Eşim ve ailesi

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
441
1
48
Diğer
Daha önce açtığım konuda çalışan yeni evli bir gelin olduğumu anlatmıştım. Çiçeği burnunda evli olduğumuz için haftasonu misafrlerimiz eksik olmuyor. Geçtiğimiz cuma akşamından pazar gecesine kadar misafirlerle uğraştık.Uğraşmak mesele değil, cuma akşamı yemeğe eltim görümcem eşleriyle birlikte (ilk kez evime geliyorlar) ve kayınvalidem geldi. Görümcemi normalde severim ama bir oğlu var akıllara zarar 2 sn yerinde duramaz..Bir baktım benim kayınvalide yatak odamda el çırparak çocuğa tempo tutuyor. Napıyor bunlar dye bakıyım dedim. Benim annemin el emeği göz nuru ördüğü dantelli örtülü yeni gelin yatağına çocuk (3 yaşında) çıkmış zıp zıp zıplıyor. Diğerleride toplandı odaya hepsi gülüyorlar çocuğu yataktan indirmek yerine ona tempo tutarak daha da şımartıorlar. Artık baktım indiren yok ben indirdim yataktan. Çocuğa kızmadım, onun aklı ermez ama hiç kimsenin tepki vermeyip duruma sessiz kalmasına kızdım. Neyse görümcem çocuğu yataktan indirdim diye bana alındı surat yaptı, sonra çocuğu bu defada gitti krem rengi halıya çay şekeri saçmaya ve çay damlatmaya başladı. Artık görümcem duramadı çocuğu aldı evine gitti. Şimdide eltim o günden beri soğuk davranıyor.. Benim suçum ne anlamadım ki yorgun argın hepsini elimden geldiğince ağırladım, Eşim haricinde doğru düzgün yardım eden bile olmamıştı bana resmen canım çıkmıştı hizmet etmekten, yaramaz çocuğun arkasını temizlemekten..

görümcemi geçtim Eşimde yeğenine toz kondurmuyor , bir halı eşya çocuk kalbinden önemli değil diyor.. İyide o eşyaları bile zor bela ne güçlüklerle aldık, şimdide bir şey istesem zor alıyor.Birde böyle diyor Ben mi suçluyum yani herkes çocuğunu gütsün, sahip çıksın

Siz herhangi bişi konuşmamışsınız, bence suçluluk psikolojisi ile davranılmış.
Onlar da biraz empati kursalar sana hak verirler.

Haklısınız, kolay değil fakat çocuğu yataktan indirmek yerine oyuna çevirseydiniz o anki durumu çok daha iyi olurdu.
Mesela mısır patlatıp herkesi çağırsaydınız hadi buyrun diye v.s
Halıya dökülen çay ise kuru temizlemeyle hemen halolur.
Çocuğu çağırıp tatlı bir şekilde hadi gel masada çayını iç demenizle annesine mesaj vermiş olurdunuz.

Yaptıkları hiç doğru değil, yatak odasına girmek ise ayrı bir görgüsüzlük, çocuğuna bakmayan anneler ise hiç çekilir gibi değil fakat eve ilk kez gelmiş insanlara ise biraz daha geniş davranmak gerekiyor sanırım.

evet çocuk ta suç yok o bilmez ama annesinin dur demesi gerekli sen bir müdahalede bulunmadan. teyzeminde ufak kızı var çok yaramaz yerinde durmuyor teyzem çoğu zaman misafirliğe bile gitmez yada kimi zaman kızını götürmez insanların evine döküp saçmasın diye. En sevmediğim şey çocuğuna sahip çıkmayan naparsa yapsın diyen anneler. kendi evi olsa hareket ettirmez ama

Çocuk akıl edememiştir ama annesinin hem cocuğu durdurmamasını hem de alınması cok fena :) Ben böyle durumlarda ya kimse olmadığında cocuğu zarar verdiği ortamdan uzaklaştırıyorum ya da o gittikten sonra arkasını toparlıyorum. Kime kızmalısın ki; cocuğu yatagın üstüne zıplatan kayınvalideye mi? Alınan görümceye mi? Cocuğu savunan eşe mi :)

Her zaman bunu bilir bunu söylerim ki misafirliğe giden anne çocuğuna mukayyet olacak. Koltukta kurulup çay içmesini pasta tıkınmasını herkes yapar. Madem güdemiyorsun çocuğunu götürmeyeceksin yanında.

çok haklısınız şimdiki anneler de bi tuhaf. ne dur diyorlar ne de sus... o misafir gitse diye dakikaları sayıyorum

ben artık kibarca yapma diyorum. kimse kimseyi çekmek zorunda değil...

Bence bu durumda anne suçlu sahip çıkmadığı için ama eşinizde doğru söylemiş değmez cocuk kalbi kırmaya.Ayrıca eşinizin önünde kötü duruma düşmüşsünüz.

Son düzenleme:
Keşke direk çocuğa yatağın üstünden indirmek yerine farklı yollarla başka odaya alabilseydiniz. Çocuk aslında çok da zarar vermez örtüye falan ama insanın özendiği bir şey olunca göze batıyor.

