Eşim ve ailesi

öğretmen olduğundan mecaz anlamı bilmiş ve o yüzden kullanmış olmasın.yoksa çocuklar gibi yeryüzünde gezen meleklere hiç kimse hayvan demek istememiştir afedersiniz.

bazen hep bir yere çekme ya da sivrilme eğilimi içinde olunabiliyor gibi geliyor bana...

Şimdi hayvansever biri cıkıp hayvanlara hakaret etmeyin diyecek diye ödüm patlıyor. Gütmenin anlamını bilmeyecek ne var öğretmense öğretmen tabıkı cocuga hayvan demek ıstememıstır arkassını toplama anlamında kullanmıstır değilmi her şeyi yanlış yere çeken şu kadınları anlayamıyorum :) Konu yu saptırmanın en kolay yolu bu olsa gerek

herkes ağzından çıkana sansür vurcak bundan sonra... en azından tepki çeker mi çekmez mi diye iki kere düşüncek neredeyse..

herkes ağzından çıkana sansür vurcak bundan sonra... en azından tepki çeker mi çekmez mi diye iki kere düşüncek neredeyse..

aynen çok haklısın 100 kere düşünmek lazım yazarken illa bir şey çıkartıyorlar içinden neyse arkadaşımızın konusunu dağıtmayalım

Sen dogru olani yapmissin…hatta birsey yapmamissin bana kalirsa..

Cocuktur yaramazdir ama anne ya da baba dur demesi lazim bi yerde bana kalirsa…onlardaki hata bu…

Hic umursama bir daha evine geldiklerinde nasil davranacaklarini bilsinler…en azindan cocuklarina tempo tutmak yerine dur derler belki.

bazen hep bir yere çekme ya da sivrilme eğilimi içinde olunabiliyor gibi geliyor bana...

hep bir açık bir hata bulma eğilimi de var.öğretmen ya aman allahım nasıl böyle bir cümle kullanabilir.ama kimbilir bu şahıs evde çocuğuna sinirlendiğinde hayvan eşşek eşşek sıpası gibi kelimeler kullanıyordur.ama nedense burda bir tartışma ortamı yaratma hissi doğuyor insanlarda.

bilmiyorum valla reyting yapmak için mi acaba?

ya ben tartışmaya girince karlı çıkmıyorum böyle konularda..ya uzaklaştırma alıyorum ya da ceza puanı...geçen biri yazmış "yiyenimle şöyle yaptık" diye.. biri de kalmış demiş ki " Türk Dil Kurumu'nun sayfasına baktım yiyen diye bir şey yok, yiyen ne demek" Ne demek lazım ki buna? burada birbirimize Türkçe dersi falan vermiyoruz herkes anladı "yiyen" kelimesinin anlamını. Amaç ne yani düzeltmek için....

Ne tartisma yaratmak ne de konuyu saptirmak icin soylemedim

Cocuklar icin gudmek kelimesini ilk defa bu topikte duydum okudum ve bunu cok garipsedim
size gore normal olabilir mecazi anlamda bile kullanilmasi rahatsiz etti beni

Ben de bir egitimciyim ve 2 cocuk annesiyim
hic bir zaman ne cocuklarima ne de ogrencilerime boyle tabirler kullanmadim

sizlerin cocuklarina ogretmenleri gudmek tabirini kullansa eminim hic de boyle normallestirme tepkisi vermezsiniz...

cocukler gudulmez egitilir...

aynı konuyu bende okudum ve gülüp geçtim bazı kişiler kendilerini ne sanıyor diye.

Bende eğitim fakültesi mezunuyum arkadaşıyım, bakma memur olduk.. O tabir arkasından gitmek anlamında, göz kulak olmak manasında kullanıldı...sENSe cümlemden ne anlamlar çıkarmışın...

Son düzenleme:
çocuk kalbi daha önemliyse arkasını o toplasın, halıyı yıkasın mesela, daha baştan ipleri eline al ve de ki 1 hafta temizlik yemek evi derleyip toplama dahil herşeyi sen yap, görsün anyayı konyayı, bu süre zarfında gelecek olan misafirleride o ağırlayacak tabi

Gütmek: Bir kimseyi, bir topluluğu kendi düşünce ve amacı doğrultusunda yönetmek, sevk ve idare etmek

çocuğu eğitmek için önce idare etmek, yönlendirmek gerekir değil mi sevgili arkadaşım.

Lütfen her şeyi anlamak istediğimiz gibi anlamayalım.

Eşiniz haklı.
Bir çocuğun kalbinden değerli hiç bir şey olamaz çünkü o yürek en saf ve temiz duygularla doludur.
Çocuğunuz olmadığı için şimdi bunu anlamıyorsunuz.İleride anlayabileceksiniz.

Yalnız şu bir gerçek ki yeni evli bir çift için eşyalar çok kıymetlidir.
K. validenin , eltinin ve görümcenin bunu düşünmesi ve çocuğa müdahale etmeleri gerekirdi.
Sizin çocuğu direkt alıp yere indirmeniz hoş olmamış belki şaka ile karışık
başka alternatifler bulunabilirdi.

