyleyip eşinizin kabahatini örtmeyi bırakın hep sizde toplanılıyormuş evlendiğinizden beri,demek ki sorunları halı altına itmek bir işe yaramıyor.Ya eşinize ayar verin sınırlarını bilsin ya da susup davet menüsü hazırlamaya başlayın.Adamın evli olduğunuzdan haberi yok hatırlatın bir güzel .....

Bahane bulup bu kez evinize davet etmeseniz de sorun devam edecek. Bu kez gelmeseler iki hafta sonra gelecekler. Sizin derdinizi eşinizle çözmeniz gerek. Sorun ailesi değil eşiniz.

Keşke o an
"Hep bizde toplarnıyoruz zaten bu sefer değişiklik yapalım başka bir yerde toplanalım
" deseydiniz

Ya da sonradan mesaj at dediğimi
Ama esini de sonradan hallet senle konuşmadan ne atlıyor hemen tamam diyor

Sınırlara saygı göstermeyen kayın aile ve sınır çizemeyen eşten olmaz maalesef.

Sorunu eşiniz ile cozemiyorsaniz hadsizlere kendiniz bir sınır çizin. Kendinizi yipratacaginiza ki değmez kötü kişi olun gitsin.

Eş size sormadan yılbaşında eve misafir kabul ediyor. Sıkıntılı.
Kaynanan sa gözü açık ve terbiyesiz ya sizde toplanalım ne biçim laf. Sinir bozucu gerçekten. Kendi evine davet ediyorsan et, milletin evine davet nedir, ama sıkıntı eşinde.

Tatil planı yapın şimdiden. Tatile gidin

Eşinize sorsanıza yılbaşında misafirlerine ne hazırlayacaksın diye. Anlamazsa da sen kabul ettin bana soran olmadı sonuçta, sen ağırlarsın misafirlerini benim başka planlarım var deyin.

Zaten yurtdışında yaşıyormuşsunuz, yılbaşı için başka bir ülkeye gidin eşinizle başbaşa

`