Bence onlar surat yapacağına yeni gelinin yatak odasında ne işleri var ona bir cevap versin. İstedikleri kadar eşyası kıymetli gelin desinler. Kıymetli kardeşim, ne zorlukla alınıyor onlar. Azıcık empati kursunlar. Çocuk kendi evlerinde dökse o çayı popoya şaplağı yer. Gelin olunca aman boşver mi oluyor anlamıyorum ki.

bence de eşin haklı.. sen de haklı olduğunu çocuğun olduğu zaman çok sevdiğin bir eşyan saniyeler içinde gözünün önünde kırıldığı zaman anlayacaksın. ya da koltuklarının üstüne neler dökülecek neler..ama gözüne gelmeyecek. senin çocuğun belki daha hareketli olacak o zaman sen de gitme bir yere o büyüne kadar....aileler biraz daha dizginleyebilir çocuklarını ammaaa anca kendileri bildikleri kadar. yani kayınvalidenin orada tempo tutması ve senin yatak örtünü sakınmamış olması bilinçli bir durum değil öğrendikleri öyle... bence çok takılma madde kavramına..

birde saçma birşey söylüycem;geçen gün yeni evli bir arkadaşın evine gittim yanımda kızı olan bir arkadaşımla yeni evli çiftin yatağında ilk hangi cinsiyetli çocuk zıplarsa evli çiftin doğacak çocuğu o cinsiyetten olurmuş falan filann kıza sorduı arkdaş oda zıplatın dedi öyle saçma bir düşünceylemi odana girip zıplattılar acaba tabi her ne düşünceyle olursa olsun önce sana sormaları gerekirdi o ayrı, annenin düşüncesizliği ayrıı

Çocuk kendi evlerinide ahıra çeviriyor.. Kadın hergün o evi baştan sona süpürüp duruyor, onların felsefesi çocuk ne yaparsa yapsın ona kızılmaz, vurulmaz... İyi de çocuk terbiyesi nerde kalıyor bu durumda?

haklılar ne beklıyorsun kı seker dokulse ne olur cocuk yatakta zıplasa ne olur arkadasım ya evıne misafir gelmiş senin için gelmiş sen örtü derdindesin yıkarsın onlar gıdınce cıkar

Temizlikten bihaber pasaklı çocuklar mı yetiştirecekmiş şaştım kaldım
Çocuğa vurulmaz ama kızılır ve ceza verilir. Yoksa duracağı yeri bilemez ve karakteri oturmaz.
Kendi evlerinde karışmazlarsa karışmasınlar ama başkasının evine gelince o evde ev sahibinin kuralları geçer. Sahip olacak o zaman çocuğuna

haklılar ne beklıyorsun kı seker dokulse ne olur cocuk yatakta zıplasa ne olur arkadasım ya evıne misafir gelmiş senin için gelmiş sen örtü derdindesin yıkarsın onlar gıdınce cıkar

Ne münasebet kadın yeni örtüsünü yıkasın. Cocuk dedin akıllı akıllı oynar elindeki şekeri sağa sola sacmaz.

her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır..herkesin doğruları kendine doğrudur. bunu değiştiremezsin.ilşikilerinin akıbeti için ya mesafe koyacaksın ya da alışacaksın canım bu duruma.başka seçenek görünmüyor.

Benim çocuğumda yaramaz olacak belki, belki de evimi talan edecek. Ama o kendi canım, ciğerim oalcağı için belki tahammül gücüm artacak.. Gezmeye gitme olayına gelince ben çocuğumu güderim, hele yeni gelin evine gittiysem daha da özen gösterirrim.

anne olunca anlarsın canım benim
tabi annesinin tempo tutmak yerine onu ordan alması gerekiyordu ama çocuğun olunca Allahın izniyle bu yaptığına pişman olursun çocuk çok küçük durdan kalktan anlamaz ne yazıkki
birdaha misafir gelince değerli eşyalarını topla yatak odanıda kilitle

Mİsafir konusunda evini görmeye gelenler cok olucaktır,ama cocuk olayında cok cok haklısın evıne yenı gelen ınsanlar(akrabada olsa)tutup yatak odasına giriyorsa cocuk orda cok dusuncesızlermıs,görumcen kendı evınde cocuğunu zıplatsın sıze karsı mahcup olacağına alınmasıda yüzsüzlük olmus.Cok sınır oluyorum cocuğunun yaramaz olduğunu bildiği halde mısafırlıkte cocuğuna sahıp cıkmayan ebeveynlerden,hem yetıstıremıyorlar hemde mılletın o cocuğu cekmesını ıstıyorlarhaklısın hemde cok esınde senın arkanda olmalı sonucta yenı ev yenı esyalar özene bözene alınmıs esıne tavrını bellı et anlasın cocuk kalbıymıs böyle sımarttıkları ıcın zaten tavana cıkıyorlar

Bende ıkı cocuk annesıyıkm bırı 4 yasında bırı 4 aylık ıkı oglum var..

bende yenı evlenmışken evıme cocuklu ınsanlar gelıp cocuklarına sahıp cıkmayıp zarar verınce cok uzulurdum
sımdı mısafırlıge gıdınce bırı kucagımda buyuk oğlumun peşindeyım ev sahıbı rahat olun dese bıle benım içim rahat etmıyor eşyalar yenı kadın yenı evlı ....ınsan bıraz dusunur

Cocuk mu onemlı halımı.

Madem cocugunu bu kadar dusunuyor oturup onunla oynasın evın eşyalarına zarar vermesın cocuklara asla kızmam annelerıne sınırlenırıp

Bu yuzden de evıme gelmeyeceksede kendı bılır.....

Yenı evlısınız tavrınızı koyun gerekırsede yatak odanızı onlar gelınce kıtleyın

ne demek yenı gelının yatak odasına gıdıp yataga cıkmasına ızın vermek cocugun annesı ıcın soylıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…