• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim eşimin ailesiyle sorunlarım var ne yapıcam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim çok iyi deyip duruyorsun. Eşin iyi bir KOCA olsa sana bunları yaşatmaz. Birey olur. Kendi evini kurup seni de ailesiyle yüzgöz etmez.

Çok yüzgöz olmuşsunuz sınır saygı kalmamış. Eşine toz kondurmuyorsun da eşinde bütün kabahat.
Evet ona olan sevgimden ama o sinir bile koyamadı

Dogum günü gibi özel bir gün de bile basbasa romantik yapamiyorsaniz. Siz de esiniz de zor havaya girersiniz. Ikiniz anlasin ve calan kapilari acmayin. Birkac yil sabrettikten sonra para biriktirip belki icinize daha cok sinen yere tasinirsiniz. Ama hepsinden önce tüm kalkanlarinizi indirip esinizle en ufak noktaya bile dayanacaginiz bir konusma yapin. Anneler, babalar konusur, isinize karisir 60 yasinda insanlari degistiremezsiniz. Kocanizin ve sizin bir ekip olup sinir cizmeniz gerekiyor. Daha genceciksiniz. Belki isterseniz ileride cocuk düsüneceksiniz. Cocuklar, saglikli olmayan anne&baba iliskisinden bizin tahmin ettigimizden daha cok etkilenirler. Benim ailem de her seye inanilmaz karisiyorlardi. Üstelik biz sizin gibi cok yakin bile oturmuyorduk. O kadar cok özel günümüz mahfoldu ki, bir ara gelecek hedeflerimizden bile sapmaya baslamistik. Ama simdi sadece haftada yada iki haftada bir telefonlasiyoruz.

İyi de aile apartmanına gelin giderken ne olacağını sanıyordunuz?

Siz evlenmemiş aileye eklenti olmuşsunuz, sizi baba evinde temelli bırakacağını anne babanıza nasıl söylemiş ve onlar da hiç bir şey dememiş mi yani?
Ailesiyle barismiyirum diye bana kizzmis daha fazla arada kalmak istemiyomuş oyle dedmis ama gelin gorun iste bnm ailem bana arka cikmamis bn ne yapicam kendi ailem beni dusunmuuor elin oglu mu dusuncek

Aile evinde seni dusunmeuen insanlarin icinde sen herkesi dusunen empati yapabilen anlayisli saygili birisin ornegin ama ailen sana saygisiz davraniyoken baban annen seni hala azarliyiken baban calis calis evlen evlen baskisi ayri annen her gun evde oturuyosyn baskisi varken ben universiteyi 3lukle bitiren biriyim o morrallerle nasil yaptim bilmiyorum ama bazen hayat insani hailesiyle bile sinarken ekstra esi ve onun esiyle de siniyor kendi ailemden de cok cektim simdi geldim esimi ve bunlari cekiyorum is bulamadim da o kadar calisip girip atanamamak cok zorken seni anlamayan dinlemeyen anlayistan sevgiden saygidan yoksun bir ailede buyumek te sabir istiyor bn cok zor bir aileden geldim kendi kurdugum ailemde boyle seyler yasamak istemiyirum ailem paraya cok onem veren biri her sey para onlarda ve rdeseler verireler o ayri ama sevgi desen yok saygi desen yok babamdan annemden gormedim o sekilde diyim bir nevi kacisti evlenmek benim icin ekstra kendi hayatimi kurmak icin

Anlıyorum sizi, aile travmasını küçümseyen biri değilim. Küçücük yaşımda çalışıp yatılı okula gitmiştim ben de. Keşke şartlar olgunlaşmadan sorunlarınıza sorun ekleyecek şekilde uzaklaşmış olmasaydınız ailenizden.

Naçizane tavsiyem bu aile sorunlarını arka plana atın ve geleceğiniz için gücünüzün son damlasına kadar uğraşın. Kpss çalışmak için senelerce oyalanmayın. Bir iki denediniz ve olmadıysa iş bakın. Bugün çocuk bakıcılığı yapsanız eşiniz kadar belki daha fazla kazanırsınız şehrine göre. İş iştir, önemli olan size özgürlük vermesi.