Aileler başka birinin evine gittiğinde çocuklarına nasıl davranması gerektiğini öğretmeli.
Nasıl olsa benim evim değil , nasıl olsa benim eşyam değil diyerek çocuklarını salıvermemeli.
Çocuğun ne şekilde yetiştirilmesine anne -baba karar verir ve tüm sorumluluk onlara aittir.

Bu arada benim evime misafir gelsin ,
ben misafirden çok çocukların peşinde koştururum.
Hele ki anne -baba ilgisiz ise.
Nereye girer , ne yapar, döker mi ,saçar mı ,
kendisini tehlikeye atacak bir şeylere elini sürer mi v.s.

Eğer böyle bir durum söz konusu ise onun dilinden konuşmaya çalışıp
ikna ederek o davranışını söndürmeye çalışırım ya da
dikkatini başka yere çekerim.
Bu benim kızım için de geçerlidir.

Son düzenleme:
Bence cok dogru cocugu oradan indirmek,anasi babasi gelip geri zekali bir sekilde bakip birde güldülerse

tabi o cocuk anlamaz malum biliyoruz ama anne babanin o cocugu ordan derhal indirmeleri lazimdi,hemde senin marheminde bence

haklisin,hem cok dogal cocugu indirmen yatagin üzerinden,baska ne yapacaktin ki,oynayacak baska yer mi kalmadi sanki?

kaynanada niye o cocugu alip mahremine dalmissa,kaldi ki cocuk kendisi girse bile o demeliydi yavrum gel cik oradan disari.

ayyy aman cocuklarina sahip cikamiyorlar sonrada surat asiyorlarsa bence aldiris etme sen,amaaaan bütün dünyanin yükünü sen mi cekecen.

onlar demeliler ki ya biz misafirlige gelmisiz her ne kadarda kardesimizin,oglumuzu evi olsa,esi acaba darilmasin vs,sorun cikmasin sonra aralarinda bizim yüzümüzden,ama yoook, o düsünce nerde insanlarda,bir cogularinin umrunda degil,ayyy bu tiplerdende korkacaksin haaaa,ama farzet ki senin cocugun onlarin evinde böyle yapsaydi,eminim ki sen cocugunu geri tutmaya calissaydin bile kizip alinirlardi

Aman en iyisini yapmışsın boşver.Herkes kendi evinde aynısını yapar zaten.Yapmalıda...İlk başta tavrını göstermen iyi olmuş.Başta bir şey demeyip sonraları tavır gösterseydin bu kez de aa başta neden tepki vermiyordu göze girmek için mi derlerdi....

Bu da senin karakterin.Nasıl insanlara kızsak ta hoşgörülü olmak zorundayız aynen bu da böyle....

Benim de arkadaşımın oğlu her şeye dokunur eder.Bizim evden kendi evine oyuncak götürmek istedğinde filan hayır derim buradan size,sizden de bize oyuncak gelmeyecek...Ben herkes gibi çocuğumu kendi isteklerime göre büyütmek isterim...Sen de evini ve eşyalarını sakınacaksın tabi...Taviz verme.Olması gereken bu....Ne istiyorlarsa evlerinde yapsınlar....

Canım çok haklısın herkez çocuk yapıyo ama herkez çocuğa bakamıyo malesef. Kendi evinde öyle yatağa çıkıp zıplasın bakalım ona müsade edermi görümcen. Başkasının evinde saldım çayıra der gibi çocugu atmak 1 ayıp birde yatak odana girilmesi 2 ayıp. Yatak odanda kimsenin işi yok orası insanın özelidir. Bunu düşünmeyerek oraya girmeleride onların ne kadar düşüncesiz, görgüsüz oldugunu gösteriyor. Çocugun kalbi diye her yapıldıgınada sessiz kalınmaz. O eşyalar kolay mı alınıyor ne paralar döküyoruz. Herkez kendi çocuguna terbiyesini vermeli.

kim olursa olsun çocuklu bi bayansa sahip çıkıcak çocuğuna bende asla gelemem böyle şeylere siz en iyi olanını yapmışsınız....

kendi evinde ortalığı kendisi topluyor çünkü. bu kişi evde çocuğuna nefes aldırmazdı bize gelince çocuk yerinde durmuyordu. ben de

kızdım tabi... aaa çocuğuna kendi bile kızmamış, çok alınmış felan. dedim kızmadığınn için böyle... biz de çocuktuk ama böyle değildik

bu bakışyeterdi bize. kişisel gelişimimiz de, terbiyemizde yerinde çok şükür

geleceğin sçlusunu elleriyle yetiştiriyor farkında değil. herkes anne baba olamıyor işte...

devlet anne adayları ve annelere eğitim verse keşke, tamam bu da çok uç bi istekti kabul

biz de kamyon alırdık sindy bebeklerimize araba yapmak için tabi. komşu x teyze alıp kullandırtmazdı oğullarına, neymiş ses yapıyormuş

bize gelirlerdi kamyonu akşama kadar harttt diye sürmeleri için paralarını alırdıksonra o paralarla gizlice cips, gazoz felan

neden çocuktan esirgiyorlar hala anlamış değilim

Bosveeeer takma kafana.
Boyle boyle gittikleri yerde nasil davranmalari gerektigini ogrenmis olurlar.
Samimiyet ayri lakayitlik ayri birsey .
Karistirmasinlar birbirine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…