- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
öğretmen olduğundan mecaz anlamı bilmiş ve o yüzden kullanmış olmasın.yoksa çocuklar gibi yeryüzünde gezen meleklere hiç kimse hayvan demek istememiştir afedersiniz.
Şimdi hayvansever biri cıkıp hayvanlara hakaret etmeyin diyecek diye ödüm patlıyor. Gütmenin anlamını bilmeyecek ne var öğretmense öğretmen tabıkı cocuga hayvan demek ıstememıstır arkassını toplama anlamında kullanmıstır değilmi her şeyi yanlış yere çeken şu kadınları anlayamıyorum :) Konu yu saptırmanın en kolay yolu bu olsa gerek
herkes ağzından çıkana sansür vurcak bundan sonra... en azından tepki çeker mi çekmez mi diye iki kere düşüncek neredeyse..
bazen hep bir yere çekme ya da sivrilme eğilimi içinde olunabiliyor gibi geliyor bana...
hep bir açık bir hata bulma eğilimi de var.öğretmen ya aman allahım nasıl böyle bir cümle kullanabilir.ama kimbilir bu şahıs evde çocuğuna sinirlendiğinde hayvan eşşek eşşek sıpası gibi kelimeler kullanıyordur.ama nedense burda bir tartışma ortamı yaratma hissi doğuyor insanlarda.
bilmiyorum valla reyting yapmak için mi acaba?
ya ben tartışmaya girince karlı çıkmıyorum böyle konularda..ya uzaklaştırma alıyorum ya da ceza puanı...geçen biri yazmış "yiyenimle şöyle yaptık" diye.. biri de kalmış demiş ki " Türk Dil Kurumu'nun sayfasına baktım yiyen diye bir şey yok, yiyen ne demek" Ne demek lazım ki buna? burada birbirimize Türkçe dersi falan vermiyoruz herkes anladı "yiyen" kelimesinin anlamını. Amaç ne yani düzeltmek için....
Ne tartisma yaratmak ne de konuyu saptirmak icin soylemedim
Cocuklar icin gudmek kelimesini ilk defa bu topikte duydum okudum ve bunu cok garipsedim
size gore normal olabilir mecazi anlamda bile kullanilmasi rahatsiz etti beni
Ben de bir egitimciyim ve 2 cocuk annesiyim
hic bir zaman ne cocuklarima ne de ogrencilerime boyle tabirler kullanmadim
sizlerin cocuklarina ogretmenleri gudmek tabirini kullansa eminim hic de boyle normallestirme tepkisi vermezsiniz...
cocukler gudulmez egitilir...
iyi hoş da kişisel gelişim evinde niye engelleniyo peki
çocuk yaramaz olur kadın göz kulak olur peşinde dolaşır ama çocuk kırar dökerse
sende dersin kadın sahip çıktı ama çocuk çok yaramazdı ne yapsın
ama 5 dönüm bostan yan gel yat osman la annelik olmaz
o çocuk senin sorumluluğunda bakmak sahip çıkmak zorundasın
helede başkasının evine zarar veriyosa gözlerim 4 tane olur benim
ya bu çok komik.. bir yerde okudum da hatırlamıyorum nerde okudum. yine çocuk gelişimiyle ilgiliydi de... bir öğretmen anlatıyor. sınıfta çocuğun biri arkadaşlarının eşyalarını alıyor izinsiz ve eve götürüyor adı her ne ise artık eylemin. bir iki derken annesini çağırıyor öğretmen durumu anlatıyor..velinin verdiği cevap " hocam bir şey söylemeyin çocuğa eli korkak alışmasın, zarar ne ise ben öderim." yani bunu çocuğun kişisel gelişimi için düşünmüş annesi. ve gerçek yaşanmış bir olay. çok uç noktada ama madem kişisel gelişim o zaman çocuğa sınırsız özgürlük verelim.
bu durumda nasıl öğrenecek o çocuk doğruyu yanlışı?
ben bekarken yengemle kursta bebekler diktik.o seneler modaydı,yatağın üzerine konuyordu.yengem onları yeğenime el sürdürmemiş.çocuğun içinde kalmış.ben de evlenince bebekleri yatağın üzerine koydum.yeğenim bana gelir gelmez o bebekleri alıp oynardı.tabii annesi de ses çıkarmazdı.ama yeğenim zarar vermedi hiç.oynayıp yerine koyardı.bazı annelerde var bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?