Anlıyorum sizi, aile travmasını küçümseyen biri değilim. Küçücük yaşımda çalışıp yatılı okula gitmiştim ben de. Keşke şartlar olgunlaşmadan sorunlarınıza sorun ekleyecek şekilde uzaklaşmış olmasaydınız ailenizden.

Naçizane tavsiyem bu aile sorunlarını arka plana atın ve geleceğiniz için gücünüzün son damlasına kadar uğraşın. Kpss çalışmak için senelerce oyalanmayın. Bir iki denediniz ve olmadıysa iş bakın. Bugün çocuk bakıcılığı yapsanız eşiniz kadar belki daha fazla kazanırsınız şehrine göre. İş iştir, önemli olan size özgürlük vermesi.
Zaten kpss calisip atanmak amacim baktim bu evlilikte yurumucek en azindan param olunca tekmeyi basarim bunlara suan mecbur durucam param yok esim degismezse degismesin artik ben cok biktim anlatmaktan ben bir yere kadar sabrederim sonra birakitim o noktaya gelmek istemiyirum esimi seviyorum ama bni daha da gormezden gelirse bosanirim zaten vajinismusum da var dogum kontrolu de kullaniyorum ccocugum da yok kaeye de katlanmam

Bu arada esim ve benim ailem karsiladi herseyi cunku askerdeyken para aliyordu esim onlarla yaptik 1 sene askerlik yapti 50 bin lira aliyordu kaynanamlar bana daha bisey yapmadilar sadece evlerini verdiler yok bide vermeselerdi zahmet olcakti 3 tane evleri var hepsi kirada gelinligimi bile esim aldi nisan kolyemi bile esim aldi onlar yapmadi ki
Yok bide yapsalardı siz nerde ne yiyip içionuz ya

Zaten kpss calisip atanmak amacim baktim bu evlilikte yurumucek en azindan param olunca tekmeyi basarim bunlara suan mecbur durucam param yok esim degismezse degismesin artik ben cok biktim anlatmaktan ben bir yere kadar sabrederim sonra birakitim o noktaya gelmek istemiyirum esimi seviyorum ama bni daha da gormezden gelirse bosanirim
Hah bende diyordum ne zaman KPSS diyecek biri daha masallah boşanacakların hepsi KPSS yi baba evınde değilde böyle rezillik görünce aklına getiriyor

Hah bende diyordum ne zaman KPSS diyecek biri daha masallah boşanacakların hepsi KPSS yi baba evınde değilde böyle rezillik görünce aklına getiriyor
Bana da ilginç geliyor bu.
Bekarken kazanamamış bu kadar sorunla uğraşırken kpss kazanacak.

Ya hu Denizli İzmir arası 1,5 saat falan ve insanı arasında çok fark yok bildiğin Ege insanı işte. Size aile apartmanında romantik dakikalar geçireceğinizi düşündüren neydi Allah aşkına? Kendi seçiminiz tamamen.
Benjm secimim degildi biz onun ailesini dinledik o kadar baski kurdular ki bize anlatamam

Ben baba evindede kpss calisiyordum ama onlarda moral bozan insanlar bunlarda

Bana da ilginç geliyor bu.
Bekarken kazanamamış bu kadar sorunla uğraşırken kpss kazanacak.
Yani kimseyi bu konuda kırmak falan istemıyorum ama 9 sene sevgili ol 1 sene nişanlı kal elde sıfır birikimle evlen 10 aydır yan gel yat tam böyle olunca aklına KPSS gelsin nerdeyse burda açılan boşanma konularının %98 i KPSS diyor . Keşke taş olsun baş yarsınlar ama inandırıcı gelmiyor ya .

