eşim ve ailesi

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.593
10.169
773
Ankara
2.5 senedir evliyim .eşimle tartışma ve anlaşmazlıklarımız olsa da genel anlamda iyiyiz. ama başından beri huzursuzluk hissediyorum sanki tam bi aile olamadık eşimle çocuk sahibi olamamamız bi etken olabilir ama bu konuda onun ve ailesinin payı büyük olduğunu düşünüyorum tepeden tırnağa bilmiş bi baba ve her konu hakkında bi fikri olan annesi var.eşim karar alırken büyük ölçüde onlardan etkileniyor ve benden çok onların fikirlerini önemsediğini düşünüyorum bu durum beni üzüyor ve agresifleşiyorum eğer bu durum böyle devam ederse evliliğim de psikolojim de zarar görecek.kızlar sizin eşleriniz bu konularda nasıl yada önce benimki gibi olup sonra değişen var mı ?o nu biraz değiştirmek bu konularda kendi yanımda olmasını sağlamak için ne yapmalıyım sinirlerim çok bozuluyor yardım edin

Madem ki oyle sen de onlardan daha guzel, mantikli, karli fikirler ortaya at, esinin kendiliginden fikrini alasi gelsin. Cok zor degil, once herkesin fikrini iyice dinleyip anlayacaksin, artilarini eksilerini olcup biceceksin, sonra da daha iyi bir fikrin varsa nedenleri ile birlikte sunacaksin. Bir-iki defa yap bunu, bir daha esin sana sormadan ekmek almaya bile gitmez.:27:

Çocukla alakalı değil bu durum direk eşinle alakalı.
Siz bir ailesiniz evlendiğiniz ilk günden itibaren.
Karar alınacak her şeyde öncelik senin ve eşinin olmalı.
Çok basit bir örnek vereyim kendimden.
Bu yarın eşimin kardeşinin doğum günü ama çalıştığı için bir program yapamıyoruz.
kayınvalidem cumartesi kutlasak diye düşünmüş ve beni aradı sana da uygunmu ne dersin diye.
Eşime danışmadı bile çünkü ben tamam dersem eşimde der.
Böyle olmalı doğru olan.
Bu sıkıntılı bir durum.
Ve çocuk sahibi olomadan önce çözülmesi gerekir.

Madem ki oyle sen de onlardan daha guzel, mantikli, karli fikirler ortaya at, esinin kendiliginden fikrini alasi gelsin. Cok zor degil, once herkesin fikrini iyice dinleyip anlayacaksin, artilarini eksilerini olcup biceceksin, sonra da daha iyi bir fikrin varsa nedenleri ile birlikte sunacaksin. Bir-iki defa yap bunu, bir daha esin sana sormadan ekmek almaya bile gitmez.:27:
aslında mantıklı doğru kararlar alabilen bi insanım ama eşim halen onların yörüngesinde bu aralar çok kafayı takar oldum bu duruma ama söylediğini denerim sağol

Çocukla alakalı değil bu durum direk eşinle alakalı.
Siz bir ailesiniz evlendiğiniz ilk günden itibaren.
Karar alınacak her şeyde öncelik senin ve eşinin olmalı.
Çok basit bir örnek vereyim kendimden.
Bu yarın eşimin kardeşinin doğum günü ama çalıştığı için bir program yapamıyoruz.
kayınvalidem cumartesi kutlasak diye düşünmüş ve beni aradı sana da uygunmu ne dersin diye.
Eşime danışmadı bile çünkü ben tamam dersem eşimde der.
Böyle olmalı doğru olan.
Bu sıkıntılı bir durum.
Ve çocuk sahibi olomadan önce çözülmesi gerekir.
çözmeyi bende çok istiyorum ama yolunu bulamıyorum sinirlerim çok bozuluyor doğru olan tabiki anlattığın ama karşındaki adam böyle değilse çok zor bazı şeyler

Back
X