Dogum günü gibi özel bir gün de bile basbasa romantik yapamiyorsaniz. Siz de esiniz de zor havaya girersiniz. Ikiniz anlasin ve calan kapilari acmayin. Birkac yil sabrettikten sonra para biriktirip belki icinize daha cok sinen yere tasinirsiniz. Ama hepsinden önce tüm kalkanlarinizi indirip esinizle en ufak noktaya bile dayanacaginiz bir konusma yapin. Anneler, babalar konusur, isinize karisir 60 yasinda insanlari degistiremezsiniz. Kocanizin ve sizin bir ekip olup sinir cizmeniz gerekiyor. Daha genceciksiniz. Belki isterseniz ileride cocuk düsüneceksiniz. Cocuklar, saglikli olmayan anne&baba iliskisinden bizin tahmin ettigimizden daha cok etkilenirler. Benim ailem de her seye inanilmaz karisiyorlardi. Üstelik biz sizin gibi cok yakin bile oturmuyorduk. O kadar cok özel günümüz mahfoldu ki, bir ara gelecek hedeflerimizden bile sapmaya baslamistik. Ama simdi sadece haftada yada iki haftada bir telefonlasiyoruz.
Bide ben o dogum gununu hep nisanliligimda hayal etmistim soyle yaparim boyle yaparim diye evimizdeki ilk dogum gunumuzdu mafoldu o kadar buyuk bir travma birakti ki esime hediye bile almak istemiyorum

Yok bide yapsalardı siz nerde ne yiyip içionuz ya
Gelin aldim demesini bilen yapcak tabi kiz olan kizim. Namusluyum guzelim hamaratim caliskanim elimden ger is geliyor ben bunlara fazla geldim sorun orda

Aile evinde seni dusunmeuen insanlarin icinde sen herkesi dusunen empati yapabilen anlayisli saygili birisin ornegin ama ailen sana saygisiz davraniyoken baban annen seni hala azarliyiken baban calis calis evlen evlen baskisi ayri annen her gun evde oturuyosyn baskisi varken ben universiteyi 3lukle bitiren biriyim o morrallerle nasil yaptim bilmiyorum ama bazen hayat insani hailesiyle bile sinarken ekstra esi ve onun esiyle de siniyor kendi ailemden de cok cektim simdi geldim esimi ve bunlari cekiyorum is bulamadim da o kadar calisip girip atanamamak cok zorken seni anlamayan dinlemeyen anlayistan sevgiden saygidan yoksun bir ailede buyumek te sabir istiyor bn cok zor bir aileden geldim kendi kurdugum ailemde boyle seyler yasamak istemiyirum ailem paraya cok onem veren biri her sey para onlarda ve rdeseler verireler o ayri ama sevgi desen yok saygi desen yok babamdan annemden gormedim o sekilde diyim bir nevi kacisti evlenmek benim icin ekstra kendi hayatimi kurmak icin
Ailem çalış baskısı yapıyodu diyosunuz ama şu anki pozisyonunuzda sizin yine çalışmanız gerekiyor ki. KPSSye defalarca kez girdim yazmışsınız. Ne zamana kadar daha gireceksiniz ki? Şu an memur maaşlarını zor ödüyolar ve çok dazla memur var. Açık açık söylediler çok az memur alımı yapıcaz bundan sonra diye. Ayrı eve çıkmak istiyorsanız sizin de çalışmanız lazım.

Gelin aldim demesini bilen yapcak tabi kiz olan kizim. Namusluyum guzelim hamaratim caliskanim elimden ger is geliyor ben bunlara fazla geldim sorun orda
Off off. Şu kafadaki birinden kaliteli yaşam tarzı bekliyoruz biz de. Bence ederin buymuş senin.

Size boşuna yorum yazıyormuşuz. Bilsem bu zihniyette olduğunuzu hiç ellerimi yormazdım. Gelin oldunuz diye insanlar size A’dan Z’ye bakmak zorundaymışlar gibi konuşuyosunuz. Ki zaten ev, araba her şeyi vermişler. Çüş diyorum artık ya

cahillik diz boyu
Eee o zaman sizin dilinizle cahilce cevap vereyim aslında hiç yakışmayacak ama başka türlü anlamıcaksınız galiba siz . Eşinize eksik gelmıssınız demek ki neyse ya aman banane siz kız oğlan kız kalmışken boşanın şartları daha iyi biriyle evlenın güvendiğiniz şey zarınızsa

Off off. Şu kafadaki birinden kaliteli yaşam tarzı bekliyoruz biz de. Bence ederin buymuş senin.
Hem o kafadayim hem modern kafada asiri da bilgiliyim senin gibi insanlarindan da haddini bildirmesini bileirim canim evet herkesi kendim gibi gordugum de dogru ama karsindakini yargilarken saygili davranmayi da unutma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X